Jump to content

kimmeren

Members
  • Posts

    14
  • Joined

  • Last visited

kimmeren's Achievements

Rookie

Rookie (2/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. ja dette så jo veldig likt ut egentlig, så bukken igjen i dag, å ettersom hva jeg kunne se i kikkerten, så det ut som det gror pels ut igjen der, så kansje pels lusa forsvinner som sagt tidligere når sommerpelsen kommer får ihvertfall håpe det!! hadde håpet å finne noe info om dette lus greia, så hvis noen har noe info eller en link hadde det vært knall, med tanke på åssen håndtere evnt skutt dyr med disse plagene og om evnt lusene kan overføres til mennesker og hunder osv... skal holde ett øye med denne bukken, og sette ut viltkameraet igjen der snart, skal si ifra om åssen utviklinga er!! mange takk for mange gode svar!!
  2. her er det vanskelig å få tak i kornavrens, skal jeg ha det, må jeg hente på mølla i big bag ( 1 tonn!!!!) felleskjøpet har ikke det på lager her, di har tatt inn hjortepellets i stedet. så det fåes på felleskjøpet i 25 kilos sekker, eller kan bestilles i big bag! eneste enn må tenke på er hva innholdet er i pelletsen, men har hørt at den til sau formel fiber er bra ( står en del om dette på jeger og fisk sin side..) jeg undersøkte og det beste utenom kornavrens skulle være hjortepellets var det jeg fikk beskjed om, selv om det var di to jeg spurte om dette sin mening!! andre har kansje andre meninger, men ser ut til å ha virket bra her ihvertfall
  3. oki, ja får jo håpe det at det er lus da!!! takker for alle svar!! blir jo litt bekymret!!! får vente å se litt til sommer pelsen er i gang! får håpe den blir fin igjen. kan det være derfor geita også ser ut til å mangle litt på samme plass? siden di 2 går sammen hele tiden? det er også ei geit med 3 fjorårs kje og en STOR bukk som går sammen, di har jeg ikke sett noe som helst på. men så går ikke di 5 heller sammen med den andre bukken og geita.. bedre svar dette enn det som viltnemda dukka opp med her!!!
  4. jo har lest at den gjør det, men at den ikke setter seg på dyr der dyrene kan "klø/bite" seg..
  5. ja den er blitt kjempefin!! blir morro å se videre utviklinga, så sant den ikke er syk eller noe.. oki, ja har ikke tenkt på lus.. skal søke å se litt på det.. er bare litt merkelig at den bare blir verre å verre.. får håpe den kommer seg, kan jo være den blir bedre nå sommer pelsen skal på! takk for svar, er jo litt nyskjerrig på om det er andre som har sett dette, og om den kan være syk eller noe.. ps: har film, men ikke bilde av en som er enda større!!! skikkelig pen gaffelbukk. skal se om ikke jeg kan få til å legge ut noe om den også etterhvert!!
  6. og har jeg lagt inn denne tråden på feil plass, gi meg gjerne beskjed, skjønte ikke helt hva annet jeg skulle legge den inn under!!!
  7. Hei!! har hatt stor aktivitet på den ene for stasjonen igjennom hele vinteren.. der har di spist rundball, gulrøtter. epler, poteter og hjortepellets.pelletsen var beregnet på hjort, men var det beste fikk jeg beskjed om til rådyr nå ettersom kornavrens ikke er like enkelt å få tak i lengre her.. første bildet jeg har av bukken, dvs første gang den kom til stasjonen i januar ( har ikke sett den før i januar ) la jeg merke til at det var en liten rar flekk oppå skulder bladene framme.. så liksom ut som den manglet en liten flekk med pels ( 5 cm kansje i diameter) etterhvert som tiden gikk så ble det bare større og større, så fikk jeg ett bilde fra siden av bukken etter ei stund, da manglet den 10x10 cm ( max) nede i ca "skudd" plassering på venstre side. så etterhver manglet den pels oppe bak ørene.. jeg syns det ser ut som det er verre og verre, men kan da umulig miste vinterpelsen i januar?? var i kontakt med viltnemda ang dette. di sa den kunne ha blitt påkjørt og vært slepet under en bil (?) ikke at jeg ble noe klokere.. men at jeg skulle se litt etter den når sommeren kom (?) for å se om det ble verre (?)... som jeg da prøvde å si, den er alerede blitt verre.. den går også sammen med ei geit, den har jeg ikke fått "perfekte" bilder av enda, men har hele tiden sett ut som den også mangler litt oppå framre skulderblader.. men denne har det ihvertfall ikke blitt verre på etter det jeg kan se.. skal prøve å få lastet opp ett par bilder av den her.. vi har tenkt og tenkt på hva dette kan være.. tenkt på alt ifra at det er ei gaupe i området, men får ikke dette til å stemme... føler viltnemda`s uttalelse om at den kunne være slept under en bil er noe merkelig... har tenkt på denne hjortelus flua, men har sittet å lest om den, mange plasser står det at denne "flua" bare jobber der dyrene ikke klarer å bite seg/klø seg, men eneste plassen jeg har sett at den ikke klarer klø seg på videoene fra viltkameraet, er bak ørene.. er det noen som har sett noe lignende før??? og ja, hornene fikk fart på seg med hjortepellets... vanvittig.. litt vanskelig å se her da di første månedene bli filmet, men ser antydning til at det er noe som er litt merkelig i pelsen rett over skuldrene framme, dette er dagen etter den kom til stasjonen.. det er lettere å se på filmen, men den mangler ca 3-5 cm i diameter midt mellom skuldrene.. tok flest filmer på for stasjonen i mellomtiden en haug med filmer, så satte jeg det over på bilder igjen, da fikk jeg dette å man ser her at den har mistet en del fra siden hentet inn i går: og dette er forfra hentet inn i går:
×
×
  • Create New...