Jump to content

Turtall

Members
  • Posts

    20
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Turtall's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Snart er igjen en av høstens store begivenheter her, HUMMERFISKE 2016 Makrellen må skaffes og husk å ta den ut av fryseren leeeenge før du trenger den..! De som stiller med aller verst lukt på åte 1. oktober har de beste odds. Om noen har tips eller annet ang. dette temaet så skriv i vei!
  2. Hva som er "best" er vel kanskje "originalvare"...? Om du er heldig og kjapt skyter en bukk, så ta vare på urinen fra dyret da du slakter. Urinposen er grei å få ut hel, med urinen i. Så tøm over på en flaske og skvett litt der du har fri "sikt" og er du riktig heldig kanskje kommer det en "nysgjerrig gammelbukk" til syne, som ellers er håpløs å få frem på åpent område... Lykke til uansett!
  3. Fin videosnutt ja' men bukken kan som du sier, godt leve litt til.
  4. Snart er igjen en av høstens store begivenheter her, HUMMERFISKE 2015 Noen nye teiner fra Carapax (Kjøpt i Fredrikstad), så håper på en bra sesong! Er det noen som kan / vet reglene for nordmenn å fiske hummer i Sverige..? Link..? Har tilgang på en hytte der, men tenkte å følge regler..... Om noen har tips eller annet ang. dette temaet så skriv i vei!
  5. Ute 1.gang i år, men nedtur...! Prøvde nesten samme sted som i fjor, der suksessen var et faktum. Fikk 11 fine krabber, men ikke en eneste hummer (på 10 stk, teiner). Var kanskje agn som ikke var surt/ille nok og da kommer krabbene i forkjøpet og hummeren lar vente på seg... Venter noen dager og prøver vel igjen, med ny giv. Noen andre som har vært ute..???
  6. Skulle bodd i Sverige, men bare på høsten.... Hummerfiske–regler för säsongen 2014/2015. Fiske efter hummer är tillåtet från och med måndagen den 22 september 2014, kl 07:00 till och med den 30 april 2015. Vi får klare oss med et par effektive måneder her "nordpå"... Er vel straks på tide å salte makrellen i bøtta og sette den i båthuset, så den blir "god". Kanskje noen der ute med tips om "det ultimate hummeragnet"...
  7. Den varme sommeren 2014 er nå snart på hell og temperaturen i sjøen synker. Det betyr at tiden snart er inne til å sette ut, samt dra opp teiner med hummer og litt krabber som alltid forviller seg innimellom. Tanken på smaken av nykokt fersk norsk hummer med godt tilbehør..... Østfolds skjærgård blir nok besøkt i år også, da fjoråret ikke skuffet. Skriv gjerne tips og info til felles nytte.
  8. Dybde mellom 12m og 18m er vel ofte bra, sies det. Der det er sprekker i fjellet over vann, finnes det sprekker videre ned under vann og det er jo anbefalt som gode hummerplasser. Endel bevegelse i sjøen er nok bedre enn "blikk hav" da de erfarne ofte sier at mer sjø betyr mer bevegelse på hummeren. Blikk stille betyr vel da at man må sette teina rett ved hummeren. Lykke til alle sammen, men spar rognhummer, da den gjerne kan settes tilbake på plasser du merker deg. Og neste år er den trolig uten rogn og enda større...
  9. Østfold skuffer ikke. 2 stk. på 8 teiner er jo greit på en natt. "Middag for2" Er det andre som har gode resultat, så skriv gjerne noen ord, til inspirasjon for oss som sitter tørt hjemme.
  10. Snart er en av høstens store begivenheter her, HUMMERFISKE 2013. Åtetipset er vel "fordervet" saltet makrell, og det fungerer sikker bra også i år. Om noen har tips eller annet ang. dette temaet så skriv i vei!
  11. Kort oppsummering fra et sted i Hedmark. Har nå vært ute 2 1/2 dager og enda ikke sett bukk... Så tilsammen 4 geiter, 3 killinger, 1 hjortekolle og sikkert 10 elg, men ikke en eneste bukk... Har gaupene, ulvene og tjuv-jegerene kommet meg i forkjøpet.. Tar nå en kort pause og får tid til ettertanke, da jeg jakter et sted det normalt er brukbart, men har sett de siste årene at det blir dårligere og dårligere... Kjipt... da dette er noe man ser frem til i ca 10-11 mnd...
  12. Godt å endelig være i gang. Teinene er nå i dag sjekket for 1.gang og makrell som har ligget godt saltet i godt over 14 dager, ser ut til å fungere brukbart. (Luktet i hvertfall forferdelig...). Fikk jo noen få hummer, men også "desverre" også noen krabber. Vi prøver oss i Østfold og vi er ikke alene... Må nok ut igjen en tur i morgen, men værmeldingen sier vel at det kan bli litt mye bølger. Greit å få vasket vinduet på båten, men det er også veldig greit med finvær. For de som ikke har store kartplottere ombord, kan jeg gjerne anbefale kartet i denne linken som man da kan skrive ut en PDF i farger. Enten sjøkart, dybdekart eller hva man da ønsker. (Er greit å ha et papirark man kan tegne inn hvor teinene ligger, hvis man ikke er lokalkjent). http://kart.fiskeridir.no/default.aspx?gui=1〈=2
  13. Til info så er svenskene godt igang før oss. 102.000,- pr./kilo. Reklame er kostbart, noe som gjenspeiler seg i prisen "på førsta låda" den første dagen i året det omsettes hummer på fiskeauksjonen i Gøteborg. Her er det fritt fram for de som har økonomien i orden. http://www.svt.se/nyheter/sverige/jatte ... merauktion Vet ikke om det er noe lignende i Norge..?
  14. Forumet her blir bare bedre med bilder og litt resultat-info da årets første "sorte gull" kommer opp fra dypet. Bilder sier mye og er til inspirasjon for de som sliter med å fylle kassene, noe som gjør at evenuelt høstens regnvær og store bølger ikke setter noen stopper for å komme seg ut.
  15. Til info, for de som ikke har sett dette: http://www.fiskeridir.no/fritidsfiske/hummerfiske
×
×
  • Create New...