Jump to content

Innante

Members
  • Posts

    130
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Innante

  1. Er riktig det Forstkandidaten sier her, utlevering av opplysninger fra matrikkelen er underlagt strenge regler så dersom du fra kommunen får opplysninger om eiendom du ikke selv eier sånn helt uten videre så er det lovbrudd.
  2. Nok ein rognhummar i dag, desverre den einaste av arten, ellers litt krabbe og ein liten torsk.
  3. En rognhummer på 28 cm som ble raskt satt ut igjen og noen krabber i dag. Registrerte også at noen har vært å tukla med bruket, fant igjen ei teine et godt stykke fra der den ble satt, at det skal være nødvendig Nå er det haustferie her og masse folk på sjøen så teinene blir nå sikra med strips i tillegg. Av teiner så bruker eg skotteteiner fra Skagerak Trål, og kan varmt anbefale dei, har 4 standard skotteteiner og 2 av light-modellen. Dei fisker iallefall meget bra og er lette å jobbe med. Light-modellen veg 8 kg og er til utprøving for meg i år, lette å hale og har sikra fangst allerede. Standardmodellen er vel 12-13kg, den fisker kjempebra og står veldig godt i sjøen uansett vær, litt tyngre å hale men med så få teiner er det ingen problem.
  4. 5 hummar på mine 6 teiner i dag, ingen store men alle lovlige på mellom 25 og 26 cm med ein på 26,5 cm på topp.
  5. Steinbunn er tradisjonelt tingen her, leit opp steinur under vatn, fyllinger/plastringer på land fortsetter ofte et stykke ut i sjøen og der er det masse huler som hummaren kan gøyme seg i. Svaberg/bergvegger med sprekker og holer ved bunn kan også vere gode plasser. Vil komme med ei oppfordring til alle hummerfiskarar her inne, sjølv om de ikkje er utvalde til å føre fangstdagbok for Havforskningsinstituttet som eg skal i år, så blir dei sikker glade for ennå meir informasjon frå årets fiske. Skriv opp kor de fisker (fylke, kommune og fjord), kor mange hummar de får, om dei er lovlige, eller ulovlige det være seg om dei er for små eller med rogn og kor lenge de fiska samt med kor mange teiner de har nytta. Desto meir tallmateriale dei får desto betre kan dei komme med anbefalingar for framtida. Basert på informasjon frå 2008-2011 er det optimisme å spore, spesielt på Østlandet, i sør og vest er det rimelig stabilt, så resultata frå årets fiske blir spennande!
  6. Er beinklar for sesongen, har bare 6 teiner men det er nok når du skal rekke å sjå i dei etter jobb når dagslyset forsvinn fortare og fortare for kvar dag. Mottok også arbeidsrapport frå Havforskningsinstituttet forrige veke, ein del interessante opplysningar der om fangstutviklinga siden innføringa av dei nye reglane for minstemål, fluktåpningar, fredning av rognhummar etc. Dei hadde et raid i fjordane her i fylket i fjor haust og plukka ut enkelte navn og adresser på teineblåser som dei tilsendte spørsmålskjema om årets fiske samt spørsmål om ein var interessert i å føre fangstdagbok for dei for denne sesongen, det er eg selvfølgelig med på, alt for å kunne styrke forskninga og legge til rette for ei god forvaltning som forhåpentligvis styrker hummarbestanden for framtida. I år har eg prøvd å salte agnet for første gang, blir påstått at det varer lengre då. Kjører 50/50 makrell og berggylte Tidligare har eg bruka makrell som startsats for agnbøtta og så fylt på med berggylte omtrent ei veke seinare som får trekke i den deilige laken og aromaen som oppstår. Makrellen har uten salt nesten "smelta" etter et par veker mens bergylta er seig som pokker så den har holdt stand atskillig lengre. Er litt redd for at det ikkje skal bli "modent" nok med saltet men me får prøve. Teinene har ofte ein tendens til å havne på ca.10 meters djup, men har ingen mal på kor djupt dei skal stå, det er alt etter plassen, ser det bra ut så går teina i sjøen om det er 6 eller 14 m djupt.
  7. Første og siste tur etter fjellrypa i år hadde eg i dag. 2 enkeltfugl sett på et heilt dagsverk, ein stor og fin årskylling blei med heim, ein vaksen stegg gikk opp utenfor haglehold nokre timar seinare. I et område med 23 solgte dagskort registrerte eg kun 2 andre skuddsmell. Prata med andre jegrar som ikkje hadde sett fjøra i det heile tatt. På tide å sette bremsene på og gi bestanden tid til å komme seg igjen, det er til å få dårlig samvittighet av.
  8. Off-topic her så er mitt svar til Malle hvordan det ikke går an å treffe leirduer med en Benelli
  9. Gjekk og traska 5 dagar med fiskestong på Hardangervidda i slutten av juli, mest i områda omkring Litlos. Såg ikkje ei einaste rype til tross for at eg oppsøkte stader der eg ville venta å sjå fugl. Såg heller ingenting på turen opp og ned frå Valldalen.
  10. Du kan godt bruke 1,0mm eller 1,2mm fortom også dersom det er sjangs for kveite f.eks, da er du ennå sikrere.
