Jump to content

mortwe

Members
  • Posts

    107
  • Joined

  • Last visited

mortwe's Achievements

Enthusiast

Enthusiast (6/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Åtejakt er helt klart mest effektivt, men da må du sitte mye ellers forer du bare reven.
  2. Så lenge man følger reglene så er Heathrow helt uproblematisk. Husk imidlertid å varsle flyselskapet i god tid om at du har med våpen.
  3. Denne fikk jeg lyst på: http://www.uttings.co.uk/p114166-berett ... 3560-0741/ Ser jævlig kul ut og jeg har lenge vært på utkikk etter en sekk som er litt større enn 45 literen min.
  4. Jeg har jaktet litt i England og Skottland og der sier de at rådyrene ikke går sammen med sau og storfe. Jeg aner ikke om det stemmer, men det er noen større partier av skogen jeg jakter som er gjerdet inn og med beitende sauer. Der er det svært lite sport av rådyr unntatt på vinteren.
  5. Skal se om jeg kan få lagt ut noen når jeg kommer hjem. Stuck på flyplassen nå.
  6. På veg hjem etter to dager på bukkejakt i West Sussex, England. Resultatet ble en liten bukk, noe skuffende kanskje, men tusen ganger bedre enn ingen i det hele tatt. Dette var virkelig "Enlgand's green and pleasant land". Vakkert rullende landskap med dype løvskoger og åkre med ulike vekster - et fantastisk rådyrterreng. Dessverre fikk bestanden seg en skikkelig knekk i vinter med lange perioder med store mengder regn og snø, og med temperaturer ned mot minus ti. Uansett er det mye dyr der etter norsk standard. Det som gjorde jakta vanskelig var at dette omtrent har vært tidenes tørkesommer der borte. Det har vært sol og 25-30 grader i lange tider og ikke noe regn. Det var brune og døde åkre over alt. Det var nok også mye av grunnen til at dyrene beveget seg lite. De var lite ute på åkrene og det virket som om de var mest i aktivitet om natta, når det var litt kjøligere og fuktigere. Vi hadde også håpet at brunsten var i gang, men det var det overhodet ingen tegn til. Vi så 5-10 dyr per "outing" som besto av smygjakt langs åkerkanter og andre hotspots, men dessverre så vi mest geiter. Så bare fire bukker. Hadde et par muligheter på to av dem, men de ville bare ikke stoppe. I går kveld prøvde jeg derfor noe helt annet. Posterte inne i tykke skogen ved et dyretråkk. Etter en stund kom ei geit trippende og en halvtime etterpå kom en liten toårig bukk forsiktig frem. Ulidelig spennende, men fikk skutt han på under ti meters hold. Ikke noe stort trofé akkurat, men en fin souvernir å ta med hjem. Og når kjøttet ligger på tallerkenen er det uansett ingen som spør hvor stort geviret var:)
  7. Sant nok. Artig det og en fin ansmygning på 100 meter før to fine skudd. Men som sagt så var rådyr hovedmålet. Det er jo uansett mitt favoritthjortevilt. Skal en et par dager sør for London under brunsten i sommer. Satser på større suksess da.
  8. Sant. Det var en del hjort i noen av terrengene. Kunne skutt et par til, men var der for å jakte på skogens lille prins og ikke hjort. Synes selv det er fantastisk artig å prøve nye terreng, se dyr og gjerne skyte noen, men jeg jakter primært på de gode opplevelsene og ser ikke poenget med å betale en formue for et stort gevir.
  9. Kom hjem fra bukkejakt i Skottland i går. Resultatet ble 0 råbukk, men et par hjortebukker som trøstepremie (vi hadde en "out of season licence" til å skyte hort). Jaktet med Chris fra http://www.ayrstalk.co.uk/ I og med at turen ble resultatløs orker jeg ikke noen detaljert rapport, men her er mine hovedinntrykk: - Kjølig vær, med mye vind gjorde at det var lite fart i dyrene (ikke vet jeg, men det høres plausibelt ut) - Så dyr på hver "outing", men ingen mengder og flere geiter enn bukker. Det meste var tre bukker en morgen. - Noen ansmygninger på bukker mislyktes pga. plutselig skifte av vindretning. - Terrengene var preget av mange ugjennomtrengelige plantefelt som dyrene hvilte og søkte tilflukt i. Alt i alt en veldig hyggelig jakttur, men de ekstreme sitkagranplantefeltene er ikke akkurat min favoritt-naturtype. Jeg skal tilbake, men tror ikke det blir bukkejakt i den typen jaktområder.
  10. Fikk endelig min nye SPS Tactical for et par dager siden (bestilte den i oktober!). Har allerede bestilt et Vortex PST 4-16x50 til den og skal og bytte stokken. Har sett på en Bell & Carlson Tactical Medalist Style 2. Vil denne passe? Ser ellers at det er et helvete å få stokker ut av USA så spørs om jeg også må ordne meg en jetcarrier konto.
  11. Jeg skal også ha en i den prisklassen og vurderer sterkt en Vortex Viper PST FFP 4-16x50. Ser den får mye skryt i diverse forum.
  12. Må jo være et jævla styr med pussen på .17 Rem da. Jeg har en .17hmr og den er i alle fall kresen på pussen. Med .17 kulediameter blir jo løpet tynt som en sugerør. Tror forresnet Ulf Lindroth bruker .204
  13. Våpenkjøp kan ta tid. Virker ikke som om fabrikkene lager så store kvantum av hver modell. Jeg bestilte en remington 700 tactical fra Jakt og Friluft i september, men jeg får den ikke før tidligst mars.
  14. 75 er ei topprifle. Kjempefornøyd med min og ville aldri gått for den sjelløse 85'ern. Sikkert greit å få den sjekket, men du vil ikke bli misfornøyd med en Sako 75 i god tilstand.
  15. Tråden hadde kanskje passet bedre under kjøp og salg.
×
×
  • Create New...