Jump to content

Jaktfelt 2010


pettern

Recommended Posts

  • Replies 436
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Løypa til FM i Hedmark i Lisetra, noen som har sett den?

slikt får vi nok ikke vite på hedemark sia hehe. vi få møte opp i morgen og gjøre det beste ut av det. får håpe det blir et topp stevne med mange skyttere og måtte den beste vinne. håper dem har bytta litt figurer til stevne nå, er arti med noe nytt.

Link to comment
Share on other sites

Løypa til FM i Hedmark i Lisetra, noen som har sett den?

slikt får vi nok ikke vite på hedemark sia hehe. vi få møte opp i morgen og gjøre det beste ut av det. får håpe det blir et topp stevne med mange skyttere og måtte den beste vinne. håper dem har bytta litt figurer til stevne nå, er arti med noe nytt.

 

Blir været som det var i dag er det ihverfall ingen ulempe å skyte tidlig, sola på siste holdet er lei!

 

Blir spennende å se løypa, dem er vel ikke kjent for å gjøre det så fælt lettvint der, men den beste vinner da lell.

 

Sjåast :)

Link to comment
Share on other sites

Løypa på FM Lisetra er som følger :

 

Hold 1: Sittende kråke, 53 m sitt

Hold 2: Tiur, 75 m stå

Hold 3: Ekorn, 74 sitt

Hold 4: Ravn, 85 m stå

Hold 5: Rev, 146 m sitt (skillefigur)

Hold 6: Jerv, 180 m ligg

 

Alle er hjertelig velkommen!

Link to comment
Share on other sites

Fint stevne i Lisetra i dag!

 

Skytinga for min del gikk veldig bra, skaut 150 + en tragisk skillefigur på hovedrunden. Følte meg urolig, men det spiller egentlig ingen rolle så lenge skuddene smeller da de skal.

 

Finaleskytinga ble verre. Satt på skive 2, og følte meg ikke helt hjemme i det selskapet det laget hadde å huse. Trodde sittende gikk greit, mår på ca. 115 meter, men 5/3 er ikke godt nok mot de andre kara. Stående var på skjære, 40 meter, og 5/4 der var helt greit. Yttertreffet mitt var rimelig soleklart.

 

Christer Hemstad ble fylkesmester, fulgt av Harald Bredesen og Kristian Larsson.

 

Ellers var det bra skyting av noen flere "her inne" :)

Link to comment
Share on other sites

gratulere påsan det er bra skutt 150p og en grei finale, selv var jeg uheldig på reven og skaut et yttertreff der, ellers så var det et greit stevne 148 på løypa og 5/3 på sittene det er ikke fornøyd med i finalen og 5/4 på ståene den var jeg fornøyd med. veldig fin opptur i dag.

ikke at jeg skaut på lagskytinga med at den var bortglømt som oddvar sa det er kritikkværdig til den som ikke har gjort jobben sin, og det var ikke gjengen på lisetera skjønte jeg,NJFF på sitt beste

Link to comment
Share on other sites

Bra stevne på Lisætra ja! Knallvær og fine hold. Litt lange på stående, men relativt store innertreff så det gikk greit. Er ikke i samme kategori som Påsan og Pettern her, men er allikevel fornøyd. Klarte å rote et skudd helt ut på reven, ellers helt greit.

 

Kikket på finalen også og det er alltid morsomt å se at det blir igjen tilskuere til finale og premieutdeling. Synd det ikke var flere fra jegerklassene som hevdet seg. Var vel bare klassevinnere i JC og JA som klarte å komme seg dit.

 

Får vel også si at jeg er imponert over finaleskytinga. Ikke store innertreff der i gården, og halve tida av vanlig skytetid!

Link to comment
Share on other sites

vi har nok noen bra i jeger klassene her og, men mot di beste som tom rune tomter-huset-di andre på oppland sia så blir det noen hakk opp ja, der skyter dem glatt 144-48 på slik løypa var på lisetra i dag,det sier litt hvor gode enkelta av JA skyttera er,er bare og ta av seg lua for dem.

