Jump to content

Lokking av rev.


Malle

Recommended Posts

Men visst du skal blindlokke så er det fordel med fløte..! :wink:

Ja det kan godt hende! :P mulig jeg går til innkjøp av ei fløyte selv! :P men jeg tror ikke vi skal undervurdere hørselen til reven heller! :P Jeg skal uansett ta noen kvelder å teste med smattingen min uten å ha sett reven på forrhånd! :P

 

Noen andre som har erfaring med håndsmatting? :P

Link to comment
Share on other sites

Var da voldsomt med smileys på unggutten!

Hareskrikfløyte funker overalt, selv om det ikke er hare der. Tonefallet til et klagende lite dyr er ganske generelt og vil vekke interesse. Og dersom det er skog med hare 3km unna, så vet nok reven om det :wink: Den går nemlig hvertfall 5km hver natt om ikke lenger.

Med å smatta på hånda har du vel en rekkevidde på et par hundre meter. Ved postering på nyslått eng osv er det sikkert fint det, men skal du ha noen særlige resultater, må du nok ha ei fløyte.. Funker dog fint å lage selv om du er litt fattig:

 

" target="_blank

Rekkevidde ca 1km på gode dager :wink:

Link to comment
Share on other sites

Jeg mener at man egentlig ikke trenger fløyte!...

Men min konklusjon er at man kanskje ikke trenger en fløyte til 250 kr for å lokek inn en rev! Jeg er 17 år og har fått det til 3 ganger på en høst! Uten å egentlig ha planer om å jakte rev!

(- smiiley'ene)

 

Min konklusjon, som ivrig og dedikert lokkejeger, er at det vil lønne seg for deg å lese gjennom denne tråden... lang men mye bra info. Mye bra info fra kunnskapsrike folk, og masse erfaringsutveksling.

 

V.

Link to comment
Share on other sites

Kort forklart - det må organisert avskytning til for å virkelig desimere bestanden av rev i et område. Skyter du en revirhevdende rev, kommer det flere revirløse ungrever til.

 

Mange av dere har sikkert opplevd at når du skyter mye rev på vinteren på åte, så vil det nærmest bugne med rev på åta utpå vårparten og mot sesongslutt. Da har du ikke klart å desimere bestanden, men den har i realiteten økt da flere (ung) rever har kommmet til området enn det var før, nettopp for å karre til seg et ledig revir.

 

Løsningen er å organisere jakten sammen med andre på ein vetig måte slik at man skyter flere rever enn det som kommer inn i reviret / området. Da oppnår man først desimering av revebestanden.

 

Morten Kraabøl har drevet forskning på dette, og det er hans argumenter jeg gjengir.

Link to comment
Share on other sites

Vi hadde Kråbøl her oppe på et predatorseminar for noen uker siden. Han sa det samme da. Artig og kunskapsrik kar, men det er klart at det han sier kan virke litt demotiverende. Husk at småviltet har mange fiender og reven er bare en av dem. Og reven spiser også andre smårpvdyr så at det blir mer skogsfugl gjennom å skute en håndfull rever om vinteren tviler jeg sterkt på. Når det gjelder rådyr har jeg større tro på revejakt. Rådyret har færre fiender og gitt konstant trusler i form av gaupe, jegere og harde vintere tror jeg nok revejakt kan føre til mindre tap av kje.

Link to comment
Share on other sites

Ikke spesielt motiverende å høre på råd fra en forsker som ELSKER revejakt så til de grader, at de konsekvent lar tispene gå, for å produsere flest mulig valper.... :roll:

 

tja,hvorfor ikke?jo flere rev jo bedre!skulle ønske vi fikk mårhund hit,slik at det ble mer moro og jakte på.....så kan bare snobbene gå etter den utryddningstrua rypa...... :roll:

Link to comment
Share on other sites

Jeg har også sett filmen med kommentarene til Kraabøl, men jeg må si at jeg stiller meg noe spørrende til argumentene hans, for det første så lurer jeg på:

Hvordan han har "forsket" på temaet?

Hvordan kan han se at ulike hannrever hevder revir sammen med en tispe som med hjelp av andre tisper føder opp valpene? Er det noen rev som har blitt merket?

 

På de to områdene jeg har jaktet rev på så har vi sett en klar økning av småvilt som feks hare og rådyr. Jeg kan skjønne at de som skyter 1 eller 5 rever på sitt åte og det er 10km til neste åte, ikke oppnår noen effekt. Men som her i bygda hvor det er flere som skyter mellom 5-20 rever på sine åteplasser og det er ca 5km mellom plassene, pluss all revejakt med støver og hi-hunder, da hjelper det nok på etter min mening.

