Jump to content

Erfaringer med Engelsk springel spaniel(working)?


2rbjørn

Recommended Posts

  • Replies 241
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Hei!

Vi har ESS nå.

normal_DSC00176_%28Medium%29.JPG

En flott gutt på litt over ett år. På bildet er han rundt 6mnd.

Og han er en deilig hund.

En arbeidslyst som bare imponerer. Kontakten, både under trening og i felt, er fenomenal!

Han har en øyekontakt som imponerer alle som får se ham trene.

Elsker å trene, lære nye ting og ikke minst løpe i skog og mark og skremme opp fugl.

Vår er fra gode jaktlinjer, så det siste er vel nedarvet.

At de er svært lettlærte er vel noe du kan lese de fleste steder der skrives om ESS!

En annen ting, som kan være et minus, og som du også ofte kan lese om mange steder:

ESS'en er svært sosial! Den vil følge etter deg over alt hvor du går! Går du fra stua til kjøkkenet er den med,

går du på do vil den helst bli med inn, og drar du fra den er det sorg og forferdelse!

Jada, der er forskjeller! Vår gutt er nok litt pinglete. :oops:

Men forbered deg på at den kan være vanskelig å gå fra alene!

Vi trodde ikke "det kunne være så ille" når vi ble advart om dette før vi fikk Felix, men hadde ikke svigerfar blitt pensjonist

og tatt ham med på tur hver dag når kona og jeg er på jobb samtidig hadde vi hatt en utfordring!

Han roer seg bra i buret sitt i bilen, av alle ting!

Kan ikke være hjemme alene, hverken i bur eller løs i huset, uten å hyle og få panikk omtrent.

Men legg ham i bilen så kan han sove der i timesvis...

Man lærer sine triks :lol:

 

Vil jeg anbefale en ESS?

Ja, så absolutt.

Det er en fantastisk hunderase!

Vi har funnet vår rase, ingen tvil om det.

normal_Blodsportrening.jpg

Link to comment
Share on other sites

Men forbered deg på at den kan være vanskelig å gå fra alene!

Vi trodde ikke "det kunne være så ille" når vi ble advart om dette før vi fikk Felix,

 

nei det kan vel ikke være så ille :) men skal ha det friskt i minne :) og håpe at jeg har litt flaks der jeg :)

det virker jo som verdens beste og mest nydelige hunder :)

takk for fint innlegg

Link to comment
Share on other sites

Hei..

Er så (u)heldig og ha to ess. :mrgreen: Som nevnt i tråden over: Fantastiske hunder,super sosiale og lettlærte.

Bruker mine til fugl og ettersøk på hjortevilt. Som sporhunder funker de supert, lett å lese og meget spornøye.

I søk på fugl heter det at de skal søke tett inn til fører og innen for skuddhold... Dette er nok individavhengig men min er ALT for vid i søket og er sjelden innenfor skuddhold når han støkker fugl :evil: .

Negative sider: Relativt mye pelsstell (Negativt for meg,positivt for andre) Litt for sosiale etter min smak :) . Man kan faktisk ikke feks gå på do uten at de gjerne vil være med og sitte i fanget.

Men har du god tid og et høyt aktivitetsnivå der de stort sett kan være med, så er det fantastiske hunder som anbefales:)

Link to comment
Share on other sites

Jeg har en viss mistanke om at du har valgt valp fra samme oppdrett som jeg fikk min lille tøs fra. :wink:

 

Da har du nok valgt rett, dersom målet er en utrettelig arbeidende støtende fuglehund!

Selv føler jeg at jeg har fått svært mye "gratis" ved å velge hund av working linjer. Det du får er en enorm arbeidslyst og jaktiver, din oppgave blir å styre iveren slik at hunden arbeider for deg. Jeg tror det er en rimelig takknemmelig oppgave når det gjelder en springer, i forhold til en del andre jakthunder. Springeren skal jo bare jakte innenfor effektivt haglehold, og det gjør det relativt enklere å trene og kontrollere hunden.

 

normal_IMG_0091_2.jpg

Klar for action, jeg?

Fantins Western på orrfugljakt, 18 mnd.

