Jump to content

bardp

Members
 • Content Count

  525
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Everything posted by bardp

 1. bardp

  Jaktbutikker i Bodø

  Siden Sundby & Gundersen og Bøckmann pakket sammen har det bare vært å ta turen til Fauske om det er noe en trenger.
 2. Vil vel også tro at de fleste i dag bruker H skiver. Men vet en del skytterlag har tatt sine gamle U skiver fra banen og jort dem om til feltskiver. Er nå flere ting en kalibreringen som ikke er helt optimalt med U skivene undermikrofonen er utsatt for å få skrot fra skivene liggende oppå seg noe som fører til unøyaktigheter.
 3. Vet ikke hor du har vært og skutt men her jeg skyter sjekker vi kalibreringen på alle feltskiver før vært stevne. Har selv aldri oppdaget feil med kalibreringen men det kan vel sikkert skje men da blir nå skiven rekalibrert før stevnet starter.
 4. Min erfaring med 22 Ir er at med en gang en kule bryter lydmuren kan en se bort fra noen som helst presisjon i alle fall på 100m. Hvor på turen det skjærer seg vet jeg ikke men at de sprer mye er helt klart. I praksis er jo ikke dette noe problem da det jo bare er å la være å bruke slik ammo. Jeg lever lykkelig med å skyte SK Rifle Match og Eley match.
 5. De jeg bruker er formstøpt etter mine ører av en silikonmasse. Fås kjøpt som gjør det selv sett eller en kan få de laget av en del firmaer som har spesialisert seg på hørselsbeskyttelse. Er alltid noen boder som tilbyr dette på LS.
 6. Tenker du da at det er best om jegere ikke kan å skyte presist? Selv har jeg aldri opplevd det som noe problem å få til et raskt og presist avtrekk når jeg ar hatt behov for det.
 7. Jeg bruker formstøpte ørepropper de demper bra men med de på og vanlige hørselsvern hører jeg ikke standplassleder. Derfor bruker jeg elektroniske hørselsvern som forsterker tale såpas mye et jeg kan høre standplassleder selv med øreproppene på. Med dette oppsettet får jeg maksimal beskyttelse av hørselen samtidig som jeg kan høre hva som foregår på standplassen.
 8. Alle mine 22 rifler har 1,5 kg avtrekk på samme vis som alle mine grovkalibrede rifler. Det eneste jeg har med lettere avtrekk er luftgevær.
 9. Er nå mange som kommer på 100m banen får å få skutt med alskens slags 22 rifler. En del billige 22 rifler fra Brno og Cz har faktisk forbausende bra presisjon. Det jeg har sett og testet av halvautomater og bøylerifler har vært ræva presisjon i. Meld deg inn i nærmeste skytterlag og dra på banen med det du måtte ha. Som oftest er det noen der som kan hjelpe litt til om det skulle være ønskelig.
 10. Ja flott de der men ikke vil jeg betale 15.000 for et våpenskap og ikke vil jeg ha det i stua fg-godkjent eller ikke.
 11. Nå skrev jeg ikke at må skyte 50 vær gang men de fleste gangene. Men Ja jeg synes faktisk at folk bør lære seg å skyte før en går på jakt. Mulig jeg er en ser gammel gubbe av den grunn men det kan jeg fint leve med.
 12. Har drevet med barne og ungdomsskyttere i mange tiår nå og at mange av dem skyter bra er det ikke tvil om. Men en ting en må ta med i betraktningen er at de fleste av disse skyter mange hundrede skudd i uken. Men når det kommer til de yngste rekruttene som for eksempel en 11 åring får ikke disse konkurrere med annet en 22 lr i DFS. Men uansett fyller nå de fleste av dem glatt på 100m skiva til DFS. Den 100m skiva til DFS er jo stor og god og skyte på og enten en er barn, ungdom eller voksen er det nå ingen vits i å starte skyting med noe annet en 22 lr før en skyter 50 på den skiva på de fleste seriene med 22 lr. Klarer en ikke det kan en rett og slett ikke skyte å mer trening og instruksjon må til. Om en skal lære seg å skyte med noe som koster en masse å skyte med kan det jo fort bli dyrt da det for de fleste kreves adskillig hundrede om ikke tusen skudd til før en er en god skytter.
 13. Om du driver aktivt skyting med grovt kaliber gir ikke hørselsvern alene god nokk beskyttelse. Bruk elektroniske hørselsvern i kombinasjon med øreplugger.
 14. For noen år siden hadde jeg fri tilgang til 7,62 nato. Da trente jeg med den i Sauer 200 str men brukte 6,5x55 til stevner da den gikk mye bedre. Kan nå ikke si at jeg merket noen særlig forskjell på rekylen fra disse. Skal du ha skikkelig merkbar forskjell så kjøp deg en 223 den er helt rekylfri. Men for å få mengdetrening å bli god å skyte er det nå 22 LR eller luftgevær som gjeller.
 15. Vet ikke om det er noe spesielt verken med kikkerten eller kassa men de funker bra begge to. Kikkertmontasjen har nå stått på den siden jeg kjøpte kikkerten en gang sist på 90 tallet. Har nokk skutt flere titalls elg med den montasjen og sikkert opp mot 1000 skudd. Siktet har ikke rørt seg en mm til nå. Men det finnes helt sikkert bedre montasjer så får se på det.
 16. bardp

