Jump to content

Stavanger89

Members
  • Posts

    25
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Stavanger89's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

1

Reputation

  1. Tar opp denne tråden. Er det skjedd nytt på demperfornten med disse to kaliberene?
  2. Fellene er ubehandlet. Er det normalt å behandle synningsfeller med noe?
  3. Hei. Er ikke ekspert på åtejakt men kan dele mine erfaringer. I fjor hadde jeg mitt første åte som ikke ligger optimalt til i forhold til revens vanlige rute. Tok lang tid før reven var på åte og hadde ikke stabil trafikk før i mars. Fikk en rev på åte jaktåret 16/17 Startet I år med litt slakterester av hjort lett gravd ned 20 cm under jorden og litt Xstra hundefor I ny og ne spredd ut. Etter en måned skulle jeg grave ned mer og da var alt vekke. Har siden sett jevn aktivitet men noe sporadisk. Strødde ut hundefôr over et stort område for 2 uker siden og har vært god aktivitet. Bor et stykke fra åte så får kun jaktet i helger. Men ser aktiviteten. Så på mitt lille grunnlag vil jeg si det tar tid å etablere et åte hvis det ikke er en naturlig trekkrute for reven.
  4. Dårlig med fangst så langt. Har kun syningsfeller uten resultat. Prøvd litt forskjellig både slakterest etter hjort med viltkamera I nærheten og måren var der hver natt i starten men ingen i fella. Har i tre og på bakke. Prøvd med honning, honing og fiken, mus dyppet i honning, honning og meiseboller. Har flere feller rundt der det er kastet slakterester og flere plasser i terrenget hvor det er spor etter måren. Litt vanskelig på Vestlandet når det bare er regn og lite sporsnø. Forsøkene er fordelt på 8 feller. 5 har vært i terrenget og blitt fôret siden 1. Oktober og 3 nye med inngangrør siden starten av november. Noen tips til en nybegynner? Er noen aasbø feller på vei i posten til litt forandring
  5. Godt det løste seg. Har ellers noen ekstra
  6. Hvor I landet holder du til? Ellers en god unnskyldning til å kjøpe flere
  7. Forbereder meg på første sesong etter måren. 5 syningsfeller har vært hengt ute i to uker nå. Matet godt med honning og fiken i og rundt fellene først. Etter en uke fylte jeg på med honning, fiken og en felle med en ørret i tillegg. Hvilke forberedelser gjør dere?
  8. Det jeg ser som mest interessant av det jeg har lest er hvor viktig åpne områder er. Så det jeg ser som et tiltak kan være å åpne opp tillgrod myrområde i tillegg til å tynne litt i skogen for å få mer lys til skogbunn. Leker også med tanken om en viltåker for å ha tilgang til mat. I vilt blanding på FK ser jeg det er havre som er nevnt i UK at orrfugl spiser. Eventuelt prøve å få fram litt mer rogn og bjørk (området er veldig dominert av furu) så det er variert kosthold til hele året. Jakt på predatorer er en del av planen. Er utrolig spennende med revejakt og i år blir første sesong med mårfeller. Men føler fokus er for mye på predatorer mens habitat gror igjen og kan bli en begrensende faktor.
  9. Har lest en del management planer fra UK på orrfugl og rype. Men finner ikke helt noe fra Norge. Ser ut som eneste tipset er ikke hugg ned all skogen. (satt litt på spissen :D) Alt er av interesse men det jeg mest konkret ser etter er literatur på å forbedre terreng for skogsfugl. Hvis noen har erfaring hadde det også vært fantastisk å høre om
  10. Hei Vet noen om literatur på viltstell? Gjerne skogsfugl og hjort.
  11. Hei Vurdere å anskaffe en italiensk vannhund som familie hund. Har noen spørsmål jeg håper dere kan hjelpe meg med Er det noen som har hatt italiensk vannhund og hva er deres erfaringer med rasen? Har dere brukt den til jakt eller sporing? På forhånd takk
  12. Nå må me få igang en tråd for årets revejakt. Forberedelsene til årets åte er snart ferdig men tenkte i år å prøve med revevarsler. Hvilke revevarslere bruker dere?
  13. Hei Vet noen om en skytebane i Hordaland som er åpen fredag 30.12.16? Har en ny rifle jeg gjerne skulle skutt inn og stilt inn kikkert.
  14. Mitt første vilt var en hare skutt på min første jaktdag. Dette bare 2 dager etter min første hagle som 21åring.
×
×
  • Create New...