Jump to content

Kimis

Members
 • Content Count

  26
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Kikka litt på denne. Men finner absolutt ingenting på nettet om denne modellen. https://www.finn.no/bap/webstore/ad.html?finnkode=163707349 Er dette ukurant merke?
 2. Den forsvant på noen timer... var nok forsent ute..
 3. Jeg har kikka på finn siden august, men det som var aktuelt i links og 6,5x55 forsvinner som dugg for solen. Jeg har vært på banen og skutt med mauser m98 30-06 uten demper. Jeg er innafor svarten liggende, men stående blir noe annet. Rifla/kikkert avstand var absolutt ikke tilpassa meg, så måtte kjempe/strekke meg etter kikkerten for å få siktebilde og avtrekket syns jeg mildt sagt var hardt. Etterhvert kjente jeg at jeg ble bekymret for å få kikkerten i panna/øyet. Det siste gjør jo at skudda vandrer litt. Jeg har sett etter brukte pumpe rifler eller etterskudd rifler, men det er ikke mye av det heller, hehe. Det var litt derfor jeg kom på tanken av kombi. Men jeg vil jo ikke at skudda skal vandre pga varme i løpet. Kanskje best å slå det fra meg. Kanskje det blir høyre rifle. Hagle må uansett "passe". Jaktdepotet har tilbud på en howa ny i 6,5 med kikkert til 6990. Har dere noen tanker på den? Mvh Kimis
 4. Mulig jeg bør ha en rifle og en hagle, men links hagle til 1000 kr har jeg ennå ikke sett. Takk for input. Vil nok kjøpe brukt uansett, føler at jeg får mest for pengene ved å gjøre det.
 5. Hei. Jeg er i tvil om hva jeg skal kjøpe. Og tenkte kanskje dere kunne hjelpe meg 😊 Jeg har kikka på howa og tikka i 6,5. Har ved to anledninger nesten dratt kortet, hehe. Nå i det siste så har jeg tenkt at jakt på råddyr, tiur, orhane, bever og rev er det jeg kunne tenke meg. Det er mulig jeg skal være med på elgjakt, men da har jeg mulighet for å låne rifle Er presisjonen i kombivåpen god, sett mot tikka og howa? Tikka og howa lover en presisjon på 25mm på 100m. Har vel hengt meg noe opp i dette, samtidig så skjønner jeg at dette nok gjelder liggende eller sittende i benk, og at jeg ikke vil klare det stående eller sittende på jakt. Men jeg vet liksom ikke hva jeg kan forvente av presisjon av en kombi. (Det er lite tester og filmer på nettet) Jeg har ikke noe erfaring med jakt, men håpte på å få litt erfaring neste jaktår. Dersom jeg går for kombi, kunne jeg også tenke meg halgeløp o/u i tillegg. Med kombi har jeg tenkt litt på 6,5 vs 7x57r og heller vel litt mot 7x57r selv om den er litt dyrere og mindre ammo å få tak i. Jeg har kikket på bettinsoli kombi de selger på jaktdepotet, til 14000 kr med rødpunkt , men jeg skyter links så må finne ut om den evt kan justeres til å passe meg. Har kikket på brno 304, men har ikke prøvd eller sett den irl. Budsjettet mitt er 15000, men gjerne mindre 🤣 skal jeg bruke mer må det tas opp i regjeringa. Vil også kjøpe noe som er kurant å selge igjen, dersom jakt ikke skulle være noe for meg. Den erfaringen jeg har gjort meg med våpen er fra pistolskyting, hvor jeg kjøpte en buckmark som ble solgt 6mnd senere og kjøpte match pistol. Erfaringen min derfra var at det var bedre å ha et våpen man treffer godt med, enn et våpen som ser kult ut. Det som er viktig for meg er at våpenet passer meg (Det må jeg finne ut av selv) og at den har fin presisjon, slik at det står mest på meg 🤣. Hva vil dere med erfaring anbefale en uerfaren fyr? Jeg kan kun kjøpe et våpen, så rifle og hagle blir dessverre ikke aktuelt akkurat nå. Gjerne linker på finn.no
 6. Kimis

