Jump to content

Bartemannen

Members
  • Posts

    1,603
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    12

Bartemannen last won the day on February 15

Bartemannen had the most liked content!

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Bartemannen's Achievements

Mentor

Mentor (12/17)

  • Very Popular Rare
  • Dedicated Rare
  • Reacting Well Rare
  • First Post
  • Collaborator

Recent Badges

563

Reputation

  1. Ny Kipp på vei fra Blaser? Sikkert flere som har lagt merke til siste 1-2 månedene har de fleste forhandlere «desperat» forsøker å bli kvitt de de har inne. J&F tar ut sine nesten daglig på Finn og legger de ut igjen. Ofte litt billigere hver gang. Typisk mønster man ser når det er nye modeller på vei inn. Spurte en vikar på J&F og han bare smilte lurt. Noen som har hørt eller lest noe?
  2. Våpenkontoret i Agder stengte ned for besøkende under Korona, og fant ut at det egentlig var en fin praksis så de får mer arbeidsro. En midlertidig praksis som er blitt permanent. Alle papirer må sendes med post. Jeg har ved to anledninger gått fysisk inn på politivakta og bedt de om å putte konvolutten i posthylla og det har de noe motvillig gjort. Jeg snakket med en på våpenkontoret om dette på skytebanen en gang, og som han korrekt påpeker så har politi som er på jobb annet mer fornuftig å drive med i arbeidstiden enn å være postbud. Jeg respekterer dette, og har selv sendt alt inn via posten i etterkant. Har du bare spørsmål så kan du ta det via telefon eller epost. De svarer som regel veldig raskt. Er det en spesielle situsjon f.eks innlevering av våpen så avtaler de at du kan komme inn på besøk.
  3. Jeg og M67 bor i en av landets største byer. Ikke noe problem. Innendørsbaner skaper sjelden støy for naboer, og utendørsbaner har man vært smarte nok til å samle like utenfor bykjernen der det ikke er boligområder.
  4. Hvis det er holdningen så har du også forklaringen og roten til alle problemene i samme setning.
  5. Dette gir ikke helt mening for meg. Hvis tilstanden er så steikende gale som du beskriver så hvorfor er ikke styret kastet? Årsmøtet velger styret. Og årsmøtet er medlemmene. Om så mange er misfornøyd som du beskriver så hadde aldri styret blitt gjenvalgt. Har skjedd mer enn en gang gjennom årene jeg har vært med i skytterlag og foreninger at styret er blitt kastet. Enten via valgkomiteens innstilling eller benkeforslag. Senest ute var IK Start, men det er jo en helt annen sørgelig historie Jeg synes heller ikke hvorfor ikke det skal være lov å stille spørsmål med hva folk bidrar med. Jeg har brukt enormt mye tid på frivillig arbeid de siste 30-35 årene. Min erfaring er at det ofte er de samme som alltid trekker lasset. I pistolklubben her får alle som bidrar adgangsbrikker. Det kan være seg om du sitter i styret, er baneansvarlig, materialforvalter, trener, instruktør, driver kiosken, lapper på stevner eller stiller på dugnad. Med 700 medlemmer så synes jeg ikke det er urimelig at de som deler adgangsbrikkene kan spørre hva folk har bidratt med. I skytterlaget er det omtrent samme praksis. De aktive og de som bidrar får tilgang. Dynamisk klubben har valgt en litt annen tilnærming hvor alle som betaler kontingent får nøkkel til banen uansett. Jeg kjenner godt til den gjengen også som aldri bidrar, men som bare krever og krever, klager og klager.
  6. Først og fremst til spørsmålet de stiller; har du bidratt? Punkt to: er du misfornøyd med hvordan ett lag drives så ta en styreplass selv. Årsmøtet velger styret. Er det misnøye vil et styre vanligvis bli kastet. Er det stor misnøye får man benkeforslag fra salen hvis valgkomiteen ikke har gjort jobben sin. Det har skjedd i et par klubber/lag her for noen år siden når ting ikke var like bra som det er nå. Medlemmene bestemmer og slik fikk vi «ryddet opp»
  7. @M67 oppsummerer det bra og korrekt i en post like ovenfor her. Skytebaner er ikke som den døgnåpne bensinstasjonen hvor noen er lønnet for å holde oppe 24/7 for at du kan ramle innom når du selv finner det for godt og finne en ferdig rigget og brøytet skytebane klar for skyting. De fleste foreninger og lag er er 99% dugnadsbaserte. Og aktivitet avler aktivitet. Klarer man å holde oppe skytebanene kommer flere folk. Kommer det flere folk så er det flere som kan/vil hjelpe. Og så kan banen være oppe enda mer. Og så videre. Både jeg og @M67 bor i et område hvor vi har tilgang til mange og gode skytebaner omtrent døgnet rundt (i Hula kan du vel bokstavelig talt låse deg inn selv søndag 03:45 hvis du vil?). Dette skyldes ikke magi eller en kommune som pøser ut penger. Dette er resultat av gode og veldrevne lag som har utviklet seg over tid. Mange gis tilgang til banene, og det tilbakebetaler de ved å holde opp banene. Man har det sosialt, man trener og blir flinke. Folk gjør det godt i konkurranser og slik motiveres enda flere til å ønske å være med. Dette blir en positiv spiral. Aktivitet avler aktivitet som jeg nevnte… I går var jeg på leirduebanen. NJFF anlegg. Fantastisk anlegg. Drevet av en engasjert gjeng på dugnad. Åpent flere dager i uka året rundt. Det bøtter ned med regn her i dag så i kveld tar jeg en tur på innendørsbane etter fredagstacoen. Luft-gjengen samles hver fredag. Etter luftskyting, kaffe og kjas kan de som vil skyte grovere håndvåpen. Sosialt og hyggelig. Lørdagene er høydepunktet. Åpen dag på pistolbanen. 