Men en ting er sikkert at vi må tenke mer rekrutering for jaktfelten på hedemarken, er ikke mange nye og se,her må jammen alle tenke over hva dem kan bidra med,og ikke minst så må di folka som sitter på fylkeskontoret på elverum byne og tenke sitt. her er det tross alt et fylkesmesterskap, og hva om det kom noe mer oppmerksomhet fra fylkeskontoret her på stevne.

på et fylkesmesterskap så burde jammen dem stille med en representant til og kvalitetsikkre og kansje sitte i jurien.og ta noen bilder og skrive litt om stevne. er mye om alle andre ting men ikke mye om jaktfelt,selv om vi nå er på det travleste i sesongen.

Link to comment
Share on other sites

Ja du har nok rett i det. Mangla vel noen av de som hevder seg i jegerklassene pga det var fylkesmesterskap i Hedmark. Fjeldskogen er jo også en annen som nok hadde vært i nærheten av 150 i dag.

 

Det virker som om NJFF og tilhørende fylkeskontorer har nok med å administrere sine egne jobber (stygt sagt , men det er følelsen vi sitter med). Det er ikke mye støtte å hente fra sentrale hold når man skal arrangere større stevner. På Eidskog har vi arrangert NM i de fleste grener innen jaktskyting de siste årene. Alt baseres på frivillighet og dugnad, og alt man får fra sentrale hold er plaketter og et kort møte i forkant av arrangementet. Det er fanken ikke lett for en liten klubb å ha på stell alt som skal til for et godt arrangement. Alle går litt leie og får nok av seg selv etter slike tunge arrangementer og da er det naturlig nok rekrutteringen som blir lidende. Nei, nå får det være nok sure oppstøt en søndag kveld...

 

Da det er sagt så prøver vi å satse på rekruttering av ungdom og damer i klubben, ved feks å åpne egne baner på treninga slik at "gamlekara" for sin bane og damene og ungdommene sin egen bane med veiledning. Dette har vært veldig positivt mottatt og verdt å tenke på for andre hvis man har flere baner. Mange er redde/skeptiske for å delta sammen med de mer erfarne. Vi har vel også bestemt oss for å senke ambisjonsnivået da det gjelder arrangering av store stevner og heller satse på mer rekruttering et par-tre år framover.

Link to comment
Share on other sites

Takk til Romedal & Valset for ett glimrende gjennomført FM! Her var det ikke noe å sette fingeren på ! Til og med været var bra :). Pga. skjælving i knea og generell uro i kroppen kunne ikke undertegnede annet enn å miste 6 poeng på de 2 første holdene. Siden presset da ble helt borte, så ble det med det. Ble 144 p på hovedrunden så det ble ikke noe å ta med seg hjem fra stevnet, annet enn gode minner fra finaleskytinga. For min del var det så vidt det holdt å komme med der, så det var jo en rein bonus. Alltid morro med finaler, og resultatet der er jeg veldig fornøyd med. Skaut 5/4 både sittende og stående og endte opp på 190 p totalt.

 

Gratulerer til alle klassevinnere og nok en gang Mr. Hemstad med FM-tittelen. Det er vel 8. gang nå var det noen som sa.......ikke dårlig det :)

