Jump to content

mp18

Members
 • Content Count

  280
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

22 Excellent

Recent Profile Visitors

560 profile views
 1. Denne baikal er egentlig en 100% Toz 34 med baikal stempel på kjøpet... denne er av betydelig høyere kvalitet en mp27. Jeg har begge disse i skapet mitt. Balanse, stor låseflate Mellom løp og bokslås sammenlignet med dei fleste o/u på markedet med hengslebolt og tange på løpsett . Løp er hardkrommet. Bare å Google denne børsa så ser du forskjellen på denne og std baikal 27. Den skyter litt trangt ja, passer meg og min jakt bra .Litt lav stokk ja,men ingen er støpt over samme form så den passer meg godt.
 2. Hei, jeg har god erfaring med disse . Den siste jeg kjøpte har 76mm kammer og utskiftbare choker børsa er Prod i 2018. Den er ikke skutt så mye med ennå .jeg har også en eldre utg kjøpt brukt som virker heilt fint Disse tåler stål fra 1/2 trangboring og åpnere. Saumfar trevirke etter sprekker, og olje den godt for å unngå sprekker.
 3. Kjenn på en baikal.. mange billige baikal børser til salgs. Føles alt bare tungt og feil så finn noe annet. Toz 34 har flere fine hagler som er mye bedre balansert enn baikal fremdeles billige i forhold til kvalitet .så kan du se etter én Mc fra Russland .. deretter så hopper prisen opp til hva du tror du må ha. Selv har jeg ikke komplekser over hva andre mener jeg trenger...jeg har en meget behagelig økonomi så selv om jeg har og kan kjøpe hagler i topp sjiktet av våpen, har full jaktgarderobe så jakter jeg ennå med en enkel løper fra baikal. Denne er lett den har frisk rekyl. Husk Less is more... tror garantert du får prøve forskjellige børser og får gode råd angående hva du trenger på nærmeste skytebane.
 4. Tja... jeg skyter litt sent... sikkert fordi enkelt løperen gir 1 sjanse.. så jeg sikte skyter m alle haglene mine.. Har sett skyttere som er super raske og treffer god på kort hold. Imponert over disse . Men jeg har truffet gode jegere m topp utstyr som også slår av en prat på fjellet. Jeg med enkelt løperen og trang boring, dei med o/u - s/s med choker. Vanligvis så får jeg like mye fuggel som dem. Blir alltid tema dette. Tenker at raske skyttere i tett skog foretrekker kort løp kjapp sving og åpne choker?? Selv så liker jeg 71-75 cm løp uten annen grunn enn at det er det jeg har...🤔😁 .
 5. mp18

  Baikal 43

  Mp 27 0/u frå baikal er vel tryggeste kjøp man kan gjøre.. har ei sånn selv av nyeste årgang. Produsert i 2018 og solgt av norsk forhandler som hadde fått kloa i noen. Men skal man ut å gå så er det baikal enkel løperen som jeg foretrekker...😁... Det har vel kommet konkurrenter til baikal i o/u klassen senere år uten at jeg vet om dei et like driftssikre.
 6. mp18

  Baikal 43

  Baikal er solide greier. Har hatt 58 modell , og også ij 43... Har i dag flere fine børser, men o/u fra baikal og Toz 34 er dagens verktøy på post .. sikkert helt feil å si dette..men vandrende jakt foregår m enkeltløperen ennå..... ......
 7. nå er ikke jeg den rette til å stoppe noe som helst sien jeg jakter med toz enkelskudd 22 lr og baikal 18 enkjelskudd hagle...
 8. tja....... tror tiden er over for å stoppe noe. vet ikke hva svenskene har gjort for å stoppe villsvin , men det kan ikke ha vert vellykket.......... ta heller å utnytt naturens uregerlige veier til noe positivt. nytter ikke å stanse tidevannet ..........
 9. bruker diana 34 luft. vet ikke hvem som selger disse nå. tror dei fleste holder til øvelse på 10-15m skiva i en kjeller...........
 10. mp18

  Kikkert til jakt

  Jeg har denne lille terra kikkerten selv. Det står made in Japan på den. På xxl viste dei meg at dei større terraen var mrk med china,og den lille Japan . Syns begge var gode nok, var lei av å drasse på stor kikkert. Super liten tass som alltid er med.
 11. så,...hva kan man gjøre da?? det er mange arter på sjø og land som ikke lar seg stoppe. her hvor jeg bor så tok noen duster å slapp gjedde ut i flere vassdrag m ørret og røye. garn m.m skulle stoppe det🤣🤣🤣 sier bare glem det.. samme med oppdrettsfisk i elver/pukkel laks/minkoppdrett/atlanterhavs ørsters i sjøen /m.m.. man kan ikke stoppe tidevannet er et gammelt ordtak. kommer villsvin i store horder over grensen og sprer seg langs hele Norge så får man se på det som en ressurs- stoppe det er bare politisk svada som vanlig... kan vi snart gi FAEN i alt teoretiske?? la alle kompetente =jegerprøve beståtte , jakte villsvin og bruke det som en ressurs i stedet for å reise til naboen (svergie ) for samme jakta. småbruk gror i gjen p.g.a. ingen beitedyr. har selv en eiendom på 1100 mål m fiskevann , skog , og utmark. når sauedrift ble nedlagt så kom rådyr,hare , og orre bestanden opp i gjen. hvis villsvin skulle komme på min eiendom så ville jeg hilst dem velkommen.
 12. Blir vel vanskeligst å finne blyerstaning på småkalibrene. Tenker da på 17hmr, 22lr 22wmr som brukes på jakt.
 13. tror faktisk det bare er baikal som har denne av/på justering av ejektorer.
 14. det er ikke tvil om at det er forskjell på disse mekanismene. grunn iden er stort sett den samme okkesom. trekker nok engang frem toz 34 mekanismen i børsa mi. lav kasse,stor hengsleflate .m.m.fremdeles uten knekte orginal slagfjærer i mec.. skulle det skje så byttes disse med lethermann på 5 min. ingen doring.fjærlåsing etc rettogslett genialt... det er stor forskjell på toz mec og baikal mec men baikal sin enkelhet smeller stortsett alltid. at baikal o/u ikke er en browning kopi ser jeg uansett på som et pluss ,ikke nødvendig å kopiere alle ting hele tiden.
×
×
 • Create New...