sirhitalot Posted December 23, 2009 Share Posted December 23, 2009 Jeg har kokt og skrelt (og fryst ned) elgtungen etter alle kunstens regler, men lurer nå på hvordan beste måten å fortære den er... Har søkt på nettet (og kammeret) og det virker som det er to leirer, -en som spiser den på skiva (med hvilket tilbehør) -og en som steker den (i skiver), serverers med poteter og grønsaker... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
682 Posted December 23, 2009 Share Posted December 23, 2009 Æ bruke å spis dein på brød med sennep(grov) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sako 30-06 Posted December 23, 2009 Share Posted December 23, 2009 Hvis den allerede er salta og kokt, er dette glimrende pålegg. Gjerne med litt tomat, sylteagurk og majones oppå Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Egil Posted December 23, 2009 Share Posted December 23, 2009 Pleier også å spise den på brødskive, rødbeter og majones eller rødbetsalat. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ELGR Posted December 25, 2009 Share Posted December 25, 2009 Har dere prøvd å koke den i buljongen sammens med kjøtt og servere den med poteter og løksaus. Akkurat slik som i kjøtt og buljong av rein, det passer helt greit synes jeg! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ulf Posted December 25, 2009 Share Posted December 25, 2009 Jeg har en oppskrift som brukes hver gang. Den fungerer like godt på tunge fra elg, hjort, villrein og rådyr. Kan med fordel også brukes på hjerte, og andre organer fra ville dyr. 1. Skjær tunge ut av det felte dyret med nennsom hånd. 2. Forvar den kjølig, og ikke for fuktig, under transporten fra jaktmarkene til hjemmets lune.. 3. Gni inn tunga med salt og pepper, og sett den i kjøleskap når du kommer hjem. 4. Les i kokebøker og på nettet om lekre måter å tilberede tunge på, og fortelle din utkårde hva for slags fornem kost som er under oppseiling i kjøleskapet. 5. Utsett videre tilbereding til du har glemt hele tunga. Det tar vanligvis mellom fem og 15 døgn. 6. Etter en tid vil din utkårede se strengt på deg og si at du gjør best i å fjerne den illeluktende kjøttkladden fra kjøleskapet umiddelbart. Dette vil hun si i et tonefall som ikke innbyr til diskusjon. Og dessuten vil hun ha helt rett. 7. Gi den nå stinkende tunga til bikkja. Den vil som vanlig slafse den i seg med stor begeistring og takknemmlighet. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
robert Posted January 27, 2010 Share Posted January 27, 2010 Jeg koker tunga i godt salta vann sammen med laurbærblad, hvitløk og krydder (pepper, allehånde, nellik) og lar den avkjøles i kokevannet til neste dag. Spises på brød med grov sennep eller Kviteseidsmør. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
drevern Posted April 5, 2010 Share Posted April 5, 2010 tunge er det beste jule pålegget av alt. jeg tørrsalter den og lar den ligge ca ei uke. tunge skal være litt salt Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest graahund Posted April 5, 2010 Share Posted April 5, 2010 Jeg gir den bort til den første og beste som melder seg. Tunge er ikke godt. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Truls Posted April 5, 2010 Share Posted April 5, 2010 Jeg synes det er mye arbeid for lite. Men bikkjene liker den godt slik den er Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ilatad Posted April 5, 2010 Share Posted April 5, 2010 Elgtunge er snadder på brødskiva.. Koker den i vann sammen med div krydder og drar av "skinnet" mens den er varm Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
høggern Posted April 5, 2010 Share Posted April 5, 2010 Tunge er bra pålegg(det koker jeg). Hjerte er bra snacks(det tørker jeg) Å fore hunder med slikt er som å fore hunder med elgsteik Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
skattebo Posted April 5, 2010 Share Posted April 5, 2010 fytti f for ein mat diskusjon,har jobbet som slakter i noen år nå,og ikke faen om noen skal få i meg tunge.Tenk dere alle plassene den harsleika inni og på :Blææææææææh. . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
