Jump to content

Kimis

Members
 • Content Count

  66
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1 Neutral

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Jeg har lagt hylsene i en isboks med hatt oppi salo og varmtvann. Så har jeg putta oppi en kork grønnsåpe og ca en halv dl med salmiakk. Lar det stå i ca 30 min med lokk på og rister boksen en tre fire ganger iløpet av den halvtimen. Om du bruker børste så blir de nok veldig fine. Skylder hylsene godt og legger dem i en ny isboks med endel poser med silicakuler, da tørker de fort. Har også lagt hylser i 50/50 blanding med eddik 35% og vann i 10 til 20 min. Det er mye forskjellig man kan gjøre. Hettelommene rengjøre jeg før jeg legger dem i vann.
 2. Takk for alle svar og helt utrolig at så mange har svart. Har anskaffet meg n340. Så ikke det som var nevnt her rundt n320, men det kommer flere sjanser til å handle. Etter litt tid med å sette opp hvordan kruttypene avløser hverandre i tabellen så kom jeg til en startlading med n340 på 6,3 gr og makslading på 7,1 gr ved lading av 44 spesial, med 240gr swc kula. Har på to måter prøvd å overføre/kalkulere dette til bruk i 44 mag hylser og 44 mag tabellen og kom til at jeg med n340 starter på 6,8 gr og maks 8gr for å kompensere for større volum i hylsa. Col lu
 3. 10-11 grain n340 bak ei 240 grn kule, sier vv ladetabbel er en magnum ladning, men det kan godt være at rekylen er behagelig. Skal prøve det etterhvert.
 4. Siden det er flere som har erfaring med winchester her, jeg lurer på hvilken diameter på kula jeg skal kjøpe. 0.430" og 0.431" har jeg å velge mellom på blykulene, swc. Har skutt xtp kuler og de går fint, der er diameteren 0.430". Er det noen ulemper å gå for 0.431"? Er det noen som har erfaring med blykuler swc i bøylerifle? Er det noen grunn til at de ikke skulle fungere fint?
 5. Det er skikkelig moro! Hvert skudd får meg til å smile, men etter ei pakke så kjenner jeg det i skuldra 😂 Men det er jo det som er litt gøy også, syns jeg.
 6. Jeg har ikke skutt med rent bly. Så det kan jeg ikke svare på. Men jeg er på trappene til å bestille noen blykuler. Når jeg så prisen på blykuler kontra xtp kuler som jeg har skutt litt med, så tror jeg at jeg prøver bly og lar xtp kulene ligge til jeg skal på jakt.
 7. Ja, det kan jeg vel ikke si nei til.
 8. 200 gr og 240 gr xtp kuler har gått fint, fin presisjon på 50 meter og stort sett innenfor 7 poengeren på 100m, men samlinga på 100 meter har jo litt med han bak rifla også 😂
 9. Jeg har ikke microrifling i min. Trodde ikke winchester hadde microrifling, bare marlin som hadde det vel?
 10. Det var lurt å bare bruke 44 spesial hylser. Hvem er det som har det på lager? Ikke brownells, ikke hjemmelading, ikke skittjakt, ikke jaktogfritid, ikke jaktdepotet. Nå tuller jeg litt med deg 😉 men de hylsene er ikke så lett å oppdrive. Vet du om noen som har, så si gjerne ifra. Jeg har ikke skutt med 44 spesial og vil gjerne prøve. Det må vel være lov å prøve nye ting. 😉 har også svart litt på det litt lengre opp.
 11. Er det cas dataene du tenker på? Da er det evt n340 jeg går for.
 12. Joda, jeg kan lade ned litt. Tenker du da å lade ned slik at man legger seg under minimum av ladetabellen? Jeg har lest at n110 ikke egner seg for redusert ladning og jeg finner heller ikke noe ladedata, ved bruk av det kruttet på 44 spesial. Så det var derfor jeg tenkte å bruke et krutt som vv bruker i sine ladertabeller til både 44 spesial og mag. 🙂 Iforhold til å lade med 44 mag hylser så hadde jeg tenkt å bare bruke 44 mag hyler og evt bare trimme de ned til 44 spesial lengde. Det må vel gå greit.
 13. Jeg har n110 krutt som jeg bruker til 44mag. Men finner ikke noe ladedata for 44 spesial med n110, så derfor har jeg tenkt at jeg må ha et annet krutt. Jeg mener pipa er 16 tommer/ 40cm, det har vel ikke allverden å si. Grunnen til at jeg vil lade 44 spesial er for å få ned rekylen, spesielt mtp å ha med samboeren på banen. Iforhold til n320 og n340 så lurer jeg på fordeler og ulemper ved de to. Mulig jeg spør dumt her, men er stadig i lære fasen.
×
×
 • Create New...