 

Det stemmer at springeren er veldig sosial og følger deg overalt. Min hund er dessuten blitt temmelig føreravhengig, siden det bare er oss to og siden hun er sammen med meg overalt, også på jobb. Jeg har imidlertid ikke problemer med at hun lager spetakkel når jeg går fra henne, enten det er hjemme, i bilen, på kontoret, eller andre steder der hun føler seg trygg. Hun vil jo aller helst være med meg når jeg går, men hun slår seg fort til ro når hun skjønner at hun ikke får være med. Jeg har hørt at det handler om at hunden må lære seg å være trygg på at eieren alltid kommer tilbake når han/hun forlater hunden.

 

De eneste gangen hun sutrer litt er hvis jeg setter henne i bilen og så blir stående utenfor og prate en stund. Hun vil jo så gjerne være sammen med oss...

 

normal_2009_09_06_Jaktanlegg-Voss__0154_1.jpg

West på jaktanleggsprøve, 15 mnd.

 

Nei, du har nok gjort et meget godt valg. Vær bare nøye med grunndressuren. Grunnleggende lydighet i det daglige er en forutsetning for å kunne få en hund som er lydig i det den støter fugl.

Dessuten er en working springer ikke bare kjapp, aktiv og nysgjerrig som ungund, den er slik hele livet. West er flink til å ikke gå inn og ut av bilen uten signal. Siden jeg bor fritt har jeg imidlertid ikke brydd meg om å ha de samme reglene når vi går gjennom dører. Det angrer jeg i dag. Åpnes en dør så er hun gjennom på et blunk, og før jeg selv rekker gjennom har hun danset rundt og hilst på alle mennesker og dyr innen "søksradius". Ikke alltid like praktisk, dersom det på andre siden av døren befinner seg biler, folk med hundeskrekk eller 3-åringer med winerpølse i neven... :wink:

 

Det eneste positive i slike situasjoner er at hun, som de aller fleste springere jeg har møtt, ikke finnes aggresiv mot folk. Av henne lyser det bare glad hund som vil hilse. :) Men det hjelper jo ikke 3-åringen som får litt hjelp til å spise opp pølsen sin, sånn helt apropos hundeskrekk altså... :oops:

 

normal_IMG_0086_1.jpg

West og Grimm på jakt, november-09

Link to comment
Share on other sites

Har min andre ESS (ikkje working). Den eg har no er fantastisk på spor. I tillegg veldig stor jaktlyst. Fantastisk familiehund.

 

Det som har skuffa meg, er at dei fungerer berre middels som kortdrivar på hjort. Har kanskje for stor kontaktlyst, slik at søket går for lite ut. Har høyrt mange anbefala ESS som kortdrivar, ma. Sten Cristoffersen.

 

Har nemnt dette for eit par oppdrettarar, men får eit svar eg ikkje blir klok på. Og så ser dei på meg med eit blikk som nærmast "spør om eg går på tyngre stoff". Kan det vera nokre hysj-hysj-greier blant oppdrettarane her? Det verkar i alle fall som om at det er lurt å ikkje nemna ordet "kortdrivar" til somme vis du ynskjer å kjøpa ein kvelp.

 

Sum: Som familiehund og sporhund er dei fantastiske. Har ikkje brukt mine til fuglejakt enno.

 

(Ein kvelp frå mitt oppdrett vert trena som søkhund av firmaet til Rune F. i Bergen.)

Link to comment
Share on other sites

Jeg stiller meg litt tvilende til at ESS, skal kunne fungere som kortdrivende, nettopp på grunn av kontaktbehovet. Nå er jeg imidlertid litt usikker på nøyaktig hvordan du ser for deg at hunden skal agere på et slikt kortdriv?

 

Jeg har ofte hunden med på hjortejakt. Når jeg posterer ligger hun og sover i hvileposen sin, og når jeg driver løper hun rundt meg. Det gjør at jeg under drev kan være rimelig trygg på at hjorten ikke trykker nær meg og lar meg gå forbi. Jeg tror også at lukten av hunden lettere får hjorten til å trekke vekk fra oss, mot postene, heller enn å prøve å slå rundt driveren.

 

Hunden har flere ganger vist meg i hvilken retning dyrene har gått når jeg har sett/hørt dyr nær oss. Jeg kan se når hun slutter med sitt vanlige fuglesøk, og setter nesen i bakken for å følge fersksporet. Slik sett har hun vært til hjelp for meg med å bringe dyr til postene.

