Jump to content

Beslag av våpen


usikker

Recommended Posts

Leser dere TS sitt startinnlegg igjen...puster dypt...søker her på forumet på "tromsømodellen"... så vil dere se våpenbeslag i slike saker vil og skal (ifølge politiet) medføre tilbakekall av våpenkort. Dette (bruk av forvaltningsloven)vil komme mere og mere i flere saker.

 

TS vil ikke (kvalifisert gjettning) få sine våpen tilbake av politiet eller etter anke til POD...

 

Begrunnelsen er selvfølgelig en "forbrytersk" vilje noe som ikke er forenelig pt med våpenkort ifølge retningslinjene... Slik TS neskriver det var dette ikke ett engangstilfelle eller ett uhell...det var å gi "f"...i en eller flere lover han mente ikke var viktig...

 

TS kan selvsagt (noe som mange steder i landet tar år i sivile saker..) bringe saken inn for "retten"... Mest sannsynlig (kvalifisert vurdering) vil ikke dette føre frem, dog vil det nå ha gått så lang tid at han vil kunne søke våpen nytt...(2-5år).

 

Slik jeg ser det er " konkretisering" i kommende våpenlov vedrørende når" tromsømodellen" skal brukes noe av det viktigste rettsprinsipp for våpenkortinnehavere i kommende lov.

 

Hva gjelder TS (slik han beskriver saken selv) mener jeg dette også i fremtiden er en sak der våpenkort skal tilbakekalles. Dog mener jeg det som for førerkortbeslag er viktig at det er retten(og ikke politiet)som skal avgjøre de objektive vilkår ...

Link to comment
Share on other sites

...puster dypt...
Jeg tolker dette som at du ser ned på de som ikke er enige med deg.

 

Det er helt klart at vi ikke har hele bildet. Og det er ikke vi som skal dømme i denne saken. Men at en forseelse, som ikke har noe med edruelighet eller våpenlovgivingen, skal være nok til at man ikke blir annsett til å være pålitelig nok til å inneha våpen, strider mot min rettsoppfattelse.

 

Kan ikke dere som åpenbart har erfaring fra slike saker, liste omm de forseelser som kan medføre tilbakekallelse av våpenkort, slik at vi som ikke har greie på dette, får vite hva vi skal passe oss for.

Link to comment
Share on other sites

Om det er en forseelse eller ikke, vet vi jo ikke, da vi ikke kjenner hverken tiltale, eller hva som faktisk er gjort. Jeg står fortsatt på mitt, at dersom en person er under etterforsking og har tilstått brudd på brann og eksplosjonsvern loven, så bør våpenkort kalles tilbake, i påvente av hva som skjer. Noe annet ville vært kritikkverdig spør du meg .

Å trekke paralleller til å kjøre litt for fort innimellom blir bare dumt. Vi vet jo ikke hva trådstarter har gjort, i hvilket omfang, og hvor det er fyrt av.

Link to comment
Share on other sites

Det er min oppfatning at brudd på lovgivning utover våpenloven ikke bør føre til rutinemessig inndragelse av våpenkort. I motsatt tilfelle mener jeg man også måtte indratt førerkort, og jeg tror vi alle er enige i at det ikke er hensiktsmessig?

 

Derimot mener jeg at brudd, eller mistanke om brudd, på våpenloven bør medføre rutinemessig inndragelse av våpenkort, dog ikke i alle tilfeller. Paralellen til førerkort fungerer fint her; det er ikke alle brudd på veitrafikkloven som medfører rutinemessig inndragelse av førerkortet, men for de som gjør det skjer dette umiddelbart.

 

Jeg mener det er fornuftig bruk av lovgivningen, og i takt med den generelle rettsoppfatning i befolkningen. Det kan naturligvis være at jeg er på bærtur, og i så fall vil jeg si til mitt forsvar at bær er godt på iskrem!

 

På generelt grunnlag, og uten å kjenne sakens spesifikke fakta, tør jeg påstå at det taler i TS' favør at han har erkjent de faktiske forhold. Dersom TS også kan påvise aktsomhet i utøvelse og oppbevaring skal også dette telle i formildende retning. Jeg kan ikke si sikkert om dette vil være nok til å forhindre inndragelse og eventuelt tilbakekall.

 

Dersom TS i tillegg har holdt de to hobbyene godt adskilt, dvs. ikke benyttet krutt kjøpt på bakgrunn av våpenkort til å lage fyrverkerier, bør dette også tale i TS' favør.

 

Til syvende og sist er det umulig å spå hva som kommer til å skje, og jeg vil ønske TS lykke til, uansett hva som måtte skje.

Link to comment
Share on other sites

Ok. Så dersomjeg bevisst ligger 10-15 kmt over fartsgrensen så er det farvel til jakt og skyting?

 

Blir ikke det litt i samme gate ?

 

Hvis du bevisst bryter veitrafikkloven og gjentatte ganger blir tatt for det blir du bøtelagt og eller mister retten til å inneha førerkort, bryter du andre lover får det andre konsekvenser ... så på en måte er det i samme gate i den forstand at bryter du tillitten til samfunnet så får det en konsekvens ...

