Jump to content

superglue

Members
  • Posts

    148
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by superglue

  1. er ikke her så ofte lengre så så ikke tråden för nå, men der den dachsen ble tatt er det under 3 km til kommunegrensa Halden/Rakkestad. Og de ulvene er jo fra Linnekleppen/vestfjella flokken. Reviret er jo i 3 kommuner. Halden, Rakkestad og Aremark.
  2. superglue

    Vargkriget

    På robsoft er det rimelig stor enighet om at hele greia er oppspinn produsert enten av miljövernere eller av helt gale rovdyrmotstandere.
  3. Mener du man trenger norsk storviltprøve i Sverige? Du må oppfylle krava i hjemlandet ditt for å jakte i andre nordiske land. Så ja du trenger norsk storviltpröve for å jakte i sverige om du bor i norge.
  4. Det er ikke lov med kombi eller drilling å slugs i Sverige. Riflelöpet får du skyte så mye gris du vil med, men ikke med haglelöpet. Om det da ikke er ett ettersök da får du skyte ed hva du vil bare viltet dör. http://forum.robsoft.nu/viewtopic.php?f=23&t=85270&p=935477&hilit=slugs+kombi#p935477
  5. Unødvendig sitering fjernet. Kjell Olav Selvsagt kan villsvinet ta skogsfuglegg. Noe jeg også har skrevet opptil flere ganger nå, men jeg har svärt vanskelig for å tru at vi vil se en målbar forandring av skogsfuglbestanden pga villsvin da predatortrykket allerede er veldig höyt. Villsvinet vil väre et mye större problem for landbruket en for skogsfugljegere i framtiden.
  6. Villsvin kan påvirke skogsfuglbestanden. Det er jeg helt enig med deg i, men jeg trur ikke at villsvinet vil ha noen avgjörende betydning for skogsfuglens ve og vel. I nesten all skandinavisk skog vil det totale predatortrykket allerede väre så höyt når villsvinet kommer så mesteparten av redene som villsvinet skulle kunne ta allerede er oppspist av en annen predator.
  7. Den samme bestandsnedgangen av skogsfugl har jo skjedd i hele sydsverige de siste 25 år også i områder som ikke har eller har hatt villsvin. Jeg trur nok heller på det faktum at for 25 år siden så var revestammen bare en brökdel av vad den er idag. Det var jo mitt i reveskabbens glansdager.
  8. Nå er det vel ikke bare villsvinets feil at det er dårlig med skogsfugl i Tyskland. Jeg har värt og jaktet på flere steder i sverige som har meget tette bestander av villsvin og en hel del skogsfugl. Villsvina går jo ikke å aktivt leter reder, men det er klart kommer de over et så er det klart de spiser egga. Nei det er alltid såpass mye andre predatorer i skogen så villsvina vil bare ha en marginal effekt på skogsfuglbestanden. Mårhunden skal du väre mye mer redd for med tanke på skogsfugl.
  9. Ja tiurn forsvinner sikkert om det kommer villsvin
  10. Så du mener at i resten av europa så koster jordbär 100 kr kurva? Nå bor jo jeg i utlandet, men jordbärene er ikke dyrere her enn i norge. Skulle vel egentlig tru at på jordbär så er rådyret en like stor trussel som villsvin, men grisen vil jo skade kornåkre og gress betraktelig ved feil forvaltning.
  11. Jeg syns dere er helt feil ute. Hverken ulv eller villsvin ödelegger landbruket. Derimot gir de nye utfordringer for bonden som kanske må utnytte jorden sin på et nytt vis. Både Ulv og villsvin finnes jo i store deler av europa og jeg har ennå ikke hört at de har lagt ner landbruket pga hverken ulv eller villsvin.
  12. Det er mer enn nok, spesielt med tanke på at bare årsgris er lovlig nå. Dog om du i framtiden skal jakte mere gris og större griser så vil jeg nok anbefale å gå over til en bondet kule som holder bedre sammen og gir mere penetrasjon. Men nå som bare smågris er lovlig så er power-shok bra nok.
  13. Du skal som du har blitt bedt om tidligere i tråden kontakte Steinar Waage på årnes. Kennel ovnsröret(kona driver dimmuborgir kennelen) Han er den person i norge som har best kontroll på hidachser.
  14. Det var en hogaupe:http://www.ha-halden.no/artikkel.asp?Artid=223082
  15. http://www.ha-halden.no/artikkel.asp?Artid=223003
  16. http://blogg.jaktogdvd.no/
  17. Se foregående inlegg. Står også under batteriet at begge typer kan brukes.
  18. Min meopta lyser mye bedre med et cr 2354 som dog er vanskeligere å få tak i.
  19. Både värmland og dalarna har skutt fullt. dalarna har jo muligens en overskyting med 5 ulv også så det har gått unna idag.
  20. Hva var egentlig spörsmålet? Om dachser har rovviltskarphet? Da er svaret at det er best bevart i korthårene sånn generellt, men det er mest ulike linjer som betyr noe og ikke hårlaget.
  21. Jo jeg trur sikkert american foxhound kan väre bra på gaupe, men det eneste som fungerer det er det nokk ikke.
  22. välkommen till finland jaga lo men ett vilkor vi jaga med din dachstispe om du vill kan vi prova samma gongen jaga vargen också med din hundar Ho jagar både varg och lo så det är inga problem Men jag uppmuntrar inte til det för jag vil gärna ha henne kvar i livet. Sen har jag andra hundar att jaga lo med också så det behövs inte. Men det hadde vart morsomt å få jakte gaupe i så lett terreng en gang. Det må jo väre omtrent som å stjele godteri fra småbarn
  23. Da har nye JJ kommet i postkassen og om det terrenget som vises der er representativt for steder american foxhound er "verdens beste" på gaupe ja da er det ikke mye til hund. På så flatt terreng kunne jo dachstispa mi fått gaupa i ved
  24. Jeg bare lurte for det er ikke akkurat verdens beste marked å selge litt dårlig premierte dachshvalper i. Du ska hvertfall ikke regne med å bli rik. Men lykke til ska du ha fra meg hvertfall.
  25. Jeg bare lurer på det hvorfor man ikke vil bruke premierte gode hunder? Jeg har da solgt noen dachshvalper og jo bedre premiering det har hvert på foreldredyra jo enklere har valpene fått fine nye hjem.
×
×
  • Create New...