Target Posted March 9, 2015 Share Posted March 9, 2015 Etter å ha kjøpt alle fulltangeknivene til Brusletto, ser det endelig ut til at Helle kommer opp med et interessant alternativ, nemlig Helle Utvær. Kommer i salg i månedsskiftet mars og april. Tror jaggu meg at jeg må legge inn en bestilling. se: http://www.helle.no/products/knives/utvaer/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mdm Posted March 11, 2015 Share Posted March 11, 2015 Den er nylig nevnt her http://www.kammeret.no/forum/viewtopic.php?p=1131464#p1131464 Helle har også en "semi-fulltang", Temagami, som kommer i to versjoner; rustfritt- og karbonstål http://www.kammeret.no/forum/viewtopic.php?f=23&t=85287 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jaben76 Posted March 23, 2015 Share Posted March 23, 2015 Helle Utvær ser ut til å ha en fin design, men jeg stusser veldig over at den ikke har Helles sedvanlige trippel laminerte bladstål. Trippellamineringen har etter min mening vært Helles store sellingpoint i forhold til for eksempel Brusletto, som i all hovedsak har et stykke stål i bladet. Jeg har ikke prøvd kniven, men jeg har hatt samme stålet i min Helle Lappland de siste 25 årene. Helt ok, men jeg liker de trippellaminerte knivbladene bedre. Sånn er det. Jeg ser en ny kniv, tenker at endelig har den perfekte kniven kommet, men så dukker det alltid opp noe som skurrer for meg Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
JacArcher Posted March 23, 2015 Share Posted March 23, 2015 Sånn er det. Jeg ser en ny kniv, tenker at endelig har den perfekte kniven kommet, men så dukker det alltid opp noe som skurrer for meg Si ifra om du finner en perfekt kniv Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Target Posted March 23, 2015 Author Share Posted March 23, 2015 Helle Utvær ser ut til å ha en fin design, men jeg stusser veldig over at den ikke har Helles sedvanlige trippel laminerte bladstål. Trippellamineringen har etter min mening vært Helles store sellingpoint i forhold til for eksempel Brusletto, som i all hovedsak har et stykke stål i bladet. Er litt enig her. Lurer på hvorfor de går bort fra trippellamineringen. Utvær er den eneste kniven uten dette stålet. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mp18 Posted March 23, 2015 Share Posted March 23, 2015 min jegermester fra helle har også ulaminert stål. den er god den selvom den kan brekke før den bøyes.... men var fornøyd nok med den til at jeg kjøpte en ny jegermester i gjen. den blir nå brukt som en kniv Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jaben76 Posted March 26, 2015 Share Posted March 26, 2015 Sånn er det. Jeg ser en ny kniv, tenker at endelig har den perfekte kniven kommet, men så dukker det alltid opp noe som skurrer for meg Si ifra om du finner en perfekt kniv Hehe, det er vel noe av moroa med kniver. Det er så mange variasjoner og løsninger som kan kobles sammen med uendelig mange brukerpreferanser. Det blir mange meninger. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mdm Posted May 3, 2015 Share Posted May 3, 2015 Helle Utvær ser ut til å ha en fin design, men jeg stusser veldig over at den ikke har Helles sedvanlige trippel laminerte bladstål. Trippellamineringen har etter min mening vært Helles store sellingpoint i forhold til for eksempel Brusletto, som i all hovedsak har et stykke stål i bladet. Jeg har ikke prøvd kniven, men jeg har hatt samme stålet i min Helle Lappland de siste 25 årene. Helt ok, men jeg liker de trippellaminerte knivbladene bedre. Noen som vet - eller kan tenke seg til hvorfor de ikke har valgt å bruke trippel laminert bladstål i denne? Vanskeligere å få til med fulltang? Er 3mm Sandvik 12C27 stainless et klokt valg til en fulltang kniv? De velger vel fulltang fordi den skal være ekstra sterk. Noen som har tanker om dette? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Metallurgen Posted May 3, 2015 Share Posted May 3, 2015 Noen som vet - eller kan tenke seg til hvorfor de ikke har valgt å bruke trippel laminert bladstål i denne? Vanskeligere å få til med fulltang? Er 3mm Sandvik 12C27 stainless et klokt valg til en fulltang kniv? De velger vel fulltang fordi den skal være ekstra sterk. Noen som har tanker om dette? Det kan være pris (det laminerte koster omtrent det dobbelte), at det laminerte ikke kommer i passende dimensjoner, eller at de plansliper med et annet utstyr og vil ha bedre magnetiske egenskaper (stålet i sidene på det laminerte er ikke-magnetisk). Helle bruker 12C27 til noen modeller, så de velger nok dette framfor noe annet de ikke har erfaring med. 12C27 er seigere enn f.eks. 440C, og har vært brukt i andre fulltangekniver. