Jump to content

usikker

Members
  • Posts

    8
  • Joined

  • Last visited

usikker's Achievements

Rookie

Rookie (2/17)

  • First Post
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Reputation

  1. Ja det har vel lite med saken å gjøre, men det grevling1 opplyser medfører altså ikke riktighet. Det finnes i praksis ingen mulighet for å produsere å sende opp eget fyrverkeri for private pyroteknikere i Norge. Det eneste man kan er å ta et kurs for å få lov å kjøpe og bruke kommersielt fyrverkeri i klassene over det man ellers får kjøpt i desember. Men dette er i praksis ikke mulig for private, da det er krav om at man skal være med på 10 profesjonelle oppskytninger. Man må med andre ord være ansatt hos et firma som driver med dette på daglig basis. klipp. G.Larson
  2. Uavhengig av meninger om rett og galt i denne saken, er det noen som vet om det foreligger regler om hvem våpnene evt. ikke kan selges/gis bort til, dersom det kommer til det? Det jeg mener er selvfølgelig å overlate våpnene til noen jeg kjenner og stoler på, for ved senere anledning å kunne søke om å få de tilbake. Og vet noen hvordan det eventuelt er med amunisjon, ladekomponenter og krutt? Vil dette kunne gis bort/selges?
  3. Jeg leser i skrivende øyeblikk, og så vidt jeg forstår så er det snakk om preventiv tilbakekalling som har lav terskel, ikke endelig avgjørelse om det forblir sånn for fremtiden. Men dette skal altså en advokat få lov til å kikke nærmere på uansett. Absolutt interessant å høre alles meninger, men hvorvidt det er en sak eller ikke overlater jeg til noen som jobber med det daglig, og som kanskje også har lignende tilfeller å vise til.
  4. Ja det er jeg klar over, men noen automatikk som grevling1 virker å ha forstått at det er, vet jeg ikke om det er.
  5. Det var da en enkel og grei formulering, så dersom man kjører for fort, eller bryter andre deler av vegtrafikkloven med overlegg, så er en automatisk reaksjon av dette beslag av våpen? Så lenge man visste at det man gjorde var ulovlig mener jeg. Eller dersom man som eier av et bygg område eller transportmiddel blir dømt etter brann og eksplosjonsvernlovens § 6.Forebyggende sikringstiltak og vedlikehold, for eksempelvis ikke å ha hatt tilstrekkelig brannvarslingsanlegg eller slukkeutstyr tilgjengelig, så vil en direkte konsekvens av dette være beslag av våpen? Jeg ser hvor du vil hen og delvis poenget ditt, men dersom det hadde vært så sort på hvitt hadde vi ikke trengt hverken advokater eller rettsvesen. Jeg tar kontakt med en advokat og lar han/henne bedømme hvilke muligheter som foreligger. Erverv av våpen krever at man er edruelig og pålitelig, dette åpner i stor grad for skjønn i hver enkelt sak, og jeg mener ikke at det er en direkte sammenheng mellom et overlagt brudd på lovverket og om man er edruelig og pålitelig. I så tilfelle så ville et stort antall våpeneiere blitt fratatt sine våpen for å kjøre for fort med overlegg.
  6. Ja jeg har sett den saken der, det er det mest sammenlignbare jeg har funnet, bare at i den saken der er det snakk om oppbevaring av sprengstoff og brudd på våpenloven i tillegg som det ikke er snakk om her.
  7. Jeg vil gjerne ha navn og telefonnummer på PM ja, det er i en annen landsdel, men jeg regner med at det ikke gjør så mye, kommunikasjon via telefon og mail fungerer fint. Driver å søker på lignende saker på forumet her, man har ikke funnet noen forslag til gode advokater foreløbig.
  8. Hei, jeg har fått meg selv opp i en kinkig situasjon hvor mine våpen har blitt beslaglagt. Litt om meg selv så er jeg midt i tjueårene og har aldri vært beskyldt for uvettig omgang med våpen. Jeg har et utpreget fokus på sikkerhet i alle sammenhenger, og spesielt når det kommer til omgang med våpen. Jeg har vært aktiv jeger og skytter i ca. 10 år. Nå har det seg altså slik at jeg har blitt siktet for, og tilstått brudd på brann- og eksplosjonsvernloven. Jeg har lenge hatt en hobby som jeg bestandig har vært klar over at det har vært en risiko ved, da det ikke finnes mulighet for å utøve den på noen lovlig måte i kongeriket Norge. Denne hobbyen er altså at jeg har laget og skutt opp fyrverkeri, og andre eksplosiver uten tillatelse. Alle kjemikalier jeg har fremskaffet til denne hobbyen er altså lovlig hver for seg, men det er brudd på nevnte lov å produsere og bruke fyrverkeri/sprengstoff uten godkjennelse fra DSB. Det er altså dette jeg har tilstått å ha gjort. Som en reaksjon på dette ble alle mine våpen, ammunisjon og ladekomponenter beslaglagt. Nå har jeg tre uker på meg å komme med eventuelle innsigelser til politiet. På brevet jeg har fått står det altså: "På bakgrunn av at du er siktet for å ha produsert fyrverkeri har politiet grunn til å tro at du for tiden ikke er skikket til å inneha skytevåpen." Jeg vil naturligvis prøve å formulere et brev til politiet i et forsøk på å overbevise om at jeg ikke er uskikket til å inneha skytevåpen. Jeg er altså siktet for brudd på brann- og eksplosjonsvernloven, som har en lavere strafferamme en brudd på eksempelvis vegtrafikkloven, for å sette det i perspektiv. Mine aktiviteter har aldri vært til fare for meg eller andre, og sikkerheten har alltid vært det viktigste også her. Dersom jeg mister muligheten til å utøve den viktigste hobbyen i livet mitt, som er jakt og skyting, så vet jeg ærlig talt ikke hva jeg gjør. At jeg ikke kommer til å utøve den andre hobbyen min mer er jeg inneforstått med, men uten jakta blir livet fattig. Er det noen som vet om det i det hele tatt er noe poeng i å komme med innsigelser til politiets varsel om innkalling, ut fra det jeg har gitt opplysninger om her? Evt. om det finnes advokater med god kunnskap om våpenloven og saker som dette som kunne vært til hjelp ved formulering av et brev? MVH Angrende synder
×
×
  • Create New...