  HW 90

  Ja i 5,5 kan du bruke enda tyngre kuler men da må du jo skifte løp først.
 17. bardp

  HW 90

  Da har du vel bare erfart det samme som de fleste andre som skyter med luftgevær har erfart. Vanlige dog blir ustabile når farten blir for stor. Ikke uten grunn at konkurransevåpen har en utgangshastighet på kun 150-160 m/s. Men fortvil ikke kjøp tunge dogg så får di den nokk til å gå. Når du bruker tunge dogg går farta ned og de stabiliserer seg.
 18. bardp

  FX Impact

  Litt mer testing. Fikk skutt en del serier på 50m med tre forskjellige dog. Både doggene fra Benjamiin og Walther gikk bra og ga samlinger på 3-4 cm. H&N Grizzly derimot sprede fryktelig samlinger på 20cm. Er det noen andre som har fått disse til å gå? Og hva må eventuelt til for å få det til.
 19. Måtte jeg velge blant disse hadde det blitt Mauseren.
 20. For de aller yngste som skal begynne og lære seg å skyte er det mange andre ting med våpenet en selve vekta som her betydning. En starter ikke med stående skyting. En starter opplæring med liggende skyting med anlegg. Først er det å få forståelse av siktebildet deretter å lære seg avtrekk. Et gammeldags fjærgevær er lite egnet for de aller yngste da de ikke klarer å lade om selv, dernest kommer selve bevegelsen i geværet når fjæra sparker fra og den lange tiden det går fra avtrekket tas til dogget forlater løpet dette gjør at disse geværene er vanskelige å skyte med. At PCP gevær krever ingen styrke for å lade om så alle klarer det. Det har heller ingen store mekaniske ting som beveger seg når en skyter. Disse er derfor mye enklere å skyte med og gir langt bedre presisjon. Får de yngste er det viktig at skytingen blir en positiv opplevelse og at det faktisk vises på skiva når en begynner å få ting til.
 21. bardp

  FX Impact

  Da har jeg fått testet med cal 25. Fikk tak i et mini magasin fra Børselars det tar 11 skudd og fungerer utmerket. Skiftet løp og justerte trykk og hammer etter instruksjonene fra FX. det hele er enkelt og fort jort. Har testskutt litt i dag med Walther Baracuda 2,01g og de gikk bra fikk fine samlinger. Skal prøve lit mer senere med forskjellige dog og se hvordan de oppfører seg. Men så langt ser det lovende ut.
 22. bardp

  Verdi på våpen

  Tror nokk du kan få noe mer for en del av dette. Bortsett fra Browningen den hadde jeg ikke gitt noe for med mindre siktet er av attraktiv type. Men søk på finn etter tilsvarende våpen så får du jo en pekepinne. Til syvende og sist er de nå vert det noen er villig til å betale for de.
 23. Ja de fleste jord det vel selv. Skytterlaget hadde det utstyret som skulle til for å skifte løp. Og de som ikke fikk det til selv fikk hjelp av de som kunne det. Var vel få som sendte inn våpen til noen børsemaker.
 24. Vel kjenner ikke til kravene. Men vi bytta da løp på både krag og mauser før saueren kom.
 25. Har vert en del på Hyundai sit skipsverft i Ulsen og Samsung i Busan. Standarden der er helt på høyde med det beste i Europa. Har jo vært en deli Kina også og det blir fort en annen verden. Men det er jaggu mye rart i både Europa og Amerika også både i Spania, Tyrkia og andre steder.
×
×
 • Create New...