Jump to content

Apollo

Members
 • Content Count

  80
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

10 Good

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Her er bilder fra internett som viser sylinderen på versjoner opp til 686-2, samt forskjellen på sylinder fra og med 686-3. De første årene 686 ble produsert, så kom revolveren med to styretapper i sylinderen. Disse styretappene låste fast "crane". (jeg, og de jeg kjenner kaller den for kransen). På senere modeller så kuttet S&W ut styretapper, og istedenfor så ble kransen maskinert firkantet.
 2. Hvis dere leser grundig gjennom pdf dokumentet som @samuelcolt linket til, så vil dere oppdage at det er to plasser som 1/1000mm er nevnt. 1. Our gunsmiths ensure that each adjustment is accurate to 1/1000mm. 2. By using the carbon generated by the flame of an oil lamp (one thousandth of a millimetre thick), the gunsmith can see where there has been friction between the barrels, action frame and fore end iron. He then makes any necessary adjustments until it is perfect. Hvis dere også søker etter ordet "sound", så forekommer det fire plasser. 1. At this point the breach closing is so smooth and firm that it has its own distinctly audible characteristic, a fabulous click with perfect resonance. This is the famous ‘Browning sound’. 2, 3 og 4. He listens for the characteristic sound you will hear every time you open or close your gun. It’s a perfect sound. A sound that tells you that it’s a gun from the John M. Browning Collection. Så det Browning (i Liege) oppnår med å bruke sotlampe og håndverktøy i sammenstillingsfasen av produktet, er ei hagle som har rette feelingen (lyden) når man åpner og lukker hagla. Jeg har selv en B525, og det er godt nok for meg 🤪
 3. På Browning B25 Midas Grade, så ble innvendige deler i mekanismen polerte. Man kunne for øvrig også få disse haglene med falske sidelåsplater 🤔. Så man på se på B25 haglene med et nyansert syn, der noen B25 har kvaliteter som assosieres med best guns. Nå i dag så kjøper Browning fabrikken i Liege inn rundt 200 skjefteemner (blanks) i året, til sine B25 hagler som lages for hånd på fabrikken.
 4. Apollo

  Colt Python

  Det er noe eget med Colt Python revolveren. Den ble introdusert i 1955 og det gikk hele 26 år før Smith & Wesson kom med sin Distinguished Combat Magnum (M.586 og M.686). Colt var den foretrukne revolveren blant amerikanske "Bullseye" skyttere i etterkrigstiden, og Smith & Wesson har brukt mange år på å få has på hegemoniet til Colt. Python revolveren vil for all ettertid bli sett på som den første revolveren med moderne utseende... på samme måte som Colt 1911 er den første pistolen med moderne utseende. Hvis man sammenligner avtrekket på flere Python revolvere, så vil man oppleve at det er individuell variasjon. Men så lenge timing er ok, og revolveren er i orden. Så er det i mine øyne litt bakstreversk å gå inn for å tune en Python revolver til å bli den perfekte feltrevolver. Mekanikken i en Python er fra en tid da deler ble tilpasset individuelt, og man ser raskt at det ikke bare er å bytte deler når man åpner opp en gammel Colt revolver. Og deletilgangen er ikke noe å rope hurra for heller. I forhold til en Smith & Wesson revolver, så er det for meg det lange hammerfallet som får Python revolveren til å virke gammeldags. Blir akkurat som å kjøre bil med ettermontert turbo på en forgassermotor. Når det gjelder den visuelle effekten av kjøleribber på sikteskinnen, noe som Colt har brukt på en rekke modeller. Så kan det nevnes at Smith&Wesson revolvere på 70tallet ble utstyrt med Python løp for å få mer tyngde fremme. Her er bilde av en Smython revolver... Alt går an!
 5. Apollo

