Jump to content

Akto

Members
  • Posts

    288
  • Joined

  • Days Won

    3

Akto last won the day on April 10 2023

Akto had the most liked content!

1 Follower

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Akto's Achievements

Rising Star

Rising Star (9/17)

  • One Year In
  • Very Popular Rare
  • Collaborator
  • One Month Later
  • Dedicated Rare

Recent Badges

167

Reputation

  1. Jeg har en sånn en - til og med ekte Harris, selger den glatt for halv pris
  2. Ved Lillestrøm. Jeg tenkte at hvis du holder til på østlandet så har for eksempel Lørenskog skytterlag egen ladegruppe og laderom som medlemmene kan bruke. Uansett, Trondheim består jo av 35 % skyttere så det finnes garantert tilsvarende Hvis du hadde trengt noen å spille på i begynnelsen altså.
  3. Det er uansett billig å kjøpe inn en pakke eller to, og bare prøve Hvor i landet holder du til?
  4. Jeg lader kun med en-stasjonspresse, har hatt Dillon tidligere men den ble bare stående. Jeg finner stor glede i å lade (samboeren min strikker, hun mener jeg finner samme tilfredsstillelse av lading) og koser meg med å lade en og en patron. Ikke bruker jeg kruttmål heller. N140 er et godt krutt, som det meste fra Vihtavuori, og godt egnet å drive mellomtunge kuler i .223. Men med den pipelengden du har så vil du kanskje ha en del krutt som brenner utenfor pipa, uten at det har så stor betydning. Jeg får jo det samme selv med N540 som er en del tregere enn N140, selv med mye lengre pipe. N140 er dessuten billigere og ofte lettere å få tak i enn N133. Hvis du makslader i henhold til Vihtavuoris tabeller en 55gr FMJ så vil det koste hhv 1,80- per ladning i krutt med N140, og 2,80- med N133. Så økonomisk sett for dynamisk skyting så sparer du mye penger på å bruke N140. Jeg har null erfaring med dynamisk, kjenner ikke til skyteprogramm eller avstander, men om det er fart du jager så vil du kanskje bruke N133. N133 gir en forbrenning i din pipe på 95 % ved maksladning, mens N140 vil ha 82 %. Farta vil være hhv 830 ms (N133) vs 808 ms (N140) teoretisk med din pipelengde, simulert i GRT. Når det er snakk om å skyte mye, og du ikke nødvendigvis jager kvart MOA liggende i benk, så ville jeg definitivt fortsatt med N140 da det er det du har og det du har er garantert godt nok!
  5. Skjønner. Endringer med så små kruttmengder er bare tilfeldigheter. Men om vi ser bort fra nummer 2, som jeg ikke forstår, så er det en form for trend fra 3 og ned til 5 hvor den åpner seg igjen ned mot 7. I midten der finnes det noe som kan være verdt en nærmere kikk. Jeg er fristet til å kline kulene i bommene også, fasongen på kulene er rar, og jeg ønsker å se om det er kast i kulene etter at jeg har satt de i hylsa. Det glemte jeg å sjekke da jeg ladet opp.
  6. Jeg tror ikke jeg finner noe gull eller lærer noe ved å skyte mer av den dårlige, og den beste ligger for nært det jeg vurderer som maks til at jeg prøver noe mer. Varm ammo fra en varm bil på en varm sommerdag har gitt meg ugøye opplevelser tidligere ... Ladning 5 ligger på Y-aksen, med det ene unntaket. Jeg er sikker på at disse skuddene ble avfyrt dit de skulle rent skyteteknisk, litt mer usikker på vindforholdene, men siden jeg har sett nok av slike avkoblede slengere så er jeg 99 % sikker på at det ikke er vind som er problemet. Jeg er helt enig i at slike avkoblede slengere er dårlig nytt, særlig på så kort hold. Det er et par veier jeg kan ta. Enten fortsette med N540 og lade meg nedover i tråd med hva jeg har gjort hittil, eventuelt prøve mer rundt 5-eren. Eller, bytte krutt og prøve mer. Problemet er at jeg egentlig ikke liker denne kula, den føles lett ... og feil ... og rar, og jeg er usikker på hva jeg egentlig skal bruke den til. Jeg kjøpte 300 stykker fordi den var billig, og for å kanskje være føre var på testingen i tilfelle blyforbud. Sannsynligheten er stor for at jeg lader 50 skudd i tråd med ladning nummer 5, og skyter de for å stille nysgjerrigheten. Derifra og til innerst i skapet er veien kort
