Jump to content

Jegerlærling

Members
 • Content Count

  86
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

14 Good

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Nydelig kniv. Hva slags stål og herdingsgrad (HRC) er det? Og hvor leter man for å få tak i en såkalt entry level kvalitet? Altså den kan ikke koste $1000 dollar og oppover, heller nærmere det tallet i NOK. Kan man få kvalitet over kinaræl da? Har noe slikt som kan minne om deres. Er stemplet Stridig og 440 S/S. Det er ett kompass som ikke er brukelig og hullrommet er fylt av en ca ø3 mm skrue,festet til tangen med to sveiseperler. Ett leketøy som skal se bad ass ut he he. Nå håper jeg og tror at jeg aldri for brukt for en survival kniv, men kunne vært artig og hatt en uansett. Edit. Og som vanlig florerer vel markedet av forfalskninger? Kloner er greit så lenge de prises som det. Men hadde vært veldig bittert å betalt store summer for en knock off. Edit 2 Fant siden til Andy Wood. Hadde flere lekre kniver som ikke nødvendigvis var Rambo. Men med nyttige luft og vanntette hulrom til oppbevaring av f.eks. tennstål og opptenningsmidler. Slikt jeg er ute etter,men litt i den dyre enden for min økonomi hvis man skal være fornuftig. 😞
 2. Hei. Har lest hele tråden nå på morran og erklærer meg herved sykt imponert. For en progresjon siden 2014. Her viser du hvor langt man kan nå uten å ta snarveier. Kan du shippe litt ståpåvilje i bytte mot noen av mine 10 tommeltotter? 😉. Gjetter på at du lett kan leve av dette nå? Ønsker deg all mulig hell og lykke. Litt stolt av at slikt blir laget i Norge faktisk.
 3. Har jeg forstått det rett da,at 1/8 gir dobbelt så mange klikk som 1/4 på 100 yards som tilsvarer 106 eller 109 meter eller noe i den duren? Ca hvor mange klikk må jeg ned for å treffe på 50 meter? Vanskelig å prøve seg fram siden jeg kun vet om 100 meter baner for rifle.
 4. Ok. Vet ikke helt hvor jeg fikk MOA fra i denne sammenheng. På luftgeværets kikkert står det 1/4 100 yrd, på salongen 1/8 100 yrd. Det har vel betydning for antall knepp? Har desverre ingen jeg kjenner godt som er skyttere. Å har litt vanskelig for å forstyrre folk som selv er å trener eller skyter opp. Men lære må jeg.
 5. Det lurer jeg på også. Samt finnes det 50 meter baner for .22 lr med kikkert sommer og eller vinter i Østfold? Ser at det konkurreres i finrifle på 50 meter innendørs,men kan man benytte de banene til trening med kikkert? Fikk inntrykk av at den grenen var med åpne sikter,men det har jeg ikke på min salong. Hvilket forbund kan anbefales for trening på 50-70 m .22lr? Er medlem av mitt lokale NJFF, men på deres bane på 100 ville de ikke ha salongskyting.
 6. Håper det er ok om jeg spør om noe i samme gaten. Min .22 med 42 cm løp,er inn skutt på 100 meter. Hvor mange knepp nedover ca på 50 meter. Kikkerten er faktisk 1/8 moa pr 100 yards. Ammo er cci Standard med utgangshastighet på 326 m/s eller 1070 fps. Finnes det tabeller for slikt? Og vil det være store forskjeller med HP og 1050 fps? Og ja,skal skyte inn med jaktammo når det nærmer seg. Konsentrerer meg om å bli en best mulig skytter før jeg forsøker meg på levende vilt. Skal være med på introjakt, men det er med hagle.
 7. Helt fantastisk initiativ. Dette savner jeg som godt voksen nybegynner. Jeg måtte henvende meg til DFS siden de lokale jeger og fiskeforbundene og deres hovedbane ikke er så ivrig på å gi plass til salongrifle. Det er det oppskyting til storviltprøve som gjelder. Savner og 50 meters baner. Flott tiltak ☺
 8. Her tenker vi helt likt. Har lyst på en Tikka T3 og har det da for meg at T1 vil være best å trene med.
 9. Det sies at den er ventet våren 20. Har skikkelig lyst på en slik jeg og,i kombinasjon med en T3X i f.eks 308. Men skal sies at jeg liker Browningen i .22lr veldig godt. Ikke sikkert jeg vil bytte den ut. Men det korte løpet på 42 cm ødelegger litt det estetiske etter min smak. Vi får se om jeg bytter da Tikkaen nærmer seg Norge i links. Ja,så er det t bolten da,rettrekker er meget håndterlig og behagelig. Det skal testes mye ammunisjon også,men på 100 meter standplass går CCI Standard veldig bra. Estetisk er Tikka vinneren og skulle gjerne prøvd en.
 10. Er generelt maaange forkortelser jeg ikke forstår i skyttertermer. Mange av de har jeg forstått etterhvert,andre ikke. Her i salongen lurer jeg på forkortelsene HMR og WMR. Sistnevnte har jeg hørt/lest i forbindelse med Winchester Magnum Rifle. Stemmer dette? I såfall hvorfor nettopp Winscester? Hva med HMR? De vanligste er .17 HMR og .22 WMR, men tror og jeg har sett .17WMR? Har jo forstått att .22 WMR er magnumutgaven av .22lr da 😊 Og hva kan skytes lovlig og trygt på hvilke avstander for den jevne jeger med begge nevnte kaliber? Altså hvor kommer de begge til sin rett i jakten? 22lr er det ikke så mye man kan skyte med. Er mest for mengdetrening og noe småvilt. Lurer samtidig på man kan bruke både short og long fra CCI's sortiment i en .22lr? Masse spørsmål som befester min posisjon som sylfersk gamling he he.
 11. Nok en gang hjertelig takk M67. Du er gull verdt for en nybegynner som meg.
 12. Er det generelt uvanlig, også for europeiske produsenter,med cm klikk? Må være mye greiere enn å styre med yards og moa?
 13. Dette gjelder "desverre " ikke meg personlig. Fikk høre av en på en jegersti jeg deltok på at grunneier på tomt i vanlig boligstrøk hadde gitt tillatelse til trening på hans tomt. Syntes det hørtes litt rart ut. Selv har jeg ikke tomt egnet til annet enn luftgevær. Skulle gjerne hatt tilgang til å trene på 50-70meter og ikke kun 100 metersbaner som det er her på de lokale banene. Har ikke tenkt å skyte noe levende på særlig over 70 meter med salong.
 14. Mistenkte jeg hadde misforstått noe ja. I dette tilfellet vekten på luftgeværpellets. Da er det hele mye med logisk ja. Tusen takk igjen M67
×
×
 • Create New...