Jump to content

Rana 630

Members
  • Posts

    20
  • Joined

  • Last visited

Rana 630's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Morro å høre om flere som har forsøkt FUDS på sjøen. Jeg bruker selv 24 kvin FUDS i midt oppsett på andejakta - og deler i stor grad dine erfaringer og opplevelser. På stille vann/vind har disse lokkene en meget god bevegelse og effekt. I det vinden tiltar er man helt avhengig av å ha moddet disse fuglene noe. I esken følger det med ankere som skal bindes fast til kjølen - dette hjelper i stor grad - iallfall opp til 10 ms. Husk også at hvor dypere kjølen er - jo lavere vil topppunktet på fuglen være. Når det gjelder fargene er jeg i stor grad enig med deg - hannen skulle vært langt mer vinterhvit. Ærfugl FUDS er rimelig ubrukelig i de farvanna jeg jakter med til dels mye vær, men det er veldig gode imitasjoner - bra farger og nyanser - flyteegenskapene er dessverre for dårlig.
  2. Antall hummer per teinedøgn vil nok variere en del fra område til område. I løpet av de to første ukene i fisket bør man kunne forvente opp mot 1 hummer pr teine. Kurven etter dette er raskt fallende - det finnes faktisk litt statistikk på dette: http://www.imr.no/filarkiv/2011/08/humm ... df_1/nb-no Mye interessant lesing.
  3. Bruker stort sett sure og salta fiskehoder + salta makrell. Saltet pleier jeg å fordele i forholdet 1 til 4 typisk. Påse at dunkene du benytter er helt tette. Når det gjelder de Biltema-teinene synes jeg det er altfor lite vekt i de - må være vanskelig å få disse til å ligge godt - altså trekke de godt inn i ura. Hvis man benytter disse må det vurderes noe modifikasjon - legge inn vekt i bunnen av teina. I tillegg som nevnt her - sjekk teina opp mot kravene til fluktåpning - to stk min 60 mm. Spennende og hørt litt om type bunnforhold dere søker etter på Vestlandet og i fjordstrøkene. Hvilke dybder går dere etter der? Har også hørt om til dels store individer der borte - det er langt mellom de virkelige store hummerne i ytre oslofjord/Skagerakk - noen blir det selvfølgelig. Den beste mat-hummern ligger vel rundt 30 cm uansett. Det var også interessant å se i fjorårets sesong at det virkelig er mye rognhummer ute og går. Hvis disse fårvære i fred gjennom det regulerte fisket i sesongen - tror jeg vi kan gå mange gode år i møtet nedover her. Skitt fiske alle mann.
  4. Liptor: Ref ditt eksempel så må vi bare konstatere at Hansen og Olsen fortsatt fisker ulovlig, mens yrkesfiskerne og de som retter seg inn mot det regulerte fiske forholder seg til de reglene som foreligger pt - lovlig fiske. I motsetningen til deg - så kjenner jeg til den andre siden av dette eventyret. Illustrasjonen du setter opp er ikke særlig relevant. La meg ta en eksempel fra bare noen måneder tilbake. Det virker som du er rimelig kjent rundt i skjæra - så noen stedsnavn kan jeg nevne. I løpet av de siste årene begynte det igjen å etablere seg en god hummerbestand på lera-flaket. Dette kunne gi videre god grobunn for nye bestander i områdene rett syd for Kråkerøyholmene m råholmen/stangeskjær etc. Nå var det sånn at en gjeng med dårlige holdninger og moral fikk nyss i dette. Det ble satt ut ca 4 km med ferdig agnet garn over et par dager i nærheten av Torgautgrunnen og innover. Garna ble røktet - og alt gikk rett hjem i frysa - ikke mindre enn 78 hummer - (under minstemål, rogn etc). Vi vet at hummeren er meget territorial - hva tror du skjedde med den isolerte bestanden i dette området? Det er dette som er problemet rundt om her ute - i tillegg til sommerfisket blant turister. Begge formene er ulovlige og bryter med norsk lov. Jeg håper vi kan snu diskusjonen igjen inn mot lovlig hummerfiske i den regulerte perioden fra 1. oktober til 30 nov. Intensjonen med tråden var å utveksle litt erfaringer mm. Vi får heller glede oss over at bestanden øker sakte positivt. Tjuvradder og småfolk vil vi dessverre aldri bli kvitt.
