mS Posted August 19, 2012 Share Posted August 19, 2012 Fikk plutselig lyst på varmrøkt fisk en søndag ettermiddag og tenkte da jeg skulle prøve noe "lurt". Etter en liten runde på kjøkkenet var det nødvendige samlet: Desværre fant jeg ingen tomme ølbokser, så noen pils i solen var påkrevet før jeg kom videre... Neste steg er å klippe bunnen av en boks og toppen av en annen, bruk en boksåpner til den boksen som skal øverst og kniv på den som skal nederst, da blir det både lettere å tre boksene i hverandre og innsnevringen i den øverste boksens bunn hindrer fisken i å brenne seg fast i ølboksens vegger: Den nederste boksen fylles med det som skal bli røyk. Vil du ha sterk røyksmak/lang holdbarhet bør du bruke noe som ligger tett i mot bunnen. F.eks sagflis, bare nålene fra einer eller oppklipte timianstilker. Vil du ha mild røyksmak er einerkvister, høvelspon/"spikkespon" og større trebiter og kvister bra: Legg en bit aluminiumsfolie over flis/kvist slik at fiskekraft og fett ikke renner ned i bunnen: Gni fisken inn med salt og pepper og knyt fast en bommulshyssing i halen: Heng fisken inne i den ene ølboksen: Den åpnedingsen på toppen er perfekt til å feste tråden i: Tre ølboksene i hverandre (selvsagt med fisken øverst og flis nederst): Sett kreasjonen på grillen eller plasser den på glørne i bålet (eller i peisen): Gjør tilsvarende med resten av fisken, du bør ha minst 3 "ølboksovner" for stabilitetens skyld. Hvis ikke må du støtte de på annet vis: Etter en 20-30 minutter er maten klar: Serveres med potetsalt, øl og aquavit I dette tilfellet er det brukt makrell (pir), metoden fungerer også utmerket på små ørret, røye, sik, sild, kjøttbiter og annet som ikke er tykkere eller lengre enn 1,5 ølboks. Røyketiden må selvsagt økes for tykke og massive matvarer (kråkebryst f.eks) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sirhitalot Posted August 19, 2012 Share Posted August 19, 2012 Er ikke boksene dekket med platikk elns på innsiden? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mS Posted August 19, 2012 Author Share Posted August 19, 2012 ikke som gir smak eller lukt hvertfall, og så langt jeg kan se er det bare oksidbelegg på innsiden. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nygaard Posted August 19, 2012 Share Posted August 19, 2012 Skal ikke være noe annet enn aluminium. Artig påfunn! Skal definitivt prøves ut en gang, har sansen for kreative løsninger Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mauser68 Posted August 19, 2012 Share Posted August 19, 2012 Den der patenten var ikkje så dum.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Erlend Meyer Posted August 19, 2012 Share Posted August 19, 2012 De er definitivt belagt innvendig, mest sannsynlig en form for epoxy. Hvis du ikke tror meg kan du varme opp en boks og se det med egne øyne. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chiefen.v-2 Posted August 19, 2012 Share Posted August 19, 2012 Kanskje epoxyen kan dekke over makrellsmaken? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mS Posted August 20, 2012 Author Share Posted August 20, 2012 Har en drøm om at en dag så kanskje det kan skje at en kammerbruker kan se ett bilde av en makrell uten å få akutt krampe i fjasemuskelen Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chiefen.v-2 Posted August 20, 2012 Share Posted August 20, 2012 Kommer aldri til å skje Makrell er agn-ikke mat; sånn har det vært nord for Stadt siden siste istid Men ideen din var kjempegod; og om jeg ikke visste hva som ble servert (slik som da jeg fikk servert katt på Taiwan, snål smak...) hadde jeg nok spist Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bjorn Tore Posted August 20, 2012 Share Posted August 20, 2012 Kanskje epoxyen kan dekke over makrellsmaken? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mS Posted August 20, 2012 Author Share Posted August 20, 2012 [...]og om jeg ikke visste hva som ble servert (slik som da jeg fikk servert katt på Taiwan, snål smak...) hadde jeg nok spist Tror nok ikke dette er metoden om amn vil lure noen til å spise makrell... da er nok fiskekaker mer egnet. (om det ikke er en blind person som skal lures da...) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Noraf Posted August 20, 2012 Share Posted August 20, 2012 Ser chefen har skjønt det......! Sliter litt med å skjønne hvorfor folk her nede er så interesert i å fiske opp agn, og så ikke bruke agna? Snakk om å missbruke fin agn Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Erlend Meyer Posted August 20, 2012 Share Posted August 20, 2012 Fiskekaker? Gammel prosessert fisk? Fysj. Stekt makrell, så fersk at den spreller i panna, da snakker vi. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xesray Posted August 21, 2012 Share Posted August 21, 2012 Makrell e kanon godt. Genialt påfunn No e det pale og lyr som e agn. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
VeT|Us Posted August 21, 2012 Share Posted August 21, 2012 Stekt makrell, mmmmmmmmmmmmm! Servert med iskald CB. Å herre. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
xxaxx Posted August 23, 2012 Share Posted August 23, 2012 Prøvde denne patenten på gåsekjøtt nå, kan absolutt anbefales Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
300 win mag Posted August 23, 2012 Share Posted August 23, 2012 De er definitivt belagt innvendig, mest sannsynlig en form for epoxy. Hvis du ikke tror meg kan du varme opp en boks og se det med egne øyne. Men dette er du sikkert ikke like kritisk til etter at du har satt til livs de 8 halvliterne som må drikkes opp for å lage kreasjonen Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Erlend Meyer Posted August 23, 2012 Share Posted August 23, 2012 Etter 8 pils eter jeg gjerne boksene i mangel på bedre snacks. Men seriøst, selv om ideen er god er jeg svært skeptisk til å røyke maten med avgasser fra epoxy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
900SS Posted August 23, 2012 Share Posted August 23, 2012 Å spise kokt torsk men ikke stekt/røkt makrell er det aller sjukeste. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.