Link to comment
Share on other sites

som sagt så var stevne på romedal bra, og topp arransjør stab. men ser nå i hamar arbeiderblad hva DFS og hva LYDER LARSEN dekker ,var i kontakt med han etter fylkes finalen på rena i fjor og der hadde han heller ikke fått en anmodning om og komme og det har vel heller ikke skjedd i år vil jeg anta. prata da med fylkeskontoret om det her kansje var noe dem måtte ta tak i, men som det blir sagt tidligre i tråen så virker det som at intressen for og gjøre en liten jobb med jaktskyting for hedemark er fraværene. her skulle det vært mer planlegging i forkant og sendt forespørsel til for eks lyder,han skulle komme han om han fikk anmodning i god tid sa han til meg. jaktfelten og mye anna som ligger under njff virker som et noe hemlig arransjemang for spesielt intreserte,hvordan dette skal gå i lengden med rekrutering sier seg egentlig selv. når ikke ei lokal avis som HA dekker jaktfelt, så kanse det hadde vært en ide med og bruke ei side i jakt-fiske snart,her kan vel kansje njff ordne litt i egne rekker.

Link to comment
Share on other sites

Hei pettern, så vidt jeg vet så ble Lyder kontaktet med anmodning om å dekke FM på Lisetra. Nå ser jeg i HA at han var i Lismarka/Nordskogbygda for å dekke feltstevnet der. Lyder Larsen er jo selv DFS-skytter så da ble kanskje FM Lisetra bortprioritert, desverre. Det var skremmende få nye skyttere som ble påmeldt på stevnet vårt, og det kan jo skyldes at sporten vår får liten dekning i media. Men hadde vi ikke hatt Lyder i HA, så hadde det vel ikke vært noe i det hele tatt.

 

Gratulerer med god innsats forresten

Link to comment
Share on other sites

nei bra dere har gjort en henvendelse at lyder, men som du sier så er han selv DFS skytter og noe inhabil i det med presse dekning spør du meg. Hvis vi ser på jaktfelten på våres side så må vi få til en mobilisering på jaktfelt satsinga, her må og NJFF fylkeskontoret inn og bli med på hva vi kan gjøre. tiltak jeg har etterlyst er at vi må byne med påmelding.net. der kan vi få lagt ut i god tid påmelding-vegbeskrivelse-løype osv.vi må lage gode stevner med varierte hold og figurer. her må vi inn med storvilten/rovvilten slik det er i boj. det må og gå ann og arransjere flere stevner på mai med tanke på pliktskudd. flere foreninger må starte opp jaktfelt trening for og fremme intressen for skytegrenen. Med den rekruteringa vi har i dag så vil ikke jaktfelten bestå over tid i hedemark er jeg redd. Der det lar seg gjøre etter skytinga er gjort så skulle vi fått til evt noe press skyting eller noe for og holde folk til premieutdeling .men som sagt her må di enkelte arransjørene tenke sitt opplegg, en vet med seg selv at hvis 2 stevner koliderer så vil jeg reise på det stevne som jeg synes var knallbra. fåreslår at flere tar en tur på oppland siden og ser hvor mange som skyter jaktfelt og hvordan det fungerer.

Link to comment
Share on other sites

Skaut på Grue i dag jeg, prøve-NM i morgen for min del.

 

Villsvin sitt, 100 meter

Ravn stå, 65 meter

Hare sitt, 80 meter (2'er ring som innertreff!)

Tiur sitt, 105 meter (2'er ring som innertreff!)

Rev sitt, 115 meter

Jerpe stå, 60 meter

 

Ble 146 på meg, mista to på harepusen. Fikk om ikke no annet "gjekket" meg ned noen hakk med poengtap i sittende :wink:

Link to comment
Share on other sites

hehe det er garantert ei mer varmgått feltløype en di vi er vant til ja.men fin løype med varierte vinkler og figurer. bare dem får evaluert stevne sitt så vil jeg tru dem finner løsninger som passer.ei felt løype så skal en ut i skogen, men tror den bakken blir litt hard for en del av di eldre og dem som er dårlig til beins.

Link to comment
Share on other sites

nei ble egentlig ødelagt for min del på skjøra, der tapte jeg to innertreff. gikk bra på di neste holda 25p på elg og 23p på svinet. men tapte innertreff på siste at, noe som jeg ikke er fornøyd med innsatsen min. riktig dømt uten tvil så det er sagt. 144p er 4poeng mindre en det jeg hadde satt som mål.