Jeg kan være ening i at det mot slutten av sesongen noen år ser ut å bli mer rev på åtene, men dette kan etter min mening like gjerne skyldes at reven er ferdig med en lang periode med mer fokus på parring, og ikke minst at det er lettere at hannrevene kommer på åtene tidlig og tisper mot slutten av sesongen siden de er nødt for å legge på seg før hun skal føde valpene.

Link to comment
Share on other sites

Er desverre enig. Har ikke helt lett for å svelge alle argumentene til Kraabøl- til tross for at jeg er enig i mye av tankegangen hans. Jeg er "litt" redd han presenterer noen hjemmesmidde teorier som forskning, og det blir bare tull. Meninger har vi alle- men som biolog bør han vite at argumentasjonen bør dokumenteres litt mer overbevisende enn det jeg hittil har fått med meg. Tittelen biolog er i seg selv ikke noe kvalitetsstempel.

Link to comment
Share on other sites

Fikk en Cronk Killer Call i julegave av min snart 2 år gamle datter :-)

Dro ut i grålysninga idag får å teste. Lokker mye (bare) på store åpne flater, så det er ei utmerket fløyte for meg. Gikk på ski ut til posten, 1,5 km fra bilen. Svak vind fra posten ned mot bilen.

På andre strofe ser jeg en rev som kommer rett ned i vind, på mange hundre meter. Den kommer så å si rett opp gjennom min vitring, helt opp på ca 50 meter... poff, borte. Så i sporene etterpå; den hadde vendt rakt høyre og sprunget raskt, i ly av noe buskas og et par småkoller.

Kanonfornøyd allikevel, lokket inn rev på første post med CKC, og den kom langveis fra!

 

Rakk å se 4 rever i løpet av turen i de ca 1,5 timene med noenlunde dagslys vi har her nå. 4 rever på en tur er ekstremt bra på min skala!!!

Link to comment
Share on other sites

Halloen jaktfolk. Ka sier dere er den beste revefløyten? er disse vanskelig å bruke? har litt erfaring med kråkeflyte å den synst eg er vanskelig å bruke. Det er ikkje rev her som eg bor, men kunne tenkt meg å kjøpe en som eg kan ta med meg på jaktturen der det e rev å se om eg kan få lokka inn en rev.

 

 

Ray

Link to comment
Share on other sites

Kutt et hull midt i et laken og tre det over huet som en poncho. Deretter graver du deg littegrann ned i snøen så du ligger komfortabelt, også legger du lakenet over deg rundt.Hvis du har ansiktsmaske og full camo på rifle/tofot ser du ut som en haug med snø. Funker som bare det, men tofoten henger seg fort opp i lakenet i blant. Satt og fikla med rifla i 10 sek på den forrige reven jeg skjøt, den satt og kikka på meg på 80m og skjønte fint lite av hva jeg var før den fikk en V-max :mrgreen:

 

islagte vann i måneskinn med skare er heelt ideelt til lokking :D

Link to comment
Share on other sites

Et spørsmål her. Hvordan trur dere det er å sitte utpå et islagd vann å lokke? Blir det for åpent slik at reven oppdager en lettere? Men man får jo et sabla godt overblikk over området da.

 

Tror også at et islagt vann er tilnermet perfekt. Ville derimot ikke satt meg midt på vannet, med mindre det finnes øyer eller holmer der. Du blir fort veldig synlig selv om du har god kamo.

 

Ville funnet et sted med litt skjul og lokket derfra..

Link to comment
Share on other sites

Kan ikke annet et anbefale deg og kjøpe lockjakt på räv av mikael tham:)

 

Det er litt vanskelig og forklare hvordan du gjør det med bokstaver..

 

Men blir på en måte slik: Du plasserer leppene på membran ( ca på midten ) og blåser. Bruk ene handen og sperr fløyten og åpne 1 og 1 finger fortløpende..:P

Link to comment
Share on other sites

Verminator - Den kan du også lage RrRrRrRrRrR lyder..;) Men leppende langt innpå membranen uten RrRrRrRrRrRr virker også:)

 

Tror kanskje jeg hadde tatt "Red river bandit" eller "Dan thompson pc1" til min første fløyte:) Dan thompson er en fløyte uten åpen membran så der slipper du og styre membranen med leppene..!

Lykke til :)

Link to comment
Share on other sites

Funker som bare det. Snakka med flere som har lokka inn gaupe både i Norge og Sverige, men ingen som har skutt på lokk som jeg har hørt om i Norge hvertfall. Kvotene er jo som regel fulle, eller at det er tid på året da gaupejakt ikke er lovlig. I USA skyter de masse lynx og bobcat på lokk hvert år. De sier at det er helt avgjørende å ha en bulvan når en lokker på gaupe, de vil stort sett bli sittende å glane inne i skogkanten hvis det ikke er noe som helst bevegelse der lyden kommer fra.