  11. Da krysser jeg fingrene for at det blir, hadde passet ypperlig. Dersom det blir pakker jeg nok Benellien og setter kursen nordover Først skal det imidlertid bommes litt på FM lerduesti som går nå på søndag her i Rogaland.
  12. Arrangerer dere noen flere FITASC sporting stevner eller andre disipliner i NSF i Bergen LK i år Grimm? Tror Karmøy skal arrangere et utsatt stevne i august men kunne jo vært kjekt å tatt turen nordover å prøvd seg også.
  13. Kuttet sitatet av forrige innlegg. Jegermeistern. Amen!
  14. Er innom fra tid til annen jeg også, tusla litt rundt på Skår og Vestersjø, bort mot Atlatveit.
  15. Jøss, det får man si, ikke verst! Er stor fan av matprogrammene til brødrene Price, og rigeligt smør er blitt et mantra på kjøkkenet! Håper du fikk fortalt han at Norge har mer å by på enn dyre agurker
  16. Av agntyper er det mange meninger, omtrent som ved valg av kule til storviltjakt. Her i sørvest er det opplest og vedtatt at berggylte er suverent best, av egen erfaring har og sur berggylte fiska best (brukt makrell, sei og småflyndre ellers). Krabben går på sur mat og men du siler vekk brorparten av krabben når agnet er skikkelig "modent". Krabben liker best ferskt agn er min erfaring. Eg kapper rund sløyd fisk opp i passende biffer og har dei i ei tett bøtte, brukte sparkelspann og lignende er velegna, deretter har eg litt sjøvatn i botn av bøtta og lar dette stå å godgjere seg et par vekers tid. Når fisken og "laken" i bøtta er gulbrun og aromaen stram som ein felestreng er det snaskens for hummaren! Kan imidlertid sjå for meg at fisken blir litt fastare i kjøtet av å ha på litt ekstra salt, blir fort litt laus av kun sjøvatn men det funker som gull. Husk å sløye berggylta, den har ein feit lever som hummaren ikkje liker.
  17. Hørt om begredelig dårlige fangster fra Blåsjø-området i allefall, rekordlite fugl. Dette fra folk som har jakta i samme området gjennom årtier.
  18. Du kommer ikke unna Montana i denne sammenhengen, bind den gjerne i litt store størrelser som krokstr.6 og 8. Bruk streamerkrok. Det er den flua jeg har hatt definitivt best suksess med når jeg har fiska med flue/dupp i elv. Bruk gjerne to fluer på fortommen med dupp i enden. Knyt to opphengerløkker til fluene og heng duppen i enden. Har du et fint brekk i elva så gjør du følgende. Kast duppen over elva og stopp kastet, sena vil nå få en bukt på seg og strømmen vil ta tak i duppen og "dorge" fluene over elva, tilpass lengden på kastet slik at duppen ikke faller ned over brekket men pendler over elva like i overkant av brekket. Hold gjerne stanga litt høyt mens duppen jobber seg inn mot den elvebredden du står på. Når duppen er kommet over til din side sveiver du sakte inn, ikke løft fluene opp før du er helt inne til nytt kast, ofte kan fisken ta overraskende nære land! Og som tidligere nevnt her, den mørkeste timen på døgnet er den beste!
  19. Stemmer i med fleire innlegg ovenfor. Som Foxterrier seier, så er nystekte fiskekaker såpass godt at du skal være rimelig trassig og vrang for å ikkje like det. Forslaget til Chiefen er og glimrende, heimelagde fiskepinnar. Skjær rein filet i tommelfingertjukke strimler, rull i mjøl med salt og pepper, deretter i piska egg og så i brødkrumme/knust kavring. før de går i panna. Lyr er glimrende fiskekakeråstoff, dog kan fiskekakene bli litt porøse i konsistensen med kun lyr, eg bruker alltid å ha minst ein tredjedel hysefilet av total mengde fisk i ei fiskekakeoppskrift , det beste er 50/50 blanding hyse og lyr syns eg. Då får du faste og fine fiskekaker. Viktigst av alt ved fiskematproduksjon er å ha alle ingrediensene er skikkelig kalde!
  20. Lag en god heimelaga sjokolademousse og server med piska krem og jordbær, det er enkelt å få til og bør være bankers.
  21. Jepp, vet at Hå kommune innførte nylig en ordning med 15 kr for hver skutte kråke. Et tiltak for å bevare vipebestanden i kommunen som lider under en økende kråkebestand. Kanskje en telefon til viltforvaltningen hos fylkesmannen kan gi en mer utfyllende oversikt.
  22. Kan anbefale denne filmen, informativ og praktisk lærerik
  23. Av favoritter den senere tid er to belgiske i særklasse for meg, Chimay (den røde) og den blonde Duvel synes jeg var meget gode. Har ikke fått tak i de andre Chimay-variantene. Av norsk lett tilgjengelig øl henger Aass Bayer høyt, av pilsner velger jeg lokalt og liker godt produktene til Berentsens bryggeri i Egersund, de lager også en meget god stout som heter "Sorte Får", anbefales. Etter å ha konsumert en del pints Guinness i Dublin fra tappekran så blir boksen en dårlig erstatning så det drikkes det lite av, da er egersunds-stouten på flaske bedre. Ellers lager Ægir Bryggeri i Flåm og Nøgne Ø mye godt.
  24. Noen steder du vil anbefale meg som sportsfisker Sauer 6,5X55? Har fisket fra Brusand til Hellestø, uten noe sted som utmerker seg spesielt. Får jeg fisk over 1,5 kilo synes jeg det er bra, borti 5-6 kg er enormt for meg.
×
×
  • Create New...