Jump to content

brodsjo

Members
  • Posts

    466
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by brodsjo

  1. Mitt forslag: Veidemann Røyskatt Et par argumenter: Røyskatt har sommerpels og vinterpels, denne dressen fås i sommerkamo og vinterkamo Røyskatten lever i kalde strøk med en lang og tynn kropp, men holder likevel varmen! Det gjør man også med Veidemann-dressen! Røyskatten er avhengig av å være fleksibel der den lever, det kan vel også sies om denne dressen?
  2. Et siste spørsmål, får man koblet på en snor for å nullstille den?
  3. Har en FWB 603 4,5mm. Er det fare for rikosjetter hvis man bommer på "svarten"? Hvor stort er treffområdet? Kan den sammenlignes med skiskyting på 50m og har den ligg og stå-treff?
  4. Noen som har erfaringer med Normark skiskytterblink? Kan denne benyttes inne? Hvordan er kuledempingen? http://www.xxl.no/jakt-vaapen/tilbehoer ... en-1046245 På forhånd takk for alle svar!
  5. Har ikke lest alt av innlegg, men tenkte bare å nevne at på forrige jaktfeltstevne i Storfjellkarusellen hadde vi 25 skyttere i rekruttklassa med salong på stevnet i Kroken. Det har i flere år vært fokus på rekruttene med både trekkepremier og nå har også en hyggelig sponsor gitt ei salongrifle som trekkepremie i kun denne klassa når karusellen er ferdig. I tillegg lar vi de skyte sammen med oss voksne på egne blinker, slikt er også stas! Ikke alle fortsetter når de er i D1 og D2 av mange årsaker, men ingen tvil om at rekrutteringen fungerer for i samme stevnet hadde vi 17 skyttere i D2. Alle klubbene i vår karusell prioriterer rekruttene på lik linje og vi forsøker å holde en fin vanskelighetsgrad på stevnene, selv om det kan være både lett og vanskelig.
  6. Ikke et NM uten denne diskusjonen! Meeeeen, hvem vant pressen?
  7. 6.5 arrrangerer Kroken JFF sitt åpne klubbmesterskap. Der er kun jegerbekledning og maks 12x på kikkerten tillatt (ingen restriksjoner på vekta på geværet). Regner med det er dette du mener?
  8. Meld på i klasse S på en ledig plass. Så gjøres det omrokkeringer på stevnedagen, slik at salongskytterne automatisk kommer på riktig skive.
  9. Har bjørnen også blitt flyttet frem til 113m eller er det kun en "skriveleif"?
  10. Ser at enkelte her svarer på et gammelt spørsmål fra meg. Her en liten oppdatering på hvordan det løste seg. Jeg kjøpte via skytterkontoret (no problem for ikke-medlem) til kr 13.500,-. Solgte skjeftet raskt og billig for kr 3.000,- (kunne fått mer hadde jeg ventet lengre, men var glad for å bli kvitt det raskt). Dermed ble prisen for låsekasse + løp kr 10.500,-. Kjøpte et Bredvoldskjefte til kr 4500,- og med litt børsemakerjobb (bedding, fresing, kapping og gjenger) så ble det vel ca kr 16.000,- for ei fantastisk god rifle til både jaktfelt og elgbane.
  11. Hei! Reglene i jaktfeltskyting er enkle. Det finnes 2 hovedklasser; jeger og sporter. Jeger skyter i jaktbekledning og kan ha gevær med vekt opp til 5 kg og kikkert på maks 12x forstørrelse. Sporter kan ha tyngre gevær og større forstørrelse, og mange skyter også med skytterjakker/bukser. Det skytes på hold mellom 35 og 200m, sittende, stående og liggende, som regel 5 skudd på hvert hold med ildkommando og 2min skytetid. 6 hold eller 30 skudd totalt. Trengs ingen jegerprøve for å delta. Jegerklasser deles inn i JC,JB, JA og inndelingen skjer på fjorårets resultater. Du som nybegynner vil skyte i klasse JC. I sporter finnes A og B. Og i tillegg har vi klasse F (damer) og d1 og d2 for juniorer. På www.njff.no og under jaktskyting og konkurranser finner du regelverk og annen lettlest informasjon.
  12. Skuffende at til og med i en slik situasjon så kan ikke bedreviterne holde sin kritikk tilbake. Det gjør meg kvalm at enkeltindivider som overhodet ikke har vært involvert i dette kan mene hva som skulle vært gjort. Her har politi, redningsmannskaper, frivillige gått igjennom et helvete som vi sannsynligvis ikke kan forstå. Jeg føler de har gjort akkurat den jobben som forventes. Så lenge situasjonen var uavklart så kan jeg ikke se noe feil i å vente på en beredskapstropp? Mine tanker går til de etterlatte, pårørende, familie og venner. Og også til redningsmannskaper som er merket for livet av grusomme syn. Prøv å ha litt medlidenhet med disse i stedet for å øse ut kritikk med en gang.
