Jump to content

Hvem har sett villsvin i Norge?


Muntjac

Recommended Posts

Ble visstnok sett en flokk villsvin i Vestby kommune i høst også, ganske nærme Mossegrensa. Desverre virka det som de bare var på gjennomreise.

 

 

Det er ikke noen som har sett villsvina som en bonde har i et hegn langs e:6:en vel? Det er nemlig en bonde som driver med villsvinoppdrett akkurat der du sier at noen har sett villsvin.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Jeg gleder meg til den dagen villsvin har en bærekraftig stamme her i landet, det er jo en resurs som har stortpotensiale. Selv har jeg sett villsvin en gang, for noen år siden i Vestby/kjenn. Skulle gjerne møtt på den flokken "Mikkel" snakker om som ble sett på ødemørk. Har det ikke smelt før hadde det gjort det da :)

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
Samma her....jeg har stor hage og det finns tusenvis av mål med åkre rundt her de kan få frotse i. :lol:

Fin å kunne slippe ut bikkja på en flokk rett utafor stuevinduet og sitte på terrassen med morgenkaffen å nye oppspinnet.

Da vet jeg hvor vi skal sende regningen Eirik, for å få dekket kostnadene som er forvoldt på annen manns eiendom. For å få tilfredstilt egne behov må man betale, eller skal "vokterne" (les: "Et nettverk av ulveforkjempere" som "passer" på ulven") ut igjen, denne gang for å "gjete" svin :lol::lol::lol:

http://www.ostlendingen.no/article/20091002/NYHETER/696587786

Link to comment
Share on other sites

faen meg en kammerat av meg som tok bilde av et villsvin på Roa i hadeland akkurat nå :shock::D

 

Ja vi venter spent på bilde!

 

Når snøen kommer så regner jeg med at det kommer et ras av meldinger om villsvin på østlandet. Er jo ingen hemmelighet at det er en del slike svin rundt omkring i skogene våre nå om dagen! :D

Link to comment
Share on other sites

Jævlig bra tråd det her!! Dette er kjempeinteressant. Er en skandale at det fra statlig hold menes at villsvinene ikke hører hjemme i Norge! Hvorfor i hel... skal vi da ha russisk ulv?? Nei la svina få gå å gosse seg og "hekke", rundt og på jordene til nedlagte gardsbruk, her på østlandet. De kan gjerne få ete opp hagen min, bare vi får en levedyktig bestand :lol:

 

Tenk på hvor spennende det skal bli å sleppe både rådyrhund og elgbikkje i skauen, når den tid kommer!

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Er jo en "vill" stamme med svin i Sälen rett over grensa for Trysil da.

Fore løpig er de forvillet nok til at kun årsunger og ungdyr kan fores av hånda ;-)

(prøvde i sommer)

 

Denne blekka fra Sverige er ganske bra på hva angår skade og spredningspotensiale. Har en presentasjon som er et lite teoretisk forecast på situasjonene i Norge, men må snakke med øvrige skribenter før den kan legge ut...

Edited by Guest
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

På tide at Direktoratet griper inn og setter noen kjøreregler for villsvinjakta.Purke med grisunger bør jo ihvertfall fredes.Dessuten bør de presisere kravet om ettersøkshund på gris.

Nå virker det som om mange jegere som under elgjakta er moralens høye voktere helt har mistet vettet.Villsvinjakta foregår ofte fra bil om natta med lyskastere.Det blir skutt i situasjoner som ingen ville skutt i hvis de var på rådyr eller elgjakt.De vet ikke om de skytet på purke, råne eller kultinger. Ingen som har ettersøkshunder som er trent på gris.

Jeg kan ikke forstå ivrige jegere som sier de ikke vil ha gris.Ellers legger jeg merke til at de jegerne som vil ha gris er jegere som har vært i sverige eller europa og jaktet gris, vi vet jo hvor flott vilt dette er.Den Grisen som ble skutt nord for Ørje for 3 uker siden har vært den eneste grisen som har vært iområdet i høst.Den blr først påskutt om natta i bilys fra bil. Når det ble snø gikk mann av huse ut for å ta den.Først ble det tømt et magasin som skadeskjøt den, deretter ble den sporet opp og avlivet dagen etter.

Vi har også en og annen gris syd for Ørje, disse lever foreløpig selv om noen mindre begavede jegere har prøvd å ta dem.Tror aldri det blir mye gris her, klimaet er for hardt og for mange griske jegere.

Tar nok laaang tid før grisen blir vanlig vilt på Østlandet, hvis den noen gang gjør det.

Link to comment
Share on other sites

Bare et lite spm, om de skyter villsvin fra lyskaster så skulle det vel ikke være noe problem å se forskjell på råne\purke og kultinger?

Har du noe bevis på at det blir jaktet på slik du beskriver? FOr jeg har nemlig aldri hørt noe av disse ryktene. Men jeg vet det er uvennskap rundt der pga noen forer og vil bevare grisen, mens andre skyter så fort de har mulighet.

Link to comment
Share on other sites

Ikke mer bevis enn at de som jakter fra bil med lys forteller det selv, det må vel være bevis godt nok. Det er ikke noe uvenskap hos oss i Marker ennå ihvertfall, men folk har selfølgelig forskjellige meninger.Foreløpig så er det så lite gris i Marker at ingen har begynt å fore ennå¨.

Hittil er det skutt 2 gris i Marker og ifølge endel rykter 70 i Aremark i løpet av en 3 årsperiode.Har heller ikke hørt om noen allvorlige skader på landbruket ennå.

Kornprisene er jo nå også så dårlige at skyter man en gris og selger kjøttet, så har man dekket opp skadene på flere dekar med korn.

Ellers så ser det ut som det ikke er mer gris nå enn for 3 år siden, så jeg tviler på om grisen noengang blir den store skadegjøreren som noen vil ha det til.Det ble under forrige vinter funnet gris som hadde omkommet pga snø og kulde,så vi er nok på grensen av utbredelsesområde.

Link to comment
Share on other sites

På tide at Direktoratet griper inn og setter noen kjøreregler for villsvinjakta.
Ja vi trenger flere "kjøreregler", nå også flere for utryddelse av skadedyr/en art som ikke er ønsket :roll:

 

Purke med grisunger bør jo ihvertfall fredes.
Hvorfor ikke frede hunmusene/rottene også :?:
Link to comment
Share on other sites

Det er ikke bevist, men det sies å ha blitt satt ut ulv i statlig regi, så hvorfor ikke sette ut villsvin...? Det kan jo være et tiltak for å blidgjøre litt i de områdene som sliter mest med ulven :D

Skal med den største fornøyelse stille opp og ta ansvaret for foringa den første stønna, og passe på dem.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
Fra et sted det ikke :wink: er villsvin.

Hva trur dere? Villsvin?

Slike spor har jeg også sett der hvor det ikke er vildsvin ;-)

Og fant groper, skrapemerker på trær og møkk fra vildsvin i samme området ;-)

Såe.. Det er bare å vente.

Fant du andre sportegn i området også?

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...