Jump to content

KnutH

Members
 • Content Count

  240
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About KnutH

 • Birthday 09/11/1975

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Hei. Sitter og tenker på å høre litt rundt blant stedes hundeeiere om dannelse av ettersøkring. Og i den forbindelse har jeg noen spørsmål. - Hvilke erfaringer har dere ettersøksring kontra frie ekvipasjer? - Hva må man tenke på i dannelsen (partiske ting) - avtaler med kommune etc. - Priser? På forhånd takk
 2. Det kan nå være at man kan få hunder som kun sporer, og ikke går på overvær. Ser min bruker Mye spor i søken på elg når jeg jakter med han løs. Fordeler/bakdeler er det sikkert mange andre som vet bedre en meg. Men la hunden finne ut av dette selv er det viktigste mener nå jeg. Du kan nå ta neste gang å gå i vinden av fallet, da vil jo hunden gå på været av elgen. Men jeg tror ikke du skal være redd for å ta med hunden på jakt i den alderen, bare å huske at alt skal være positivt for hunden.
 3. Svarer Nei på spørsmålet.. Du skriver ikke hvor gammel valpen blir under jakt. Men vær litt tålmodig, la han spore, og kanskje løs i lag med deg. La han finne elgen i eget tempo. Men husk å aldri press valpen på noe vis. (Som å kast han oppå den døde elgen). Det er et stort dyr, og det er mange sterke inntrykk for et lite hode. Hele opplevelsen skal være en positiv opplevelse for hunden. Og vær forsiktig ovenfor andre hunder. Mange hunder skifter fullstendig personlighet på et fall.
 4. Å få den til off.godkjent ettersøkshund skulle du få til. Jeg tenkte jaktprøver. Men hvis det er etter renraset ( begge sider ) så er det vel mulig å få valpene registret hos nkk. Har nå hørt at man har fått valpekull reg etter tyvparring. Men det er det sikkert andre som kan svare på. Lykke til, du får en kjempe jaktkompis i noen år fremover..
 5. Gratulerer med et utmerket valg, når det gjelder hund Innkjøp av bur til bilen bør du gjøre ganske fort. Så må du vurdere om du skal bruke bur inne den første tiden. Det er nå greit å ha en plass der hunden får være i fred. Jeg har bestandig hatt bur inne, men det står alltid åpent. Veldig greit å ha en hund som liker seg i buret. Ellers er det nå ting som er nevnt, og ting du vil få bruk for i tiden fremover. Sporline, sporsele etc Ta kontakt med den lokale elghund-klubben, der er det garantert masse folk med laaang erfaring som kan gi det gode/dårlige råd på veien til en super jakthund.
 6. Snakk med leverandør om demperen... Tror de fleste blir veldig fornøyd med S&L Er det ikke en låsning som skal holde gjengepartiet på plass i demperen. På atec sine tror jeg det er ei låseskive som holder gjenge partiet på plass.
 7. KnutH

  Gidder ikke mikke

  Ta en titt inne hos Jakt og Friluft. Se på Schultz & Larsen, der far du god kvalitet og svært god presisjon rett ut av eska.. Ellers så får du ha lykke til med valget.
 8. Godt nyttår folkens. Etter å ha fått den ærverdige olja fra raudnakke her i høst, så fikk S&L kolben en rask runde med div sannpapir og aceton for å få vekk gammle rester av ukyndig påføring av div oljer. For så å få noen runder med de edle dråper. Men resultatet blir ikke slik jeg har sett for meg. Får ikke den blanke/skinnende finish som dere får på deres stokker. Men stokken blir bra. Får man dem blank bare av oljing eller bruker dere noe annet mot slutten? Stokken ble litt matt over det hele. Litt som den originale finishen. Men jeg har kanskje for store forventninger til resulta
 9. http://www.jaktogfriluft.no/display.aspx?menuid=10001&prodid=28945 Denne ser jo litt spennende ut... Er det ikke farsdag til helgen Er det noen som har litt mere data på denne nye modellen, Vekta hadde jo vert greit å vite. Tenker en slik i et passende jaktfelt kalibrer hadde vært noe. Spare, spare.
 10. KnutH

  Sako Quad

  Joda det blir bedre med annen ammo. Har vel hatt 5 skudds samlinger ned i mot 2-3 cm på 100 meter. Og det må man vel være fornøyd med. Leverandør mente at sako ikke garanterte for presisjonen på hold over 70 meter. Har prøvd på kortere hold, og da er det ikke noe å si på presisjonen. Så man kan vel ikke forvente så mye på 100 meter.
 11. Du får både GRS og KKC til S&L. Kassene er like uavhengig av kaliber. Mas-36, ta en titt på sidene til jakt & friluft. Mye S&L der. Går du for Viktory så har du et enkelt løpsbytte system også hvis det skulle være et ønske. Lykke til i valget av den siste rifla . Men kom tilbake om en 5-10 år, så får vi se om det ble den sist.
 12. Ser ikke Schultz & Larsen heller.... Jeg syns S&L er et supert smelljærn Legg litt penger i en noe oppgradert stokk, så har du et smykke å se på, presisjon og kvalitet.
 13. Dere får flytte til Helgeland. Her på Helgelandskysten er det mange øyer som har god hare og rådyrstamme.. Så velkommen skal dere være.
 14. KnutH

  Sako Quad

  Er det ingen som har prøvd presisjonen på 100m? Snakket med selger her om dagen, og sako garanterte ikke for presisjonen over 75m. Ser jo at på korte hold så samler den bra, men har vært ønskelig at den samlet bedre på 100. Men jeg skal teste ut mere ammo før jeg foretar meg noe. Har vært supert om noen av dere har kunnet kommet med noen tall slik at jeg har hatt noe og sammenlignet med.
 15. KnutH

  Sako Quad

  Joda det er 22lr jeg plages med. Var en tur og prøvde div ammo. Det blir bedre med svakere ladning, men ikke helt som jeg har forventet. Greier vel å samle 5 skudd på snusboksen @ 100m. Men det er ikke noe super samling. 2-3 skudd kan sitte tett, men så er det et par som slenger. Prøvde Remington target, de gikk sånn passe. Hvor nøye er ladningene i disse skuddene. Fikk det til at en og annen hadde kraftigere smell enn resten. De som jeg hadde best samling på var Winchester SuperX Subsonic 40 gr. Der hadde jeg et par 5 skudd seier på 3-4 cm. Prøvde ikke å skyte på mindre hold, men det har j
×
×
 • Create New...