Jump to content

Jegerlærling

Members
 • Content Count

  113
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

17 Good

Recent Profile Visitors

278 profile views
 1. Som oftest er det Amerikanere og Canadiere bak slike kopifabrikker. Noen ganger kommer kopiene på markedet før originalen. Leder tankene mot at det er folk med tette bindinger til originalproduktene. Dette gjelder selvfølgelig ikke bare kniver, men det meste som er å få kjøpt made in China. Fällkniven er dog svensk. Men tviler ikke på at det finnes svensker som gjør det samme. Endog finnes det knivmakere og urmakere som selger sine sekunda varer som umerkede produkter. Så å skylde utelukkende på Kinesere blir litt feil i mine øyne.
 2. Nå skal jeg banne ikjerka. I så fall bruker hun lignende metoder som rovdyrhaterne benytter seg av. *dukker kjapt* Henviser forøvrig til Sølvrevs reflekterte innlegg i tråden her. Spesielt at vi jegere må søke å jakte etter samme bytte som rovdyrene. Ikke premieoksene. Helst kalver og eldre svake dyr.
 3. Tusen takk. Du har rett på alle områder. Er en o/u 12/70 ja Oj.siterte feil, men var svar til Sølvrev ja.
 4. Eier av hagle må kjøpe skudd for meg. Men han skyter bare ryper. Hvilken kategori skudd bør jeg ha til rådyr?
 5. Tusen takk skal du ha Sølvrev. Ja, i teorien vet jeg hvor og hvordan man skyter dyr, men praksis er noe annet. Det er derfor jeg melder meg på Fadderjakt for å ha en erfaren jeger ved min side 😊
 6. Hei. I November skal jeg være med på intro/Fadderjakt på rådyr. Dette foregår med hagle. Siden jeg kun har rifle godkjent for småvilt, får jeg lånt en hagle. Skal skyte 30-50 skudd for å bli kjent med den først. Men er vanlig lerdueskyting relevant trening for rådyrjakt? Hvordan ville dere trent? (Har kun lerduebane tilgjengelig tror jeg). Til slutt, hvor eller hvordan skaffer jeg ett utlånskjema for lån av våpen? Alle innspill blir satt stor pris på.
 7. Da er vi to. Har høreapparat (som jeg bruker altfor sjeldent) så bør vel ta meg råd til best mulig beskyttelse tilpasset økonomien.
 8. Har du noen gode forslag til formstøpte hørselvern som ikke ruinerer en på lav inntekt?
 9. Er EN 166 godkjent beskyttelse, eller må det være 166 B? Og hvilke farger på glasset er å foretrekke ute i felten på jakt?
 10. Fikk mail fra cz tsjekkia for ett par uker siden. Da lovte han 457 links i 2020. Spesifiserte ikke når på året.
 11. Hei igjen Pondus. Mente jeg hadde spurt fyren tidligere. Men etter ditt tips tok jeg kontakt igjen. Og det viste seg at han hadde aktuell del tilgjengelig. Tusen takk for tipset.
 12. Som skrevet husket jeg feil . Er 620 og 630 jeg har,men de er minst like gode å skyte med som en 2018 mod BSA Comet. Dette var solide bygde rifler,ment til å vare. Flott hjemmeside du har. Er nyfiken på andre skytegrener som jaktfelt og metallsiluett. Benkeskyting ser og morsomt ut. Men skytesport passer ikke lommeboken min så godt. Har kun luftgevær. 177 , samt .22lr salong. Ønsker å utvide med enten .223 eller .308. Hvilke kaliber brukes til Bench da? Men nå er jeg på viddene OT her. Beklager
 13. Ved nærmere ettersyn,ser jeg at hukommelsen har spilt meg ett puss her. Det er Slavia 630 og 620 jeg har. Og nå trenger jeg en avtrekkerfjær til 630en. Har lett overalt på nettet. Fant den ett sted,men de sender kun til EU land som Sverige og Danmark. EØS hjelper ikke i dette tilfellet desverre.
×
×
 • Create New...