Jump to content

arne mo

Members
  • Posts

    152
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by arne mo

  1. Det lille røykhuset ble veldig bra, en liten varmeovn med termostat for å holde grei temp og en spiral røyker. Prøvde med laks første gang, og ble veldig fornøyd med resultatet. Tenkte å speke et rådyrlår, ser noen røyker etter salting mens andre venter til låret er nærmest ferdig spekt. Hva er fordelene / bakdelene med de to røyke tidspunktene?
  2. Takk for svar. Jeg fjernet de to ribbene, men virket som om løpet da lå litt dypere ned i skjeftet. Løpet ligger innat skjeftet sånn ca 5 cm framover fra låsekassa før den blir liggende fritt, men tør ikke å fjerne innsiden på skjeftet her.
  3. Jeg har en eldre Tikka T3 light SS. Førte et tynt papir bakover under løpet og papiret stoppet før låsekassa. Løsna løpet og ser at det er en liten plastforing på hver side som løpet ligger an på. Disse foringene skal sikkert guide løpet. Burde disse fjernes for å få "frittliggendes" løp, eller har de en funksjon. Regner med at det fortsatt er mange av disse eldre Tikkaene i omløp, hva gjøres for å øke presisjon?
  4. Fant ut at en enkel frostvakt vil nok gjøre jobben!
  5. Takk for tipset @Pava. Er nok dessverre ikke så kyndig at jeg kan lage selv, søke rundt på internett men fant ikke noe bra til en rimelig penge. Har du noen forslag?
  6. Hei. Jeg er helt fersk ang kaldrøyking og har tenkt å prøve å røyke rådyrlår før spreking vha en røykgenerator. Jeg har lest at denne økter temperaturen ca 5-7 grader. Hvordan får jeg temperaturen opp mot 25 grader inne i røykerommet nå på vinteren når det er kaldt ute?
  7. Hvis en har muligheten for å sette et steiketermometer i kjøttet under sous vide behandlingen har en jo kontroll på når kjøttet har ndd ønsket temperatur, og på slikt kjøtt bør den nok ikke ligge for lenge på kjernetemp, da blir det leverpostei. Skjedde for meg med ytrefilet villsvin av årsgris.
  8. Ny stekeovn som holder jevn temp løste problemet som jeg nevnte over!! Var på tide å skifte ut førkrigsmodellen!!
  9. Dette er blitt min favoritt dessert!! Noen ganger når jeg snur forma på et fat så er kantene litt løse og "henger nedover". Fassongen blir litt som en omvendt U. Denne hadde jeg inne i ovenen i drøye to timer på ca 110 grader. Hvorfor skjer dette? Jeg syntes det er mye finere når det blir en ganske skarp kant!!
  10. Er det noen av dere som praktiserer periodesteking? Jeg har vurdert dette til ytrefilet og flatbiff, men jeg ser ikke helt fordelen kontra langtidssteking. Noen som har erfaringer her og dele?
  11. Måtte prøve meg på en runde til siden første ble så vellyket. Men i dag ble den litt rar. Det ble et klart skille i puddingen, da det som var øverst når den var i ovnen var litt "porøst" med luftbobler, mens det nederste laget var fast og fint. Hvordan skjedde dette? Prøvde å ikke vispe inn luft når jeg blanda egg og røre. I tillegg ligger det en god del stivna sukker igjen i bunnen av forma som ikke blir til saus, bare hard knekk som sitter fast. Jeg har brukt økologisk uraffinert sukker. Har det noe med saken å gjøre? Håper på noen oppklarende svar da dette er en dessert jeg kommer til å lage mer av!!
  12. Den der Slemmo så jo helt rå ut!!!! Lagde selv min første til nyttårsaften og den ble en kjempebra. Det ser ut som om det er et tjukt lag av karamell på toppen av puddingen din Slemmo. Hvordan fikk du det til?
  13. Funker det å bruke silikonform, eller blir "knekken" brekt/ødelagt før man skal ha i røra?
  14. Jeg har aldri laget karamellpudding før, men når jeg leser denne tråden får jeg vann i munnen. Dette skal prøves til nyttårsaften, men jeg har et par spørsmål. På de fleste andre oppskrifter jeg har sett, så skal melka koke. Blir det noe forskjell å koke den eller ikke? Hvor høyt skal vannbadet stå i forhold til høyden på puddingen i forma? Dette gleder jeg meg til!!!
