Jump to content

Bartemannen

Members
 • Content count

  838
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

13 Good

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Bartemannen

  Garderobe på 8 våpen

  Politiet vet heller ikke når ny lov blir vedtatt. Da har denne politien bare tippet. Sannsynligvis ikke galt tippet, men fortsatt bare tipping.
 2. Bartemannen

  Garderobe på 8 våpen

  Og så har man de som ikke har fått med seg at dette ikke er gjeldende enda. F.eks han som betalte inn 2500kr i depositum for ei rifla hos meg og ringte slukøret for halvannen uke siden siden han hadde fått avslag på søknaden sin fordi han hadde 6 jaktvåpen fra før. "Men det er jo 8 våpen nå??"
 3. Bartemannen

  Sako Finnlight 2-priset helt ut i det blå?

  Og jeg har prøvd mange ganger (i 308win) og er akkurat like "skeptisk" som før Men så lenge det finnes Sauer så er det jo ingen grunn til å kjøpe noe Finsk uansett
 4. Bartemannen

  Dagens annonse på finn.no

  Høringer og komiteinnstillinger har jo holdt på i lang tid. Våpen-Norge har ikke stoppe opp i avvente på hva som kanskje, muligens kunne skje i fremtiden. Verden går videre. At det er lagt frem før behandlingen synes jeg er vesentlig forskjellig fra om den hadde vært lagt frem etter. Men det er ikke ulovlig å forsøke å selge varer. Det er jo bare å la være å kjøpe hvis man ikke vil ha det. Synes nå ikke dette var store saken, men folk er forskjellige. "Er det ikke det ene - så er det det andre, sa kjerringa og tørket neseblod"
 5. Bartemannen

  Dagens annonse på finn.no

  Hvis du ser på datoen i annonsen så ble den vel lagt ut før forslaget var til høring?
 6. Bartemannen

  Sauer 100 eller Mauser M18

  Nettopp. Som jeg også skrev i den første posten Derfor svarte jeg også selv kun om Sauer 100 som jeg hvertfall har endel erfaring med selv. Tilbake til topic ......
 7. Bartemannen

  Sauer 100 eller Mauser M18

  Var ikke det saken/sitatet gjaldt. Jeg har også hue og ræva full av rifler. Men en gjenganger her på Kammeret er at folk svarer på andre ting enn det folk spør etter. Derfor jeg blant annet selv mer eller mindre har sluttet å spørre om råd her. Når folk spør om Sauer 100 eller Mauser M18 i 308, så er ikke 223 eller Browning relevant for trådstarter. Med mindre man spør generelle råd, men det gjorde han ikke her. Spør man om A og B, så skjønner jeg ikke hvorfor folk som ikke har kjennskap om A eller B velger å svare C, D og E. Men dette blir en avsporing fra trådens tema, og det har ikke jeg tenkt å bidra med.
 8. Bartemannen

  Sauer 100 eller Mauser M18

  Nå var det 308 rifle trådstarter spurte om, ikke 223. Jeg regner med de færreste som svarer her har erfaring med begge rifler. Siden Mauser M18 er såpass nå, så har de sannsynligvis uansett ikke mye erfaring med den. De fleste svarer ut fra den ene riflen de har Eller som vi ser så anbefaler de helt andre når de ikke kjenner til de Uansett, jeg har null erfaring med Mauser M18 selv, men jeg har hatt en Sauer XT 100 i 6,5x55 i ca halvannet år. Og det er blitt my go-to rifle uten sammenligning. Faktisk er jeg blitt så glad i denne at jeg solgte min Sauer 202 som er en tre ganger dyrere og "bedre" rifle. Har ingen ting negativt å si på Sauer 100. Som sagt ovenfor: - Presisjon super - Meget bra justerbart avtrekk. Det som blir nevnt om magasintrøbbel i 223 kjenner jeg ikke til, men har hvertfall vært null problem med 6,5x55. Faktisk fungerer rifla så bra at i vinter har jeg brukt den til DFS feltskytingen også, og Sauer 200STR'en har blitt stående ubrukt i skapet. Dette er hvertfall en keeper for meg. Billig og bra.
 9. Bartemannen

  Mini 14

  Fjas. Fra første til siste bokstav.
 10. Bartemannen

  Ryggsekk vs hoftesekk på jakt?

  Forskjellig jakt gir forskjellige behov for sekk. Stol-sekk til elgposten, liten ryggsekk til rypejakta etc. Jeg har brukt den Bergans Langevann hoftesekk som trådstarter spør om i 3-4 år nå. Jeg bruker den når jeg går alene på smygjakt, toppfugljakt etc. Med andre ord dagsjakt hvor jeg stort sett er litt i bevegelse. Er mega-fornøyd med den. Har ingen inntrykk av at den beveger seg. Klatrer i skråning, hopper over elver etc uten noe forstyrrelse. Putter ofte i en komprimert dunvest, mat/drikke, et lite utbrettbart sitteunderlag, og diverse småting. Klarer også å få inn regntøy om jeg trenger det. Kommer nok til å fortsette å bruke denne til dette bruke så lenge den varer. Og så kjøper jeg sannsynligvis en ny.
 11. Bartemannen

  Sako Finnlight 2-priset helt ut i det blå?

  Ja, så til de grader. Ubrukelig. Dumpet på Finn.no etter 4 måneder.
 12. Bartemannen

  Noen som har AR15 lower receivere på lager?

  Ser ikke noe på nettsidene, men jeg får ringe og sjekke da.
 13. Noen som har vært innom noen våpenbutikker her i landet de siste ukene som har sett om de har AR15 lower receivere inne i butikken sin? Da mener jeg INNE, og ikke kan bestilles og leveres i ørtenhundreogfjorten. Ser jo aldri ut som Brownells får orden i sine tillatelser igjen, så man må nok kanskje begynne å lete andre steder
 14. Bartemannen

  Sako Finnlight 2-priset helt ut i det blå?

  Hvis Finnlight 2 er like skuffende som Finnlight 1 var så spiller det ingen rolle hva prisen er for da kjøper jeg det ikke uansett.
 15. Bartemannen

  Aimpoint på AR-15

  Hva slags Aimpoint er det du har? En av jaktvariantene? De fleste Aimpointene for AR som Comp-variantene, Pro, ACO etc kommer med riser som passer "perfekt".
×