Jump to content

Cruiser

Members
  • Posts

    1,230
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    5

Cruiser last won the day on November 29 2020

Cruiser had the most liked content!

Recent Profile Visitors

1,817 profile views

Cruiser's Achievements

Mentor

Mentor (12/17)

  • Very Popular Rare
  • Reacting Well Rare
  • Dedicated Rare
  • 10 years in
  • First Post

Recent Badges

423

Reputation

  1. Dersom du på forespørsel erkjenner å ha våpen i f.eks bil eller en sekk, plikter du å fremvise dokumentasjon på at du har lovlig tilkomst til det på forespørsel fra politiet, ref våpenloven §20. I praksis betyr det å fremvise våpenkort og legitimasjon. FredrikW beskriver en korrekt utført kontroll i sitt innlegg. Dersom politiet skal se hva du har i sekken, er det visitasjon eller ransaking som ligger til grunn. Regler for dette finnes i Politiloven § 7 og 7a (eksempel er kontrollen FredrikW opplevde) og Straffeprosessloven § 195.
  2. Det går ikke an å si noe spesifikt om hva som skal til for å virke mistenkelig i denne situasjonen. Generelt er det en sammensatt vurdering av erfaring, situasjon, kommunikasjon, visuelle inntrykk og "magefølelse". Å spørre om hva som er i sekken trenger man ikke hjemmel for. Å spørre om tillatelse/samtykke til å gjøre noe man i utganspunktet ikke har hjemmel til er ikke lov.
  3. Har de hentet våpen på bopel er det mer enn en enkelt politibetjents vurdering som ligger til grunn for beslaget..
  4. Hadde han flere våpen i sekken? Eller har politiet vært og hentet resten i ettertid?
  5. Kjøpte du bilen brukt? Hvis en kjeltring har eid den tidligere vil det ofte ligge logger i politiets systemer som dukker opp når man søker på reg.nr. F.eks er bilen omhandlet ifm promillekjøring, smugling eller kjente kriminelle. Har man vært uheldig og kjøpt en sånn bil, blir man sannsynligvis stoppet "sånn minst en gang i måneden", i hvert fall til forholdene har blitt gamle og det ikke er noe tvil om at en ny eier har tatt over kjøretøyet og ikke er linket til tidligere eier.
  6. Selv om man har hjemmel til å gjøre det? Antar du ikke er kjent med politiets anledning til å bruke dekningsild?
  7. Hvis du ender opp med å kjøpe ny kikkert, er Meopta Meosport et godt alternativ. 3-15x50 og parallaksejustering fra 9 meter - -. Jeg har en på 0moa skinne, skutt inn på 50 meter og har 200+ klikk tilgjengelig.
  8. Henger etter (og er i dårlig form), men vinner allikevel.. over FSK, MJK, resten av Forsvaret og Beredskapstroppen .
  9. Alle skarpskyttere i politiet (ikke beredskapstroppen) er UEH-personell. For å gjennomføre et UEH kurs skal du være godt over gjennomsnittlig sprek. Det er bra treningskultur og årlige fysiske tester som må bestås for alle som er i UEH. Blir tullete å erkjenne at du selv ikke er sprek, og samtidig påstå at UEH-mannskap ikke er en dritt sprekere enn deg..
  10. Umulig å vite, som sagt er psykiatri uforutsigbart..
  11. @M67Er det spesialenhetens rapporter du leser? Hva er det som ligger til grunn for din (faglige?) vurdering av div oppdragsløsning som unødvendig konfronterende? Vil forøvrig anbefale alle som har spesiell interesse for politiets bruk av skytevåpen å lese Tor-Geir Myhrer´s bok: Som siste utvei - rettslige rammer for politiets bruk av skytevåpen. Langkølla er ikke borte, den står fortsatt i de fleste politibiler (i hvert fall i sentrale strøk), men brukes nesten utelukkende på demonstrasjoner. Tjenesteperson må forøvrig innhente tillatelse til å medbringe langkølle på oppdrag fra (i praksis) operasjonsleder. Teleskopbatong har erstattet de fleste bruksområder langkølla hadde, og forskjell i lengde tipper jeg er 10-15 cm. Psykiatri er alltid uforutsigbart, det kan være nettopp langkølla som gjør at vedkommende bestemmer seg for å angripe deg.. Tåregass fungerer noen ganger, men overraskende sjeldent på psykiatri. Pepperspray fungerer oftere, men noen ganger ikke i det hele tatt. Pepper fungerer nesten alltid på ikke psykotiske personer.
  12. En annen mulighet er å se til Nederland. Der går politiet med patron i kammer, men til forskjell fra norsk politi kvitterer de pistolen inn i låst skap uten å spenne ned etter endt arbeidsøkt, altså fortsatt ladd våpen. Måten dette gjøres på, er å koble hylsteret (med pistol i) løst fra beltet og plassere det i låst skap uten å ta pistolen ut av hylsteret. Neste dag på jobb henter de ut hylster og våpen, fester i belte og er klare for jobb. Det har ført til særdeles få vådeskudd pr år.
  13. Et prinsipp politiet følger når de benytter skytevåpen, er å skyte til man har oppnådd tilstrekkelig effekt i målet. Hvis hjullasteren er til fare for menneskeliv, i drift og man ikke kan verifisere at fører er satt ut av spill, så skyter man til man har tilstrekkelig effekt i målet, dvs at situasjonen ikke lenger kan påføre noen alvorlig skade eller død. Du har jo åpenbart fundert litt rundt dette @Per-S, så det hadde vært interessant å høre hvordan du mener oppdraget skulle vært løst, tatt sakens initielle opplysninger i betraktning? Se for deg at kollegaen din sitter innesperret i tjenestebil som er vippet rundt, du har skutt 10-12 skudd og hjullasteren er fortsatt i godt driv, hva gjør du da?
×
×
  • Create New...