  5. Hvis du referer til politiets aksjon med hjelp av kystvakta, skjærgårdspatruljen og alt av tilgjengelig personell som tilsammen dro opp alt av utstyr (Mitt inkludert) snakker vi om en farse uten sidestykke. De beslagla 70 hummer og kaller det faunakriminalitet. 70 hummer var det 10000 påstått kriminelle feriefolk klarte å raske sammen i løpet av ett døgn og ingen nevner at 70 hummer er det EN yrkesfisker drar på første trekk før han agner om og setter på nytt. Forekomsten av hummer har blitt jamret over i alle år og fritidsfiskere har fått skylda og hvorfor det? Hvor kommer tallene som tilsier dårlig forekomst av hummer fra? Hele greia kommer fra yrkesfiskerne og semiyrkesfiskere som selger 80% av det de får svart, det lille de ikke får solgt leveres inn og danner grunnlag for jammerkoret. For båtfolket som benytter havet sommer som høst er det umulig å ikke legge merke til at antallet fiskeredskap i sjøen tidobbles fra sommer til høst også skal det være fritidsfiskerne som skal ha skylda? -Forbanna-L- Synes det er meget interessant å se en slik holdning på trykk i et forum som Kammeret.no Jeg tror du nesten må gå i deg selv for å finne ut hvorfor du er forbanna. Jeg er redd at denne holdningen er den store årsaken til at fisket har vært så som så de siste årene. Vi må også huske at det er av denne grunn at myndigheter må inn å regulere med kravene til fangståpninger - minstemål og resetting av rognhommer. Vi kan ikke ha frtidsfiskere på sjøen som tar loven i egne hender og hever seg over den til sitt eget beste. Regler + holdningsendring er det som skal til. Kan noen her forestille seg at noen tok ut et par elg sånn i løpet av sommeren på det grunnlag at de mente selv at dette var ok? Klarer ikke se hvordan dette legitimerer tjuvjakt. oysteinlarsen Spennende observasjoner du har gjort i forbindelse med dykking - jeg erfarer akkurat det samme i de områdene jeg dykker - det er veldig hyggelig å se. Personlig mener jeg at fortsatt det er et høydepunkt å treffe på havets kardinal under dykking - enda det begynner å bli mange av dem rundt om kring. Spennende å se innlegget her fra vestlandet og - mener du at det rett og slett drives Catch and release på hummer?
  6. Jeg har 10 skotteteiner i år av en ny type - så meget spent på hvordan de fisker. Vet ikke hvordan det har vært i landet ellers - men i ytre oslofjord var det et meget godt hummerfiske i fjor. I følge de lokale fiskerne forventer man også i år en god bedring mot de foregående årene. Hyggelig at bestanden ser ut til å ta seg sakte, men sikkert oppover. Mest sannsynlig skyldes dette i stor grad en holdningsendring fra de typiske "hytte/sommerferie" fiskerne. Politiet har gjort en omfattende innsats i form av kontroller og sjekk av utstyr. Vi må også kunne anta at de nye reglene har fungert positivt med kravene til fluktåpninger/økt minstemål og forbudet mot rognhummer. Skitt fiske alle sammen - kun en liten uke igjen her nå!