 

Å sammenligne kjøp av kinaputter i Sverige på 70 tallet med å produsere eget fyrverkeri i en tid hvor du ikke engang kan ha med deg lighter på fly ... ja da har du ikke fulgt med særlig godt på global politikk i den samme perioden ...

 

Ja jeg savner også kinaputter og luftpistolkrig i skauen, savner derimot ikke røkt kolje, stekt torskerogn og hjemmelagd dress på 17 mai ... en kompis av meg savner den ene nyra si etter at han fikk den gjennomboret av en glassfiberpil i et oppgjør med blokkindianerne ;-)

Link to comment
Share on other sites

Denne hobbyen er altså at jeg har laget og skutt opp fyrverkeri, og andre eksplosiver uten tillatelse. Alle kjemikalier jeg har fremskaffet til denne hobbyen er altså lovlig hver for seg, men det er brudd på nevnte lov å produsere og bruke fyrverkeri/sprengstoff uten godkjennelse fra DSB. Det er altså dette jeg har tilstått å ha gjort.

Ser jo at det kan oppfattes som problematisk for retten å la TS ha fri tilgang på krutt.

Link to comment
Share on other sites

Om overtredelsen bør medføre midlertidig inndragelse av våpen under etterforskning er et vanskelig spørsmål, faktisk kan feil lagring av en gassflaske til grillen være et brudd på brann og eksplosjonsvernloven. Det er altså ikke slik at alle som bryter den loven driver med bombeproduksjon, og jeg ville bli forbauset om ingen på dette forumet med forsett eller overlegg bryter den loven på et eller annet punkt.

 

Jeg frykter uansett at Grevlingen får rett i denne saken:

våpenbeslag i slike saker vil og skal (ifølge politiet) medføre tilbakekall av våpenkort.

Ved å selv bestemme at det ikke er noe rom for skjønn prøver de å fri seg fra ansvar for egne avgjørelser. Problemet er at de ser ut til å utøve skjønn på når de har eller ikke har mulighet til det, det er feks ikke slik at økonomisk utroskap medfører samme automatiske reaksjon.

 

Kjernen i problemet er at vi i alt for stor grad har tillatelseslover, ikke rettighetslover. Politiet har mao lov til å innvilge søknader, men ingen plikt. Vi som borgere har ikke rett på å få innvilget en søknad så fremt vi oppfyller lovens krav, dermed er det i lovens forstand heller ingen straff å få tillatelsen tilbakekalt. Dette er selve fundamentet til Tromsø-modellen, så lenge folk ikke har rettigheter kan de også straffes uten at det faller under definisjonen av straff og fratar folk også alle reelle ankemuligheter. Finnes det et ord for et slikt samfunn?

Link to comment
Share on other sites

Stuerter og kokker i handelsflåten har tilgang på uante mengder hermetisk torskerogn-jeg tror det ble laget et veldig stort parti rett etter krigen som ble distribuert til skipshandlere rundt om i verden; den skjæres i skiver, får en rask runde i steikepanna, legges på rustfritt fat, bæres inn i messen av messegutten, står der en times tid, bæres så ut igjen av messegutten og kastes på havet. Dette gjentaes 2-3ganger pr uke. Sånn har det vært i handelsflåten og sånn skal det være i handelsflåten.

Neste gang skal vi skrive om om elektriske kjøttkaker!

 

 

Hadde jeg vært deg hadde jeg spurt moderatorene om å fjerne denne tråden og tatt denne saken stille og rolig med advokaten du har/skal hyre for å representere deg.

 

Personlig syns jeg du fortjener å bli fratatt våpenkortene, men hva jeg mener spiller ingen rolle. Hehe

 

Trådens aller beste innlegg og beste råd!

Link to comment
Share on other sites

det taler i TS' favør at han har erkjent de faktiske forhold. Dersom TS også kan påvise aktsomhet i utøvelse og oppbevaring skal også dette telle i formildende retning. Jeg kan ikke si sikkert om dette vil være nok til å forhindre inndragelse og eventuelt tilbakekall.

 

Dersom TS i tillegg har holdt de to hobbyene godt adskilt, dvs. ikke benyttet krutt kjøpt på bakgrunn av våpenkort til å lage fyrverkerier, bør dette også tale i TS' favør.

 

Enig, og siden vanlig røyksvakt krutt ikke er brukbart til fyrverkeri er det ganske lett å sannsynliggjøre at en slik sammenblanding ikke har funnet sted. En skyteleder som kjenner deg godt vil også kunne være et godt karaktervitne mtp din omgang med våpen.

 

Ellers ville jeg prøvd å kontakte feks Gunnar Bentzen, altså en av de som har (eller i det minste har hatt) tillatelse til tilvirkning. Det kan hende at han har noen relevante saker å vise til eller råd på hvordan en møter anklager, spesielt av typen "uvettig omgang" som fort dukker opp det øyeblikket en ikke har papirene i orden.

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...