  7. Jeg har ikke testet de selv, bare registrert at de er billige og finnes på lager
  8. @joas, da vil kanskje denne kula fungere bedre for din del: https://www.pvas.no/hjemmelading/kuler/campro-223-55-gr-fmj-sbt. (1,74-/stk) Jeg ville da prøvd med N133 med tanke på pipelengde.
  9. @joas Blir jo sikkert utrolig gøy på kveldsstevner om du velger et tregt krutt med så kort løp
  10. Jeg vurderer å prøve med N140, vi får se. Leirdue- og jaktfeltsesongen er i gang, da blir det mindre lading
  11. @meatpukk, det er ingen garanti for annet enn at man muligens kaster bort masse skudd ved å sende avgårde 10-skuddsserier. Min metode er annerledes, men fungerer svært godt. Ofte trenger jeg bare ett skudd per kruttladning for å finne et godt utgangspunkt. Jeg leter alltid etter noder - hastighet og harmoniske. Jeg har ladninger som går svært godt, over hundrevis av skudd, konsekvent. Disse går dit kikkerten er justert. Med nye ladninger så ser jeg etter treffpunkt på Y-aksen, og hastighetsnoder. Når disse to korresponderer så er det overveiende sannsynlig at det er verdt å lade videre i disse områdene. Dette er det samme som OBT i GRT og OCW-teorien, det handler om å slippe kula fra munningen mens løpet er mest i harmoni. For meg fungerer det, også statistisk over tid. Det er sjeldent jeg bruker mer enn 25-30 kuler for å finne en ladning som går svært godt. Edit: Grunnen til at jeg denne gangen brukte 3 skudd per trinn var rett og slett fordi kulene er omtrent gratis og at jeg aldri har skutt messingkuler i dette våpenet. Jeg var rett og slett nysgjerrig.
  12. Joda, jeg er her jeg @Wintel Grafen og testen over her er en initiell test av disse kulene. Våpenet går vanligvis veldig godt, det er en Browning X-bolt som er modifisert lett av børsemaker med annet avtrekk, beddet GRS-stokk samt 620mm matchpipe med 1:7 riflestigning fra Lothar Walther. Dette ble skutt på lørdag, under varierende vindforhold. Det har selvsagt påvirket noe, men gjelder da alle skuddene i større eller mindre grad. Det er skutt på 100 meter, alle samlinger er som nevnt allerede i millimeter. Som Wintel skriver så kommer jeg til å prøve meg litt mer rundt samling 5 - her er det mindre grad av spredning vertikalt og treffpunktet indikerer kanskje at kula forlater munningen i en node. Ladningene i toppen av kruttskalaen er for kraftige, og ga tydelige trykktegn (noe trykkringsmåling også viser i etterkant). Ladedata finnes ikke på denne kula, jeg fikk beskjed om å lade den som en FMJ i samme vektklasse fra produsent. Det får hver enkelt vurdere selv om de ønsker å gjøre. Kulene var satt 0,5mm fra bommene. Jeg tror at det skal gå fint å få denne kula til å fungere, men jeg skal teste mer i forhold til settedybde. Mulig jeg også lader meg nedover, og kanskje skal jeg prøve et litt raskere krutt. N140 eller N135 kan hende. N540 som er brukt her gir dog gode hastigheter. 3 skudd er uansett altfor lite, vanligvis begynner jeg bare med ett skudd i hver kruttmengde for å finne hastighetsnode og treffpunkt, for så å prøve flere skudd i lovende områder. Edit: Jeg bruker to eletroniske vekter ved veiing av krutt når jeg utvikler ladninger, en trikler og en kontrollvekt med nøyaktighet på 0,04 grains. Her er papiret det ble skutt på, det gir i alle fall litt mer informasjon.
  13. Det er ikke fryktelig lenge til jeg må bytte pipe på et eller flere av mine våpen. Du har nok skrevet om det før, men hvis du skulle bytte pipe og kunne velge på øverste kommersielle og tilgjengelige hylle på markedet, hvilke leverandører ville du valgt?
  14. Gikk greit i både min og samboerens Tikka T3x. Begge samlet innenfor tieren på 200 meter. Helt fin treningsammo. Kjøpte en del da de var på tilbud i fjor til 7,99- skuddet. Jeg synes hylsene er helt ok også, for hjemmelading.
×
×
  • Create New...