Sjur Dale Posted January 28, 2012 Share Posted January 28, 2012 Bestefar har gitt meg noen kroner, 800, og de har jeg tenkt å kjøpe meg en jaktkniv for. Jeg jakter hjort på vestlandet og kan tenke meg en god kniv til dettte formålet. Spørsmålet er om jeg skal kjøpe en bukkåpner eller en ganske vanlig kniv. Jeg har aldri holdt en sånn kniv. Kanskje det er andre her i forume som har lurt på akkurat det samme? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chiefen.v-2 Posted January 28, 2012 Share Posted January 28, 2012 Litt for mange som skryter av Eka Swingblade til at det kan oversees, så på min handleliste står en slik. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bbdg Posted January 28, 2012 Share Posted January 28, 2012 EKA svingblade anbefales (2 i 1) Det beste er å la andre ta jobben med vomming og heller kjøpe deg cognac for penga Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nord Posted January 28, 2012 Share Posted January 28, 2012 Aner ikke selv, men Jaktfall har vistnok tilbud på EKA SB om dagen! viewtopic.php?f=87&t=65529&hilit=EKA Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fluehuet Posted January 28, 2012 Share Posted January 28, 2012 eka swingblade er dritbra! anbefales på det sterkeste... men er lurt og vente til noe villmarksmesse eller no.. jeg sparte flere hundre kroner i teltet til Clausen under jakt- og fiskedagene Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
haretex Posted January 28, 2012 Share Posted January 28, 2012 ........eller kjøpe denne: http://fjeldberg-knives.blogspot.com/20 ... -idag.html" target="_blank" target="_blank (blir jo ikke noe cognac da ) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xesray Posted January 28, 2012 Share Posted January 28, 2012 EKA E8 Swingblade, eg kjøpte en sånn for noen dager siden. Har ikkje fått prøvd den da. http://www.jaktfall.no/index.php?nr=90&idkategori=1062 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sjur Dale Posted January 28, 2012 Author Share Posted January 28, 2012 Hva syns dere er best av svingblad og sånn kniv med bakover-U foran på knivtuppen? Jeg tenkte først på en sånn, men det kan godt hende EKAsvingbladskniv er løsningen. skal Klausen ha telt under jakt- og fiskedgene? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sindre.S.K Posted January 28, 2012 Share Posted January 28, 2012 Jeg bruker EKA svingblad. Holder seg skarp og er god og jobbe med. Eneste minuset er at den er litt mer plundrete og vaske siden de lure seg unna dritt i sprekker Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sjur Dale Posted January 28, 2012 Author Share Posted January 28, 2012 (edited) bbdg Jeg liker ikke konjakk. Det minner nesten om urin på fargen. Drikker bare whisky fra Islay. Bare prøv en 16 år gammel Lagavuline. Da er du frelst. Jeg tar meg en liten før utvomminga. Hos oss er det slik at skyttern må/skal vomme ut dyret. Hvordan er det hos dere? Edited January 28, 2012 by Guest Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ole_Netland Posted January 28, 2012 Share Posted January 28, 2012 jeg har bare en ting å si, etter å ha brukt swing blade vil der alltid være med en slik på jakt... den er verdt hver krone, selv til full pris.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hisbotten Posted January 28, 2012 Share Posted January 28, 2012 Kjøp EKA swingblade. Den gjer deg mykje kniv for pengane! Har brukt min i 3 år eller noko slikt. Er kjempefornøgd. Har ein del knivar liggjande i skapet ,men det vert som regel alltid EKA'en som vert med på jakt. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jaktlykke Posted January 28, 2012 Share Posted January 28, 2012 Det er lettvint å åpne buken med den vanlige kniven så jeg skjønner ikke hvorfor man må ha en egen kniv til dette formålet...? Forresten Sjur...? Er det du som skriver eller har du glemt å logge av Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nimrod Posted January 28, 2012 Share Posted January 28, 2012 Svingblade er suveren, ikke bare til bukåpningen. Ypperlig til å fjerne bukhinne og uttak av innvoller. Når skinnet skal kuttes langs føtter og hals er den perfekt. Så kan du flippe den om til vanlig kniv. