Jump to content

AKJ

Members
  • Posts

    83
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

AKJ's Achievements

Enthusiast

Enthusiast (6/17)

  • Reacting Well Rare
  • Dedicated Rare
  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter

Recent Badges

42

Reputation

  1. 6,5x55. Sauer 200 STR PPU hylse 43,5 gn N4 139 Lapua Scenar 78mm COL V0. 810-ish 5mm. S-S 42-43,5 gav likt treffpunkt, men denne ble beste samling. Øvrige samlinger 7-10 mm
  2. N150 og hastighet rundt 845 m/s har vist seg å fungere for flere kuler i den vektklassen. Siden du velger den kula regner jeg med at presisjon er av interesse, og da har denne ladninga levert godt ut til 700m
  3. Barnes ttsx 150 har gitt god presisjon og effekt i hjort. Uten å være «utlært» er vel oppfattelsen at for homogent kuler er høy fart en fordel. Min ladning med N150 gir 845 m/s og fungerer som sakt godt.
  4. Hei! dette er en litt gammel tråd, kanskje du kan dele bruker erfaringer?
  5. Høsten er her igjen, herlig tid Jeg fortsetter også i år å dele erfaringer med Fusion kuler. Etterdom 180-grains kulene har blitt vanskeligere å få tak i (lokalt i alle fall) gikk jeg over til 150-grainere i fjor høst. Erfaringene var gode, så jeg fortsetter i år også med disse kulene. Ladningen jeg bruker gir 845m/s og gir god presisjon. Effekten i dyr har jeg nevnt før, så må deler jeg bare bilder, så kan dere se og vurdere selv. Inngangshullet, skutt på ca. 80 meter på beitende voksen rådyrbukk. Dyret datt rett ned i smellen. innvendig sees inngangshuller på venstre side i bildet. Utgangshullet, tja.. ikke ubetydelig og med noe blod mellom hinnene. At effekten var god betyr mer for med enn noen hundre gram bogkjøtt, så jeg er fornøyd.
  6. Flere rariteter dukker opp Denne gangen et J. Stevens arms&tools no 455 kikkertsikte montert på et Krag løp. Igjen lite info å finne på nett, men fant faktisk noe fra Norge publisert på https://m.sollia.net/itt-hort-anna/et-klenodium Der er samme type sikte montert på ei Krag rifle. Gøy å se på datidens løsninger. Spennende løsning med bruk av en kornforretning for Krag for fremre kikkertring. Bakre kikkertring med høyde og sidejustering. Lå oljet papir mellom pipe og klaven som var skrudd fast til pipa. Nesten vanskelig å se for seg at dette var stabilt, men hvem vet. Er det noen som har sett liknende løsninger noe sted?
  7. Takker for delt kunnskap. Forrige eier var en «Petter Smart» type, så det kan godt være at han har modifisert Jensen pressa. Skal se nærmere på den i ettermiddag og se om jeg finner ut hva sylinderen er godt for.
  8. Da har jeg prøvd utstyret litt, og det er som dere har beskrevet. Har dere noen anelse om hvem som produserte dette utstyret i sin tid?
  9. Etter at barnas oldefar gikk bort ble jeg sittende med ladeutstyret hans. Han var innom min ladebenk og forstod seg ikke på dette med dier, elektronisk vekt og sånt dill . Jeg fikk aldri se han i sving med sitt ladeutstyr og heller aldri spurt hva utstyret var, hvordan det virket eller hvem som hadde produsert det. Jeg henvender meg til de vise menn og damer på forumet, som kanskje kjenner til slikt?
  10. Gammel post, men til info så er det et standard underbeslag på disse. Magasinbunnen, der tilbringerfjæra normalt er festet, er modifisert til å sette inn magasinet.
  11. Her om dagen kom jeg over en raritet. Raritet for meg, i alle fall.Det handler om et kikkertsikte av merket Belding & Mull med 3x forstørrelse. Min Google-fu er kanskje ikke god nok, så jeg finner lite info om dette siktet. Jeg fant noe som antydet at dette var et sjeldent sikte, men det er kanskje mer uvanlig enn sjeldent? Fra hva jeg finner har det vært tilgjengelig for salg "Over There " frem til ca. 1950 og ble produsert fra ca. 1925 (?). Det interessante er hvordan dette siktet kom til Norge? Fra hva jeg forstår var det eierens oldefar som i sin tid fikk tak i siktet, men historien rundt er tapt. Er det noen av Kammerets lærde som har kunnskap å dele? Jeg fant dette på hjemmesiden til selskapet: "An innovative line of target and hunting scopes was also produced by Belding and Mull. At the time they were released, the majority of hunters used iron sights on their rifles. The B&M hunting scope revolutionized hunting and made a believer out of many who said scopes weren’t practical in the woods, and were only for target shooting. Belding and Mull truly advanced the sports of shooting and reloading.."
  12. Om du ser 15-20 poster lenger opp ser du utgangshullet fra en 180 gn kule i 770-ish m/s utgangshastighet. Synes i grunnen det er lite forskjell, med unntak av blod mellom kjøtthinner på siste dyret.
  13. Siden dette har jeg fått skutt en hjort, en elg og ett rådyr med denne kula. ladninga gir ca. 840 m/s så jeg har vært litt spent på både effekt i dyret og hvordan viltet ville bli seende ut. Hjorten ble skutt på ca. 70 m, tilnærmet rett fra siden og skuddet plassert bak bogen. Dyret rusa ut ca, 20m, falt om og var dødt da jeg kom fram. Lite blodslått slakt. Elgen ble skutt på ca. 100 m hold, tilnærmet rett fra siden, skuddet plassert rett bak bogen. Stivna til i anslaget, gikk 3-4 skritt og ble stående å svaie 2-3 sekunder før den tippa over. Lite blodslått slakt, hull som en femkrone gjennom lungene. Rådyret skutt på ca. 100 m, som de andre rent sideskudd bak bogen. Rusa ut og ble sett løpende med massiv blødning fra utgangshullet. Funnet etter ca. 50 m- denne gangen fikk jeg tatt bilder … De viser inn- og utgangshullet. Det er noe blod mellom hinner, men det er vel naturlig gitt at dyret ikke datt i smellen. Alt i alt må jeg si meg fornøyd med også 150 gn kula i .308.
  14. er visst litt svimmel for tiden…
  15. Nå er tråden ett år gammel og jeg lurer på om du fikk kontroll på problemet? Funka det med stopp ved hardt drag i Lina? Labradoren har gjort det bra på prøver, men gjennomgående er det trekk for høy fart. Har lest kritikker i Dogweb og ser at de hundene som får topp score på hastighet ligger på 2-3 km/t. Det føles saaaakte!
×
×
  • Create New...