  Colt Python

  Det at tønnen snurrer for langt kan skyldes problemer med "bolt drop timing". Dvs. tønnelåsen (bolt-arm) går opp for sent, og dermed ikke rekker å stanse tønnerotasjonen. Hvis du tar DA avtrekk veldig sakte og følger med på tønnelåsen når den treffer tønna. Så skal den treffe tønna i begynnelsen av (ca 3mm innpå) "nedkjørselen" til låsehakket. Eller som de sier i USA: The bolt should drop into the middle 1/3rd section of the leade ramp, in front of the actual cylinder notch. Jeg har en Python revolver der tønnelåsen går opp tidlig, og har diskutert fenomenet med Hipshot (tror det er 10år siden vi pratet om det når jeg tenker etter). Men siden problemet mitt er kun at tønnelåsen lager subbemerker på tønna, så valgte jeg å ikke gjøre noe med det. Og nå etter en del skudd så har revolveren bare blitt glattere i avtrekket, så nå tenker jeg ikke på det lenger. Etter som jeg forstod på Hipshot den gangen vi pratet om problemet, så var det mest vanlig at tønnelåsen kom opp for sent. Han hadde flere metoder på å løse slike problemer... Størknet olje i mekanismen kan også resultere i at tønnelåsen ikke spretter opp når den skal.
 6. Det du har Bäke er en Oberndorf produsert K98k, som tyskerne skulle levere til Portugal. Bestillingen var på 50000 geværer, men pga. den pågående verdenskrigen så trengte tyskerne disse selv. Tyskerne byttet løp ved behov under krigen... du må få noen som kan mauser til å avgjøre om løpet har vært byttet.
 7. Velkommen til kammeret S/147 En våpenbutikk solgte en like fin portugisisk-mauser for ca 3 år siden for 4500,- Mauseren i finn annonsen var virkelig fin... er bajonetten nummerlik og lærhenget originalt, så drar det opp "pakkeprisen"... Fine originale K98k i 7,92mm har alltid vært lett omsettelige... Forskjellen i dag er kanskje at mange har varsling når det gjelder finn annonser, og dermed oppdager annonsen mye tidligere. Når det gjelder M/98k F1 (hv mauser i 30-06) så har det tidligere blitt eksportert noen sånne til Tyskland, men nå blir det også eksportert til USA. Også Kongsberg-Colt blir eksportert. Dette er et resultat av våpenlovene vi har her i Norge nå i dag. Og eksporten vil vedvare med mindre myndighetene kommer med restriksjoner... Kanskje like så greit hvis alternativet er plombering etter gjeldende regler. Ferske våpensamlere har i dag begrensning på 25 våpen, men kan søke om utvidelse. Mausergeværet inngår heller ikke i samleområdet til alle våpensamlerne, og mange gamle/etablerte samlere har allerede plenty med mausere fra før av å ta vare på.
 8. "B C" Stemplet på kragen din Per-S, er nok kontrollstemplet som Bjarne Cranner brukte på KV. Forøvrig smekkert med lavprofil patronluke på en jakt-krag. Rart at ikke flere har gjort det sammme
 9. Jeg har endt opp med å bruke Renaissance Wax på gamle kniver og blankvåpen.
 10. Dette gjelder vel internasjonale forsendelser, og ikke innenlands i Norge. Så får noen korrigere meg om jeg feiltolker hva bring og posten sier...
 11. Sitat psAico: Da jeg jobbet deltid i en våpenforretning for mange år siden, kom det inn 1 stk.1886 i 45/70 (mulig at det var en spesialbestilling), dette var en Browning, men er ganske sikker på at den også var produsert i Japan. Den var i hvert fall helt strøken, og av alle våpnene jeg håndterte i den perioden, så har godfølelsen denne rifla ga meg virkelig brent seg fast i minnet. Jeg må si meg helt enig med psAico Og av alle de bøyleriflene jeg har eid eller skutt med, så er det en som alltid løfter humøret noen hakk når jeg tar den frem, og det er min japanskproduserte Browning M.1886. Jeg får alltid et stort smil om munnen når jeg tar ladegrep på den
 12. Det siktet Hornetman har er nok: LYMAN 57-K MICROMETER RECIEVER SIGHT KRAG RIFLE Muligens Lyman 57K passer til siktefoten som står på salongrifla til Vaquero, siden salongrifla har siktefot for M.51 diopter. Jeg nevner også at børsemaker L.H. Hagen & co Christiania, solgte Lyman 48K diopter som han hadde satt sitt navn på til Krag geværer. 48K hadde et annet spor i forhold til 57-K så de går ikke om hverandre. M/30 krag-diopteret som høggeren refererer til er laget på Kongsberg, og til Krag geværet.
 13. Når jeg snakker om M30 diopter på bolt-salongrifle, så tenker jeg på diopteret som ble levert på M.27 og tidlige årganger av M.30 salongrifler. Og det er ganske så annerledes i forhold til M.51 diopteret. Hvis man leser på Kongsberg Våpenhistoriske Forening sine hjemmesider om M30 salongrifla, så står det under tekniske data: Sikte.. Justerbart V-skur eller M/30 diopter og korn med kornbeskytter Men senere i beskrivelsen av salongrifla så snakker de bare om M.51 dioptersikte. Så enten er det en skrivefeil hos KVF, eller så forklarer KVF dette med at det er to typer diopter litt krøkkete. Det er kanskje Jacob Jødahl (han skrev artikler for Våpenjournalen om KV salongrifler) som har satt seg best inn i KV sine salongrifler, og som kan forklare hva de gamle siktene er for noe. Når det gjelder Vaquero som mangler et m.51 diopter... så råder jeg ham til å bruke litt tid på å se om noen har noe slikt liggende her i Norge. Evt. ta sikte fra ei salongrifle som skal destrueres. M30 salongrifler selges for en tusenlapp eller to. Og selv om de er ganske så presise med diopter, så vil det i årene som kommer være mange flere som kommer for salg i forhold til interesserte kjøpere.
 14. Når det gjelder kjøpsvilkår hos Biltema, så er det 30 dagers bytte eller tilbakekjøp... Så du får høre med kundeservice om man får pengene igjen hvis man vil returnere kikkertsiktet. Hvis tilfelle så er det kjempebra, for da kan du teste ut det aktuelle kikkertsiktet hjemme opp mot annen optikk, og se hva linser og belyst retikkel duger til. Selv om man ikke skrur fast kikkertsiktet på rifla og testskyter, så greier man å danne seg et godt bilde av om kikkertsiktet kan passe til rifla og jaktform Biltema gir vanligvis 2 års garanti på ting, men de har opp til 10 års garanti på enkelte varer. Så man kan jo spørre i butikken om garantitid på kikkertsikter.
 15. Diopteret heter M/51. Jeg vet ikke om det er Lyman som har laget dette dioptersiktet, men det er meget sannsynlig. KVF bruker også betegnelsen M/30 diopter. Men det er muligens et eldre diopter det refereres til, for det ser helt annerledes ut.
×
×
 • Create New...