Jump to content

Jegerlærling

Members
 • Posts

  155
 • Joined

 • Last visited

About Jegerlærling

Recent Profile Visitors

449 profile views

Jegerlærling's Achievements

Collaborator

Collaborator (7/17)

 • First Post
 • Collaborator
 • Conversation Starter
 • Week One Done
 • One Month Later

Recent Badges

23

Reputation

 1. Få satt ut ulv i de berørte sonene. Vil ikke løse alle problemer, men på langs sikt, trenger alle habitat, en topp predator, som spotter svekkelsen vi mennesker ikke ser med det blotte øye. *dukker kjapt, og gjemmer meg*
 2. Er nok en M65 i 308 ja. I hvertfall det som står tydelig stemplet. Har fått høre at det er låsekassen som er forskjellen på de to modellene.
 3. Takk, den gir jeg et forsøk.
 4. Tusen takk. Er M55 og M65 like? Finner kun denne til 55n.
 5. Er det ok å slenge seg på tråden, å spørre etter ett i .308Win, til tilsvarende rifle?
 6. Ja, du har helt rett. Bare jeg som har sett litt for mye på YouTube i det siste. Amerikanerne bruker gauge på hagle og kaliber på rifle.
 7. Oj oj. Her må man følge med på autokorrekturen. 12 gauge og enkeltløp skulle det selvsagt ha vært.
 8. Fikk høre på YT at mye av 8x57 er underladet til såkalt ainec(?). Dette pga den gamle mauser gewerh 88 er trangere i løpet en gewerh 98 og K98. Spesielt amerikanske produsenter underladet pga sikkerhet så ingen skulle bruke for kraftig ammo i g88. Mener han kaller seg "riflechair" og at videoen het "why most 8x57 ammu sucs". Han sa også at S&B var skikkelige greier og at Federal var i stikk motsatt ende. Om jeg skal søke på en 7.92 mauser, søker jeg da 8x57, 8x57 IS, 8x57 JS eller andre betegnelser? Aktuelt våpen er gewehr 98 stemplet 7.90 S
 9. Tusen takk. Har forsøkt å Google. Men svært lite som kommer opp. Det er riktignok en italiener. Bruno Castellani og hans sønn Fabbio, lagde noen hagler på 70 og 80 tallet. Er litt bekymret for om den tåler stålhagl. Er vanskelig å finne rimelige førstegangshagler i links. Forresten, har godkjent søknad for 12 gange o/u. Kan jeg da eventuelt kjøpe en enkeltlåter, som selvsagt ikke har pumpe eller halvautomatfunksjon?
 10. Jegerlærling

  Castellani

  Hei. Ligger en Castellani 12/70 Star Vega links til salgs. Finner ikke noen anmeldelser eller vurderinger på yt. Noen som vet noe om den og kvalitet fra fabrikk. Er den egnet for jakt?
 11. Hele opplegget med at en privat klubb, skal sette føringene for hvem som kan bli samler, er jo helt bak mål. Opprett i det minste flere avdelinger eller distriksforeninger, hvor personlig oppmøte ala pisolklubber, teller.
 12. Hvilke våpen og ladninger foretrekker dere for toppjakt av tiur og orrfugl? Ta gjerne med hare også. Ingen over 4 kg kan lovlig felles med .22lr. Foruten å drepe, hva gjør en .308Win med de nevnte tre arter, blir det noe spiselig igjen?
 13. Hjertelig takk for godt svar. Mulig jeg husker feil, men en jeg så på salongrifle hos, bemerket at det var piccatiny med 20 moa, altså høydejustering for muligheten for (å forsøke å treffe i alle fall)skyting på opp mot 4-500 meter. Men som sagt, godt mulig det het noe annet. Er så mange forkortelser på utstyr innen skyting 😄
 14. Howa og Weatherby kommer vel selvsagt ikke i links? Ser for meg Tikka T3X i .308 og T1X i .22lr til mengdetrening, da den er planlagt i links. Men er åpen for andre gode og rimelige modeller.
 15. TS er ute etter rifle i samme kategori og kaliber som meg selv. Har hørt at piccatiny rail er praktisk til bytte av kikkert og til eventuelt langhold i forhold til MOA. Er det noen fordeler og bakdeler dere vil fremheve, ved en en slik skinne? Hva er ASV?
×
×
 • Create New...