Jump to content

Jegerlærling

Members
  • Posts

    181
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Jegerlærling

  1. Godt å høre. Da forsøker jeg Rygge. Tusen takk.
  2. Hei og riktig god jul, til alle dere kunnskapsrike Mauserentusiaster. Har endelig fått arvet Mauseren, etter min far. Er en 1917 modell fra Oberndorf. Nummerlik over hele linja. Er i original 8x57 Men siden jeg personlig ikke har skutt med den, siden jeg var 16 år på 80 tallet (vet en i slekten har skutt noen runder rundt 2000 tallet), vil jeg ha den innom en børsmaker for tilstandsvurdering, før jeg skyter med den. Har hørt at Landrø er ekspert på eldre Mausere her til lands. Kan noen bekrefte eller avkrefte dette? Eller er det like greit å levere til Holstad Våpen (Jaktia Sarpsborg) eller Rygge Våpen. Kortere vei til de to sistnevnte. Eller vil noen anbefale andre børsemakere for en 1.verdenskrig Mauser? Skal få satt inn noen bilder etterhvert.
  3. Noen som har observert noen 457 left hand, til salgs i Norge enda? Vet det er levert noen i USA og Australia i sommer/høst. Sikkert flere kand også. Riktig God jul til alle dere fantastiske delere av info og erfaring. Er veldig takknemlig.
  4. Utseendemessig synes jeg american er flere hakk opp, fra standard plastic. Så mye penere i tre. Cz har vel og godt rykte i forhold til presisjon og kvalitet. Flott at de tenker på oss som skyter fra "feil skulder"
  5. Tusen takk for nyttig info.
  6. Kan melde at det nå er minimum 1 links i .22lr I Norge (sikkert fler også;) Noen som vil anbefale en grei kikkert for .22lr?
  7. Men ikke i links, som jeg skal ha Vurdere og pipe i .17hmr. Vil ikke det være mer allsidig til småviltjakt, fremfor .22wmr? Tenker på pris og presisjon, samt blyfritt.
  8. I følge Schou, så er dem ventet i Norge om 6-9 mnd. Har også sansen for Premium med åpne sikter. En slik med piccatiny skinne, så er det fort gjort å bytte mellom kikkert og åpne sikter. Samt at den har cheeckpiece. Lekker rifle. Den eller American, så tipper jeg at man har en god salong i mange år, for mengdetrening og morsom plinking.
  9. Hei Mauserfolket. Kan arve et Gewerh 98 fra 1917 i original 7.92. Hva skriver jeg i våpensøknaden angående kaliber? Har sett 8x57IS, 8x57JS og også JPS mener jeg. Har ingen planer om noen modifisering på mauseren, original og nummerlik som den er. Blir å søke innen jaktgarderoben.
  10. Så langt er ikke synt utgaven kommet i Left Hand versjon. Kun American? Premium og Varmint i følge czub.cz. Ingen av de listet i Norge så langt. Cz 457 American Da ville du gått for american?
  11. Takker og bukker. Har aldri sett eller holdt i en american, derfor jeg lurte.
  12. Hvordan vil dere beskrive en american kolbe, i forhold til de andre modellene til 457? Er stokken lang nok for en på 186 over havet? Andre forskjeller i forhold til syntetisk? Ser ut at de kommer med noen modeller I links. Tenker på american eller Premium.
  13. I følge czub.cz , så har de nå 4-5 modeller i links. Har snart gitt opp å vente på Tikka T1x mtr .22lr i links. Ventet i 3 år, med stadige utsettelser. Så langt annonserer CZ LH modeller av American, Lux, Premium og Varmint. Hva er spesielt med American? Tenker på den eller Premium. Sistnevnte med piccatiny, så kan jeg velge mellom stålsikter og kikkert. Og treskjefte er lekkert da. Browning rettrekjeren min er ok, men i letteste laget.
  14. Ser at de på sikt skal ha et digitalt våpenregister. Hadde kanskje vært en ide med nok et amnesti? Tipper det fortsatt finnes en del mausere og lignende, uregistrert rundt omkring.
  15. Lest flere steder, samt Skomakeren anbefalte å bruke hårføner. Dette for at varmere lær trekker lettere inn fettet inn enn ved normal romtemperatur.
  16. Var tenkt som første gang grunnimpregnering, så bruke Kiwi skokrem etter det, etter behov.
  17. .Landet på GoldQuality Læderfedt, med blant annet bivoks, marvelolje og plantesaft med impregnerende egenskaper. Dette etter anbefaling fra skomaker. Hva jeg glemte å spørre om, var om jeg varmer læret med hårføner, før eller etter påføring av lærfett. Jeg tipper på før, for å åpne porer, men spør her for sikkerhetsskyld. Kammeret er en gullgruve av kunnskap og erfaring
  18. Tusen takk igjen, for alle gode råd. Havnet på str 45,og de føles mye bedre enn 44. Fortsatt litt tights over vristen, med to par sokker og norsk ullsåle, men ikke vondt, som med 44. Disse kan gås inn. Ble anbefalt en spray impregnering-"trg one protector" før jeg brukte Kiwi skokrem. Er dette i nærheten av beewoks eller mink Oil? Til beredskapen i forsvaret, den politikken som føres, er en katastrofe. Bedre med et solid forsvar, å ikke få brukt for det, enn et dårlig som nå, og plutselig trenge det. Er null beredskap, svært underbemannet og de fleste tilfluktsrom er blitt parkeringsplasser. De som er i delvis stand, vet ikke folk hvor ligger.
  19. Ja, Protex stemmer. Bruker du noe annet enn skokrem til impregnering?
  20. Skylder deg en tommel, var vist en grense for antall pr dag. Takk uansett.
  21. Tusen hjertelig takk alle sammen, da går jeg for størrelse 45. Ja stemmer, Protex er det dem heter. I forhold til hva dere alle sier, er 45 riktig med tykke sokker og norsk ullsåle. Takk igjen
×
×
  • Create New...