  15. Det var nesten ei halv steik igjen fra middagen i går som jeg i dag skjærte opp. Jeg skjærte den opp kald, og da er det ikke noe kjøttsaft som renner ut. Ble rene roastbiffen!! Varma kjøttet i sausen fra i går og det ble et herlig måltid i dag også. Men det fikk meg til å tenke på de sarte skjeler som ikke like den røde kjøttsafta på tallerkenen, samtidig som jeg liker steika bra rosa. Hva med å steike steika dagen før til fin og rosa kjernetemp, skjære den opp dagen etter og legge skivene lett spredd utover i alufolie for å varme den lett i ovnen? Da er steika rosa og fin, ikke noe rød skjøttsaft for de sarte. Noe som praktiserer dette? Ville ikke gjort det med ytrefilet eller flatbiff, bare steika.
  16. Prøvde en ny runde i dag. Bruna steika først og så i ei ildfast form med endel vann oppi sammen men gulrøtter, løk, laubærblad og hel pepper. Hadde ovnen på ca 90 grader, satt den noe ned på slutten. Tok ut steika på 59 grader, men den gikk bare opp til 60 under hvile før den gikk nedover igjen. Steika ble super saftig, men litt i overkant rosa, mye rød saft. Skulle nok ha kommet opp i 62/63 grader kanskje under hvile for å bli helt perfekt! Denne steika var fersk, 4 dager gammel. Er det noe forskjell å steike fersk eller frossen og tint steik? Skya ble et godt utgangspunkt for en god saus! Aspargespoteter i båter i ovnen og en salat ved siden gjorde susen!
  17. Betyr det at det er bedre å ta steika en runde i steikepanna etter at den har vært i ovnen????
  18. Jeg har alltid dratt ut steiketermometeret når den kommer ut av ovnen. Kommer kanskje endel ut av det hullet! I tillegg lot jeg den hvile med steikeposen på, noe som gjorde at det kanskje ble litt for høy kjernetemp. Fikk skutt et nytt dyr i morges, så jeg får prøve igjen til helga. Oppskriften med steika i et vannbad hørtes ganske spennende ut!!
  19. I går hadde jeg noen venner på rådyrsteik. Steika ble grei nok, men ikke veldig saftig. Jeg stekte den i stekepose og etter at steika hadde hvilt en 45min tid lå de ca 2-3dl med kraft i posen. Det syntes jeg er mye!! For å ta det fra starten av så hadde dyret hengt 6 dager på kjøle før jeg parterte, vakumpakka og frøys rett ned. Kjøtt som ble fryst ble ikke lagt oppå hverandre i frysern. Steika ble tint i kjøleskap i fire dager. Tatt ut i romtemperatur på morgenen. Steika fikk seg først en runde i steikepanna før jeg satt den i en stekepose og inn i ovene på 180 grader. Satte umiddelbart ned ovnen til 100 grader. Tok ut steika på 62/63 grader. Føler at jeg gjør mye riktig her, men hvorfor kommer all kjøttsafta ut under steking og under hvile?? Er det normalt at det kommer så mye kjøttsaft ut fra en liten rådysteik?? Det er ikke første gang dette skjer, så jeg håper på noen gode råd her som kan redde en saftig opplevelse neste gang!!
  20. Jeg har gjort noe av det samme, men syntes at det blir dratt mye kjøttsaft ut av det vakuumpakka kjøttet hvis det blir liggende lenge i kjøleskapet. For meg er det viktig å ha så saftig kjøtt som mulig. Skjærer ned kjøttet etter et par dager, vakuumpakker og fryser med en gang. Viltkjøtt er i utgangspunktet ganske mørt!!
  21. Jeg har brukt vakuumpakker nå i et par år og er kjempefornøyd. Jeg skjærer somregel ned rådyra etter ca 4 dager. Kjøttet på ribbeina og andre steder hvor det er bare et tynt kjøttlag har ikke rukket å bli skikkelig tørt og hardt på den tiden, og det er en fordel syntes jeg. Blir penere farge på kjøttdeigen. Lår og biffer vakuumpakker jeg og lar ligge ei ukes tid til på kjøla. Når kjøttet er blitt vakuumpakka trekkes det en god del kjøttsaft ut som blir liggendes i posen som potensielt skulle ha vært inne i kjøttet og gjort det saftig. Blir vakuumpakka kjøtt som ikke fryses direkte tørrere enn hvis det hadde vært fryst med en gang??
  22. arne mo

    Crispi Stegg

    Kjøpte et par Crispi Stegg på XXL i dag. Vel hjemme på stuegulvet klemmer de over rista. Noen som har disse og som vet om de utvider seg. Hvis ikke bærer det tilbake til XXL for å prøve en annen model.
×
×
  • Create New...