  13. Hei på dere! Her passer kanskje ikke spørsmål til laminatskjefte inn, men jeg tar sjansen. Jeg har en Feinwerkbau 603 luftgevær med lakkert laminatskjefte (se bildet). Lakken begynner å bli litt slitt og jeg vil gjerne friske opp denne litt, tenker da på fjerning av lakk og deretter oljebehandling etter oppskriftene til mange her i denne tråden. Jeg ønsker en ganske rød finish på dette skjeftet. Hvilken olje/oljer bør jeg bruke og hvordan bør jeg gå frem? Tar gjerne i mot tips til hvor ting kan kjøpes. Mvh Brodsjo
  14. ja, regner med det går greit. Kan godt være jeg er litt foran fra før. Vedr kommentar til standplass, er det åpen standplass på Heidal?
  15. Nærmer seg NM nå! Er alle klare med nypussa børser allerede? Fikk ikke vært med på prøve-nm og har heller ikke mulighet til å skyte karusellen helga føre. Ser at avstanden er 107 m og hastigheten 23m/4,5 sekund. Skyter med ferdiglass Diamond Line på ca 830m/s i skjegget til vanlig på 100m, og det fungerer bra. Er fortsatt ganske ny på elgbane, så litt usikker på hastighet. Hvilken erfaring gjorde dere som har deltatt på prøve-nm evt. på andre stevner der oppe? Gjør de 7m store utslag? (med kule på 830m/s tilsvarer det ca 67cm mot ca 60cm på 100m).
  16. Og slik ser det ut når VG forteller samme historie: http://www.vg.no/nyheter/innenriks/arti ... d=10096460 "stakkars bjørnen fikk ikke mat en gang.."
  17. Står vel ikke i reglene på noen måten, men i et nm vil han jo få et problem mtp våpenkontroll. Tviler vel på at han får godkjent 2 våpen?
  18. Dessverre ikke erfaring, men med 3 års garanti så er de nok ikke helt holdbare, men 3 år er jo nok til virkelig å teste hva de er gode for...
  19. Har du tips til en stabil patron på 100 m og som har standard hastighet så den passer til siktepunktene på løpende elg. Prøvde ei pakke med Remington, gule pakker og hulspiss. Litt tvilende til presisjon og kula går også alt for raskt.
  20. Er det snakk om jaktfelt, så sier reglene at skudd i feil skive=bom.
  21. Ikke tid i morgen, men anbefaler andre å delta på en kjempefin bane i Enebakk! P.s. Enebakk arrangerer NM i nordisk trap neste helg og NM i jaktfelt neste år. Så her jobber de målbevisst!
  22. Etter en del svetting på elgbanen i fjor og i år, så merker jeg antydninger til litt svettelukt i skyterjakka. Regner med at dette ikke bare gjelder min skytejakke? Noen som har en god ide til hvordan jeg får nøytralisert litt vond lukt? Kanskje noe DFS'ere med gode løsninger? Mvh, Brødsjø
  23. Vi skal bygge opp vår "grisebane" igjen i sommer, og forslaget med rådyr likte jeg. Hva slags skiver finnes i dag til 50m viltmål?
  24. Vedr. J&F og fiskeskriverier, så er det nok slik som redaktøren sier. Tror mye av det som blir skrevet om fisking, selv blir skrevet av fiskegale fiskere! Sannsynligvis derfor det blir skrevet mye om lyddempere og testing av geværer også. Kanskje noen av oss rett og slett må finne frem pennen? Jeg skriver mye på hjemmesider og litt i lokalavisene, men har ikke ønske om bli journalist i J&F. Kanskje noen andre har lyst og tar utfordringen?
  25. Hei! Jeg prøver å være litt aktiv innen jaktfelt og elgbane, og tenker derfor på å kjøpe et kal .22-ombyggingsett til saueren. Problemet er at her jeg bor i Larvik har jeg ikke muligheten til å skyte med salongen. Kan sikkert med tiden bli kjent med en skogeier e.l. hvor jeg kan bygge opp en liten bane og bruke som jeg vil. Men ettersom salongskytingen helst vil foregå fra september-januar så tenkte jeg kanskje at det finnes noen baner i eller rundt Larvik med 50m-bane innendørs? Hvor også en jaktskytter med kikkert får lov til å delta.. Hører også gjerne om evt. utendørsbaner.. takk for evt svar!
×
×
  • Create New...