Jump to content

Jaben76

Members
  • Posts

    7
  • Joined

  • Last visited

Jaben76's Achievements

Rookie

Rookie (2/17)

  • First Post
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Reputation

  1. Jaben76

    Helle Utvær

    Si ifra om du finner en perfekt kniv Hehe, det er vel noe av moroa med kniver. Det er så mange variasjoner og løsninger som kan kobles sammen med uendelig mange brukerpreferanser. Det blir mange meninger.
  2. Jaben76

    Helle Utvær

    Helle Utvær ser ut til å ha en fin design, men jeg stusser veldig over at den ikke har Helles sedvanlige trippel laminerte bladstål. Trippellamineringen har etter min mening vært Helles store sellingpoint i forhold til for eksempel Brusletto, som i all hovedsak har et stykke stål i bladet. Jeg har ikke prøvd kniven, men jeg har hatt samme stålet i min Helle Lappland de siste 25 årene. Helt ok, men jeg liker de trippellaminerte knivbladene bedre. Sånn er det. Jeg ser en ny kniv, tenker at endelig har den perfekte kniven kommet, men så dukker det alltid opp noe som skurrer for meg
  3. Jeg har kjøpt Fällkniven BS1, som er knivbladet til Fällkniven S1. Jeg må lage et knivskaft til kniven, og tenkte å bruke noe valnøttre jeg har liggende. I den forbindelse har jeg noen spørsmål, som jeg håper å få svar på. 1. Jeg vurderer å anskaffe en pussemaskin. Hvilken maskin anbefales av de erfarne? Finnes det gode alternativer som også kan slipe metall? 2. Knivbladet har huller på 5,5 mm og 6,5 mm. Det største hullet er til snor. Jeg har kikket etter corbyniter som har 5,5 mm i diameter. Det metriske systemet er ikke helt enerådende i knivverdenen, og alle niter jeg har sett har en annen diameter målt etter tommer. Er det viktig at diameteren er akkurat like stor som hullet i knivbladet? Intuitivt skulle jeg tro det var viktig for å hindre bevegelse langs knivbladet. Alternativet er å gå for en stang. Jeg har heller ikke sett noen rør med diameter 6,5 mm. Alle innspill mottas med takk!
  4. Jeg har hatt en Cold Steel Kukri Machete i et halvannet års tid. Denne macheten er en del av bunnsopet til Cold Steel. Billig på alle måter. Finishen er mildt sagt dårlig. Sliren kan til nød karakteriseres som funksjonell. Skarp egg er fraværende. Cold Steel kaller det en "utility edge". Etter å ha slipt den, har jeg brukt den til å rydde i hagen til foreldrene mine. Kjælenavnet til hagen er "det grønne helvete". Macheten har hogd ned busker og kvister, samt kvisting av felte trær. Til dette grove bruket fungerte den ypperlig. Fremtung, og med bra funksjonelt grep. Etter en dags arbeid bøyde hele bladet seg ganske mye til venstre, sikkert på grunn av det relativt sett tynne bladet foran knivskaftet. Jeg har ikke merket at det har bøyd seg noe mer siden. I tiden som har gått har jeg brukt kniven ved flere anledninger til hagebruk, og den har fungert veldig bra til det. Til sammenligning har jeg en Helle samekniv og en Cold Steel Trailmaster. Som rent huggeverktøy overgår macheten disse. Jeg tok med macheten på kanotur. Der ble den fort uhamslig og klumsete. Konklusjon: Billig og bra verktøy til grovbruk!
  5. Fikk et tilsvarende svar på samme forespørsel nylig Så gjort. Hadde som deg strengt tatt ikke bruk for, bare lyst på. Min lokale forhandler ringte pliktoppfyllende først sin egen kjede, de hadde som forventet ikke, så da kunne han ringe Helle direkte. Noe dager senere kunne jeg hente Temagami CA hos han. Ser et innlegg over her tidligere versjon hadde riller på ryggen (seratering heter det kanskje på nynorsk?) Så en amerikansk review på youtube fra 2011 av CA versjonen der jeg la merket til dette - fordi kniven jeg har fått nå har ikke sådan Den er helt slett på ryggen. Så det ser da ut som det har kommet en ny versjon ja. Hvorfor de har fjernet "rillene" vites ikke. Jeg husker å ha lest en del om denne kniven tidligere, og følgende er hva jeg husker som konklusjon av informasjonen som finnes om kniven. Rillene var på den første versjonen av kniven hovedsakelig for å avhjelpe bruk av fyrstål. Det viste seg visstnok at det var umulig å bruke kniven til det formålet, da de ytterste lamineringene av knivstålet er for mykt. På den andre versjonen fjernet de rillene siden de ikke tjente noen funksjon.
  6. Hei! Jeg har anskaffet meg en Sako AV i 6,5. Jeg betalte 5500. Våpenet virker helt suverent. Nå lurer jeg på hvilket kikkertsikte jeg skal velge. Bruken vil være hjortejakt og jaktfelt. Når det gjelder jaktfelt er vektbegrensningen etter det jeg forstår 5 kg for jaktrifler. Våpenet veier 4370 gram uten reim eller noe. Det vil si at kikkertsiktet med montasjer maksimalt kan veie 600 gram, og da må jeg droppe reim på jaktfeltstevner... Videre tenker jeg at forstørrelsen bør være 12X, siden det er maks av hva som er tillatt på jaktfelt. Våpenet kler sikkert et sikte som slipper inn mye lys - samt at det vel vil være en fordel i en jaktsituasjon, men da går vel vekten på siktet opp. Er en novise på disse tingene, så jeg tar i mot alle råd og tips med takk! Konkrete forslag til kikkertsikter er velkomment!
  7. Hei! Jeg har hatt et lite prosjekt gående der jeg har strippet lakken av en gammel voeher salong. Brukte malingsfjerner og begynte å pusse. Treet, som hadde mange grå områder, viste seg å være en eller annen knallhard tresort som nesten var umulig å pusse skikkelig ned. Var nede i 60 og til slutt til og med en pussemaskin, men enkelte grå områder var umulig å få bort uten at jeg ville ødelagt formen på stokken totalt. Kapitulerte og la noen lag med kokt linolje på stokken. Finishen er funksjonell og smooth, men ser i grunnen helt for jævlig ut Oljen fremhever de grå områdene. Spørsmålet mitt til dere; har dere et tips til noe jeg kan blande inn i oljen for å få en mørkere farge, slik at de grå stripene blir maskert i større grad? På forhånd takk!
×
×
  • Create New...