Jump to content

mp18

Members
 • Content Count

  239
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

9 Neutral

Recent Profile Visitors

431 profile views
 1. nei. det er 2 typer stokk til o/u børsene. se på bilder av stokkene. såkalt old style har en bred tange som går over i en smalere på oppsiden. kort forklart der sikring er montert. senere modeller har kun rett tange uten bred overgang til smal tange også sett fra sikrings siden. alle skjefter jeg har vert borti trenger fin tilpasning for å unngå at skjeftet monteres i feil spenn = sprukket kolbe etter en stund hvis den presses på plass.
 2. mp18

  Test av haglepatroner

  har også vert borti noen slike. lurer på om det var winchester som hadde noe slikt? sto vel skogsfugl og hare på dei mener jeg? var ok ammo det.
 3. den første jeg hadde også var stemplet med 650 bar. jeg brukte både lærdueskudd og jaktskudd i stål med den i flere år uten problem. rettogslett p.g.a. uvitenhet. senere etter anbefaling ble løpet kappet slik at det var ca 1/2 boring. den nye jeg har nå med full trangboring har jeg skutt stål jakt/slugs/ og lærdueskudd med p.g.a høyere tr - testing. uansett så er vel fleste våpen på markedet i dag ikke anbefalt å ha trangere choke enn 1/2 på stålhaggel. nå blir enkelløperen uansett foret med bly og skulle det bli stålpåbud så kapper bare jeg ned til 1/2 choke på denne også. på min ble det ikke kappet så mye som 1 cm. ca 5-6mm + filing til oppretting, kanskje7-8mm totalt. bruker mye av gyttorp grouse og gyttorp gås i denne. fine skuddbilder og god effekt
 4. jeg ville tatt en tlf til børsemakerene til gressvik og oppgitt serienr . jeg vet ikke om du må gå gjennom en g sport butikk for å få kontaktinnfo til dem. jeg har hatt samme børsa selv.har i dag en nyere utg med 76mm kammer , har testa 76mm også... det var friskt. lett fint verktøy til jakt der man smyger bærer mye.
 5. mp18

  Kajakkjakt-tråden

  var akkurat det jeg selv også tenkte... tiden...jeg har fått klar beskjed om at det dreier seg om prioritering da.. men ser jo at jo lengre tid det går jo sløvere blir man. har kommet så langt at jeg har skrubbet mose/grønske av kayakken og sett at padlevesten såvidt går på 😨.. baikalen som var med på turene fikk alltid en god klissete omgang med sagkjedeolje før sjøen ble erobret. padling er litt ferskvare selvom jeg har hatt noen timer ombord før. tenker jeg begynner med litt padletrim først. alder er så smått begynt å gjøre sitt til at motorikk/balanse/kondisjon må skjerpes først. selvom jeg ikke er eldstemann hær så er kano/kayakk bedre enn tung ryggsekk nå.
 6. mp18

  Kajakkjakt-tråden

  litt halvgammel tråd... er det noen planer , eller nyere inspill etter 2016? har selv tutlet litt med kayakk og kano men ikke løst skudd fra disse på 10 - 12 år nå.har begynt å få å klø litt i gjen på denne jaktformen. flere som har slumret og beg å få lyst til jakt i kano/kayakk i gjen?
 7. har samme erfaring med "superspeed" patroner i hagle. høyere hastigher mer klattete/ujevne bilder. hubertus papp og baikal jaktpatroner + olympic lærduepatroner) til rype/due/sjøfuggel gjorde susen før også. vet ikke hastigheten på disse,men funket bra. så kom en periode der 12/76 federal kalkun ammo m 2oz ladning var i skuddet for oss. formidabel effekt på rev/gås /skarv full trangboring og druge hold. dette mener jeg ennå er den optimale ammo på slik jakt,selv om den i teorien er saktegående så har den veldig punch og jevne bilder i svermen. jakter sammen med en som snakker varmt om xxl sin saga 34 heavy. vet ikke hastighet her,men like godt som mine superskudd... billige var dei også. konlusjonen min på jakt er at man ikke må bruke for grove haggel. ang hastighet/tung,lett ladning har jeg ikke peiling...jeg skifter mening om dette altfor ofte.......
 8. mp18

  Ny hagle!

