Jump to content

bardp

Members
  • Posts

    3,483
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    15

Everything posted by bardp

  1. Vel en kan jo lure litt på hvordan denne karen ser på dette da han åpenbart ønsker og hive seg til med jakt igjen.
  2. Hadde jeg skutt og drept en kompis under jakt, vil jeg vel tro at jeg hadde lagt jakting på hylla for gott. Men det er mulig andre ser på en slik hendelse som en forbigående bagatell og fortsetter som før.
  3. Synes nå det er helt greit at enkelte verken får ha våpen eller kjøre bi. Ikke alle er skikket til og ha våpen og det er urovekkende mange som aldri burde få kjøre bil. Det går for øvrig helt fin å leve uten våpen eller uten og kjøre bil.
  4. bardp

    Håndkikkert.

    Jeg ser for meg at det optimale er Swarovski el range 10x32. Liten og lett med avstandsmåler.
  5. bardp

    Håndkikkert.

    Ja de jeg har er langt skarpere og mer definert en det min Leica Geovid 10x42 R er. Nå fines den vel også som en HD og den er sikkert bedre.
  6. bardp

    Håndkikkert.

    Jeg har: Swarovski 7x42 i båten Kjempebra kikkert. Swarovski 8x30 til jakt kjempebra kikkert. Leica Geovid 10x42 til lit posting og stasjonært bruk grei kikkert. Skal nå kjøpe meg en Swarovski el range 10x32. Savner avstandsmåleren til Leica Geovid 10x42 i Swarovski 8x30 når jeg er på jakt. Så da blir det Swarovski el range 10x32.
  7. Om du har kjørt i 160 Km/t i fylla håper jeg de tar fra deg både våpen og bil for veldig lang tid. Det beviser jo total manglende dømmekraft. Du kunne jo fort ha drept flere stykker på den turen.
  8. Ikke vet jeg men håper da de kan det. Om du er så lite tilregnelig at du råkjører i fylla hva kan du da finne på med våpen?
  9. N-19 blir for hurtig til den kula. Bruk heller N-15 da får du skikkelig fart på den uten og få overtrykk.
  10. Kjøp deg en boks N-19 den er beregnet for 6,5x55 og så har du ladedata på boksen for 9,1 g kule. Ikke start din ladekarriere med et uegnet krutt det kan jo fort føre til en kort karriere som hjemmelader.
  11. Her hadde jeg helt klart gått for Sako m75 30-06 SPRG. Om en nå ikke sitter med 10000 gamle natoskudd en skulle ha brukt opp.
  12. Har nå testet litt med 69gr Lapua Scenar ladet til 900 m/s på 200m. Og den går jaggu ganske så bra der. Tror det skal blåse en del før jeg vil skute vesentlig bedre med 6,5x55. Jeg ønsker nå bare at folk selv skal kunne velge og bruke 5,56 om de måtte ønske det. Og ikke at et gjeng gamle gubber på død og liv skal tvinge alle å skyte med det samme som det bestefar en gang i tiden brukte.
  13. Helt enig med deg. Det er et fåtall av de skuddene som skytes i løpet av et år som skytes på mer en 200m hold. De fleste som driver med dette her jo uansett eget våpen til feltskytinga, så da skulle det vel kunne være greit og ha en i 5.56 til bane og en i 6,5x55 til felten. Vi ville da også sikkert kunne få med oss mange av de som i dag kun skytter inn fordi de ikke liker rekylen fra 6,5x55 på ute skytingen. Jeg men er 5,56 burde vært tillat i tillegg til de som er lov nå. 6,5x55 30-06 308. Det er jo tros alt den patronen forsvaret bruker og de som ikke liker en ikke den er det jo ingen tvang en kan jo bare fortsette som før. Vi skal jo tros alt konkurrere om å treffe best mulig ikke i og forflytte flest mulig Kg bly fra A til Å.
  14. Spør jo hvor mye fart du vil ha. HAR Ladet mye 30-06 med lette kuler og NC96M fungerer utmerket det. Er nå bare og starte med 3g og ta det derfra.
  15. Har og en die som er slik. Men det er fordi jeg har boret ut halsen. Brukes om jeg kun vil presse selve hylsekroppen.
  16. Det kruttet jeg oppnår best presisjon med på kuler fra 100 gr og nedover er NC96M. Med det kruttet kan en også lade svake ladninger uten at en få soting. Er jo absolutt det mest brukte kruttet ti rekruttammo. Selv har jeg sikkert ladet 100.000 skudd med dette. Har alltid stående ek 10 kg eske av den sorten.
  17. Jeg ville brukt N-11 eller aller helst NC96M til en slik lett kule.
  18. Ja du kan selge en uregistrert hagle. Men den må da registreres på ny eier.
  19. bardp

    Marlin bolt hagle

    Hadde en gang i tiden en lignende sak men den var i Kaliber 10 Magnum. Enormt lang hagle med to skudd i magasinet og et i løpet. Jeg traff ikke noe særlig bra med den så den ble etter vært byttet vekk i en dykkerflaske.
  20. Bare og kjøre den gjennom et hjemebrentsapparat så blir den både klar og sterk.
  21. bardp

    Bytte ut Zeiss

    Nei ikke noe større. Har bar sett i et par stykker og de var vel omentrent som forventet.
  22. bardp

    Bytte ut Zeiss

    Er jo en billig slik her. https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=221400977 Men har du prøvd å se gjennom en slik og sammenlignet med den du har?
  23. bardp

    300 BLK Erfaringer

    Blir det kritisk med NC32C for deg har jeg en 1/2 kilos boks som jeg kun har tatt krutt til 5 stk 300 BLK fra det vil si det mangler vel 2g. Så langt ser det ut til at N120 fungerer like bra som NC32C i 300 BLK.
  24. Nei dette er blitt lit av et vepsebol. Ser vel ut som det tryggeste er og ikke frakte våpen men ATV. For vel 20 år siden fikk eldste jentungen min seg moped. Da kjørte hun nesten daglig til skytebanen med Saueren i futteral på ryggen. Hørte aldri noe om at ikke det var lov. I dag hadde vel både hun og børsa havnet bak lås og slå om de hadde tatt seg en tur ut på veien med børas på ryggen. Men nå er det vel ikke alt som foregår i skogen som er helt heldig heller. Jeg har da sett folk som bedriver ren elgjakt fra ATV og bil.
  25. bardp

    Tikkaklubben

    Voldsomt så nøye det var med hylsene. Jeg lader 223 med gratis engangsskutte hylser fra forsvaret og får kjempe bra presisjon med disse.
×
×
  • Create New...