 

Jeg har ikke gitt helt opp tanken på å få hunden godkjent på ettersøk, i tillegg til å fungere utmerket på fugl. Det ville kunne være svært praktisk, siden hun som oftest er med på hjortejakten uansett. Jeg er imidlertid tilbakeholden, siden jeg ser faren for at kompromisset både fugl og ettersøk lett kan gi som resultat at hun blir svak på begge deler. Jeg er også usikker på om en ESS av working linjer er det beste valget til ettersøk. Farten i søket blir svært høy (hunden min må konstant bremses). Spørsmålet er om nøyaktigheten blir god nok? Det tør jeg foreløpig ikke å uttale meg om, til det har jeg trent alt for lite spor. Jeg antar imidlertid at det ikke er helt tilfeldig at ESS av working linjer dominerer jaktprøvene for spaniels (fugl), mens det er de tradisjonelle linjene av ESS som virker å hevde seg på sporprøver.

Link to comment
Share on other sites

Hadde tidligere ess i familien som var en utmerket ettersøkshund og kortdriver på rådyr. Lå stort sett på lostider mellom 5 og 10 minutter, noe lengre da han ble godt voksen. Han hadde også et fantastisk effektivt søk. Han var imidlertid ikke interessert i å jakte med andre en far i huset, noe som selvfølgelig gjorde det umulig for andre å føre bikkja. Jeg har imidlertid vært borti flere andre ess som ikke har den samme gløden for hjortevilt og som heller ikke bruker målet i los. Har ingen erfaring med worker varianten. Jeg har nå valgt wachtel i steden, da jeg oppfatter denne rasen som mer stabilt hjorteviltorientert. Min er nå ti mnd og jager rådyr, elg og hare så det griner.

 

Edit skrivefeil

Link to comment
Share on other sites

Kva med å starta opp ein eigen ESS-tråd ?

 

Ser vel ikkje så mykje negativt med rasen, bortsett frå pelsen som kan skapa problem ved 0-føre. Men det finst gode sakser å få kjøpt! Og det er store individuelle skilnader. Dei eg har hatt, har svært lettstelt pels.

 

Litt hudproblem + øyreproblem. Men meir enn i mange andre rasar...?

 

Då eg kjøpte den første, var det mykje prat, også blant oppdrettarar, om at ESS var ypperleg som kortdrivar, med ei ikkje altfor lang drev-tid. 5min...+ + + ? Men seinare har eg som sagt høyrt mindre og mindre til ESS som kortdrivar. Og eg forstår ikkje heilt grunnen til dette. Men tydelegvis er altså eigenskapar som kortdrivar uønska hjå mange oppdrettarar i dag. Korleis dette er i andre land, er eg usikker på...

 

Så då må det vel bli ein Wachtel-hund... ?

Link to comment
Share on other sites

Hudproblem er ikke veldig utbrett om du holder deg til working. På den tradisjonelle derimot er dette mer vanlig.

 

Jeg stiller meg litt tvilende til at ESS, skal kunne fungere som kortdrivende, nettopp på grunn av kontaktbehovet. Nå er jeg imidlertid litt usikker på nøyaktig hvordan du ser for deg at hunden skal agere på et slikt kortdriv?

 

Jeg har jo også en hund fra samme oppdrett, faktisk i slekt med din hund. Hun er halvsøster av Pavarotti som er far til din hund, men nok om det. Hun er svært god på kontakt og holder seg godt innenfor der hun skal stort sett bestandig. På ren fuglejakt, uansett terreng, blåser jeg kanskje i fløyta 1-2 ganger i løpet av en hel dag, noe mer trengs ikke (hun er pr. i dag 4.5 år). Men, det er et lite men - får hun en hare på beina så tar jaktlysta fullstendig overhånd og hun jager som f... Ikke lenge, og hun lar seg også blåse av dersom jeg velger det. Men lar jeg henne jage litt, vel så gjør hun det. Har forøvrig skutt hare for henne også, men kan legge til at det ikke er noe jeg prioriterer overhodet ei heller aldri har lært henne - det er storfugljakta som er min prioritet med henne. Så om det er jaktlyst eller ikke, kan ikke jeg gi noe klart svar på, men hun jager om hun får lov.

 

Men kan også legge til at jeg har en svensk kompis som har prioritert nettopp dette med ESS. Han bruker sin på rådyr og hun har utvilket et søk opp mot 700 meter og jager inntil 10 minutt før hun returnerer. Han har riktignok valgt å prioritere dette og gitt henne veldig frie tøyler og tydeligvis fått resultater på det. Sånn jeg vurderer det er dette med kontaktsøkende også noe av det som gjør at hunden jager kun kort tid, men antar at det finnes flere teorier om dette.

