Jump to content

KnutH

Members
  • Posts

    240
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by KnutH

  1. Hei. Sitter og tenker på å høre litt rundt blant stedes hundeeiere om dannelse av ettersøkring. Og i den forbindelse har jeg noen spørsmål. - Hvilke erfaringer har dere ettersøksring kontra frie ekvipasjer? - Hva må man tenke på i dannelsen (partiske ting) - avtaler med kommune etc. - Priser? På forhånd takk
  2. Det kan nå være at man kan få hunder som kun sporer, og ikke går på overvær. Ser min bruker Mye spor i søken på elg når jeg jakter med han løs. Fordeler/bakdeler er det sikkert mange andre som vet bedre en meg. Men la hunden finne ut av dette selv er det viktigste mener nå jeg. Du kan nå ta neste gang å gå i vinden av fallet, da vil jo hunden gå på været av elgen. Men jeg tror ikke du skal være redd for å ta med hunden på jakt i den alderen, bare å huske at alt skal være positivt for hunden.
  3. Svarer Nei på spørsmålet.. Du skriver ikke hvor gammel valpen blir under jakt. Men vær litt tålmodig, la han spore, og kanskje løs i lag med deg. La han finne elgen i eget tempo. Men husk å aldri press valpen på noe vis. (Som å kast han oppå den døde elgen). Det er et stort dyr, og det er mange sterke inntrykk for et lite hode. Hele opplevelsen skal være en positiv opplevelse for hunden. Og vær forsiktig ovenfor andre hunder. Mange hunder skifter fullstendig personlighet på et fall.
  4. Å få den til off.godkjent ettersøkshund skulle du få til. Jeg tenkte jaktprøver. Men hvis det er etter renraset ( begge sider ) så er det vel mulig å få valpene registret hos nkk. Har nå hørt at man har fått valpekull reg etter tyvparring. Men det er det sikkert andre som kan svare på. Lykke til, du får en kjempe jaktkompis i noen år fremover..
  5. Gratulerer med et utmerket valg, når det gjelder hund Innkjøp av bur til bilen bør du gjøre ganske fort. Så må du vurdere om du skal bruke bur inne den første tiden. Det er nå greit å ha en plass der hunden får være i fred. Jeg har bestandig hatt bur inne, men det står alltid åpent. Veldig greit å ha en hund som liker seg i buret. Ellers er det nå ting som er nevnt, og ting du vil få bruk for i tiden fremover. Sporline, sporsele etc Ta kontakt med den lokale elghund-klubben, der er det garantert masse folk med laaang erfaring som kan gi det gode/dårlige råd på veien til en super jakthund. Sosialiser den nye valpen mye, både med folk og andre hunder. Dette gjør at du får en trygg hund i de fleste situasjoner. Når det gjelder utstilling og slikt, så prøv nå en tur etter at hunden er fylt 9 mnd. Du må ha hatt premiering på utstilling, slik at du evt kan stille på jaktprøve. Det er ikke så skummelt som mange tror. Egentlig ganske inntresant. Lærer masse. Og så er det viktig i avlsarbeidet til rasen fremover. Ellers så får du ha lykke til.
  6. Snakk med leverandør om demperen... Tror de fleste blir veldig fornøyd med S&L Er det ikke en låsning som skal holde gjengepartiet på plass i demperen. På atec sine tror jeg det er ei låseskive som holder gjenge partiet på plass.
  7. KnutH

    Gidder ikke mikke

    Ta en titt inne hos Jakt og Friluft. Se på Schultz & Larsen, der far du god kvalitet og svært god presisjon rett ut av eska.. Ellers så får du ha lykke til med valget.
  8. Godt nyttår folkens. Etter å ha fått den ærverdige olja fra raudnakke her i høst, så fikk S&L kolben en rask runde med div sannpapir og aceton for å få vekk gammle rester av ukyndig påføring av div oljer. For så å få noen runder med de edle dråper. Men resultatet blir ikke slik jeg har sett for meg. Får ikke den blanke/skinnende finish som dere får på deres stokker. Men stokken blir bra. Får man dem blank bare av oljing eller bruker dere noe annet mot slutten? Stokken ble litt matt over det hele. Litt som den originale finishen. Men jeg har kanskje for store forventninger til resultatet. Jeg har vel sikkert hatt det for travelt i arbeidet med stokken. Siste runde ble klissete. Var for kjapp i påføringen av olje og brukte sikkert for mye. Men jeg lot den tørke ei uke og tok en runde med stålull, så jeg tror jeg ble kvitt problemet. Men så var det veien videre Er det noen som kan si litt om problemstillingene jeg har nevnt, så har det vært supert..
  9. http://www.jaktogfriluft.no/display.aspx?menuid=10001&prodid=28945 Denne ser jo litt spennende ut... Er det ikke farsdag til helgen Er det noen som har litt mere data på denne nye modellen, Vekta hadde jo vert greit å vite. Tenker en slik i et passende jaktfelt kalibrer hadde vært noe. Spare, spare.
  10. KnutH