Link to comment
Share on other sites

svullrya i dag ei meget krvene løype på to av sittene holda, men veldig bra arransjemang og løype,for min egen del så gikk dette meget bra med 2plass og 146p i A. så tenkte meg tilbake på kombinert stevne som er i juni. Takk for et fint stevne

mvh

hans petter løberg

Link to comment
Share on other sites

Slenger meg på pettern her. Fint stevne med ei meget utfordrende løype med sittende hold på langt over de anbefalte avstandene. 146p er jeg veldig fornøyd med selv om pettern tok meg på rangering :) All beundring til stevnevinner på 150p. Pussig nok var det ikke noen på 148, så vanskelighetsnivået på løypa gjenspeiles i resultatlista.

Link to comment
Share on other sites

Da var prøve-NM overstått. All honør til arrangøren for et kjempefint stevne!

 

Skaut 148 jeg, mista et innertreff på skjæra. Dette var mildt sagt veldig irriterende, for det var det holdet jeg syntes jeg hadde best kontroll på. For all del, skal ikke klage, kan ikke sette meg unaturlige mål heller. 24 poeng på elgen og 23 poeng på grisen. Sliter litt med å finne igjen en god sittestilling.

 

Ble beste junior og nummer 4 totalt, så plasseringsmessig er jeg fornøyd.

Link to comment
Share on other sites

deppa kan en ikke bli, at neste alle skyttere møter motgang en eller annen gang er vel nesten helt sikkert vil skje. en må bare ikke gi seg en må gå mange runder med seg selv og rydde bort ting i hue for og takle den mentale fokusen som en må ha for og få fult hus.

dette er 6år jeg skyter jaktfelt og jammen går det noe opp og ned, en må ta med seg di enkle hold som en har gjort det bra og prøve og legge bort di dårlige.

for og gjøre det bedre på jaktfelt så er vegen og gå og skyte flere stevner er det jeg har fått til svar når jeg prater med dem med lengre fartstid en meg. Og her er det mange foreninger som forsømmer medlemmene sine, her kan det for eks sette opp feltmål/løype og trene på dette før en skyter stevne. Jaktfeltsesongen byner herover i slutten av jan, her kan sesongen gått dras ut noe på våren, og kombineres med elgskyting. Mer aktivitet så blir det mer rekrutering og bedre skyttere. her må njff dytte på noe på foreningene om tiltak.

Link to comment
Share on other sites

Trening er nøkkelen til god skyting. Ikke bare mengdetrening, men det viktigste er vel å trene på det er dårligst til. Dette med å luke ut småfeil er ikke lett, problemet er ofte å finne ut hva en gjør galt. Selv føler jeg sittendeskytinga mi er langt dårligere i år enn før, men klarer ikke riktig å finne ut hva som er feilen.

 

Oppsøk miljøer med gode skyttere som velvillig vil hjelpe deg på veien. Jaktfeltskytinga mi ble ikke brukbar før i fjor, da hadde jeg flere hundre treningsskudd sammen med en skytter som var langt bedre enn meg før sesongen begynte. Det å trene sammen med kompiser som er bedre enn en selv gir en ekstra motivasjon til å skyte bedre enn den jævelen som stadig vinner den vaffelplata det veddes om :wink:

Link to comment
Share on other sites

Guest graahund

Det var en her som nevnte at bakkene i Øyer bare blir og nevne som ei lita kneik i forhold til NM Øyer/Tretten. Ja, det er tilfelle, fikk raport derfra om søndagen at kneikene der oppe er så bratte at jeg trolig ikke greier og gå dem. Men, ok jeg har blitt lovet transport så da går det vel. MEN, hvorfor må man lage løyper så bratte at eldre og uføre må ha transport for og kunne delta. Det må da for fanken finnes noe flatere tereng i Gudbrandsdalen ?