Link to comment
Share on other sites

Jeg har en viss mistanke om at du har valgt valp fra samme oppdrett som jeg fikk min lille tøs fra.

ja det kan nok godt stemme det :D

tihi, er jo helt skjønne :D

 

Hun er halvsøster av Pavarotti som er far til din hund

hvis jeg ikke husker feil så var ikke pavos pappa'n.

tror pappa var jaktviljans Edge

 

takk for flotte innlegg :)

mange gode innspil :)

Link to comment
Share on other sites

Jeg har en ESS (ikke working) som jeg forsøker å gjøre jakthund ut av. Tanken var å starte med fugl og ta den på ettersøk etterpå. Den er samarbeidsvillig og flink til å finne fugl, ivrig og tøff, men jeg greier ikke å kontrollere den når den får fugl i nesa så den støkker for vidt. Jeg bruker nå en langline som den sleper i en trekksele og det hjelper en del, men er ikke optimalt. Jeg tror hunden hadde fungert bedre på fugl i mer vilttette områder enn i østlandske skoger og rypefjell og det er vel terreng som i Skåne den egentlig er beregnet for. Selvfølgelig ville sikkert en som Rigmor kunne gjort fuglejeger av den, men jeg har ikke tid og overskudd til å trene så heftig. Uansett er det en koselig turkamerat og lekekamerat for hele familien.

Den runder 2 år nå og jeg tipper det blir ferskspor snart. Kanskje det blir en hjortejeger i stedet for en fuglejeger.

Jeg har ingen problemer med å forlate den. Tvert i mot synes den det er deilig å sove alene, men den er litt mørkredd så det må vi ta hensyn til. Et triks hvis hunden ikke liker å være alene er å forsøke å sette på radioen.

Det at den er så ekstremt sosial kan være plagsomt for folk som ikke er så glad i hunder. Ikke alle liker å få en hundenese dyttet opp i skrittet og ungdommene i huset har bøllet så mye med den at den har blitt helt vill når den treffer mennesker, men det er jo vår skyld og ikke hundens.

Link to comment
Share on other sites

Regelen eg alltid har høyrt: Først godkjenning ettersøk, deretter jakt/søk :!:

 

Den voldsomme "sosialiteten" kan vera irriterande. Tips: Ikkje oppfør deg - eller la gjester oppføra seg - som om hunden alltid er midtpunktet :!: Gi hunden ei favorittleike/ball i starten av besøket, når hunden er mest oppgira.

Link to comment
Share on other sites

Gratulerer med godt valg 2rbjørn. Skal gi et lite tips som kan hjelpe deg litt på vei med hunden din. Kjøp del 1 og del 2

https://birddog.space2u.com/

 

Gode filmer, og pedagogisk opplagt.

 

Boka "fuglehunder-dressur og jakt" av Sten Christofferson anbefales også.

 

Jeg overtok ei voksen jaktspringertispe for et snaut år siden, etter å ha sikla lenge på rasen, da jeg må ha en hund som kan være med på "alt" av jakt. Det er den mest kontaktsøkende og arbeidsvillige hunden jeg har vært borti, og så lenge man knekker koden for å motivere hunden for det spesifikke arbeidet tror jeg ikke det er en ting du ikke kan lære disse hundene. Pass bare på å få dressur skikkelig på plass før kontakt med evt vilt, da dette er jakthunder.

 

Å få en jaktspringer til å gå spor greit tror jeg ikke skal være noe problem, å følge slepespor er jo et moment på apportprøvene for spaniels, og enkelte hunder tar sporet veldig greit. Min er litt av og på, men kan hvis hun vil. Dvs hun vil når det er snakk om ferskt vilt. Gammelt prøvevilt har ikke den samme interessen. Holder på og trener litt blodspor, og har et håp om at jeg kan får henne godkjent som ettersøkshund etter hvert. Kunsten er mer å lese hunden på sporet, da de kan krysse seg fremover sporet like gjerne som å gå med nesen i sporet. Grunnen til at DP springere er de du ser på sporprøver tror jeg skyldes at de som har disse hundene nødvendigvis ikke har jakt som hovedgesjeft, og derfor ikke har interesse av å trene feltsøk, og heller trener spor som aktivisering. For de som anskaffer seg jaktspringer er det nok motsatt.

