Jump to content

vittig

Members
  • Posts

    9
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

vittig's Achievements

Rookie

Rookie (2/17)

  • Conversation Starter
  • One Year In
  • One Month Later
  • Week One Done
  • Dedicated Rare

Recent Badges

9

Reputation

  1. Godt poeng. Jeg har svært liten erfaring med foldekniver. Har liner lock på min leatherman wave som har fått litt juling som dermed også er ganske slarkete, men ser og merker at denne er kraftigere og mer solid. Virker også som om spesifikasjonene stemmer bra uten at jeg kan kontrollere det. Svært godt poeng. Visste ikke hva G10 var. Takk for informasjonen, ser også at det er et komposittmateriale(glassfiber bundet med epoxy) noe jeg ikke var klar over. Hardhet på knivstål er ikke alltid ønskelig. Har opplevd at kokkekniver i japansk damaskstål mister biter(knekker) når de treffer bein. Mykere står blir bøyd. Foretrekker at det blir bøyd så jeg mister mindre av eggen når den skjerpes. jeg har en leatherman charge med s30v stål i eggen. Har ikke prøvd den mot bein så vet ikke hvordan den hadde overlevd. Men igjen. Har ikke nok erfaring til å vite hvor grensen går med forskjellige knivstål. Riktig tykkelse og utforming av bladet i forhold til kvalitet på knivstål tror jeg kanskje er enda viktigere enn kvaliteten i seg selv. Når det er sagt så har jeg stor tro på norsk tradisjonell smikunst der de legger inn et svært hardt knivstål som de pakker inn i et mykt stål på sidene og i ryggen. Jeg har en hjemmelaget kniv med et håndsmidd blad med svært god egg. Den har jeg bøyd i 15-20 graders vinkel i 15 minusgrader når jeg brukte den til å kløyve ved. Bøyde tilbake i samme vedkubbe. Ingen tegn til sprekkdannelser og den har fått juling i etterkant. Det er fortsatt den kniven jeg har med best egg. Lærte forsåvidt leksa mi og bruker en større kniv til å kløyve ved når jeg er på tur.
  2. Kniv er i mine øyne det Viktigste verktøyet i alle verktøykasser. Det har tradisjonelt vært det viktigste verktøyet og jeg mener at det også er det i dag. Jeg bruker kniv til å lage mat, spise, flå, klippe negler(en annen kniv), spikke, kutte tau osv. Når jeg drar på hyttetur oppdager jeg oftere enn sjeldent at min hjemmelagde samekniv eller min håndlagde kjøpte samekniv blir mer brukt enn de ekstremt sløve kjøkkenknivene i leide hytter. Tradisjonelt tørr jeg påstå at kniv har vært det viktigste verktøyet i verktøykassen for alle Nordmenn(også naboene våres) i alle år det har bodd mennesker i vårt ganske land:) Har vært opptatt av kniv i praktiske sammenhenger i forbindelse med bearbeiding av treverk, friluftsliv og håndtverk. Jeg kjøpte nylig en foldekniv billig fordi den så lovende ut, men jeg hadde lave forhåpninger. Gleden var stor når jeg oppdager at den var svært god på mange områder. Jeg velger derfor å skrive litt om den(PS: det er sikkert en kinasak eller lignende). Jeg vil ihvertfall si jeg er svært positivt overrasket over kvalitetsfølelsen og funkjonaliteten til denne lette kniven. Jeg kjøper sjeldent kniver og har heller ingen tilhørlighet til noen produsenter men dette er en god billig kniv som treffer mange bruksområder. Den er ikke superskarp som en knøkkenkniv(som den heller ikke skal være) men den er svært skarp og god som en villmarkskniv og jeg velger å anbefale den: https://jaktfall.no/produkt/jaktutstyr/kniv-oks-sag/jaktkniv/ovrig-1/nextorch-tekut-zero-lommekniv-sandvik-12c27-knivstal I korte trekk en svært lett kniv med en simpel lås og du kjenner men en gang at det er plast. Denne er lett, men samtidig er det en god kvalitetsfølelse over mønsteret på skaftet. Det er ikke noe slark eller annet som skulle antyde at dette er en billigkniv. Bladet har heller ingen mulighet til å treffe noen deler av skaftet når den foldes. Jeg er svært positivt overrasket over denne kniven som en flåkniv og en kniv til enkle ting og velger derfor å anbefale den på det sterkeste. Det er ikke en superskarp "kokkekniv" men det er en svært god og også billig og lett "allround"kniv som det også er lett og "skjerpe". Jeg vil avslutte med å si at dette er ikke en premiumkniv, men det er en svært positiv overraskelse.
  3. Står tilstand ny og det er en seriøs forhandler. Da skal den være ny og man skal være beskyttet av kjøpsloven ved evt. feil/mangler. Jeg kjøpte min 686 derfra. En stund siden, men fikk min til samme pris. Enig i at det er utrolig, spesielt i disse dager.
  4. Hvis det er mye så ville jeg vurdert å ta en prat med lokalt dykkesenter. Små poser med blyhagl er ypperlig vekt for dykkere. Eventuelt smelte om til bly plater. Er det små mengder så er det vel lagre og håpe på andre tider eller levere inn til onkel blå?
  5. Det tviler jeg ikke et sekund på. De er svært like, men de er produsert utifra forskjellige spesifikasjonskrav, slik at du i noen tilfeller vil kunne få problemer. Refererer til linken jeg sendte. Finnes hundrevis av andre som underbygger samme påstand. Når det er sagt tror jeg egentlig at problemene bare kan oppstå hvis man skal lade hylsene på nytt og kan oppleve at messingen har strekt seg.
  6. 7,62 nato og .308w har helt like ytre dimensjoner. Det er derimot litt tykkere messing i natoammunisjon for å "tåle mindre støtte". Kammeret er litt lengre på militære våpen for å skape færre utfordringer ifbm. lading av nye skudd. Tommelfingerregel er at det går fint med natoammunisjon i våpen for .308w, men ikke andre veien https://www.targetbarn.com/broad-side/308-vs-7-62/#:~:text=The 7.62 NATO round (right,difference is in chamber dimensions.
  7. Browning x bolt max https://www.pvas.no/vaapen/rifle/browning-x-bolt-max-n.l.-black-.308win eller en Browning X bolt med denne stokken? https://www.jaktia.no/grs-hunter-light-browning-x-bolt-sa-nordic-wolf
×
×
  • Create New...