Jump to content

Nattevakten

Members
 • Posts

  26
 • Joined

 • Last visited

About Nattevakten

 • Birthday 09/14/1972

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Nattevakten's Achievements

Explorer

Explorer (4/17)

 • First Post
 • Collaborator
 • Conversation Starter
 • Week One Done
 • One Month Later

Recent Badges

1

Reputation

 1. Mora 2000. Billig og bra. Skaftet er passelig stort og har en rett fasong så kniven sitter godt i neven uansett hvordan man holder den. Gummioverflaten gir også godt grep når det blir litt vått og grisete, som det gjerne blir. Bladet er passelig langt og er lett å holde skarpt. Rustfritt og lett å få rent. Hele kniven er også veldig lett av vekt. Ikke noe fin å se på, særlig sliren er gyselig. Men den holder kniven fast med et tydelig klikk. Her er det funksjonalitet foran pynt. Nevnte jeg at den var billig også?
 2. Tenkte å sette meg opp med litt stash for å lage knivskaft. Lurer på om den rimelige Meec fra Jula vil gjøre jobben? Eller er Meec bare møkk? Har også sett på den utgaven der du bare setter på en vanlig drill, men den så sørgelig skramlete ut.
 3. Måtte jo slå til da Garanden, til min store overraskelse, ble lovlig for en tid tilbake. En artig sak å lufte innimellom, med historisk sus og stil. Er det mulig at jeg må kvitte meg med denne, eller plombere den hvis det går mot at halvauto blir forbudt? Det hadde vært veldig synd...
 4. Tror ikke du får rekylen helt ned på 6,5 nivå med demper heller, men min opplevelse av å skyte med demper er at rekylen blir som et lengre skyv og ikke som et slag. Dermed blir 9,3 slett ikke ille. Hvis du i tillegg setter på en bra kolbekappe og ikke skyter de tyngste kulene så tror jeg du unngår blåmerker.
 5. Ser at Norma ikke oppgir noen data for Norma 202 krutt og 15 g Oryx kule......Hva mener folket om å bruke ladedata for 15 g Norma FMJ som utgangspunkt? Jeg ser at data for Norma 201 og Norma URP eller er like for begge kuletypene.
 6. Takker for gode tips. Går og venter på en Garand nå... Har også bestilt en sånn Schuster justerbar plugg og så tenker jeg å begynne å lade hjemme når jeg har fått en fin haug med hylser. Men så leser jeg jo fortsatt på diverse forum og finner ut at Garanden visstnok har en tendens til "slam-fire" som det heter på nynorsk. Årsaken skal være at når sluttstykke fyker fremover og låser så kan tennstempelet sette av hettene, som er mykere enn militær ammo. Det høres ikke særlig hyggelig ut.... Noen av dere som har erfaring med dette?
 7. Har skjønt det slik at moderne 30-06 vil gjøre skade på en Garand fordi den er konstruert for å fungere med lavere gasstrykk. Så leser jeg på amerikanske forum at noen mener det går greit hvis man ikke skyter kuler over 150 grain. Andre mener at en justerbar gassplugg er veien å gå og at man da kan bruke tyngre kuler hvis man vil bruke den på jakt. Noen bruker bare ammo som er laget til Garand, men dette er vel vanskelig å få tak i her til lands? Blir det sånn at man må lade selv for å være på den sikre siden? Har kammerfolket noen synspunkter på dette?
 8. Vanskelig å svare på uten så mye som et bilde å se på. Jeg synes at de som har ligget på FINN har vært over min smertegrense, men de er vel verdt det folk vil betale så man kan ikke si at de er priset feil heller. Ikke over 10K, bare for å si et tall.
 9. Hvor i all verden skal man få tak i en slik herlighet? Er det mulig å importere en fra det store utland, eller blir det latterlig dyrt pga toll og avgifter og diverse? Del gjerne erfaringer hvis noen har prøvd.