Ville dog gjennomført et fast rituale før rent sporsøk, med eget kobbel/sele, så hunden skjønner at nå er det spor som gjelder.

Å få en springer til å jage med los er fullt mulig, men styr da unna jaktspringer. Det er ikke forfølgingen som er problemet, men heller losen. Det finnes DP springere som jager med los, men om man vil ha en losende kortdriver vil ha, så ville jeg heller satset på Wachtelhund. Kombinasjonen drivende hund på klovvilt og støtende på fugl er vanskelig. Det er helt sikkert mulig, men krever at hunden er godt dressert som støtende på fugl først.

Har derimot brukt min som støtende på klovvilt. Hun er såpass erfaren på fugl at jeg slipper henne litt ut når jeg ser hun har klovvilt i nesa. Hun kan også greit sendes ut for å støte dyr som ligger et stykke foran. Har også skutt klovvilt med bikkja i bånd. Hun er stille i felt, og markerer greit på overvær. Blir dog heeeelt spinnvill når det smeller.. Da skal det jobbes.

Springere er også meget gode apportører, men krever en del trening for å jobbe selvstendig i apportsøk. Men så lenge de får markering på nedslag er de fleste veldig presise. På andejakta er en god apportør en fornøyelse for å hente inn fugl som faller i vann og prøver å stikke seg bort.

Har ikke jakta så mye fugl med min enda, men skogsfugljakt med springer er ikke for folk med svake hjerter. Man må konstant lese hund, og være klar til å følge på om hunden begynner nøste fot etter fugl som løper unna. Det er ufattelig moro!

 

Som du skjønner krever jaktspringere masse aktivisering og dressering. Treningen er dog lett, pga hundens utrettelige arbeidsvilje.

Link to comment
Share on other sites

Vi har hatt Engelsk Springere i huset noen år. Og de hundene JAKTER.

Det være seg W eller DP.

Min Athene som kom fra oppdrette Fantins og datterens Mont Gomry fra Avetin. Var begge hunder med stor jaktlyst. Ingen av disse hundene kom fra typiske jakt linjer. Men de var perfekt på hjortejakt, godkjente ettersøk hunder.

Athene var det vi kan kalle en kort loser, hun oppsøkte viltet og støte det ut med en påfølgende los. Den kunne vare opp imot 5 minutter. Vi skjøt ca 100 hjort for henne. Har hatt flere kamerater som har hatt lignende opplevelser med sine Springere.

De er lyst apportører. Men Ravn var noe som ikke falt helt i smak.

 

Velger du S Spaniel har du en venn som aldri går fra deg. Du har gått på do alene for siste gang i dette hundelivet. S Spanielen er lett dressert, men liker ikke røff behandling, det er myke hunder.

 

Det jeg synes var negativt, var at pelsen ikke var så snø vennlig. I våt snø må en fremm med dekke.

Link to comment
Share on other sites

Det blir jo litt på siden med tanke på Working ESS, men det er en ting jeg kom til å lure på. Må ikke også kortdrivende hunder tilfredstille kravet til boghøyde som stilles for ”løs, på drevet halsende hund”? Mange Springere vil vel være litt for stor i så fall.

Link to comment
Share on other sites

Sakset fra http://www.canis.no/innlegg.php?nr=33360&start=1

 