    Sako Quad

    Joda det blir bedre med annen ammo. Har vel hatt 5 skudds samlinger ned i mot 2-3 cm på 100 meter. Og det må man vel være fornøyd med. Leverandør mente at sako ikke garanterte for presisjonen på hold over 70 meter. Har prøvd på kortere hold, og da er det ikke noe å si på presisjonen. Så man kan vel ikke forvente så mye på 100 meter.
  11. Du får både GRS og KKC til S&L. Kassene er like uavhengig av kaliber. Mas-36, ta en titt på sidene til jakt & friluft. Mye S&L der. Går du for Viktory så har du et enkelt løpsbytte system også hvis det skulle være et ønske. Lykke til i valget av den siste rifla . Men kom tilbake om en 5-10 år, så får vi se om det ble den sist.
  12. Ser ikke Schultz & Larsen heller.... Jeg syns S&L er et supert smelljærn Legg litt penger i en noe oppgradert stokk, så har du et smykke å se på, presisjon og kvalitet.
  13. Dere får flytte til Helgeland. Her på Helgelandskysten er det mange øyer som har god hare og rådyrstamme.. Så velkommen skal dere være.
  14. KnutH

    Sako Quad

    Er det ingen som har prøvd presisjonen på 100m? Snakket med selger her om dagen, og sako garanterte ikke for presisjonen over 75m. Ser jo at på korte hold så samler den bra, men har vært ønskelig at den samlet bedre på 100. Men jeg skal teste ut mere ammo før jeg foretar meg noe. Har vært supert om noen av dere har kunnet kommet med noen tall slik at jeg har hatt noe og sammenlignet med.
  15. KnutH

    Sako Quad

    Joda det er 22lr jeg plages med. Var en tur og prøvde div ammo. Det blir bedre med svakere ladning, men ikke helt som jeg har forventet. Greier vel å samle 5 skudd på snusboksen @ 100m. Men det er ikke noe super samling. 2-3 skudd kan sitte tett, men så er det et par som slenger. Prøvde Remington target, de gikk sånn passe. Hvor nøye er ladningene i disse skuddene. Fikk det til at en og annen hadde kraftigere smell enn resten. De som jeg hadde best samling på var Winchester SuperX Subsonic 40 gr. Der hadde jeg et par 5 skudd seier på 3-4 cm. Prøvde ikke å skyte på mindre hold, men det har jo sikkert blitt bedre. Men jeg mener at Sakoen bør samle bedre på 100m enn det den gjør. Har vært ok om noen hadde noen konkrete tall å komme med.
  16. KnutH

    Sako Quad

    Har endelig fått prøvd Sako Quad Synt i 22LR. Virker ok den, men er ikke fornøyd med presisjonen. Hadde bare noen skudd med CCI Stinger til rådighet. Og de spredde en 15-20 cm@100m. Det syns jeg er alt alt for dårlig. Har vært å kjøpt annen ammo i dag. Så jeg skal på banen og se om det er noe forbedring. Har sjekket kikkert og div. Men alt virker å sitte som det skal. Hva kan/bør man forvente av presisjon på denne? Og hvilke type ammo bruker dere?
  17. KnutH