40 standplasser på 25m og 50m. Elektronikk og papp. Og en feltbane. Masse folk i alle aldere og kjønn. Klokke 11 fyres bålpannene og grill. Pistolklubben sponser gratis grillmat hver lørdag året rundt for de vil gjøre det attraktivt å være med. Etter maten er inntatt pakkes pistolene ned og vi kjører et par hundre meter opp i skytebaneområdet til 100m eller 200m og så blir det noen hyggelige timer med langvåpen. Alt dette og mange flere tilbud innen en radius på maks 15 minutt i bil fra der jeg bor. Poenget er ikke å gni det inn for de som ikke har disse tilbudene. Men alt dette - og mer - er 100% basert på dugnad og ildsjeler. Selv sitter jeg i et styre. Hjelper som trener. Er skyteleder. Dommer på stevner. Instruktør/kursholder. Dugnadsarbeidet. Har adgangsbrikker til alle disse anleggene som gjør at jeg kan komme og gå som jeg vil. Men jeg har fått disse fordi jeg selv bidrar. Jeg holder oppe banene for alle når jeg kan. Og det samme gjør haugevis av andre også som bidrar på samme vis. Aktivitet avler aktivitet. Som jeg pleier å gi som standard svar når noen sutrer eller er misfornøyd: da får du engasjere deg selv i stedet for å klage. Still opp som trener, skyteleder, styremedlem, driv kiosk, dugnad, brøyte. Hvis du og andre gjør det så vil du se det blir veldig bra.
  8. Slik har jeg gjort det: Starter når valpen er ca 2 måneder. Tar den med i bilen til skytebanen og sitter i bilen sammen med den et stykke unna skytebanen. Åpner bagasjerommet på bilen der hunden er i bur og sitter sammen med den der. Prater og klapper den etc og passer på å fremstå rolig. Det smitter. I dagene/ukene fremover så flytter jeg bilen nærmere og nærmere selve skytebanen. Hvis den virker rolig tar jeg den ut og går litt tur rundt bilen. Så er neste steg at jeg tar den med inn på skytebanen når det ikke skytes. Lar den gå fritt, snuse, lukte, finne ut av ting selv. En er en gradvis prosess hvor man starter på avstand og til slutt ender opp på selve skytebanen. Hunden er dermed "vokst opp" med smell og det er helt naturlig for den i dag. Det er overhode ingen stress signaler fra hunden når det smelles nå som den er voksen. Nyttårsaften er en lek. Den ligger i vinduet og kikker på rakettene. Når det er DFS stevner på skytebanen og jeg er i nærheten så vil den nå helst inn på standplass å se hva som skjer Ingen fasit vil jeg tro på hvor fort tilvenningen skal skje. Man må prøve seg frem forsiktig og være oppmerksom på hundens signaler. Bedre å gå frem for sent enn for raskt. Går du frem for raskt og den blir redd, så kan det ta veldig lang tid å få den komfortabel igjen. Hunden jeg har nå er ekstremt rolig av seg og kommer fra veldig bra linje. Allerede ved 4-5 måneders alderen var den ferdig tilpasset skyting og smell.
  9. Minner om DFS formålsparagraf: Formålsparagrafen Det frivillige Skyttervesens formål er å fremme god våpenkultur og praktiske skyteferdigheter, samt sikre tilgang til en desentralisert skytebanestruktur, til nytte for Forsvaret og samfunnet for øvrig.
  10. Tror samtlige av våre yrkespolitikere uansett parti har deltatt på de samme kommunikasjonskurs. Uansett tema så er standardfrasen "Vi følger situasjonen nøye". Jeg savner noen som gjør noe reelt i stedet for å bare følge situasjonen.
  11. Jeg tenker dette overhode ikke er vår business og at vi overlater dette til saksøkt/saksøker med eventuelle advokater og rett rettsinnstans. I stedet for å synse her på Kammeret basert på små-drypp av "fakta" som kommer i beste fall via-via fra en av partene. Vi har ikke all info og vi trenger ikke synes noe om noe vi kanskje vi tror at vi muligens vet noe om fordi, derfor, kanskje.... Når det er sagt så må folk gjerne støtte Runar økonomisk i dette dersom man føler det er ok.
  12. Hva er en termisk radio?
  13. Beholder min X-esse Stenvaag fordi jeg liker meg høyt opp på resultatlistene. Beholder den andre X-esse Target også siden den også fungerer problemfritt og ungene liker den. Har også vist seg å fungere utmerket til steel challenge.
×
×
  • Create New...