Jump to content

Springer

Members
  • Posts

    283
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Springer's Achievements

Community Regular

Community Regular (8/17)

  • 10 years in
  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done

Recent Badges

1

Reputation

  1. Springer

    Tinnitus

    Det er vel neppe noen tvil om at øreklokker som dekker hele øret demper bedre enn propper fordi ørebrusken tar opp lyd. Hvor viktig det er kommer du neppe til å finne ut før i ettertid.
  2. Takk for god inspirasjon Ulf, Sannsynligvis er jeg "pensjonist" på denne tiden neste år og da er jeg klar. Så kan du bli med meg til Frankrike og seile etterpå. Vi snakkes. S
  3. Trekkhundene bruker vel ofte to par sokker, i vertfall om vinteren. Fleece under og lerret over. husk at såre poter er som sår. så hvis dere smører på noe som virker om kvelden vil de lettere hele over natten og ha mer å gå på dagen etter. Ellers er det sikkert omega3 som er fellesnevneren på mye av de diettforslagene. min hund begynner å bli gammel og litt stiv. Tror det hjelper at jeg gir den en dæsj tran på tørrforet.
  4. Min erfaring med støkkjakt er at jo mer du går jo mer fugl ser du. Viktig å se terrenget fra rypas synspunkt gå innom kjerr og stopp gjerne opp. Trykker den i nærheten blir den gjerne litt nærvøs da. Jeg bruker en lettvektshagle. Litt mer vinglete å skyte med, men utrolig mye bedre å bære hele dagen. Jeg bruker også en støkkrem. Ikke slik den er beregnet, ved å slå opp låsen ved bruk, men å ha den så slakk at du kan kaste opp hagla uten å åpne låsen. Det gjør at du kan slippe den ene hånden hvis nødvendig og hjelper deg å gå lengre med hagla klar. Ellers er det et godt triks å visualisere det du kommer til å få se når rypa letter foran deg. Da bruker hjernen kortere tid på å oversette synsinntrykket til handling. Når det gjelder truger og ski har jeg brukte begge. Min erfaring er at på fjellet hvor det er plass til å bruke ski er det best. Jeg går gjerne med ski med helfeller. Da kan jeg skli rolig nedover og gå oppover. Jeg bruker lette ski med BC. Bruker også truger. Tror de jeg har er 36 (veier omtrent 84 kg pluss utstyr). Du må vurdere ditt bruk etter vekt. Som nevnt tidligere i denne tråden må du ha truger med skikkelig hengselfest som er beregnet til slikt bruk. Jeg bruker bare truger der det ikke er mulig å gå på ski, men dette er sikkert en smakssak.
  5. Jeg har trestokker på alle våpnene og den jeg liker best, en Blaser R8 har en oppgradert oljet sak. Etter en ukes jakt i styrtregn ble jeg lei av å olje stokken hver kveld og kjøpte en kul karbonstokk til den. Da jeg året etter begynte å bruke denne opplevde jeg selvfølgelig at den var vedlikeholdsfri, men jeg savnet den gode gamle trestokken. Det er noe eget med en vakker trestokk både å se på den og holde i den. Så året etter var den på igjen. Jeg kommer til å beholde karbonstokken spesielt hvis jeg skal på skikkelig vestlandsjakt hvor rifla ikke bare blir spylt hver dag, men også må tjene som stokk i bratthengene. Men ellers blir det trestokk. Smaken er som kjent som baken og dette er min smak. At den skal bli så skjev at den kan endre treffpunktet på grunn av bedding høres veldig teoretisk ut. Etter noen år med olje er det neppe mulig for vann og trenge langt inn i en godt vedlikeholdt stokk så dette er nok mer sofajakt. Men i regnvær er jo det også koselig.
  6. Jeg ville ikke akseptert det og gitt opp. Hunder husker i bilder og har jo ikke særlig høy IQ så den har vel på en aller annen måte fått en feilkobling. Ville forsøkt meg frem. For eksempel lærte jeg med min hund at når jeg syntes den dro for mye nyttet det ikke å rykke båndet tilbake. Det vendte den seg til. Mye mer effektivt var å holde ham igjen slik at den ikke kom dit den ville før den sluttet å dra. Da fikk den plutselig en grunn til å gå penere og det var dermed mer fristende. Prøv deg litt frem å se hva som virker.
