Jump to content

malfsen

Members
 • Content Count

  405
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1 Neutral

2 Followers

About malfsen

 • Birthday 04/11/1992

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Gsport/Gmax Selger geco 124 grains ipsc merket 9mm til 1,89 ved 1000+ og 1,75 ved 5000+
 2. Var også med og testet her. Gammel toz 17 med x4 kikkert. Jeg som er ammo pusher har fått mye god tilbakemelding på rws sub HP. Skal laste opp bilde av skivene mine også etterhvert. Hvilke typer av SK, CCI, RWS og Eley mener dere "må" teses?
 3. malfsen

  Remington 788

  har nå fått grs stokk på rifla og duverden så behagelig og slippe kink i nakken når man ser gjennom kikkerten! rem 700 bdl grs som keg lurte en stakkars børsemaket til å tilpasse nesten gratis 😂 fikk demper like etter jeg overtok den og 4x32 kikkerten ble "oppgradert" til en jahtijakt 4-12x56 som funka greit faktisk, men nå har den fått en leupold vx6 3-18x50. merker ingenting galt med rifla på 450m men på 620m er det enten mine avtrekk eller egenspredning som gjør att stålplata er nesten trygg. Alt innen 10cm av kantene derimot lever falig!😂 var fornøyd med avtrelkeren helt til sikringa begynte å kødde. ny timeny avtrekker montert og jeg kunne vell sikkert kjøpt en ok brukt eller nesten ny tikka for samme prisen😂😢
 4. Hva mener dere en middels stor til stor sportsbutikk burde ha inne av ammo i div kaliber? lista opp 20 mulige valg, men bare å komme med flere. Kalibere som 505 gibbs osv er vell ikke noe som man forventer å finne over alt, så hold dere realistiske
 5. Sånt må taes på PM
 6. Takk takk! som du sikkert ser er det veldig lite som har skjedd her i det siste, men nå få opp noe mere snart Det ligger også en del bilder osv på facebook https://m.facebook.com/Alfsensskinnogler
 7. Nei, desverre. Men en vanlig knapp og litt stivt/herda lær er vell godt nok kanskje?
 8. Så over til noe jeg ikke har prøvd før! Hesteutstyr, nærmere bestemt ett hodelag. Jeg fikk låne ett som var i samme størrelse som jeg kunne bruke som mal. Ett hodelag er egentlig bare masse små belter som er festa sammen, men det kan gjøres en del vanskeligere med litt bua former og dekor av ymse slag. Her er vi etter att alt er skjært ut og alt av bling er prøvemontert. Pannereima (Den med all pynten) ble fylt med litt liggeunderlag som padding, siden conchoene har en skrue på baksiden for festing. Deretter ble baksiden kledd med 2-2.5mm lær og alt ble sydd sammen. Her er alt ferdig! Jeg brukte pynte chicagoskruer til å feste bittet og for enkel bytting til andre bitt. Fargen er brunt på hele hodelaget, men med hvit tråd for litt kontrast og detaljer som er blanke med messing innslag. Hele hodelaget har mønster langs kantene og pannereima er festa med gammeldagse conchoer av lær og messing. Det er også en chicago skrue mellom hakereima og bittet for å holde ting på plass. En stram kar med ny pynt!
 9. Jeg Reiste til Sverge i januar for å jakte gris. Da tente jeg at en patronpung med "riktig" motiv var tingen å lage! Mønstere ble skrevet ut på "tracing film" noe som gjør at jeg slapp å teine over for hånd for så å føre det over til læret. Jeg brukte 2-2,5mm lær for alt unntatt patronhempene. det brukte jeg 1,2-1,5mm kalveskinn. Her ser vi mønsteret ferdig overført til skinnet. Her er all skjæringa med swivelkniven ferdig, bakgrunnen er skyggelagt og dyra har fått hår og konturer. Ferdig farga og knappen er satt på. Jeg ville ikke ha belte hempe, siden jeg har ammoen i lomma uansett. Nærbilde av dekoren Enkel innside uten farge for å se innholdet lettere i dårlig lys.
 10. Så videre til Lær! det er ikke alt jeg har like mye bilder av, så her blir det ikke så mye forklaring om hvert prosjekt. Først har vi 2 hylstere som kan heves og senkes ca 7.5 cm for bruk med trench coat osv. Fargen er mørk brun og dekoren er "cowboy navnet" til han som bestilte det. Så har vi en bolthode holder til en RX helix. Brun farge og messing knapp. Til slutt i denne posten er en smakebit på noe annet jeg jobber med. Det er en "pinglebeskytter" på ei 45/70 rifle. det kommer mer til denne rifla etterhvert! Jeg brukte ganske tynt (2-2,5mm) skinn. inni festa jeg en tynn bit liggeunderlag for litt ekstra demping, og sydde det sammen med dobble loop lacing med kenguru lisse.
 11. Det går veldig i rykk og napp her inne dessverre. Det er faktisk over ett år siden jeg la inn noe sist! Men nå er det på tide med et skippertak å vise hva jeg har laget den siste tiden! Jeg starter med det siste jeg laga, det er ikke skinn direkte, men antageligvis noe jeg skulle ha gjort for lenge, lenge siden. En salponny, syponny eller syklemme er nesten som ei forvokst klesklype som holder fast det man syr på. Når man syr i skinn bruker jeg og sikkert alle andre såkalt salsøm. Her brukes det 2 nåler og ofte ei syl til og åpne hulla når man syr. Da kan det være greit å ha begge hendene frie til å sy med og ikke måtte holde arbeidet i tillegg! Hele greia tok meg vell ca 3T å bygge, men jeg har sett litt på div filmer og tegninger iløpet av det siste året for å få litt inspirasjon. Min klemme er veldig enkel, stygg og ikke gjennomført, men den funker like bra som de andre ser det ut til. Her har vi halve klemma. Legg merke til klossen i midten. Den festes i bunnplanken og holder avstanden i toppen så det er mulig å få arbeidet inn i klemma. Her er bunnplanken. Jeg borra hull igjennom for å feste klemma med en bolt. Da kan jeg vri arbeidet hvis jeg vill. Denne planken ligger under låra når du sitter å syr. Den andre halvparten av klemma. Her har jeg en liten vinkel på planken i bunn (3-5 grader) for å få nok glippe i toppen. Slipte til litt skråing på toppen så det er lettere å få fatt på nålene. Det er også skrudd på en kloss inne i hver klemme halvdel for å ha plass til det som skal syes inni klemma. Deretter kledde jeg "kjevene" med tynt skinn for å unngå merker på arbeidet. Her er den ferdig! Bruker en bolt til å stramme kjevene, men mangler vingemutter. Det hadde helt klart vært en fordel å ha, men det får jeg plukke opp neste gang jeg ser det.
 12. kanskje biltema eller clahs olson?
 13. dette er vell det som blir brukt https://www.sloyd-detaljer.no/kategorier/tre-og-metallsloyd/verktoy/billedhugger--stemjern/boyd-geifus-pid1840#Description http://skinnlaaven.no/geifus-v-jern-1-5 Har lyst til å prøve dette selv, men har bare brukt noen rette v jern som ikke er polerte og det glir litt for dårlig for meg.
×
×
 • Create New...