Jump to content

mp18

Members
 • Content Count

  274
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

18 Good

Recent Profile Visitors

508 profile views
 1. nå er ikke jeg den rette til å stoppe noe som helst sien jeg jakter med toz enkelskudd 22 lr og baikal 18 enkjelskudd hagle...
 2. tja....... tror tiden er over for å stoppe noe. vet ikke hva svenskene har gjort for å stoppe villsvin , men det kan ikke ha vert vellykket.......... ta heller å utnytt naturens uregerlige veier til noe positivt. nytter ikke å stanse tidevannet ..........
 3. bruker diana 34 luft. vet ikke hvem som selger disse nå. tror dei fleste holder til øvelse på 10-15m skiva i en kjeller...........
 4. mp18

  Kikkert til jakt

  Jeg har denne lille terra kikkerten selv. Det står made in Japan på den. På xxl viste dei meg at dei større terraen var mrk med china,og den lille Japan . Syns begge var gode nok, var lei av å drasse på stor kikkert. Super liten tass som alltid er med.
 5. så,...hva kan man gjøre da?? det er mange arter på sjø og land som ikke lar seg stoppe. her hvor jeg bor så tok noen duster å slapp gjedde ut i flere vassdrag m ørret og røye. garn m.m skulle stoppe det🤣🤣🤣 sier bare glem det.. samme med oppdrettsfisk i elver/pukkel laks/minkoppdrett/atlanterhavs ørsters i sjøen /m.m.. man kan ikke stoppe tidevannet er et gammelt ordtak. kommer villsvin i store horder over grensen og sprer seg langs hele Norge så får man se på det som en ressurs- stoppe det er bare politisk svada som vanlig... kan vi snart gi FAEN i alt teoretiske?? la alle kompetente =jegerprøve beståtte , jakte villsvin og bruke det som en ressurs i stedet for å reise til naboen (svergie ) for samme jakta. småbruk gror i gjen p.g.a. ingen beitedyr. har selv en eiendom på 1100 mål m fiskevann , skog , og utmark. når sauedrift ble nedlagt så kom rådyr,hare , og orre bestanden opp i gjen. hvis villsvin skulle komme på min eiendom så ville jeg hilst dem velkommen.
 6. Blir vel vanskeligst å finne blyerstaning på småkalibrene. Tenker da på 17hmr, 22lr 22wmr som brukes på jakt.
 7. tror faktisk det bare er baikal som har denne av/på justering av ejektorer.
 8. det er ikke tvil om at det er forskjell på disse mekanismene. grunn iden er stort sett den samme okkesom. trekker nok engang frem toz 34 mekanismen i børsa mi. lav kasse,stor hengsleflate .m.m.fremdeles uten knekte orginal slagfjærer i mec.. skulle det skje så byttes disse med lethermann på 5 min. ingen doring.fjærlåsing etc rettogslett genialt... det er stor forskjell på toz mec og baikal mec men baikal sin enkelhet smeller stortsett alltid. at baikal o/u ikke er en browning kopi ser jeg uansett på som et pluss ,ikke nødvendig å kopiere alle ting hele tiden.
 9. kombi er ikke så dumt....har det selv og den er med når jeg ikke vet hva jeg skal ta med på jakt...... enkel løp hagle og enkelskudd rifle og det HELV..valget av sikte......til kombien........ men nå jakter jeg 90 % med enkel løp hagle/OG 22WMR , så da blir det fredelig i hodet..................
 10. blir som i gamledager det da... 17 mai piler med fjær på ...blink i lag med 17 hmr............
 11. hei. min baikal kombi er som alle disse kobiene derifra ferdig justert fra fabrikk. manualen min har oppgitt kulevekt og samskytingen på noen av dei bakerste sidene, det er disse data den er fabrikkregulert for. dette stemmer godt på min.husker ikke data nå men ingen problem med det. enkelt... kort hold hagle, langt hold rifle. funker hvær gang på min i .. 12/76 308w. 20 m er jo kort hold.bruk heller åpneste choke på 20-25m og kule på resten. øv på avstand og kulebane ang rifla.
 12. Føles som en baikal 👍klart en fin følelse m.a.o.😊😊.. klarte bare ikke å holde munn...
 13. mp18

  Test av haglepatroner

  Hei, jeg har ikke eskene til skuddene lenger. Tømmte ammoen oppi 2L isbokser m lokk og satt dei oppå hverandre i våpen skap nr 2. Disse er lagret siden blyforbudet. Er ikke alltid punkterte hetter,men kun disse jeg opplever dette med.
 14. mp18

  Test av haglepatroner

  såda, her var det jeg skulle stille spørsmålet.... har hatt flere tilfeller av pungterte tennhetter på denne og gås utgaven, 4 forskjellige hagler er brukt. ingen annen ammo jeg bruker skjer dette med. god ammo men ikke noe kjekt med sot på tennhettene.
×
×
 • Create New...