Jump to content

bardp

Members
 • Posts

  2,306
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  10

Everything posted by bardp

 1. Utstyret dit er nokk helt utmerket og min erfaring er at Tikka T1x går riktig så bra. Men det nytter ikke med CCI og annen drit om en vil skyte tette samlinger. Er jo litt morsomt å ligge og skyte 22lr med kraftig kikkert da en kan følge kulen i siktet helt inn i blinken. Blir nokk bra med skikkelig ammo.
 2. Er vel vanlig at det minst må ha gått 5 år før en får innvilget våpensøknad fra siste straffbare forhold.
 3. Når jeg tester ammunisjon/våpen bruker jeg alle tilgjengelige hjelpemidler støtte, kikkert, osv. Mine prestasjoner bør i minst mulig grad påvirke testen. Hvorfor tester jeg. Jo for å finne ut hva jeg kan oppnå best resultater med i konkurranse og da er det mine prestasjoner som skal måles. Og utstyret bør i minst mulig grad påvirke resultatet. Når en kjører på med full pakke fra hjelpemiddelsentralen vil jo de fleste klare å skyte såpas bra at det ikke er skytteren som påvirker resultatet mest men våpen og ammunisjon.
 4. Men hvorfor ikke teste andre skudd som garantert vil gå mye bedre? Skyting blir utrolig mer morsomt når en får satt alle skuddene i tieren.😉
 5. Jeg har både Tikka T1x, Sauer og Anschutz og alle skyter langt bedre en det du har vist her. Tieren på den digre 100m DFS skiva er hele 6 cm. Du har jo ikke en eneste serie mindre en 10 cm. De aller fleste 22 lr rifler klarer fint 20-30 mm med skikkelig ammunisjon. Men er du fornøyd med dette resultater er jo det greit det er jo tros alt det viktigste.
 6. Dette må vel være katastroferesultat. Prøv med SK Rifle Match og Eley Match så får du nokk langt bedre samlinger.
 7. Etter det jeg har sett av BAR blir jeg mektig imponert over kompisen din som får repeterbare samlinger på 20mm med den. Om det nå ikke bare er snakk om 3 tre skudds samlinger og ikke skikkelige 5 skudds samlinger.
 8. Har en kompis som opplevde akkurat det samme som det du beskriver elendig presisjon. Tror han prøvde det meste og sendte rifla til både importør og annen børsemaker men den ble ikke bedre. Ente med at han solgte den og kjøpte boltrifle.
 9. Vil vel tro de har møtt et eller annet teknisk problem som har veltet hele opplegget. Set for meg at skyting med en slik kan bli vel spennende om ventilen skulle henge seg opp i lukket stilling.
 10. Så vit jeg vet har vel det aldri vært synonymt. Jeg har aldri skutt med stålmantel men har nokk skut noen tusen 5.56 skuff med stål kjerne. Men uansett har ikke dette forbudet noe med ammunisjonen å gjøre. Det går på generell rikosjett fare. Nå skal det kun skytes mot rikosjett sikre sandmasser. Og snart får vi påbud om oppsamling av alt bly så stålmålene sin tid er nokk forbi.
 11. Vi får heller ikke skyte på stålmål. En hel haug med gonger ble kastet sist vi hadde opprydning. Så stål er vist ikke god musikk verken i forsvaret eller DFS.
 12. bardp

  Ny rifle i 223.

  Normalt skyter jeg 5 skudds samlinger og helst flere for og være sikker på at en ikke har slengere. Tre skudd blir et veldig lite og usikkert grunnlag.
 13. bardp

  Ny rifle i 223.

  Under gode forhold bør en jo kunne komme ned på 10-12 mm med 5 skudd på 100m. Nå er jeg vel stort sett der med de 55 gr skuddene jeg har testet så det ser jo bra ut. Så da gjenstår det jo bare og få de tyngre kulene til å gå tilsvarende. Denne børsa skyter jo mye bedre en Tikka T3x en jeg hadde først. Noe av moroa med dette prosjektet er jo og se hva en kan klare og få til.
 14. bardp

  Ny rifle i 223.

  Ja det kan jo tenkes men tror vel ikke det. Skal gjøre ny test med kald demper samt med noen skudd som ikke er like hardt ladet.
 15. bardp

  Ny rifle i 223.

  Fikk endelig en tur på banen i dag med S&L. Litt for mye vind til de helt store resultatene men en fin ettermiddag på banen. Hadde en A-tec H2 mega i 6,5mm på rifla i kveld. Starta med de lette 55 gr skuddene jeg har brukt tidligere og de gikk riktig så bra etter forholdene 4 skudds samlinger fra 12-17 mm. Gikk så til 60 gr skuddene de åpnet litt mer 4 skudds samlinger 15-19mm. Neste test mine hardt ladede 69 gr skuddene, katastrofe 4 skudds samlinger på 25-35 mm. Tok sa av demperen da den ble veldig varm. Når jeg så tester for jeg samlinger med 69 gr på 15-20mm uten demperen. De andre skuddene går stort sett helt likt både med og uten demper. Prøvde flere serier med alle skuddene og det samme gjentar seg. De tyngste kulene går dårlig når demperen er på. Hva skjer?
 16. 223 har jo halve kulevekta og kruttmengden sammenligna med 6,5x55 så klart det er mye mindre rekyl. 223 er jo nærmest rekylfri.
 17. Hva som er mest presis kommer vel helt an på hvilke våpen og ammunisjon en sammenligner og ikke selve kalibret/patron. Har rifler i både 6,5 og 223 som er svært presise. Og jeg har hatt rifler i begge kalibre som skjøt dårlig.
 18. Det er vel en panserbrytende kule.
 19. Ja si det. Men en kal 30 demper går fint og bruke på en 223. Være andre veien.
 20. Hva skal men med den dumme muffa på et systemvåpen.
 21. Tror ikke det er noen børsemakere som gjør ombygging av en pipe fra 223 til 17 Rem. Men det er jo her snakk om et systemvåpen så det er mulig det er det som er grunnen til at en må søke for og få flere kalibre til det.
 22. Da jeg bestilte pipe i 17 Rem til en rifle som er i 223 fikk jeg beskjed om at jeg måtte ha kjøpetillatelse på den nye pipa da den var i et annet kaliber.
 23. Vel jeg har nå beddet mange trestokker med svært bra resultat. En får som oftest langt bedre presisjon om stokken er riktig beddet.
×
×
 • Create New...