Jegerlærling Posted December 3, 2018 Share Posted December 3, 2018 (edited) Hei kniventusiaster og kjennere. Har hatt en kniv liggende i en rotekasse i mange år. Fatter ikke hva kniven er laget for. For meg ser bladet ut som ett huggeredskap og den fungerte veldig bra til det,til tross for at den er sløv nok til å ri på. Men skaftet minner om ett kjøkkenredskap da. Kniven veier 217,4 gram, er totalt 36 cm lang,bladet er 23 cm. På det høyeste er det 23 mm og inne ved skaftet 18 mm. Ryggen er 2,6 mm. ,mens fremme ved spissen og 7 cm innover er det 2,5 mm. Skaftet er ovalt? I hvitt porselenlignende materiale og med blå rosemaling ala kinesiske kopper. Den har ett slags våpenskjold som er litt slitt,men det ser ut til at det står Vanadium Sta4 eller så er det en h å ikke 4. Er det en "skogskniv" hadde det vært Morro å byttet skaftet å fått på det flotte skaftet som en av brukerne her inne lager med selvoppsatt cnc. Er det en kjøkkenkniv så kan interesserte melde seg for en gave. Edited December 3, 2018 by Jegerlærling Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sakoen75 Posted December 3, 2018 Share Posted December 3, 2018 Champagne sabel? 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DoctoRoy Posted December 3, 2018 Share Posted December 3, 2018 Ser ut som en transjeringskniv. Det har sikkert fulgt med en gaffel til å holde arbeidsstykket med. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jegerlærling Posted December 3, 2018 Author Share Posted December 3, 2018 (edited) 25 minutter siden, DoctoRoy skrev: Ser ut som en transjeringskniv. Det har sikkert fulgt med en gaffel til å holde arbeidsstykket med. Å transjeringskniv vil si? Her trengs teskeer. Er veldig takknemlig for alle innspill og info. Men gaffel,for å dele opp ett kjøttstykke da eller? Da googlet jeg det. Da tolket jeg deg rett. Edited December 3, 2018 by Jegerlærling Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jegerlærling Posted December 3, 2018 Author Share Posted December 3, 2018 20 minutter siden, Sakoen75 skrev: Champagne sabel? Ikke utenkelig at den kan brukes som det. En trodde den var til å dele ananas. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
msteiro Posted December 3, 2018 Share Posted December 3, 2018 Til å kutte steka med, bokstavelig talt Egner seg nok best innendørs ved middagsbordet. Champagnesabel har ofte litt vekt på seg, men til det kan man fint bruke en teskje, eller bunnen av glasset hvis man tør ofre et par i forsøket. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jegerlærling Posted December 3, 2018 Author Share Posted December 3, 2018 4 minutter siden, msteiro skrev: Til å kutte steka med, bokstavelig talt Egner seg nok best innendørs ved middagsbordet. Champagnesabel har ofte litt vekt på seg, men til det kan man fint bruke en teskje, eller bunnen av glasset hvis man tør ofre et par i forsøket. Takker og bukker. Håpet at det var en god skogskniv, men kanskje fin om jeg skulle avansere til storviltjeger Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jibrag Posted December 3, 2018 Share Posted December 3, 2018 1 time siden, Jegerlærling skrev: Håpet at det var en god skogskniv, men kanskje fin om jeg skulle avansere til storviltjeger 23 cm blad, skal du hogge hodet av elgen? Jeg bruker en lommekniv med bladlengde 7,5cm.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
msteiro Posted December 3, 2018 Share Posted December 3, 2018 Som sagt, denne egner seg nok best ved middagsbordet, eggen er nok ikke slipt for røff bruk. Lommekniv til slakt går sikkert greit, bare totalt unødvendig å bruke dårlig utstyr til jobben. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