  lurte selv på en benelli m2 12/76 fra jakt & friluft. ble i stedet ennå en O/U.....i gjen............. tror benelli er gode greier .
 9. mp18

  Knivstål FAQ

  takker for svar. har en 9" som er brusletto produsert,og en 7" etter nye prod metode. 9" er lettere å få skarp i gjen,men den er litt stor i bruk syns jeg. 7" er mer hendig men syns den er verre å få skarp. føler også at den blir raskere sløv. begge bor uansett i skuffen til fruen på kjøkkenet som "kjøkkenkniver". i felten så foretrekker jeg en mindre standard rustfri kniv .jeg bærer da helle sin jegermester med ulaminert stål , den liker jeg godt.
 10. joda er enig i at finger ikke skal inni avtr bøylen.det er noe jeg selv aldri gjør uansett før skudd. tenkte mer på hvis man ramler og børsa og går av. trenger ikke være i vanskelig terreng det. brekke og tomt kammer har man alltid tid til hvis forsering av vanskelig terreng/gjærdeklyvere. ved fall skal hanefanget på dobbelsikrig holde i gjen hvis hanen slipper første barrigjæren i avtr mekanismen , hanen fanges og stoppes så lenge avtrekker ikke er er aktivisert. men som Mas 36 sier, fornuftig å få tråen tilbake på sporet i gjen , beklager avsporingen (i gjen ) 👀...
 11. hvis man ramler under jakt, hvilke av dei 4 reglene vil beskytte bedre mot vådeskudd enn en dobbelvirkende auto sikring? mener ikke at vi skal være uforsikige men fall og uhell skjer innimellom.
 12. et viktig moment for førstegangsjegere er at dei fleste halvauto/pumper/enkelløpere ikke har automatisk sikring. dei fleste jaktvåpen dobbelløp fåes med dette. baikal o/u og s/s har for ordensskyld også dobbelvirkende aut sikring (hanefang hvis ikke avtrekker er aktivisert). egentlig så er aut sikring en god ting for alle skytevåpen. winchesteren o/u jeg hadde hadde manuell sikring, det samme har toz luxen min. uhell KAN avverges for alle skyttere/jegere med dette.
 13. har vært med på å skrape inn hvitmetall lager og aksel lagrer. dengang i mye større dimmensjoner enn hva man finner på en børse. fort å få et feilskjær på fine flater med slikt verktøy. jeg heller heller mot varsom hånd med nålefil etterfylt av fint oljebryne eller rett tolk med fin slipepasta.poleres til slutt uten å endre anleggflaten/vinkel.. skulle vert inntresant å fått vite hvordan man fjærner tusendeler med skjærende verktøy på frihånd uten å få riper og vinkel/kontaktflate avvik.
 14. støtter BC.Airn her. på sauer sine suhl prod mod 8 så må man vere nøye å undersøke sprekker i overgang baskyle/stokk. mange sprekker i det området. finner du en som er ok der så olje treverket godt i enden mot stål. fine smekre børser. alternativet er en suhl 125/127. enklere utførelse men en annen design på baskyle/stokk sammenføyning og mindre sprekk problem. baikal er billig og bra helt enkelt. alle billigbørser trenger å olje stokken godt for å unngå sprekker.dette tar tid noe som billigbørser ikke blir påspandert på fabrikkene. har brukt mange typer stokkolje,men pr i dag så bruker jeg liberon finishing olje fra fargehandelen. lettbrukt og god. samma hva du havner opp med så stell børsa godt. har du ikke peiling så la børsemaker ta en "service/sjekk" engang i i blandt.
 15. skulle vert artig hvis filmen hadde vist hvilket verktøy som ble brukt for å tilpasse siste tusendelene, og hvordan dei gjorde det. sot kontrollen vi fikk bilder av kan i filmen brukes til å "bare" bekrefte at maskinene allerede har gjort jobben innforbi toleransene. treverk arbeidet og stokk emner derimot viste filmen noe håndarbeid på , men hadde vert gøy å sett mer nettskjæringer tilpassninger etc også. haglen er uansett stortsett mye cnc arbeide noe jeg syns er en fordel selv på dyre børser. på håndgravyrer og div håndutskjæringer på tre eller baskyle på topp kvalitets børser derimot er imponerende og som kunst å reine hvis vakkert utført.
×
×
 • Create New...