Link to comment
Share on other sites

Kjenner to stk som har lokka inn gaupe, da med gaupelyder (kontaktlyder) Disse er spilt inn på kasset fra naturprogram på tv. Og da spilt av igjen i skogen. Lokkelydene er spilt inn på en lang kasset i serier, slik at en da kan spille de av i serier med pauseknappen.

Har selv skutt gaupe lokka inn med Criter-callen, da med dødskrik. Så det går ann :D

Link to comment
Share on other sites

:oops: Ser at deler av innlegget mitt over er borte. Tilførte ikke tråden mye....

 

Tor Ola, kan du anbefale noen fløyter eller noe annet til gaupa?

Linker til kontaktlyder?

 

Arieltho, heter fløyta noe mer?

 

Jeg har til dags dato bare ei nordic fløyte, pre tuned samt en predator enticer.

Link to comment
Share on other sites

Bli med på dette folkens.

 

Her er en innvitasjon til Lokkekurs:

 

GODT NYTTÅR

NJFF-Oppland ønsker å sette fokus på rødreven som jaktobjekt. I den forbindelse bidrar vi med å arrangere flere lokkekurs på rev i januar i samarbeid med ulike lokalforeninger – se mer info på våre nettsider: www.njff.no/oppland. Det er fint om denne informasjonen spres videre.

 

 

I uke 2 blir det arrangert lokkekurs på rev i Gausdal, Søndre Land og Vestre Slidre. Tor Ola Dehli er en av Norges mest kjente revelokkere og vil dele sine beste tips med oss. Kursene starter kl 19 og varer i ca tre timer inkl pause. Påmelding ved oppmøte. Åpent for alle. Kursene arrangeres i samarbeid mellom fylkeslaget og ulike lokalforeninger. I uke 3 blir det kurs i Sør-Fron med den svenske revelokkeren Ulf Lindroth (start kl 18).

 

 

Onsdag 12. januar kl 19 – Kultursalen, Segalstad bru

Gratis inngang for alle

 

Torsdag 13. januar kl 19 – kommunestyresalen, Hov

Fredag 14. januar kl 19 – Olbergsalen i Vestre Slidre kulturhus,

 

Priser for inngang i Søndre Land og Vestre Slidre:

Kr 150 for voksne ikke medlemmer

Kr 100 for voksne medlemmer og ikke. medl u/26 år

Kr 50 for medl u/26 år

 

Tirsdag 18. januar kl 18 – kommunehuset på Sør-Fron (Sør-Fron JFF, NJFF-Hedmark, foredragsholder Ulf Lindroth. Inngang kr 200,-)

 

Tor Ola Dehli har de siste par åra reist rundt i Norge og holdt lokkekurs på rev for jeger- og fiskeforeninger. På kurset går han gjennom alle faktorer ved lokkejakten, og illustrerer dette med hjelp av bilder og videosnutter fra lokkejakt. Han har også med ulike fløyter og annet nyttig utstyr fra nettbutikken som kursdeltakerne har mulighet til å handle.

Link to comment
Share on other sites

:oops: Ser at deler av innlegget mitt over er borte. Tilførte ikke tråden mye....

 

Tor Ola, kan du anbefale noen fløyter eller noe annet til gaupa?

Linker til kontaktlyder?

 

 

Hei Ben Arne,

Jeg har dessverre ikke forsøkt meg sjøl når det gjelder lokkejakt på gaupe, så jeg har ikke noe personlig erfaring med hvilke fløyter som egner seg spesielt for gaupe.

I og med at hare er et av de vanligste byttedyrene til gaupa, så vil jeg tro at alle fløyter som lager hareskrik vil være aktuelle, som feks nevnte Crit'R Call eller Red River Bandit. Jeg vet at en av de som lokka inn gaupe i fjor fikk den inn på fuglelyder med Syvo Tweety.

Ser at du har en bulvan, så den ville jeg absolutt brukt ved lokking etter gaupe.

Og få lokka inn og skutt ei gaupe må jo være noe av det ypperste man kan gjøre innenfor jakt i Norge.

 

Hvis du søker på nettet på contact sounds lynx, vil du kanskje finne noen lyder du kan laste ned :)

Link to comment
Share on other sites

Takk takk :-)

 

Noen erfaringer med denne? The Knight & Hale BT Prey Blaster Predator Mouth Call.

 

http://fangstmann.rshop.no/product.asp?p=35

 

Hei. Fikk den i julegave, og har bare vært på trappa for å prøveblåse i den foreløpig. Helt sjukt bra lyd som bærer laaangt.. Mest autentiske lyden av hareskrik jeg har hørt fra noen fløyte. Det er to membranner i denne, en liten metallmembran som gir en lys tone sammen med en plastmembran som gir den typiske harelyden.. Virker som utformingen av fløytekammeret forsterker lyden enormt.

Kom forøvrig en skokk med kråker og et par ravn som begynte å sirkle over huset etter at jeg hadde blåst i den, godt innenfor skuddhold :D

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...