Jump to content

mp18

Members
 • Posts

  332
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

733 profile views

mp18's Achievements

Community Regular

Community Regular (8/17)

 • First Post
 • Collaborator
 • Conversation Starter
 • Week One Done
 • One Month Later

Recent Badges

34

Reputation

 1. Har en cz american 22wmr m leupold sikte. Har brukt, prøvd ut diverse jaktammunisjon . Dei fleste er ok. Har landet på cci hp til all jakt, har dei ikke den inne så blir cci gamepoint brukt.
 2. Jeg brukte papp. Satte et kryss på midten. Siktet og skjøt. Så tommestokk og målte avdrift under forskjellige vind styrker. Dette gav meg en pekepinn. Stortsett så holder jeg opp mot vinden uten å måtte la trådkorset gå helt utav eksempelvis brystet til due,rype m.m. blåser det kraftig så må du nærmere eller avstå. Småvilt på avstand er liten blink,og ikke alltid like stillestående som en blink.. må bare prøve deg fram . På ca 60-70m og ca frisk bris mener jeg at det var 5-6 cm.
 3. Her i huset så er det gamle gode polaris kaffekjelen og evergood kokekaffe. Kanskje jeg får prøve fersk kvernet engang🤔...
 4. Har også 22wmr. Innskutt på 70m vindstille dag. Jeg skrur aldri på siktet. Jeg holder opp mot sidevind. Tren på det. Den har betydelig mindre vindavdrift enn .22LR som jeg kjøpte i fjor og prøver på jakt i gjen. Jeg pusser alle børsene etter bruk. Avstand, vindstyrke, størrelse på blink/vilt og skytterens kunnskaper bestemmer grensen for hver enkelt. Det småvilt jeg jakter på er for rastløst til at jeg tenker på å prøve Avstandsmåler, vindmåler, tabeller, 2fot m.m. det er ikke nødvendig å skyte hvis du ikke føler at dette er bankers.
 5. Ja, favoritt børsa mi det... lett og hendig.
 6. Følger denne , lurer på det samme selv...
 7. Har akkurat samme oppfatning.. har i dag både nikon 10x50 , steiner hurtig 8x30 , og zeiss 8x25 m flere.., den beste er en 8x30 russer fra 1982 m ekte lær veske, foret med rødt for i lærveska. Det var den siste en lokal optiker fant etter lager rydding. Russeren er ikke favoritt p.g.a - ikke vanntett og duggfri. men for et skarpt og bredt bilde. 8x25 zeiss er den som er favoritt , god , vann,duggfri kompakt . Men når man snakker om skumring så hadde det vært interessant hvis noen har prøvd den store tunge fujinonen 7x50 ....
 8. Jeg har ikke sett i denne selv, men det skal være en kikkert som heter fujinon 7x50 . Stor,tung men den skal vistnok være noe av det beste i dårlig lys.
 9. Ang tennstift/baskyle rifle/hagle så har det vistnok noe med tykkelse å gjøre. Har som sagt ikke gjort noe med dette selv. Altfor mange som sier noe om dette,men lite innfo om hva som skal/må gjøres. Har derfor lagt mine prosjekt på is inntil jeg /noen vet.🙄..
 10. kombi og o/u har ikke slik/samme mekanisme for ejektor/ekstrator. Min enkelløper har kun ekstrator. Ikke alle kom m ejektor. Den enkelløper m knapp under for av/på ejektor der blir sannsynligvis funksjonen fjernet tenker jeg.
 11. Hei, hagle pipa tilpasses til rifle baskylen. Den er sterkere enn hagle baskylen , samt tennstift går på begge løp/kaliber. Har selv en o/u baikal løpsett som jeg kunne ønsket å tilpasse til baikal kombien min. Vet ikke hvor jeg skal sende settet for dette. Har gressvik fremdeles børsemakere?
 12. mp18

  Rødpunktsikte

  Hvis du har øyne som får rødpunkt prikken noenlunde rund så hadde jeg prøvd. Rødpunkt på mine øyne lager trapeser og andre rare figurer..
 13. Hvordan gikk dette da?
 14. Tullprat , kona jobber som renholder uten fagbrev i lag med flere andre uten fagbrev. Hun har jobbet med dette i 5 år i norge. Har fått tilbud om å ta fagbrev gjennom firmaet nå.Største problemet i renhold er anbud og laveste pris som gjelder. Dei får faenmeg ikke tid til å gjøre 100% topp vask.
 15. mp18

  Bulk i munningen

  Er bulken bare helt ytterst så kan man kappe bort det skada området. Det er et cylindrisk område etter trangboringa. Kommer ann på hvilken trangboring du har nå,eller ønsker deg så går det å kappe inn i trangboringa også. Ref baikal m hardkromma løp som man åpnet trangboringen på. Mange kappet som dei havnet på ca 1/2 og 1/4. Ideelt for stål... selvom det cylindriske området da forsvinner. Vet ikke om det betyr noe.
×
×
 • Create New...