Jump to content

Jegerlærling

Members
 • Content Count

  115
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

18 Good

Recent Profile Visitors

306 profile views
 1. Jegerlærling

  Knivstål FAQ

  Tusen takk. Du har helt rett. Sekundær egg på Øyo og full Scandic på Helle. Fikk Helle Utøy for under halv pris, men synes den er bittelite for liten, både blad og skaft. Men den utstikkende tangen er flott til tennstål og "feathering"
 2. Jegerlærling

  Knivstål FAQ

  Hei igjen Metallurgen og andre kjennere. De har en tveegget " double Cut hunting knife" på biltema til underkant av 200 kr. Forstår at dette ikke er høy kvalitet. Stålet er 5cr 15mov. Hva betyr det og kan det brukes til annet enn å trene på skjerping eller bryning på våtsten? Å hva med work Sharp båndslipere til dyrere kniver, vil jeg risikere å ødelegge herdingen om stålet blir for varmt? Tenker på modellen under Ken Onion Edition. Har en jaktkniv fra Helle og en fra Øya. Førstnevnte i trelags laminat og den andre i 420 eller 440 c
 3. Som oftest er det Amerikanere og Canadiere bak slike kopifabrikker. Noen ganger kommer kopiene på markedet før originalen. Leder tankene mot at det er folk med tette bindinger til originalproduktene. Dette gjelder selvfølgelig ikke bare kniver, men det meste som er å få kjøpt made in China. Fällkniven er dog svensk. Men tviler ikke på at det finnes svensker som gjør det samme. Endog finnes det knivmakere og urmakere som selger sine sekunda varer som umerkede produkter. Så å skylde utelukkende på Kinesere blir litt feil i mine øyne.
 4. Nå skal jeg banne ikjerka. I så fall bruker hun lignende metoder som rovdyrhaterne benytter seg av. *dukker kjapt* Henviser forøvrig til Sølvrevs reflekterte innlegg i tråden her. Spesielt at vi jegere må søke å jakte etter samme bytte som rovdyrene. Ikke premieoksene. Helst kalver og eldre svake dyr.
 5. Tusen takk. Du har rett på alle områder. Er en o/u 12/70 ja Oj.siterte feil, men var svar til Sølvrev ja.
 6. Eier av hagle må kjøpe skudd for meg. Men han skyter bare ryper. Hvilken kategori skudd bør jeg ha til rådyr?
 7. Tusen takk skal du ha Sølvrev. Ja, i teorien vet jeg hvor og hvordan man skyter dyr, men praksis er noe annet. Det er derfor jeg melder meg på Fadderjakt for å ha en erfaren jeger ved min side 😊
 8. Hei. I November skal jeg være med på intro/Fadderjakt på rådyr. Dette foregår med hagle. Siden jeg kun har rifle godkjent for småvilt, får jeg lånt en hagle. Skal skyte 30-50 skudd for å bli kjent med den først. Men er vanlig lerdueskyting relevant trening for rådyrjakt? Hvordan ville dere trent? (Har kun lerduebane tilgjengelig tror jeg). Til slutt, hvor eller hvordan skaffer jeg ett utlånskjema for lån av våpen? Alle innspill blir satt stor pris på.
 9. Da er vi to. Har høreapparat (som jeg bruker altfor sjeldent) så bør vel ta meg råd til best mulig beskyttelse tilpasset økonomien.
 10. Har du noen gode forslag til formstøpte hørselvern som ikke ruinerer en på lav inntekt?
 11. Er EN 166 godkjent beskyttelse, eller må det være 166 B? Og hvilke farger på glasset er å foretrekke ute i felten på jakt?
 12. Fikk mail fra cz tsjekkia for ett par uker siden. Da lovte han 457 links i 2020. Spesifiserte ikke når på året.
 13. Hei igjen Pondus. Mente jeg hadde spurt fyren tidligere. Men etter ditt tips tok jeg kontakt igjen. Og det viste seg at han hadde aktuell del tilgjengelig. Tusen takk for tipset.
×
×
 • Create New...