Jump to content

langskalle

Members
  • Posts

    113
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by langskalle

  1. Hei. Har fått besøk av en hel gjeng skjærer i jordbæråkeren min. de ødelegger jordbæra før jeg får mulighet til å plukke de selv. Er det grunnlag nok til at jeg kan plukke de ned med salongrifla mi? Etter jeg leste om han mannen som fikk 18 000kr i bot for å kværke ei skjære i fjor ble jeg litt skeptisk.
  2. Jeg har gått litt inni en furuskog der duene hadde masse hviletrær, fikk litt samme følelse som på storfugljakta når det plutselig klapper i vingeslag og man må være lynrask å skyte. Eneste forskjelden er at duene flyr litt ned fra trærne og forsvinner oppigjenn når de har fått opp fart. Kjempespennende spørr du meg!!
  3. Om det er flere enn meg som leter etter ammo til dette kaliberet, så har jeg funnet ut at winchester har 220 swift til 12 kr smellen..
  4. Du kan koke kraft på skrotten og bruke kjøttet fra lår, vinger og rygg til kjøtt suppe. Knallgodt! Ellers går det fint å bruke det som reveåte, bortsett fra at reven stikker av med åtet ditt da. Også en ting jeg lurer på... Vil 220 swift fungere bra på gås, eller vil den rive filler av hele greia? Har fått godkjent rifla til farfar nå, og den går så og si i vater ut til 300 meter!
  5. jammen skjemaet har jeg levert, også fikk jeg en lapp i posten jeg må signere å ta med til snuten står det! Tror dette er noe nytt som er kommet serru!
  6. hvordan gjorde du det når du skulle hente passet? Du tok med et skriv du fikk i posten som du undertegna også fikk du passet eller? Trenger svar, pga jeg har utsatt å hente det en uke nå, og må få henta det i løpet av de neste dagene! Drar på grisejakt til tyskland i helga!
  7. fikke t brev om å stikke innom politiet for å hente det, er det bare å dra dit også får jeg det i hånda. Skrives det ut eller hvordan fungerer det?
  8. Var en type som skjøt en elg i kongsvinger for litt tid tilbake. http://www.glomdalen.no/nyheter/article2764438.ece Har også hørt den elefanthistorien. Da hørte jeg at de hadde skutt inn bak frambeinet på elefanten og at kula skal ha lurt seg mellom to ribbein og inn i hjertet, altså bare flaks. Husker ikke helt hvor jeg hørte det, men mener å ha sett en dokumentar om det....
  9. da har jeg skutt min første rugde! tok den når jeg skulle på andejakt. Helt tilfeldig! Men nestegang lar jeg den gå fordi det er sjelden kost her nede. Hadde vært gøy å fått opp rugde bestanden her. Hva slags viltstell er fint for å få opp en rugdebestand?
  10. Hvor lenge holder andejakta på? Jeg ser selv at endene her har flyttet seg fra småtjern til glomma/større vann. Er ikke så lett å ta de mer. Må i såfall stå ute på en øy på kveldstrekket.
  11. Låner denne tråden litt jeg. Er det noen som vet hvor man kan få kjøpt sub ammo til 308?
  12. takker! Tenkte det er riktig tråd da det gjelder jakt på gås.... Og her er det sikkert folk som vet hvor høyt over gåsa man sånn ca må sikte for å treffe den!
  13. ok, si det er jaktmatch 308! hvor mye faller den fra 150-300 meter??? noen som har en anelse? bare sånn ca.
  14. noen som vet hvor mye en 308 blyspiss synker på 300 meters hold når den er stillt inn på 150 meter???
  15. 50 meters hold! headshot! Elsker prssisjonen på cz riflene! Anda lå like ved land ute i en sump/stille-vann. Så jeg la meg godt til rette på 50 meter bak ei lita gran. Var et fint skudd, så fløy 4 andre ender opp i det jeg traff gakkgakken!
  16. tror jeg bare skal ta fatt med dremmel etterhvert nå ja. Eller skyte litt saktere og mindre. de 5-8 første skuddene sitter i en samling på 4 cm, noe som jeg er ganske fornøyd med. Men så kommer skuddene lengre og lengre ut fra senter.... -.-
  17. jeg fikk våpenet kappet før jeg kjøpte det. Jeg kjøpte det nytt. Det har ikkenoe å si om demperen er på eller ikke, sprer alikevell. jeg må skyte 10-15 skudd før det byner å spre. Løpet ligger ikke fritt, klarer ikke dra 100ingsen mer enn en cm inn under skjeftet. Det er standard plastikk skjefte, så kanskje jeg skulle skrudd litt fra hverandre og pusset det ned??
  18. Hei, var ute å skjøt relativt mye i dag. Merket at treffpunktet endret seg etter hvert som løpet ble varmt. Det er en Remington model 700 sps. Den har kappet løp. Sitter på en leupold 3-9 x40 kikkert. Så endte jo opp med å skyte noen skudd for så å la løpet kjøle seg ned. Trodde egentlig ikke at treffpunktet skulle endres så mye. Det ble vell 15 cm forskjell på 150 meter. Og da traff den litt sånn i hytt og pine. Noen tips annet enn å la løpet kjøle seg ned?
  19. ble ei grågås på meg i dag! bommet på noen flere. Brukte først tungsten matrix. Men kuttet den ut etter 4 bom. Lurer på om holdet var for langt gitt.... Så klemte ned ei grågås med en 5r. Død i smellen.
  20. jeg venter på at godjordet skal bli treska, så skal jeg utpå igjenn! er meldt bra vær i helga så da blir det visst treska! gleder meg! sålangt ligger det 60 duer i fryseren i år!
  21. langskalle

    Hauk

    du kan vell kanskje reiser deg opp, eller løpe etter den når du ser den?? gjelder vell bare å få vist den hvem sitt "revir" den er på! Egentlig synd at jakt på falk/hauk ikke er tillat. Jeg tror ikke det er lenge til det blir åpen jakt på denne, ser nesten mer hauk enn duer nå jeg! har også opplevd 5 hauker over lokkeduene mine på en gang. edit: små leif
  22. har alltid hatt lyst til å jakte på denne krabaten, men skjønner ikke helt hvordan jeg kan spsifisere meg på grevling! er det bare å legge ut åte akkuratt som til rev?? Forklar litt hvordan dere jakter på grevling da! Jeg kjenner allerede til hijakt, men vet ikke hvor det er grevlinghi! og har heller ikke hihund!
  23. ja det hjelper nok på å holde igjenn skuddene når jeg vet jeg brenner opp 50 lapper! haha! Men den hevishot fra remington skulle visst drepe rev på 50 meter.... ikke vet jeg... kjøpte matrix i stedet jeg!
  24. huff, punget ut med 425 for ei pakke med 10 stk. Riktignok magnumpatroner da! Nå må jeg treffe, hvis ikke blir det dyrt for en ungdom! selgeren ville selge meg noe remington magnum hevishot ellernoe. Det var visst det beste av det beste mente han, men da var prisen på 500 kr.... og da for 10 skudd....
  25. er dette noe man får kjøpt i de fleste jaktbutikker? Og hva er prisen?
×
×
  • Create New...