Jump to content

Cruiser

Members
 • Content Count

  864
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Cruiser last won the day on October 16

Cruiser had the most liked content!

Community Reputation

195 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. De nærmere 70.000 våpen som er registrert på avdøde personer er det kanskje greit å få kontroll på 😳
 2. Cruiser

  Sauer 200 str og muligheter til kaliberbytte

  Jeg har LW løp i 280 rem laget av Hansen. Bruker det i Sauer 202. Presisjonen i det løpet er helt strålende. Du kan jo bruke 280 AI i str’en
 3. Cruiser

  Hva savner du?

  Å ha tilgang på hvilken som helst custom låskasse, løp og stokk som usa’erne har..
 4. Cruiser

  Hjorte jakt i terreng på vestlandet

  Hvor ser dere dyrene i kikkert? Vaser de rundt på jorder, eller er går de i Lier med glissen vegetasjon? Her jeg jakter er det, som dere ser på bildet over hjort i terrenget, men de viser seg nesten aldri slik at man enkelt får sett dem. Vi har stort sett tett skog i terrenget. Umulig å sitte i lia på andre siden å lete med spotter. Å bruke en halvtime på å telle dyr her vil garantert ikke gi noe resultat.
 5. Cruiser

  Erstatning for Norrøna Forelhogna

  Bra kvalitet, men plaggene bråker for mye for bevegelig jakt på hjortevilt. (Har Arcteryx bib bukse selv som aldri er med på jakt)
 6. Cruiser

  Vis meg din drilling

  Første rådyrfall for bikkja med ny drilling er gøy 😁
 7. Cruiser

  Valg av Elghund

  Hannhundene (som oss menn) er ofte litt mer stabile i humøret. Man bør også tenke på hvordan løpetid vil påvirke jakten og eventuelle andre hunder som skal benyttes i samme terreng.
 8. Cruiser

  Valg av Elghund

  Da virker det som du har bundet deg til NEG og Jämt. De andre hundene har vel en tendens til å jakte det meste de kommer over. Noen av Jämtene vi har på laget (4 stk), stiller også storfugl hvis de får muligheten. Som du sier, det er en grunn til at de fleste velger NEG (eller jämt). Ikke lur deg selv med ønsket ditt om å ha noe ikke alle andre har 😉 Når det er sagt, så har jeg en bekjent med blanding av NEG og Jämthund. Den har flere elg på samvittigheten enn de andre renrasede elghunden på laget til sammen.
 9. Cruiser

  Villreinjakta 2018

  Jeg bruker dungenser fra Klattermusen. Fantastisk plagg som er lett (290 gram) og veldig varmt. Lomme i plagget som jakken kan vrenges inn i. Da blir den til en liten ball. https://www.klattermusen.com/en/women/jackets/10622u81-liv-2.0-sweater-unisex-raven/
 10. Cruiser

  Stolsekk

  Tre føtter kommer vel mer til sin rett i skogen dersom de er teleskopiske. Vil heller ha vanlig stolsekk med horisontale stenger mellom de vertikale, som bærer godt på underlaget, men i praksis er det vel svært sjeldent man ikke klarer å sitte på en stolsekk i skogen. Litt avhengig av sted og jaktform, foretrekker jeg noen ganger å sitte på bakken. Da har jeg med en 100x60 utklippet bit av et ajungilak bamse liggeunderlag. Fint å sitte på det inntil et tre eller en bergvegg med underlaget trukket opp bak ryggen.
 11. Cruiser

  Elgjakta 2018

  Gikk rolig opp en stor hogstflate og satte meg ned på et sted med god oversikt. Før jeg i det hele tatt så meg så mye rundt tok jeg mat og drikke ut av sekken. Kikket nedover i terrenget og ble oppmerksom på noe svart inne i et kjerr 250 meter lenger ned. Opp med kikkert, joda, elg! Skytekjeppen og rifla sto allerede klar, og et par lave grynt fikk elgen til å sette opp farten mot meg. Stilte seg opp på 150 meter med bredsiden til, og det var det. 174 kg slaktevekt.
 12. Cruiser

  Blodsportrening

  Min erfaring, i hvertfall på hunder som ikke har gått menneskespor, er at det ikke er noe problem å legge blod i samme spor som du går i. Du kan eventuelt forsøke å legge blodsporene parallelt med sporet du går, ved å strekke armen ut til siden og dryppe blod på en armlengdes avstand. Hvis du påviser sporet, og hunden følger det opp, vet du at den går blodsporet. Hvis den slår over på ditt spor, vet du at den foretrekker det. Du kan f.eks legge sporet langs et langt gjerde eller i en jordekant så slipper du å merke. Hvis farten er for høy, så må du øke vanskelighetsgrad. Det kan du gjøre ved å øke liggetid, legge ut mindre luktbilder (kun en dråpe blod, ikke 7-8-10 hvert sted) eller gjøre det å følge selve sporet vanskeligere. Det siste kan du gjøre ved å f.eks lage trappetrinnsspor, dvs 5 meter rett frem, 90 grader til siden 5 meter frem, 90 grader til siden, osv. Da må hunden ha på nesen hele tiden, ellers går den over vinklene. Lange nokså rette spor er vanligvis ganske lett. Disse forslagene kan selvfølgelig brukes i kombinasjon. Pølser for å dempe farten bør du sjekke ut om har effekten du ønsker. Det kan hende bikkja har for stort fokus på å jage videre etter neste pølsebit, og at det er med på å øke farten. Hvis du sender meg mob nr på PM så skal jeg sjekke om jeg har noen rådyrføtter i fryseren på slakteriet i morgen..
 13. Cruiser

  Blodsportrening

  Hvor lang liggetid har du på sporet? Hva er for fort? Hvor store luktbilder bruker du? Har hunden du skal trene blodspor med gått mye spor etter mennesker?
 14. Cruiser

  Stolsekk

  Hei, du bør uansett prøvesitte sekken for å se at du får mulighet til å etablere en god skytestilling. Jeg liker sekker man sitter ganske lavt på. De høye blir fort vinglete i skogen. Selv bruker jeg stolsekk fra bergans. Den har lav sittehøyde og tre utvendige lommer. Den har også lange remmer på lokket som gjør det lett å feste liggeunderlag, fjellduk el.l. Fauna Bjørnen har broren min hatt før. Den brukes ikke lenger. Man sitter veldig høyt og det blir vinglete i skogen. Sikkert fin på isen.
 15. Cruiser

  Hjorte jakt i terreng på vestlandet

  Og noen ganger mange dyr 😉
×