 10. Bruker en Hausken JD184 og 9,3x62 og ikke noe hørselvern ute i skogen på jakt. Smeller jo fortsatt en del, men har ikke merket noe øresus etter at jeg har skutt. Da regner jeg med at 6,5 også går fint. Inne på banen bruker jeg så klart alltid hørselvern.
 11. Skal bruke 9,3×62 Norma Oryx med 18,5 gram kule. Av den enkle grunn at det er det jeg får tak i ferdigrulla. Dessuten går den akkurat noen cm lavere enn Norma Jaktmatch, så den er lett å skyte inn.
 12. Har en 870 Wingmaster med full choke. Kunne tenkt meg et åpnere løp for å kunne skyte lerduer med stål, å fyre av stål i et løp som har full choke er vel oppskrift på katastrofe, eller...? Ser at Midway har flere typer løp, men vil de passe til en Wingmaster, som etter det jeg har funnet ut av serienummeret er laget i 69 eller deromkring ? Hvilken choke kan anbefales til lerdueskyting, og er trygg å skyte stål igjennom ?
 13. Jeg startet denne tråden i sin tid, og kan gjerne svare på mitt eget spørsmål. Stokken kjennes passe tung og gummiaktig på en solid måte, og ikke sånn at kolben kjennes som en tom shampoflaske, slik mange plaststokker gjør. Kassen gled rett ned i stokken, men jeg måtte skjære bort litt gummi øverst i løpskanalen som klemte på pipa. Slet en stund med samlingen, men det viste seg å være kikkerten eller rettere sagt ringene som var problemet. Med stålringer gikk det adskillig bedre. Har også måttet bygge opp noe kinnstøtte, men også prøvd uten, og ikke merket at det lugget i skjegget. Ser ut som kassen fortsatt sitter godt i stokken etter noen sesonger. Har ingenting og klage på og elgen har ikke klaget den heller. Alt i alt et trygt kjøp.
 14. http://s1350.photobucket.com/user/hallg ... d.jpg.html Her er min Mauserkreasjon. Kjøpte kassen med løpet av en her på forumet. Ferdig modifisert med kikkertbaser og rett hevarm. Kassen er fra Deutsche Waffen-und Munitionsfabriken Berlin og produsert i 1912. Mulig forrige eier hadde planer om noe mer klassisk, men her ble det funksjon foran estetikk. Brukt kikkert (Leupold 4-9x40 ) fra Jakt og friluft. Kappet løp og satte på en Sonic 45 fra Jaktdepotet. Løpet var tynt så det måtte kappes kort for å få gods nok til å gjenge i. Så kort at svenskene ville slått alarm hvis jeg tok den med over dit... Stokken er en Houge Overmolded med aluminiumsblokk som funker OK som bedding. Måtte spikke bort litt gummi i løpskanalen som klemte på pipa. Ellers passet alt "Som mainnskit i snyen" Har satt på en reim fra Z-Aim, som henger godt på mine smale skuldre, og også kan festes med en ekstra skråreim når man trenger begge hendene til andre ting. Anbefales. Til slutt en gummikule på hevarmen, for bedre grep, og for å gjøre gummifiseringen av den gamle krigeren komplett. Kaliberet er fortreffelige 9,3x62. Brukes til elgjakt, og for meg kjennes det mest komfortabelt å lade opp med litt store piller når det skal skytes på store ting. (Det er min opplevelse. For elgen er det nok det samme.) Takker Nyati for en god handel, og dersom noen mener at jeg har skjendet en gammel dame med alle mine moderne gummiartikler, så er det kanskje en trøst at elgkua i fjor datt i smellen. Så den virker slik den skal. Nå er det å glede seg til vi får luftet oss igjen.
 15. Jeg kjøpte en gammel Remington 870 Wingmaster, lagd i '69 etter hva jeg kunne skjønne ut ifra serienummer. På løpet står det stemplet inn "full", jeg antar dette betyr at det er full choke på løpet. Jeg kunne tenke meg å åpne opp så jeg kunne skyte med stål. Er dette dyrt og vanskelig ? Er det et kulturhistorisk hærverk på linje med å sette påhengsmotor på Osebergskipet ? Javisst kan jeg kjøpe nytt løp, men med søknad og alt blir det fort dobbelt så dyrt som jeg betalte for hele greia i utgangspunktet.
×
×
 • Create New...