  7. Trodde de sa prekas bare på østsida så jeg gjettet Østfold, men da lærte jeg noe nytt.
  8. Er du sikker på at du ikke har snellert? Jeg har maken og hvis du etter å ha spent rifleopptrekket forsøker å dra den forre avtrekkerbøylen forover skal du høre et lite klikk og da har du et meget godt rifleavtrekk. Trodde alle 96K hadde dette. Jeg kjøpte min ny og dette var ikke noen opsjon så vidt jeg forstod.
  9. Hvis du skal gå å bære drillingen klar på jakt og ikke på skulderen er det veldig viktig at kikkerten er minst- og lettest mulig. Å gå med et topptungt våpen som helst vil vri seg ut av hendene dine er ubehagelig og slitsomt. Så kjøp kikkerten for det du tror du kommer til å bruke den mest til og gjerne så liten som du synes er greit til et slikt våpen. Skal du for det meste skyte fugl i topp på 200m så må du ha en større kikkert, men da må du spørre deg om det ikke er like greit å gå med rifle. Ev. som mange gjør, kjøpe flere kikkerter.
  10. Hei, Kan anbefale deg å sjekke JFF klubbene i området. Det er flere og de har gjerne et sosialt miljø med tilgang til terreng, baner og lignende
  11. Du vil finne mye diskusjon rundt kaliber og kjøttødeleggelse. Personlig har jeg skutt fugl både med 223 og 30-06 uten at jeg ser den helt store forskjellen. Tror kanskje kulehastighet og patronvalg er viktigere enn kaliber.
  12. Den ligger jo an mot en glatt flate. Skal mye til at det gir noen forandring hvis flaten er ren.
  13. Har en slik i 22LR ikke hatt slike problemer, men en 223 jeg har kan kjøre patronen opp i hjørnet i låsekassen. Hvis det er problemet ditt kan du forsøke å bøye litt på øret i magasinet slik at patronen ikke bikker så bratt oppover når den skyves ut.
  14. Mye klokt er sagt i denne tråden allerede. Jeg kan si jeg var betydelig eldre enn deg når jeg skjøt første reinsdyr alene på vidda. Det var en flott opplevelse fordi jeg følte meg trygg på min skyteferdighet. Så da jeg endelig lå i lyngen å siktet på dyret følte jeg meg trygg på hvor jeg traff og det gjorde denne første fellingen til en stor opplevelse. Når det gjelder jakttid: Hvis du ikke har tenkt å jakte på heltid vil jeg anbefale at du starter tidlig. Dyrene kan stå i feil ende av terrenget og jeg har truffet mange stressa reinjegere mot slutten av jakta. Kan være lurt å følge med på vindretningen på YR på forhånd for det gir et bilde på hvor dyrene går. Skaff deg en avstandsmåler. På høyfjellet har du veldig lite hjelp til å vurdere avstander. Enten en kikkert med avstandsmåler eller en separat en gir trygghet. En god pakkrammesekk er god å ha. Tenk også gjennom hva du skal gjøre etter du har skutt. For eksempel tok jeg med meg en liten sag som gjorde at jeg enkelt kunne legge igjen litt overskuddsbein etc. Ha ellers med deg så lite som mulig for det blir tungt hjem. Selv tok jeg det som en villmarkstur med telt og utstyr, men da måtte jeg selvfølgelig gå to ganger. Lykke til.
  15. Jeg har en R8 som jeg er strålende fornøyd med. Det første skuddet jeg skjøt med den rifla var et klikk. Årsaken var at jeg ikke hadde slått sluttstykket skikkelig igjen. Så lærte jeg det og har kunnet det siden. Aldri mer klikk. Poenget med denne rifla for meg er at i tillegg til at den er sabla god å skyte med kan jeg skyte et oppfølgingsskudd med en hastighet som jeg ikke kan med annet enn en halvautomat. Jeg hadde en gang en konkurranse mot en jaktleder med konvensjonelt sluttstykke og selv om han var mye mer trent enn meg hadde han ikke sjans på hastigheten på oppfølgingskuddene til Blaseren. Jeg har i tillegg en liten demper som gjør at jeg kan holde siktepunktet lettere etter skudd. Min er en black edition som har et rødpunkt som tennes når jeg spenner hanen. Kult. Hele systemet er spesielt. Noen liker den, ganske mange med meg, andre synes dette er noe fjas og tull. Dem om det. Er det ikke bra vi er forskjellige dere?
×
×
  • Create New...