Jump to content

Lokking av rev.


Malle

Recommended Posts

Endelig ble det uttelling på min lokkejakt. Har hatt endel turer på kvelden i måneskinn, men ikke noe rev. I går gikk jeg ned på jordet på morgene etter å ha sett rev der til samme tid dagen før. Jeg satt meg i jaktstigen som jeg har primært til rådyr. Området har en liten bekkedal og mye jorder. Det blåste en del fra nord. Siden det blåste endel, og muligens fra "feil" retning så lokka jeg ikke, bare satt og venta. Etter ca 20 min så jeg reven komme ut på jordet ca 500m nord for meg, vinden kom altså rett fra reven mot meg. Jeg dro to korte strofer, og reven stoppa og satt seg ned og så i min retning. Jeg drøya lokkinga, og etter et par min. letta reven på baken og kom rett mot meg. Jeg dro noen korte hareskrik til og idet reven dukka opp på jordekanten ca 100 meter fra meg var min første lokkerev et faktum ( i motvind)!!

 

113163_s.jpg

Fullversjon: http://sportsfiske.nu/foto/arkiv/45690/113163.jpg

 

Det var ei fin tispe med fin pels!

Link to comment
Share on other sites

Da var revejakt tråden stengt :( Skjønner det veldig godt. Var ute på åta for å jakte i kveld. Hadde sotte en time da en rev travet på myra mellom meg og åta, ikke mulighet for skudd. Satt muse stille i 45 min, regnet med at den var borte vekk, bestemte meg for å prøve noen musepip. Noe få trykk på belgen, ventet i 10 min og plutselig så dukket et hode opp over kanten rett bak åta, kom helt opp på kanten, pang, smokk, reven gjorde noen kast og ble borte nedenfor kanten igjen. Gikk ned etter en liten stund, mye mye blod på skuddplassen, regnet ikke med den hadde kommet seg langt. Neida rett nede på myra lå den,ca 20 m fra skuddplass. Da jeg kom frem til den var den ikke pen, 40 grs v-max`n hadde sprengt ut det som var å sprenge ut av magen. Det viste seg at det var skabbreven :twisted: endelig fikk jeg tatt den. Bilde kommer i morgen. Atter en hannrev. :roll:

Link to comment
Share on other sites

Da var den nye favorittlokken mottatt, Verminator Psyco Tweety. Denne synes jeg virker som om den har stort potensiale, og ikke er den vanskelig å komme i gang med heller. Tråler youtube for å finne de forskjellige måtene å bruke den på, og den har et vidt spenn.

 

Så til spørsmålet: Kan noen fortelle meg hva som visstnok driver og dør når man bruker den slik :arrow:

" target="_blank ? (de første 15 - 17 sekundene) Det høres utvilsomt ut som noe som ikke har lenge igjen, men HVA???
Link to comment
Share on other sites

hadde jeg hatt en, så. Hehe

Det kan du lage selv. En tynn stang som du henger ei fjær i. F,eks ei ørnefjær. Fest et snøre i fjæra som du igjen fester i den tynne stangen. Sett stangen på skrått ned i bakken slik at fjæra henger litt fra stangen. Skal ikke mye vindpuss til før det blir bevegelse i fjæra å vipps så har du en bulvan.

Link to comment
Share on other sites

Nå er den bestillt :mrgreen:

 

Hehehe. Ja den virka ganske fin den egentlig. Reven kommer hvertfall ikke på peewee' fløyta om dagen men nå blir det crit'r call standard og psycho og musepip neste. Kanskje brunst fløyta.

Si ifra når du har prøvd den ja :D

Link to comment
Share on other sites

Den siste var mest overbevisende, men jeg vet ikke helt. Skriket til en rev høres mer livtruende ut, men det skal jo ikke være det.

Kanskje den var litt tam?

 

En dag jeg lå på åtejakt hørte jeg et skrik likt som det nederste der.

Link to comment
Share on other sites

Hei folkens..

Sitter og lurer på om jeg skal bestille meg lokkefløyter, for teste ut reve jakta. Har et spørsmål som sikkert er blitt nevnt tidligere, men jeg prøver. Går det å bruke lokke lyder av dyr som ikke er så mye av i faunaen her i området. Her er mye rev, men lite hare. Kan man da bruke lokkefløyter som etterligner hareskrik?

 

På forhånd takk.

Link to comment
Share on other sites

Spørs hva du mener med vinter da, det kan jo være så mangt ;) Er det løssnø vil jeg nok bruke mer typiske sommerfløyter, fugleskrik og kanin (er det kaldt funker ikke kaninfløyta så bra), og lokke fra forholdsvis kort hold mot der jeg tror reven er. Har du spora og ringa reven som på gaupejakt vet du at den ikke ligger langt unna, og da kan den komme selv om det er endel løssnø.

 

Er det vinter uten snø, som mange har langs kysten, eller skare som det er flere steder i landet, men stort sett ALDRI her på Hadeland, vil jeg bruke mer tradisjonelle hareskrikfløyter og fugleskrikfløyter med lengre rekkevidde. Har du kommet deg stille på post vil jeg alltid prøve litt fuglelyder først, før jeg går over på fløytene med lengre rekkevidde.