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mdm Posted May 3, 2015 Share Posted May 3, 2015 Takk Metallurgen! De bruker dog laminert i (den ene, rustfrie) utgaven av Temagami (semi-fulltang). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ivara Posted May 4, 2015 Share Posted May 4, 2015 min jegermester fra helle har også ulaminert stål. den er god den selvom den kan brekke før den bøyes.... men var fornøyd nok med den til at jeg kjøpte en ny jegermester i gjen. den blir nå brukt som en kniv Høres jo ut fra produktbeskrivelsen til at skal man ha noe som tåler å brukes som brekkjern så er sikker andre kniver et bedre valg ja. The Jegermester is intended for the butchering of big game. The blade is thin made of 12C27 steel Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mdm Posted May 16, 2015 Share Posted May 16, 2015 God reklame har de nå fått: "A Super-Strong Knife From the Land of the Vikings " (Wired Magazine, Megan Logan, 2.Feb.2015) http://www.wired.com/2015/02/helle-knife/ "NEW! Helle Utvaer Bushcraft Knife" (bushcraftcanada .com 6. May 2015) Ikke kommet i salg enda ser det ut til, men er nok like om hjørnet da jeg ser at magasinet.no har lagt den i webshopen sin (til 1199,-), selv om de ikke har den på lager enda. http://www.magasinet.no/friluftsutstyr/kniv-oeks-sag/helle-kniver/helle-utvaer Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Flashman Posted May 16, 2015 Share Posted May 16, 2015 Ser ut som en brukbar kniv, men lurer litt på hvorfor i all verden de har lagt til den horrible piggen på baksiden og stappet den i en slire som ser ut som den er konstruert av resirkulerte sko, kjøpt på europris og sydd av demente dverger... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mdm Posted May 16, 2015 Share Posted May 16, 2015 Årsaken til utveksten på baksiden tror jeg må søkes i at Helle ser ut til å orientere seg mot det internasjonale - amerikansk dominierte - markedet. Sikkert derfor hjemmesiden nå bare finnes på engelsk. Og derfor full tang, og derfor en så kalt "scull-crusher" på baksiden. Utveksten kan nok brukes til andre ting også, skrape bark, dele kokosnøtter og what not... Har ikke studert historen bak "utveksten," men den ble b..a. en del av "U.S. M1917 trench knife" Mk I: "Reflecting the savagery of hand-to-hand trench warfare, the Mark I's pommel incorporated a so-called 'skull-crusher' cap extension, ostensibly designed to stun or kill an enemy soldier and to provide a secondary weapon in circumstances where the blade was damaged or broke" Fra http://en.wikipedia.org/wiki/Trench_knife#US_trench_knives Greit å ha om man møter noen man ikke liker når man er ute på tur og bladet er sløvt PS: Når det gjelder dvergene, så tror jeg Helle leier disse billig av Julenissen utenom sesongen. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chiefen.v-2 Posted May 16, 2015 Share Posted May 16, 2015 Nei, dytta mastercardet tilbake på plass; lite pen kniv-minner om dusinvare fra en eller annen billigbutikk. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ivara Posted May 17, 2015 Share Posted May 17, 2015 Årsaken til utveksten på baksiden tror jeg må søkes i at Helle ser ut til å orientere seg mot det internasjonale - amerikansk dominierte - markedet. Sikkert derfor hjemmesiden nå bare finnes på engelsk. Og derfor full tang, og derfor en så kalt "scull-crusher" på baksiden. Utveksten kan nok brukes til andre ting også, skrape bark, dele kokosnøtter og what not... ser ofte slike utvekster omtalt som "glass breaker" Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mdm Posted October 21, 2015 Share Posted October 21, 2015 Ser at Lamnia har satt opp prisen på Utvær til kr 1706,- (moms kommer i tillegg ved import), det tyder vel på at det er marked som etterspør denne.... (ser de har den på "bestselger" listen sin https://www.lamnia.com/no/Bestselgere) Bestilt en selv fra Magasinet.no til 1199 + frakt (89) ... ... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mdm Posted October 28, 2015 Share Posted October 28, 2015 Den ble desverre ikke så lenge her hos meg. Skaftet ble for lite for meg, for trangt for mine hender. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
høggern Posted October 28, 2015 Share Posted October 28, 2015 Ser ut som en brukbar kniv, men lurer litt på hvorfor i all verden de har lagt til den horrible piggen på baksiden og stappet den i en slire som ser ut som den er konstruert av resirkulerte sko, kjøpt på europris og sydd av demente dverger... Og gitt den et navn som høres ut som en dame fra kysten enplass. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.