Jump to content

mp18

Members
 • Content Count

  315
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

29 Excellent

Recent Profile Visitors

676 profile views
 1. Gås syns jeg blir seigt og tørt i forhold til en and... tar gjerne i mot gode råd ang tilberedning. Ikke min favoritt ennå..
 2. Gress ender ribber Jeg. Tar alltid ut innmat. Tar også vare på krås og hjertet som jeg syns er det beste på hele anden stekes med smør og pepper og serveres i lag m resten. Henger gressender alltid til modning ferdig avkledd og rensket. Sjøfugl flår og rensker jeg snarest mulig. Ingen modning der nei.
 3. Jeg er ikke redd for det. Selvom det ikke kan sies at jeg alltid liker det . Alternativt vet jo nesten alle at hvis ikke salg av noe, så må man vente på utvidelse av våpen garderobe.
 4. Hva med å kvitte seg med 1 rifle ... 5stk rifler må vel holde hvis vi snakker om jakt garderobe...?..
 5. Spørs vel hvilken årgang strømeng kniv.. dagens er jo selvprodusert m moderne utstyr. ang forholdsvis ny for dem herdemåte for deres produksjon's vedkommende så vet vi vel ennå ikke hvor godt dei håndterer dette i masse produksjon. Ind herding ses på deres film som bare gløding av egg + 1-2cm opp på bladet. Tenker metallurgen her har kunnskap om dette ny versus eldre kniver
 6. Enig m m67 ang billig og lydløs jakt. Langs vest kysten her er det ikke aktuelt å skyte på 90m + med salong da det såogsi aldri er rolige vindforhold. Greit m salong når endene ligger akkurat utforbi hagle hold.
 7. Etter at jeg ville prøve. 22LR i gjen på jakt så sitter jeg med følgende mening. Min 22 wmr overgår salongen på det aller meste. Selv føler jeg at vanlig salong funker godt fra max hagle hold + 10-15 m ekstra. Da med behagelige sub skudd og demper. D.v.s. 50 - 60 m er fint på jakt . Legg på 30-40 m exstra opp til 22 wmr = mye bedre avliving og ikke mye kjøtt ødlegelse = fine slakt. Har også prøvd high speed ammo, men presisjon blir åpnere. Hadde gås,rev, hare , vert lovlig i Norge med . 22 LR så hadde nok presisjon og effekt vert ok på riktig hold. High speed i .22LR. Er nok ok i andr
 8. Er ikke enig i at 22wmr smeller nesten like mye som 223. Betydelig mindre smell på den.
 9. Tja.. fremtiden vil vise... hamstring er vel ikke stuerent i miljølandet.. så får vel sylte eller hermetisere berget jeg har av bly ammunisjon..
 10. Da er svaret lett.. jeg starter ingen valgkamp for noen . Politisk diskusjon driver jeg ikke med her . Men jeg lurer oppriktig på hvilke friheter breksit naboen vår har ang dette tema. Eu kan ikke pålegge hele frie værden hva dei tror er fasiten for alle ? Klart hvis bly er så farlig som det sies så er ingen tjent med å bruke det.det er ikke så lenge siden at amalgam var fasiten hos tannlegen.....dette er jo historie nå. Selv er jeg mer bekymret for mange andre typer forurensning enn blyhagl og blyholdige kuler. Opplys meg gjerne, jeg har evnen til å skifte mening v god dokumentasjon. En
 11. Så er jo spørsmålet , ut av EØS, drit i eu og lag vår egen prod ammo.... ?Hva skjer i vårt naboland brexit landet ang dette...noen som vet? Dei har vel noen fabrikker som lager hagle ammunisjon , eller lages gambore m flere i eu land?
 12. Fin innsats hele veien. Så artig at flere ser at enkelt løperen fra baikal har bruks område 👍..trodde nesten jeg var alene som drog rundt på den ennå..😊
 13. Det såg ut som et knall tilbud... men det viser vel litt om avansene i alle leddene... og hva koster den egentlig den runtomkring ? veiledende hva er det ? tror ikke dei gir bort børsa til den prisen heller. Den børsa med en Leopold hadde jeg satt høyt på min liste.
 14. Sjekk også ut Miroku o/u og Winchester o/u som er bortimot samme børse / kvalitet som browning og Beretta. Det er også noen fine Toz/mrk med baikal med baikal der ute.
×
×
 • Create New...