Hei, direktoratet for naturforvaltning skriver følgende om bruk av wachtelhund på hjortevilt: Regelverket for bruk av støtende hund under jakt på hjortevilt Direktoratet for naturforvaltning (DN) viser til deres brev datert 28.08.04 med forespørsel om en orientering om hva lover og forskrifter tillater når det gjelder bruk av støtende (kortdrivende) hund under jakt på hjortevilt. I dette tilfelle er hunden av rasen Wachtelhund. Det er i Norge ikke fastsatt nærmere bestemmelser for bruk av støtende hund til jakt på rådyr eller annet hjortevilt. Dette betyr at støtende hunder tillates brukt under jakt på hjortevilt uten at det må foreligge dispensasjon. Bruk av støtende hund kan likevel være i konflikt med viltlovens § 19 som sier at jakt og fangst skal utøves på en slik måte at viltet ikke utsettes for unødige lidelser, og slik at det ikke oppstår fare for mennesker eller husdyr eller skade på eiendom. Bruk av støtende hunder som driver viltet med los over lang tid vil kunne drive viltet så hardt at det medfører unødig stress av viltet og dermed kommer i konflikt med viltlovens § 19. Det er derfor opp til eier av denne type hunder å vurdere om bruk av hunden kan komme i konflikt med § 19. DN viser i den forbindelse til viltlovens § 23 og forskrift om utøvelse av jakt og fangst § 22 som regulerer bruken av løs, på drevet halsende hund. Denne type hund er kun tillatt brukt på jakt på hjort, rådyr, hare, rødrev og gaupe, og boghøyden skal ikke overskride 41cm. Årsaken til at bruken av løs, på drevet halsende hund er regulert er at denne type hunder har normalt et mye lengre drev enn støtende hunder. Når det gjelder støtende hunder så vil lengden på et drev med los variere mellom raser og den enkelte hund. DN har likevel valgt å ikke forskriftsfeste en maksimal lengde på et drev med los, men i Sverige er det fastsatt forskrifter som definerer begrepet ”støtende hund” og det er angitt viltarter og jakttider når det gjelder bruk av slik hund. Den viktigste definisjonen er at slik hund ikke får drive med los eller forfølge viltet mer enn i høyst fem minutter. DN mener at dette er en regel som også norske eiere av støtende hunder bør rette seg etter. Wachtelhund er definert som en støtende kortdrivende hund som driver med los i noen minutter, men drevtiden kan være opp til 15 minutter. Regelverket tillater bruk av denne hunderasen, men eier må ta ansvar for at drevet ikke pågår i mer enn fem minutter.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Om jeg ikke har erfaring med Springer ang. jakt - har jeg vært borti endel av de som nark/bombehunder.

Og det er en tiltalende rase.

 

Søkslysten på de individer jeg har erfart - har vært skikkelig bra, men dette er jo selvsagt betinget av gener.

 

Egentlig så skjønner jeg ikke at jeg ikke valgte en Springer istedet for TJT`en.

 

Jo - jeg gjør vel egentlig det, da jeg hadde bestemt meg for en liten hund uten noe særlig pelsstell.

 

Lykke til med hvalpene - som helt sikkert blir bra (og skulle dere ikke trives med de: send en PM :wink: )

Link to comment
Share on other sites

Gratulerer.

Har nettopp hentet springer nr 2. Mine er av "show dog" typen, men når de får litt tid på seg så blir det jaktlhunder av de også. Glimrende på rugde, bekkasin og skogsfugl for ikkje å snakke om spor. Er litt redd for å gape over for mye med så allidige hunder og som sagt tidligere i tråden, du har gått aleine på do for siste gang :lol:

Lykke til!

Link to comment
Share on other sites

Er det noen som gleder seg veeeeldig til helgen eller? :lol:

 

Traff et nytt bekjentskap av sorten working i går. En kjenning som har kjøpt seg voksen hund fra England. Det står noen bilder av "Buster" et stykke ned på denne siden.

Facinerende å se hvilken kontakt denne hunden har med fører. Den er svært oppmerksom på hva fører gjør og hele tiden klar til å utføre nye oppgaver. Jeg har hørt at en del av denne oppførselen skyldes at hunden er vokst opp i kennel, og ikke i hus sammen med folk. Jeg har forstått det slik at hundene kan bli svært "eager to please" når fører kommer og henter hunden ut av kennelen for trening og jakt. Men kanskje det har vel så mye med hvilke linjer det avles på eller hvilken trening de får?

Synd at hunden (selvfølgelig) er halekupert, slik at den ikke kan stilles på prøve i Norge. Skulle ha vært artig å se en slik hund arbeide på prøve med rapphøns eller rugde. :D

Link to comment
Share on other sites

Blir bra dette 2rbjørn :):) Du får slenge ut en haug med bilder :) Regner også med at det kommer litt oppdateringer framover på hvordan det går med den håpefulle:)

 

Har lyst på en liten en til selv og når jeg bare får flyttet meg lenger nordover, noe som desverre tar litt lenger tid enn planlagt.

 

Grimm: Den hunden så ut fra bildene, og teksten veldig flott ut. Hvor i landet har denne havnet?

Link to comment
Share on other sites

Grimm: Den hunden så ut fra bildene, og teksten veldig flott ut. Hvor i landet har denne havnet?

Den har fått nytt hjem i Bergen. Jeg regner med å få se litt til den fremover, og det skal være artig å se hvordan han utvikler seg og tilpasser seg et (jakt)liv her i landet. Det blir nok en stor endring fra hva han er vant med.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...