Jump to content

Plakun

Members
  • Posts

    35
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Plakun

  1. Kuset arrangeres i regi av NJFF en gang i året (Mai.) Så det er bare og melde seg på så snart det blir annonsert. Det er ett bra kurs med mye nyttig stoff. Både teoretisk og praktisk. Kan være greit og ta, uansett hvordan det går med hunden. Pluttselig har du en hund som funker og da er jo alt på plass med en gang..
  2. Var kanskje litt rask her.. For å bli godkjent ettersøksekvipasje på bjørn må hunden være godkjent f.eks i Namsskogan. I tillegg så må du som fører ha gjennomført og bestått ettersøkskurs (teoretisk og praktisk kurs over 3 dager.) Når dette er gjennomført og bestått,er du og hunden godkjent ettersøksekvipasje på bjørn. Systemet er likt både i Norge og Sverige..
  3. Ja har du fått bestått test i Norge, så gjelder den også i Sverige..
  4. Si ikke det... De første åra jakta jo Rasmus Boström ofte bjørn med både tyskterrier og foxterrier (sammen med andre hunder) såvidt jeg har forstått... Men han så vel ikke snurten av en bjørn de fire første årene han jaktet bjørn heller?? Når det gjelder testen i parken så blir alle raser testet på likt grunnlag, der alle etter endt test får et evalueringskjema der det står hvordan hunden har prestert. Med en påfølgende konklusjon: godkjent eller ikke godkjent.(Dette får du enten du stiller med en plott eller en fjøskrakk .) Dette betyr at alle raser kan få bestått test. Når det gjelder hvilket hunder som har funket "best" på testen tror jeg ikke det er ført statestikk i Namsskogan. Men mener at i junsele var det NEG hannhund som hadde best resultat. I Namsskogan ligger antall godkjente av alle som er testet på ca 15-20% (Litt høyere på svenske hunder)
  5. Hvis du ønsker å få testet hunden din på levende bjørn i hegn (Namsskogan Familiepark). Gå inn på Bjornetest.no og fyll ut skjema, så vil du få tilbakemld på testdato og klokkeslett...
  6. Jada, joda.. Lovverket er jo greit, og definnisjon av hva som er løs på drevet osv er også greit.Det som det er spørsmål om er: om det er mulig å få endret lovverket eller evt få disp fra lovverket slik at det kan være mulig å bruke slike hunder under skadefelling.. Skadefelling er jo ikke det man kan kalle tradisjonell jakt. Det er jo snakk om dyr som gjør skade, og deretter blir bestemt skal taes ut. Men på meg så virker det som om at det gies skadefelling, men når den er gitt, så er det med ett ønske om at man ikke skal lykkes. Nå er det ikke sikkert at man lykkes bedre under skadefelling med slike hunder, men det må da absolutt være verdt et forsøk?..
  7. Er det allerede søkt med avslag, er vel sjansen stor for at argumentet til andre søkere blir enkel: "Vi har sakt nei før, og da må vi si nei nå også"...... Jeg tror også på en samlet "aksjon" her. Hva med å gå en runde med jaktledere på aktuelle skadefellingslag, for og få med flest mulig. og deretter legge frem saken for njff slik at de kan bringe det oppover?... Forslag???
  8. Er det noen i Norges land som har søkt disp om å få bruke drivende hunder under SKADEFELLING? Hvis ikke hadde det vært interesant og luftet en søknad, for og evt se begrunnelsen for avslag.....
  9. I perioden juni-september er det vel slike prøver ca en gang i uka, og ikke så langt unna heller??. Så det bør vel være mulig..
  10. Tror den går veldig billig nå Hvis vi snakker om samme polarisen..
  11. Plakun

    Bjørnehund

    Hvis det blir noe så blir det et "mix" kull (Øst hanne og vest tispe) Så får vi se hva det blir Sender deg en pm på navn, vært morro å høre hva du mener om foreldrene.. Virker som du har rimelig kontroll på laika og laikalinjer??.
  12. Plakun

    Bjørnehund

    Det kan nok godt stemme ja, hvis du rekner prosent av de som har stilt. Forstod elgjegeren som han mente at det var flest karelere i ANTALL som var godkjent Akkurat det er jeg helt enig i..
  13. Plakun

    Bjørnehund

    Nå kom det ikke som lyn fra klar himmel hva du mener om laika da. Og det har du jo lov til og mene..... Nå kan det jo etter hvert vise seg at du har rett også, er jo tross alt ikke så mange hunder som blir gode på bjørn, uansett rase. Er vell ikke alle plotter som jager bjørn over en lav sko heller?. Hadde ikke hatt noe imot og gå for plott i heletatt, men så var det dette med løs på drevet osv,osv.KANSKJE hadde det vært mulig og få igjennom en disp på skadefelling, men på lisensjakt da. Er jo der en kanskje virkelig får mulighet til og prege hunden(Sporsnø?) Grå og jamt tror jeg også kan være like gode utgangspungt, men kjenner meg selv så godt at den 25 sept hvert år, så hadde det blitt for tungt og la de stå hjemme Spelltiurn: Takk for gode tips, så får vi se hva det blir etter hvert..
  14. Plakun