 

Nå i løpetida blir det spennende å prøve reveskrik på neste fullmåne, det har jeg aldri testa før. Må være noe av den mest spennende lokkejakta man kan ha hvis reven begynner å svare deg, og stadig kommer nærmere :)

Link to comment
Share on other sites

Tor Ola. Har du egen reveskrik fløyte? Når på døgnet lokker du nå for tida. Merkelig lite brunstaktivitet rundt her(sørlandet) Fikk ei tispe på åta i natt, den hadde svært lite avføring i seg(sender inn til vet. inst.)Så noe skjer det jo.

Link to comment
Share on other sites

Deb hadde jeg ikke fått med meg :?. blir skrevet så mye her at hvis en er vekk så er en utdatert :lol:. Det skulle vært ei slags utstyrs liste til lokkjakt med litt forklaring med link til forhandler. Det hadde kanskje gjort det litt mer ryddig og oversiktlig. Noen som tar utfordringa. :D

Link to comment
Share on other sites

Lydene som Klaus har lagt ut på hjemmesida si er ikke noe problem å få til med fløyta, så da gjenstår det bare å se om de er så effektive som han sier. Han har som sagt hatt meget bra hell med fløyta på natta i brunsten, så vi får håpe at de norske revene reagerer på samme vis.

Jeg har hørt om flere som har lokka inn rev i brunsten bare ved å lage reveskriket med munnen, så det virker ikke som om reven er så utrolig nøye på om lyden stemmer 100 %. Er den kåt nok så vil den kanskje sjekke ut tispa sjøl om a låter litt rart :D

Link to comment
Share on other sites

Det skulle vært ei slags utstyrs liste til lokkjakt med litt forklaring med link til forhandler. Det hadde kanskje gjort det litt mer ryddig og oversiktlig. Noen som tar utfordringa.

 

Stille mæ helt enig her. Er mye kunnskap ute å går her så ett "oppslagsverk" hadde vært på sin plass.

 

Er veldi mye "chatt" her som bare blir vomfyll i denne tråden. Slik som "nå drar jeg ut å lokker" "håper på snø til helga" osv osv. Totalt meningsløst. Å bidrar ikke en dritt i tråden! Muli det er surmuling, men jeg prøver å lese meg opp å lære dette å da er det slitsomt å lese side opp og ned med vomfyll å tull. En rydding i tråden hadde vært på sin plass. Hold dere til lokking, råd å tips, bruk av fløyter osv. :D

Link to comment
Share on other sites

Hvis ein vil vite kva ein treng, så må ein ha:

Ei presis innskutt børse

Gode klær (ein treng ikkje kamuflere seg slik at ein ser ut som eit juletre - men gjer det, om du har lyst :wink: )

MAD fløytene som winge våpen sel er gode og enkle i bruk. Vil ein halde seg på eit minimum av fløyter, kjøper ein hareskrik fløyta til MAD, og fuglefløyta, som også lager musepip.

Mojo critter kan være greit å ha. Eg har liten erfaring med den sjølv, men eg trur absolutt den kan føre til at ein støkker færre rever.

 

Etterkvart kan ein kjøpe ørten andre lokker og dubbedingser, men har du dei to fløytene og ein mojo, har du det du treng ;-)

Link to comment
Share on other sites

Haydel's Game Calls; her kan du høyre lyden av dei ulike lokkefløytene til HGC http://www.haydels.com/pages/predatorcalls.html" target="_blank" target="_blank Høyres desse fløytene bra ut?

Legg merke til at Government Hunter er kombifløyter som har kanin eller hareskrik i ein ende og smågnagarpip i den andre. Haydel's fås hos DNTPost, Midway Norge m.fl.

Link to comment
Share on other sites

Kurs i revelokking i Haugesund Torsdag 17 februar kl 1900

Er bare å møte opp, blir servering og trekkning av et par ting på inngangsbilleten.

 

http://www.njff.no/portal/page/portal/rogaland/lokallag/haugesund_og_omegn/nyhet?element_id=102291937&displaypage=TRUE

 

Rett Nord for Glade Bord i Sørhauggata

http://maps.google.no/maps?hl=no&rlz=1R ... CBgQnwIwAA

Link to comment
Share on other sites

Var ute og prøvde igjen på søndag. Makkeren lokket og etter 15 minutter hørte jeg ett lurveleven bortmed ham. Også smalt det. Reven hadde kommet byksende ut av skogen rett på ham :lol: Han måtte reise seg opp for å vise at han ikke var noe spiselig, for så å kaste seg ned og sikte etter reven. Og den... stoppet opp etter 60m for å se og da smalt det :D

 

Etter å ha prøvd dette 4 kvelder og lykkes de 2 siste så er jeg forundret hvor effektivt dette er. Tror imidlertid det ligger laaang trening på å få de rette lydene ut av fløytene. Vi brukte musepip.

Link to comment
Share on other sites

Noen som veit om man får kjøpt sycho tweety fløyta på intersport eller gsport?

Ikke usannsylig at både G-sport og Intersport har den i sitt sortemang.

Men som ihuga jeger styrer jeg unna kjeder som kun selger klær for at man skal gå rundt i byen med åpen jakke og bar mage.

www.storfangst.no

www.jakfall.no

er firma jeg vil anbefale deg å ta en titt hos :)

Jaktfall sender i tillegg varen fraktfritt til deg :D

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...