    Sako Quad

    Må vel melde meg inn her også Har fått min nye Sako Quad 22lr i posten, men har desverre ikke fått tatt den i nermere øyesyn enno pga at jeg er på jobb. Men til helga regner jeg med at man må prøve noen skudd. Er det nødvendig med noen form for innbrekking av 22 løp? Og evt er det noen som har ei grei oppskrift. Ser mange mener det ikke er noe tema, man trenger kanpt å pusse.. Dæven den siste uka måtte ha gått fort.
  18. Jeg tror man må begynne fra dag 1 med innkalling. Jeg gjorde det med min, med godt resultat. I starten blåste jeg i fløyta når jeg så at han var på tur til meg. Når han kom inn, så var det godbit, og ut på ny runde. (koblet aldri etter innkalling). Når han ble større ble det det gjort mye av det samme, men ikke i tid og utide. Prøvde å holde meg til de gangene at man var rimelig sikker på å lykkes. Noe jeg mener er viktig er å ikke prøve for mange ganger uten å lykkes. Det tror jeg gjelder i alt av dressur. I vinter gikk jeg mye med han i langline. Av og til blåste jeg i fløyta og ropte "på plass". Når han da kom inn og satte seg ved siden av meg var det godbit og ut igjen. Og de gangene han ikke gjorde det, var det bare å korrigere han linen til man fikk ønsket respons. Så er det de som blåser i fløyta hver gang hundene får mat. Dette er vist også svært effektivt. Da forbinder hundene at nå er det noe godt å få når de hører hunde fløyta. Den første gangen han var i en skikkelig los, og jeg hadde muligheten å komme innpå. Fikk jeg han inn flere ganger. Både med smatting, plystring etc. Det lengste avstanden jeg har kallet han inn på er rundt 1,5 km. Da var han på relative ferske elg spor. Og jeg ser en stor nytte av dette under jakta, greit å få inn hunden.. Men under jakt kan du også sende et par skudd i myra, dette fungerer også på hunder som forbinder riflesmell med elgfall.. Men så skal det også sies, at min hund ikke har det helt store søket. Han er veldig kontakt søkende i skogen. Hva det skyldes skal jeg ikke begi meg ut på. Men det er vel mange årsaker. Og så er han ikke like lydig her heime i nabolaget. Hvis han greier å lure seg ut, så er det sjelden jeg greier å kalle han inn. Da er han døv, han må ha sin runde med pissing før han kommer heim. Dette har fungert for meg. God kontakt med hunden og hunden må oppleve det som positivt å komme inn til deg, er det viktigste mener jeg. Lykke til. Ingen ting er umulig. Det tar bare noe lengre tid...
  19. Både med 9,3 og 6,5 går de 4-5 cm lavere og 2-3 til venstre uten demper. Jeg har A-tec.
  20. Jeg har 2"4 som ligger som et fundament under lemmene.(kk-import). De ligger flatt på bakken. Det har fungert kjempe godt hos oss. Men så har vi en hund som ikke graver. Lykke til, blir sikkert en super hundegård.
  21. Skal ha meg en prat med ho. Ho skal vist dømme på elghundutstillingen her i slutten av april.
  22. Tenkte hvis man måtte dusje hunden tett opp mot ei utstilling. Vår hund ser ut som et lite lykketroll de første dagene etter dusjing, inntil pelsen har lagt seg. Der har kansje balsam fått pelsen til å legge seg fortere.
  23. Det er vel noe i det, Ranger . Fint og se at det blir diskutert mye div i tråden, så greier man kansje å holde liv i den ei stund fremover. Er det noen av dere som bruker balsam av noe slag, når dere vasker hundene?
  24. Artig å se at mange deler erfaringer og tips. Gode bilder Jaktlykke særlig det siste. Hva kan man oppnå med føning etter vask? Vil pelsen legge seg fortere hvis man føner? Hadde han i dusjen i dag. Og dæven røytinga startet brått . Men røyting er det stort sett hver gang han vaskes. Og det vil gå noen dager før pelsen har lagt seg. Ble nesten dobbelt så stor. Var på en ringtrening i fjor. Han som holdt denne var en av de store innen gråhunder her på helgeland, uten og nevne navn. Han sa at han brukte en spesiell sjampo ( vi fikk ikke vite hvilke). Og han vasket noen dager før, og spylte av ca 60%. Det skulle være noen % av sjampoen igjen i pelsen. Det skulle vist gi det beste resultatet. Så de som er stor innen utstilling har sine triks. Og det er jo selfølgelig erfaring de har opparbeidet seg i løpet av mange år. Det at man kan oppleve å få forskjellig premiegrad innenfor en kort periode, kan også skyldes at man møter en dommer som ikke er spesialist på din rase, men får dømme den. Og neste gang får du en dommer er virkelig god på din rase, og da kan du få et annet resultat. Vet om en som gikk fra den ene utstillinga good til neste der han var i bis finalen og kom på 2. Dette skyldes at den første dommeren satt i avelsråden for rasen (hvit elghund) og den andre hadde sitt spesialfelt på gråhunder. Så jeg tror ikke alle dommere kjenner alle elghundrasene godt nok til å bedømme rettferdig. (ser akkurat at jaktlykke har noen ord om dette) Det er jo ikke tvil om at man trener nok på det med utstilling. Selfølgelig setter jeg jakt champion høyest, men har no vært stolt hvis jeg fikk hunden til utstilling champion. Uten at jeg tror det blir noen av delene på den jeg har no.
  25. Det ble jo noen gode tips her. Jeg har noen spørsmål: -Bruker dere noen tilsetting i foret for å fremme pelsen/farger. Tenker da oljer eller vitaminer? Og hvilke erfaringer har dere på dette? -Hvilke sjampoer bruker dere på hundene, og hvor nært utstilling vasker dere hundene. Fikk et tips om at man burde klippe klørne helt ned i forkant. Dette vil resultere i at hundene spriket mindre med potene.
×
×
  • Create New...