  7. Hei forumets hummerfiskere! Savner en tråd om høstens flotteste eventyr hvor vi kan diskutere litt tips som dybder, bunnforhold agn osv... Selv fisker jeg i Hvaler-skjærgården, men det kunne vært interessant å høre litt om landet ellers forøvrig. Ser også for med at vi kunne poste litt fangstrapporter i denne tråden. Årets forberedelser er stort sett i boks med nye tau til teiner, innfelling av dobber på synketau + det meste av agnet ligger på salt. Hvordan står det til ellers i hummer-Norge? Fyr diskusjon.
  8. Dette er vel direkte feil - den betydelige delen av sjøfugljakten skjer på Østfoldkysten primært i områdene mellom Heia i øst og Torbjørnskjær i vest. Se oppdatert statistikk fra SSB 08-09 : http://statbank.ssb.no/statistikkbanken/Default_FR.asp?PXSid=0&nvl=true&PLanguage=0&tilside=selectvarval/define.asp&Tabellid=03886
  9. Noen her som har erfaring med elektronisk lokk, tenkte på denna: http://www.jaktfall.no/index.php?nr=90& ... &startrow= Anyone? Eller er det kun vanlig lokkefløyta som gjelder på gåsa?
  10. Hvor har du fått tak i de oversize kvinendene?
  11. Hei, Tok et søk angående temaet, men fant ikke noe relevant i forumet. Trenger noen erfaringer/tips vedrørende Gåsejakt i Sverige, området som er tilbudt er Tåkern rett ved Vänern. De som tilbyr dette området finnes på følgende link: http://gasriket.se/ Opplegget virker meget profesjonelt. Det er jeg er usikker på er i hvilken tidsperiode som har best sesong. Jakten starter 11. August. Har fått ett tilbud om jakt fra 17-20 August. Hva tror folk om dette tidspunktet, noe tidlig eller er dette i prime-season? Takker for innspill.-
  12. Ærfugl: 140 (?) ca Skarv: 21 Svartand: 30 (?) ca Alt fra ytre oslofjord.
  13. Hvordan er det med jaktrett i Vansjø, trengs jaktkort/tillatelse fra grunneier? Hva med å prøve noe lokkeskarv neste gang?
  14. Etter de erfaringene jeg har i Vestfoldskjæra, må man ikke være sånn styggtidlig ute. Holder vel forsåvidt å dra ut akkurat i det man kan se litt konturer. Men det er også en viss fare for at man da går glipp av litt av trekket. Kommer veldig an på hvor lang vei du har ut. På denne annen side vil jeg anbefale deg å gjøre deg godt kjent på dagtid, sjekk hvor du kan legge båt, lokk osv. Ting tar ofte jvæli mye lenger tid i mørket. Alltid kjipt å sitte i båten å jobbe med lokkfugl i det det kommer en flokk ærfugl flokk over deg:) Lykke til.
  15. Helt elementert kan du jo forsøke følgende neste gang du er ute. Hvis du er litt kjent i området, har du helt sikkert oversikt over de mest sentrale trekkrutene til ærfuglen, tenker da spesielt morgentrekket og ettermiddagstrekket. Du plasserer deg ytterst på en holme, langs ved et av disse hovedtrekkene. Lokkfuglene kan med fordel plasseres på le-sidene for vind, er det mindre vind den aktuelle dagen, har dette mindre betydning. Finn deg et godt skjul på holmen og plasser lokken slik at de er stort sett innenfor skuddhold og naturlig i forhold til trekkruten. Mest aktuelle plasser, med hensyn til mye vind fra sør-vest (østfold og Vestfold), vil være nordsider på holmer hvor det er gode trekkruter. Kanoen kan du da bruke til å plukke opp fugl og til transport. Ærfugl lokk er ikke spesielt kostbart. Bør få hoa under 50-lappen, Bolten noe dyrere. Du kjøper hoa i forholdet 3-1/2-1 mot bolten. Altså en fin start er feks 12 hoere og 3 bolter. eventuelt 15 hoer og 5 bolter. Lenke blir optimalt da 3 femmere med en hann bak - i andre eksempelet 5 firrere med en bolt bak. Dette kan seff varieres etter smak.
×
×
  • Create New...