Link to comment
Share on other sites

Og hvor er representanten fra NJFF som skal gå gjendom løypa min en mnd før og godkjenne løypa? her er det en fra sentralt som ikke har gjort jobben sin. Øyer har vel tenkt sitt rundt aviklinga dem,men som det står i regelverket rundt arransjemang nm så stemmer ikke dette med løypa fra 5 holdet og inn kan være opp mot hva ei nm løype skal bestå av.selv med transport etter bakken ned som er for bratt og lang for mange av di eldre og di som ikke har fysikk til det. Jeg er ikke ute etter og sverte kara på øyer, dette er kun fakta som njff har nedfelt i sitt eget reglemang(godkjenning av løype) her går det lett og endre på løypa så vil alle kunne delta uten det store diskusjoner etter løypa. felt er felt men det skal tilrettelegges for alle.

Link to comment
Share on other sites

Skyteteknisk er det vel ikke særlig grunn til å reagere. Det er jo vanlig å skyte stående på 100 meter med innertreff på ca 15 cm i diameter. På 200 meter må vel innertreff være ca 28,5 cm som minimum. Det tilsvarer standard reinsfigur for storviltprøven. Det er størrelsen på yttertreff som avgjør mest. Er den passelig stor så bør i utgangspunktet også de mindre øvede skytterne ha sjans til å treffe normalt godt. Det som imidlertid er min erfaring er at de mindre øvede sliter med 200 meter uansett stilling. De skrur ofte ikke, og er ikke sikre på hvor mye de skal holde høyt. I tillegg kommer vindeffekt dersom det blåser.

 

For øvede skyttere så ser jeg stående på 200m som en grei utfordring. Spørsmålet er om de mindre øvede risikerer å få så dårlige resultater at de blir demotivert?

 

Noen vil kanskje også dra frem argumenter om at "man skyter ikke stående 200 meter på vilt". Desto større grunn til å demonstrere effekten av slike skudd på papp spør du meg.

Link to comment
Share on other sites

Et spørsmål til dere som skyter mye jaktfelt:

 

Hvordan ville dere reagert på et stående hold på 200m? Selvfølgelig gitt at blinken er innenfor krav og kanskje godt under maks.

 

 

EDIT: Det vil i såfall være snakk om elgoksen fra Dagfinrud som har poengskive på 45 cm.

Link to comment
Share on other sites

Da har du 7-8 cm yttertreff utenfor inner (pluss litt til for skiven har vel et asymetrisk vitalt område utenfor de 45 cm i diameter). Det tilsvarer å skyte på reven til Dagfinrud stående på 100 meter, med en tenkt ekstra ring utenfor den vanlige innerringen (15 cm i diameter). Den ekstra ytre ringen som markerer yttertreff ville da ha en diameter på 22-23 cm.

Til sammenligning så skyter vi 2 av 10 skudd stående mot rådyr på 100 meter under nordisk jaktskyting. Poenggivende del av blinken har da 20 cm i diameter.

 

Elgen på 200 meter burde være grei for øvede skyttere, men det blir nok ikke så altfor mange poeng for dem som ikke har skutt så mye.

Link to comment
Share on other sites

200m har jeg ikke vært borti på stevne enda nei, men etter treffområde så skal det vel gå,men en vanlig jeger hadde nok blitt noe deprimert vil jeg tru. Står vel i reglemanget at vi skal tilstrebe oss jakt relaterte hold,200m ståene skyter ikke jeg på når jeg er på elgjakt, men en anna ting er papp.på så lange hold så ville jeg nok brukt sittene for og skille. 200m og 4-5 på kalven inn. Løypene skal være nogenlunde strenge ja, men vi skal være forsiktig så vi ikke mister skyttere for at det blir helt umulig og. Er jo mye en kan gjør om en har et uaprobiert stevne og.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...