frontier Posted April 6, 2010 Share Posted April 6, 2010 Eit tungetips: Når du tar opp den kokte tunga for å bruke den som pålegg, bør du ha klar ein saltlake til lagring. Salt / vatn i forholdet 1 til 10 held i massevis. Legg tunga i laken, sett kaldt i kjøleskapet. Dette forlengar ikkje berre holdbarheita, men smaken blir mykje betre. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sako 30-06 Posted April 6, 2010 Share Posted April 6, 2010 og ikke faen om noen skal få i meg tunge.Tenk dere alle plassene den harsleika inni og på :Blææææææææh. .Spiser du pølser? De er stappa i tarmer, og tarminnholdet er det som blir til dritt. Spiser du skinke? Det er ræva på grisen. Spiser du egg? Det er høneaborter. Spiser du indrefilét? Den ligger rett over tarmene, og vi har allerede diskutert hva tarm er. Dessuten blir tunga kokt ( desinfisert) og deretter flådd for det skinnet som har sleika både her og der. Jeg skjønner ikke hva problemet skulle være med tunge Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Skip Posted April 6, 2010 Share Posted April 6, 2010 Jeg har en oppskrift som brukes hver gang. Den fungerer like godt på tunge fra elg, hjort, villrein og rådyr. Kan med fordel også brukes på hjerte, og andre organer fra ville dyr. 1. Skjær tunge ut av det felte dyret med nennsom hånd. 2. Forvar den kjølig, og ikke for fuktig, under transporten fra jaktmarkene til hjemmets lune.. 3. Gni inn tunga med salt og pepper, og sett den i kjøleskap når du kommer hjem. 4. Les i kokebøker og på nettet om lekre måter å tilberede tunge på, og fortelle din utkårde hva for slags fornem kost som er under oppseiling i kjøleskapet. 5. Utsett videre tilbereding til du har glemt hele tunga. Det tar vanligvis mellom fem og 15 døgn. 6. Etter en tid vil din utkårede se strengt på deg og si at du gjør best i å fjerne den illeluktende kjøttkladden fra kjøleskapet umiddelbart. Dette vil hun si i et tonefall som ikke innbyr til diskusjon. Og dessuten vil hun ha helt rett. 7. Gi den nå stinkende tunga til bikkja. Den vil som vanlig slafse den i seg med stor begeistring og takknemmlighet. Denne oppskriften hørtes veldig kjent ut Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
drevern Posted April 8, 2010 Share Posted April 8, 2010 høggern har skjønt det tunge er pålegg og hjerte er snaks. hunda mine kommer aldri til å få smake. skal være ltt jobb med så god mat. og når man spiser pølse kan man spise alt Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Torquemada Posted September 19, 2010 Share Posted September 19, 2010 Jeg har en oppskrift som brukes hver gang. Den fungerer like godt på tunge fra elg, hjort, villrein og rådyr. Kan med fordel også brukes på hjerte, og andre organer fra ville dyr. 1. Skjær tunge ut av det felte dyret med nennsom hånd. 2. Forvar den kjølig, og ikke for fuktig, under transporten fra jaktmarkene til hjemmets lune.. 3. Gni inn tunga med salt og pepper, og sett den i kjøleskap når du kommer hjem. 4. Les i kokebøker og på nettet om lekre måter å tilberede tunge på, og fortelle din utkårde hva for slags fornem kost som er under oppseiling i kjøleskapet. 5. Utsett videre tilbereding til du har glemt hele tunga. Det tar vanligvis mellom fem og 15 døgn. 6. Etter en tid vil din utkårede se strengt på deg og si at du gjør best i å fjerne den illeluktende kjøttkladden fra kjøleskapet umiddelbart. Dette vil hun si i et tonefall som ikke innbyr til diskusjon. Og dessuten vil hun ha helt rett. 7. Gi den nå stinkende tunga til bikkja. Den vil som vanlig slafse den i seg med stor begeistring og takknemmlighet. Fantastisk bra. Akkurat slik har jeg gjort det ved et par anledninger. Rekorden er 2 år gammelt hjerte som ble glemt på aller øverste hylle i kjølerommet etter at jeg hadde lagt det i grovsalt. Da vi siden gjorde et makabert funn, så hadde det hele krystalistert seg og blitt en eneste hard klomp med masse spennene krysteller pekende i alle retninger. Fine farger hadde den også. Blå, grønn, orange, men mest brunt... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AKJ Posted August 8, 2020 Share Posted August 8, 2020 Noen som har røkt tunge noen gang? som pålegg eller snack? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.