psAico Posted December 3, 2018 Share Posted December 3, 2018 storvilt betyr ikke at kniven må være stor. Små kniver er glimrende til presisjonsarbeid. Min favoritt er (eller var for ca. 20 år siden) 7,1cm. Det finnes glimrende lommekniver, så disse er nok ikke noe problem i seg selv, men vær obs på at det er mange krinkelkroker for blod og gørr (bakterier) å gjemme seg på slike, så vær ekstra påpasselig med vask og rens. Edit: her kan det fremstå som jeg har 20+ år erfaring med storviltjakt. Det er feil. Jeg er helt noob. Samme kniv har derimot også fungert like plettfritt til småviltjakt og fiske siden den var ny, så det er lite som tyder på at man trenger stort lengre knivblad før dyret skal parteres. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
msteiro Posted December 3, 2018 Share Posted December 3, 2018 Mindre kniver/knivblad betyr ikke lommekniv Finnes absolutt lommekniver jeg fint kan partere et dyr med, men vil aldri anbefale en nybegynner å gå løs på en elg med en swiss army knife. Men innlegget gjelder en kjøkkenkniv... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jibrag Posted December 3, 2018 Share Posted December 3, 2018 1 time siden, msteiro skrev: Lommekniv til slakt går sikkert greit, bare totalt unødvendig å bruke dårlig utstyr til jobben. Storviltjakt og storviltslakt er vel to forskjellige ting. Man har da selvsagt en mora-kniv liggende til grovarbeidet. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
msteiro Posted December 3, 2018 Share Posted December 3, 2018 Og jeg som så for meg jeger med jeans, joggesko og en liten Victorinox (med saks selvfølgelig) i baklommen Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bardp Posted December 3, 2018 Share Posted December 3, 2018 Ikke kims av lommeknivene. For en del år siden skjøt jeg en fin elgokse men da jag skulle til å vomme den ut oppdaget jeg at jeg hadde mistet både sliren og kniven min. Men i sekken hadde jeg en Leatherman Wave. Jeg klarte faktisk og vomme ut elgen med den før det kom andre til med mer egnet redskap. Morakniven jeg trodde jeg hadde i beltet fant jeg senere rett bak bilen der jeg hadde kled på meg jaktantrekket før jeg startet på turen. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
seawolf Posted December 3, 2018 Share Posted December 3, 2018 "skriften" er vel Vanadium Stahl (vanadium stål) og det tyder på tysk opphav eller produksjon? Creste`n med en stående bjørn mener jeg å ha også å ha sett ett eller annet sted..... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jegerlærling Posted December 3, 2018 Author Share Posted December 3, 2018 5 timer siden, Jibrag skrev: 23 cm blad, skal du hogge hodet av elgen? Jeg bruker en lommekniv med bladlengde 7,5cm.... He he. Tenkte nå først og fremst når elgen er stekt,hvis det er en slik transjeringskniv. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jibrag Posted December 3, 2018 Share Posted December 3, 2018 3 timer siden, bardp skrev: Jeg klarte faktisk og vomme ut elgen med den før det kom andre til med mer egnet redskap. Nå ender dette sikkert opp som et slettbart innlegg, men denne høsten har jeg kun hatt med Bearskin Deluxe foldekniv, 7.5 cm blad og veldig lett plasthåndtak, går i lomma på ermet på Bearskin-jakken så den er aldri i veien (jeg hater, hater, hater kniver som henger og dingler på hofta) og har vomma ut et tosifra antall elg i høst med denne. Inklusive den siste nå foregående helg, og når vi var inn for å hente elgen skulle jeg fli hjertet og presterte å på et eller annet vis å miste kniven i lyngen, og borte var den. Men jeg skal ha en sånn igjen, for den var hendig. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jegerlærling Posted December 3, 2018 Author Share Posted December 3, 2018 (edited) 2 timer siden, seawolf skrev: "skriften" er vel Vanadium Stahl (vanadium stål) og det tyder på tysk opphav eller produksjon? Creste`n med en stående bjørn mener jeg å ha også å ha sett ett eller annet sted..... Det var der interessen ble vekket. Leste i ett forum at vanadium stål var bra greier,og håpet jeg hadde en grei grenhugger til f.eks bål e.l. Men det stemte liksom ikke med skaftet. Men syntes ikke bladforme n minner om en kjøkkenkniv heller. Edited December 3, 2018 by Jegerlærling Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.