Jump to content

Mas-36

Members
 • Content count

  927
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

128 Excellent

About Mas-36

 • Birthday July 22

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Mas-36

  Mest mulig åpen choke!

  Sluttet å bruke papphylser etter at jeg hadde 3 patroner av en 10 pakk som fungerte som slugs. Haren løp, svingen var god pang (bom) pang igjen (bom). Brekker hagla opp og drar ut 2 stk culoter, resten var borte Da det skjedde for 3. gang så byttet jeg tilbake til plastpatroner Leverte resten av pakka i butikken de var kjøpt, og fikk ei full 10 pakk av samme patron med plasthylser som plaster på såret.
 2. Mas-36

  Stålhylser?

  Alt opptil og inkludert rådyr En Marlin 1894 i .357 mag er fin fin rådyrkarabin i skogen
 3. Mas-36

  Stålhylser?

  Bare hyggelig Brukte slike hylser da jeg hadde Marlin bøyleriflei .357 mag. Ladet jaktammunisjonen med de hylsene da det var utrolig lett å se forskjellen på jakt og treningsammo da Men til revolver/pistol så kan de jo brukes til spesielle ladninger, eks ekstra sterke eller ekstra svake ladninger.
 4. Mas-36

  Stålhylser?

  Ikke stål, men forniklet messing som andre her skriver. JA, de kan lades. NEI, de bør ikke blandes da de ofte er litt stivere enn andre messinghylser og kan dermed gi treffpunkt avvik. Men har du noen så skyter du de sammen, og de andre "vanlig" for seg selv.
 5. Mas-36

  Ny Blaser R8, to løp, hvilke kaliber?

  Med 220-250grs blyfrie kuler i 9,3 så blir ikke rekylen kraftig. Setter du på en demper også, så greier selv rekylpyser som meg å skyte godt med det Edit, ser du får helt ned i 184grs jaktkuler som er blyfri i 9,3 Da blir det ikek mer rekyl en .30-06 leverer.
 6. Mas-36

  Hvilken choke for slugs?

  Jeg brukte cylinder og forbedret cylinder da jeg hadde Remington 870 med kikkertsikte. Med enkelte typer slugs var det ikke noe problem å ta storviltprøven med den 7-8cm på 100 meter
 7. Mas-36

  Selge original pipe?

  Ikke lett dette @bback Når det er gjort så mye rart i registrene i mange år. Hvem vet hvor mange rifler er registrert som 7,62mm i landet? Ikke noe kaliber som heter det
 8. Mas-36

  Ny Blaser R8, to løp, hvilke kaliber?

  6,5x55 og 8x57 eller 6,5x55 og 9,3x62 er to kandidater som dukker opp i mitt hode. 6,5x55 til trening og rev. 8x57 eller 9,3x62 til alt annet
 9. Mas-36

  Selge original pipe?

  Men om du leverer inn gamle pipa, så kan du ikke ha det kortet fortsatt Da må de endre
 10. Mas-36

  Selge original pipe?

  Leverer du inn gamlepipa og forteller politiet at du har byttet pipe og kaliber så får du nyttkort med rett kaliber Eventuelt slik som meg, et kort på kasse og et kort på pipe.
 11. Mas-36

  Forskjell på puss av rifler

  Er begge rifler i samme kaliber og dere bruker samme ammunisjon? Jeg syns propper er fine å jobbe med, om de er best eller ikke det vet jeg ikke, men løpene blir rene av rensemidlene jeg har i den ikke det jeg tørker det ut med
 12. Mas-36

  Selge original pipe?

  Hagler er ikke systemvåpen på samme måte som rifler. Alle hagler kan deles og kjøpes nye løp til, så sånn sett er alle hagler systemvåpen
 13. Mas-36

  Selge original pipe?

  Da er det jo ikke noe problem Da er alt registrert. Vil kanskje trå trådstarter har det slik også? Men siden han ikke har svart vet vi jo ikke det Han bør i såfall ringe sitt lokale våpenkontor og spørre de hvordan han skal gå frem.
 14. Mas-36

  Selge original pipe?

  I følge § 22 så skal du det. Om det ikke skjer så brytes loven og forhandler og eier av uregistrert våpendel kan få problemer.
 15. Mas-36

  Selge original pipe?

  Står i våpenloven det Ei tohi varjata. Dette har vi vel kranglet om i en tråd tidligere der det var spørsmål om å kjøpe ei pipe i samme kaliber som han hadde fra før. § 22.Erverv av pipe og glidestykke Hos autorisert våpenhandler kan innehaver av våpenkort uten politimesterens tillatelse erverve geværpipe, revolverpipe og pistolpipe kamret for samme kaliber som den som skal skiftes ut, mot å fremvise våpenkort og legitimasjon. Forhandleren skal i tillegg til de opplysninger som er nevnt i § 40, også protokollføre våpenkortets nummer og utstedende myndighet. Dersom våpeneier beholder gammel pipe, skal dette noteres i forhandlerens protokoll, og ny pipe registreres hos politiet etter melding fra forhandler. Ved distansesalg skal kopi av våpenkort og legitimasjon vedlegges bestillingen, og forsendelsen skal skje som rekommandert post.
×