  Pard nv008

  Hei. Har kikket på Pard nv 008 hvor man kan velge dag eller nattmodus. Vil den være ulovlig i Norge selv om man ikke bruker nattmodus på jakt? Er det noen her inne som har erfaringer med denne kikkerten?
 7. Takk for mange svar Mtp avtrekket på hagler og rifler, er det vanlig å få en børsemaker til å gjøre en jobb med det? Regner med at baikal ikke har justerbart avtrekk. Hva gjøres med avtrekket for å få det bedre, byttes fjærer, eller polerer man opp delene? Finner ikke videoer av dette på youtube 😂 Syns det var litt rart, i og med at det er mange videoer av demontering og polering av/bytte av fjærer i avtrekk på pistol, mens på rifler og hagler virker det som man bytter ut enheter?
 8. Er det en slik du tenker på ? https://www.jaktdepotet.no/hagler/baikal/baikal-s-s-12-70-71cm-loep
 9. Jeg antydet ikke prisklasse da jeg er veldig usikker på hva "bør" ha. Men etter å ha lest litt så tenker jeg rundt 5000 kr. Det er jo mulig å gå opp noen tusen også, men jeg må se det litt i sammenheng med at jeg også skal kjøpe meg rifle og det er jo som så mye annet bare pengene som setter grensene. Halv auto er også aktuelt. Om jeg skal ha nytt blir det vel fort 10 til 15 tusen og da ryker jeg på en smell iforhold til kjøp av rifle. Har totalt budsjett på ca 15000 kr for hagle og rifle. Jeg har ikke skutt så mye med hagle, og derfor tenkte jeg å kjøpe en billig en for å se om det er noe for meg. Iforhold til det jeg skrev om at pumpehagle er tøft, så syns jeg det. Men grunnen til at jeg skrev det, var mer i retning av at jeg ikke har noe særlig kunnskap om halger og ville derfor ha litt input fra andre om hva som er lurt å tenke på. Hva som er pluss og minus med pumpe-, semi- og s/s og o/u. Noen skriver at man kanskje uansett vil ende opp med en o/u er det kanskje lurt å velge det fra start.
 10. Jeg tenkte kanskje å bruke rundt 5000 kr. Men kommer jeg over noe billigere som funker så gjør jeg det. Skal bruke den på sjøen og det er første halga så ønsker jeg å kjøpe noe billig
 11. Hei. Jeg skal kjøpe hagle og er grønn på området. Jeg vil bruke den til jakt på sjøfugl, gås og skogsdue. Jeg er grønn på dette, så jeg lurer på om noen med litt erfaring kan si noen ord om hva de ville valgt til denne type jakt og gjerne hvorfor. Har kikka på pumpehagle da jeg syns det er ganske tøft , men ikke sikkert det er det rette. Jeg har ikke noe i mot å kjøpe brukt. Hvis det ikke er åpenbart så er jeg så grønn på området, at jeg ikke helt vet hva jeg skal spørre om
 12. Hei. Jeg var klar til å trykke på bestill knappen inne på ericgrauffelonlineshop.com, da jeg skal kjøpe noen xtreme deler til en tanfoglio. Jeg skal ha noen nye fjærer til hammeren og tennstempelet, samt nytt tennstempel. Men så slo det meg at dette er jo import av våpendeler, vil jeg få problemer i tolla?
 13. Hei. Jeg tenker på å bytte ut std. avtrekkeren på min baikal 46m med en avtrekker fra Air Venturi "IZH 46M Upgraded Air Pistol Trigger Assembly". Evt. noe annet om noe vet om noe som passer? Er det noen som vet om denne selges i Norge eller i Europa? Finner den bare i USA, men tenker jo at det må være mulig å finne en litt nærmere.
 14. Ja, får kjøpe crosman pellgunoil, bare kjedelig at den er utsolgt hele tiden...
×
×
 • Create New...