    Bjørnehund

    Hmm??.. Dette stemmer nok ikke helt.De flest godkjente er Jamt og norsk grå. Men det kommer nok også av at de er i desidert flertall.. Er enig i at det spiller nok ikke så stor rolle hvilken rase en velger. Problemene ligger i mulighetene for og få preget hunden på bjørn.Uansett rase er det viktig og få med dokumenterte bjørnelinjer i blodet når en velger valp. Om det da er spisshund,støver eller hva som helst...nesten. Spiller liten rolle. Tester viser også at hunder som blir godkjent i park på levende bjørn, får samme resultat på permobjørn.Derfor har jeg tro på at permobjørn kan være en grei måte og få en PEKEPINN på hvordan hunden reagerer ved bjørnekontakt. (Alle slike tester blir kun et greit hjelpemiddel i mangel på ekte vare.) Problemet med spisshundene er elgen.. Skal en ha en hund som fungerer på bjørn så må man etter min mening ligge langt unna elg og kun konsentrere hunden på rovvilt.Der tror jeg at både plott og laika har ett fortrinn. Har selv en norsk grå som er godkjent med max poeng i park, men etter 5 års elgjakt og x antall felte elg så fungerer ikke han stort på bjørn.(Ender med elgjakt i 9 av 10 tilfeller, og da i mine øyne ubrukelig på bjørnejakt.) Derfor har jeg bestilt meg en Laika Nå har jeg sett nok laika til og vite at det er et sjansespill for og få de gode, men noen av de jeg har sett har til gjenngjeld vært sinnsykt bra og velger derfor og ta sjansen..
  15. Bygger ei kråkefelle etter dn. (norsk model) Men lurer på om det går og bygge flatt tak istede for og bygge en vinkel, som vist på tegning? Noen som har svar på det, evt hvorfor det ikke vil funke?
  16. Plakun

    NEG

    Mitt svar på det er ja. Tror det er fullt mulig å få EN hund som er brukbar på alt.Men når man bruker de på alt så er det tvilsomt at de plir spesialister slik som feks en "ren" bandhund eller løshund blir...
  17. Hei.. Er så (u)heldig og ha to ess. Som nevnt i tråden over: Fantastiske hunder,super sosiale og lettlærte. Bruker mine til fugl og ettersøk på hjortevilt. Som sporhunder funker de supert, lett å lese og meget spornøye. I søk på fugl heter det at de skal søke tett inn til fører og innen for skuddhold... Dette er nok individavhengig men min er ALT for vid i søket og er sjelden innenfor skuddhold når han støkker fugl . Negative sider: Relativt mye pelsstell (Negativt for meg,positivt for andre) Litt for sosiale etter min smak . Man kan faktisk ikke feks gå på do uten at de gjerne vil være med og sitte i fanget. Men har du god tid og et høyt aktivitetsnivå der de stort sett kan være med, så er det fantastiske hunder som anbefales:)
  18. En kompis fikk dette bilde på viltkamera på åte, det sitter et dyr nede i høyre hjørnet. Er det noen forslag her på hva dette er ? Vi har vel tenkt både jerv,grevling og mårhund. Forslag??? Åte ligger i en fjelldal og er utlakt i håp om at vi skal få jerv dit. Lite snø og nedtrampet av rev gjør det vanskelig og finne spor..
  19. Unødvendig sitering slettet. +1
  20. Tror det jibrag sier er riktig.. Eks: Jeg har selv vært med på elgjakt med en norsk grå elghund. Denne hunden loset som en gal under forfølging(ikke gålos men jaging). Det er IKKE lov og hunden ble berfor pensjonert som løshund.. Derfor hvis du blander plott og jemt, eller russer støver og laika som det allerede er gjort. Er det alt utifra hvert enkelt individ hvorvidt disse blir lovlige eller ikke. Alt avhengig av om be begyner og lose under drev eller er tause.. Slik er det ..
  21. Er det virkelig slik at hvis du har en "ikke støver" som jager feks hare så får du ikke stille på hareprøve fordi at det ikke er en støver? Og hvis du har feks en schæfer som loser elg i timesvis så får du ikke lov stille på løshundprøve fordi at det ikke er en spisshund? Det var et lite sidesprang, men når det gjelder halsende hund på bjørn så kommer vi vel ingen vei med lovverket når det gjelder ordinær jakt(lisens). Men at det ikke skal kunne åpnes for og kunne bruke løs på drevet halsende hund under skadefelling er jo virkelig merkelig. Dette har jo lite og ingenting med ordinær jakt og gjøre og da burde det etter mitt syn ha vært tillatt med de fleste hjelpemiddler for og lykkes.. Nå er det ikke sikkert at prosenten for og lykkes hadde rast i været av den grunn, men da hadde man i det minste hatt mye mere hundemateriale og velge i.
  22. Hvorfor må det være flekker på den? Neida, forstår at du er på utkikk etter det, men hvis det er interesant med russisk støver vet jeg om leveringsklare valper av ypperste kvalitet..
  23. HMM prøver igjen, får opp på forhåndsvis men ikke når jeg legger ut.
  24. Gjør ett tappert forsøk på å legge inn ett bilde av min jaktkompis Kali. Han er 4år, godkjent ettersøkshund, godkjent løshund på bjørn og det er skutt ca 8/10 elg for han i los. Synes at han begyner å bli såpass bra at det hadde vært morro å fått stilt han på jaktprøve. Bare ett problem, han er i følge rasestandaren alt for stor/høyreist = ingen premiering på utstilling= ingen tilgang på jaktprøve
×
×
  • Create New...