Jump to content

mp18

Members
 • Content Count

  246
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

10 Good

Recent Profile Visitors

457 profile views
 1. noen som har prøvd denne på rådyr ? hvordan blir slaktet blir med disse?
 2. ja,......... hjelper ikke med børse som passer hvis det ikke funker......☺️🙃..
 3. billig sikker, driftsikker hagle vil jeg påstå heter Baikal. skjelden problemer med disse. selv nyere modeller er gode.
 4. for ordens skyld.. jeg vet jo selfølgelig at før pris/veiledende pris på denne er rimelig optimistisk.... xxl hadde vel en enklere utgave av samme jernet til 1999,- for noen år siden... hvis du kun ser på pris og pålitelighet så er det vanskelig å unngå baikal i min lille verden. siste 8-10 åra så har jeg jaktet mest med baikal enkel løp børsa mi, billig lett og som regel holder det med 1 skudd for meg. skudd nr 2 blir som regel bom ettersom viltet som ikke er påskutt reiser/sjangler med lysets hastighet ut av skuddhold... nyere utgaver er kamret for 76mm ammo. jeg har prøvd federal m 2oz ladning i enkel løperen og rekyl er en smule "frisk" her. en o/u av en eller annen sort er vel det tryggeste og mest flexsible valget.
 5. Nei, finn kode 140887132. Var der jeg kjøpte. Forøvrig så har jeg totalt 4 baikal børser,alle har fungert 100%. Men sjekk treverket og stokk skrue før kjøp.
 6. Hei. Til kr 5000,- får du kanskje ennå en ny baikal fra en av dei store forhandlere vi har. Kjøpte selv en slik helt ny i vår. En avtrekker, løse choker, ejektor som kan settes av,eller på etter ønske. Denne er nå skutt ca 100 skudd selvfølgelig null feil. Ved nykjøp så har man garanti. Olje treverket godt, pass på at skjefte skrue er passe tiltrekt. Kjøper du nytt så kan du spørre fint så sjekker dei sikkert dette for deg. Eventuelt en brukt til 1500,- og oppover. På jakt så tror jeg neppe du klarer å slite den ut.
 7. kan det være noe som jeg tror hette "mc kinley" ?... tror det var det dei hette? t var det intersport som leverte noe slikt..
 8. nei. det er 2 typer stokk til o/u børsene. se på bilder av stokkene. såkalt old style har en bred tange som går over i en smalere på oppsiden. kort forklart der sikring er montert. senere modeller har kun rett tange uten bred overgang til smal tange også sett fra sikrings siden. alle skjefter jeg har vert borti trenger fin tilpasning for å unngå at skjeftet monteres i feil spenn = sprukket kolbe etter en stund hvis den presses på plass.
 9. mp18

  Test av haglepatroner

  har også vert borti noen slike. lurer på om det var winchester som hadde noe slikt? sto vel skogsfugl og hare på dei mener jeg? var ok ammo det.
 10. den første jeg hadde også var stemplet med 650 bar. jeg brukte både lærdueskudd og jaktskudd i stål med den i flere år uten problem. rettogslett p.g.a. uvitenhet. senere etter anbefaling ble løpet kappet slik at det var ca 1/2 boring. den nye jeg har nå med full trangboring har jeg skutt stål jakt/slugs/ og lærdueskudd med p.g.a høyere tr - testing. uansett så er vel fleste våpen på markedet i dag ikke anbefalt å ha trangere choke enn 1/2 på stålhaggel. nå blir enkelløperen uansett foret med bly og skulle det bli stålpåbud så kapper bare jeg ned til 1/2 choke på denne også. på min ble det ikke kappet så mye som 1 cm. ca 5-6mm + filing til oppretting, kanskje7-8mm totalt. bruker mye av gyttorp grouse og gyttorp gås i denne. fine skuddbilder og god effekt
 11. jeg ville tatt en tlf til børsemakerene til gressvik og oppgitt serienr . jeg vet ikke om du må gå gjennom en g sport butikk for å få kontaktinnfo til dem. jeg har hatt samme børsa selv.har i dag en nyere utg med 76mm kammer , har testa 76mm også... det var friskt. lett fint verktøy til jakt der man smyger bærer mye.
 12. mp18

  Kajakkjakt-tråden

  var akkurat det jeg selv også tenkte... tiden...jeg har fått klar beskjed om at det dreier seg om prioritering da.. men ser jo at jo lengre tid det går jo sløvere blir man. har kommet så langt at jeg har skrubbet mose/grønske av kayakken og sett at padlevesten såvidt går på 😨.. baikalen som var med på turene fikk alltid en god klissete omgang med sagkjedeolje før sjøen ble erobret. padling er litt ferskvare selvom jeg har hatt noen timer ombord før. tenker jeg begynner med litt padletrim først. alder er så smått begynt å gjøre sitt til at motorikk/balanse/kondisjon må skjerpes først. selvom jeg ikke er eldstemann hær så er kano/kayakk bedre enn tung ryggsekk nå.
 13. mp18

  Kajakkjakt-tråden

  litt halvgammel tråd... er det noen planer , eller nyere inspill etter 2016? har selv tutlet litt med kayakk og kano men ikke løst skudd fra disse på 10 - 12 år nå.har begynt å få å klø litt i gjen på denne jaktformen. flere som har slumret og beg å få lyst til jakt i kano/kayakk i gjen?
 14. har samme erfaring med "superspeed" patroner i hagle. høyere hastigher mer klattete/ujevne bilder. hubertus papp og baikal jaktpatroner + olympic lærduepatroner) til rype/due/sjøfuggel gjorde susen før også. vet ikke hastigheten på disse,men funket bra. så kom en periode der 12/76 federal kalkun ammo m 2oz ladning var i skuddet for oss. formidabel effekt på rev/gås /skarv full trangboring og druge hold. dette mener jeg ennå er den optimale ammo på slik jakt,selv om den i teorien er saktegående så har den veldig punch og jevne bilder i svermen. jakter sammen med en som snakker varmt om xxl sin saga 34 heavy. vet ikke hastighet her,men like godt som mine superskudd... billige var dei også. konlusjonen min på jakt er at man ikke må bruke for grove haggel. ang hastighet/tung,lett ladning har jeg ikke peiling...jeg skifter mening om dette altfor ofte.......
 15. mp18

  Ny hagle!

  lurte selv på en benelli m2 12/76 fra jakt & friluft. ble i stedet ennå en O/U.....i gjen............. tror benelli er gode greier .
×
×
 • Create New...