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sjur Dale Posted January 28, 2012 Author Share Posted January 28, 2012 Helga-Mari Det er Sjur som skriv. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bbdg Posted January 28, 2012 Share Posted January 28, 2012 bbdg Jeg liker ikke konjakk. Det minner nesten om urin på fargen. Jeg tar meg en liten før utvomminga. Hos oss er det slik at skyttern må/skal vomme ut dyret. Hvordan er det hos dere? Samme hos oss også.............derfor skyter jeg ikke........bare drikker pissfarget cognac Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sjur Dale Posted January 28, 2012 Author Share Posted January 28, 2012 Takk for mange gode innlegg. På to timar fekk tråden 16 innlegg inkludert meg sjølv. Tråden var for å visa kor engasjert brukarane er i dette fora same kva det gjeld, same kor ofte trådar har vore tidlegare om emnet og kor mange gonger gamle gamle gamle lesarar har ergra seg over at dette har vore oppe tidlegare. Litt skrivefeil, usakelege kommentarar og bokmål pynta eg med. Helga-Mari, du ante noko. Det er svært bra. Sjå tråden: «Er dette starten til slutten?» Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jaktlykke Posted January 28, 2012 Share Posted January 28, 2012 Ahhhh...! Jeg skjønte det måtte være noe for det var liksom ikke "deg" Og har sett den tråden du refererer til nå ja. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
GB Posted January 28, 2012 Share Posted January 28, 2012 @Sjur Jeg vill på de stærkeste annbeffale dei å kjøpe en ganske vanlig kniv. En bukk åpner har veldi snevert bruksommråde da den bare kan brukes på rådyr jakt eller nærmere bestemmt jakt på mannlige rå dyr. Menn dtte var bre mine meninger og jeg jakter ikke annet enn små vilt Dessuten: Nesten alt av brunt brennevin er gode saker! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nord Posted January 28, 2012 Share Posted January 28, 2012 bbdg Jeg liker ikke konjakk. Det minner nesten om urin på fargen. Jeg tar meg en liten før utvomminga. Hos oss er det slik at skyttern må/skal vomme ut dyret. Hvordan er det hos dere? Samme hos oss også.............derfor skyter jeg ikke........bare drikker pissfarget cognac Jeg er allergisk mot hjortedyr. Har tatt i ett en gang, og svellet ekstremt mye. Dunket i et par antihistaminer med kaffen. Har ikke adrenalin, men vurderer det sterkt. I mellomtiden får jeg hjelp. Har bare vært borti ett rådyr og en elg. Rådyret var værst (Første) Elgen var jeg klar over allergien, og var forsiktig til å ikke ta meg i ansiktet og hals. Men klødde som fanden på hender og armer. Nå synes jeg det er moro å gjøre opp dyret selv, så vil nok se på adrenalininjeksjoner å ha i backup. PS; brukte kniv uten bukkåpner. Ellers kan jeg godt ta et par kopper cognac... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nimrod Posted January 28, 2012 Share Posted January 28, 2012 @Nord. Engangshanskene er oppfunnet, nyt dem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sjur Dale Posted January 28, 2012 Author Share Posted January 28, 2012 Eg bukkar og takkar så mykje til alle. Sjølv tykkjer eg mest om ein kniv til alt. Buken, om det er bukk, kodla eller kalv spelar ingen rolle, opnar eg med vanleg kniv. Skinnet får hengja på beina og føl med heile skinnet. Målet er alltid minst mogleg hår på kjøtet og mest mogleg skinn gnua med neven. Med ein stødig kniv opånar eg brystet ved å skjera attmed brystbeinet. Reinsemd er høgt prioritert også på kniven som er lett å vaksa når det er lite med smårom. Når konjakken kjem, spør eg om det er råd å få noko whisky eller akevitt til å svelgja ned konjakken med. Dette er rett for meg, og noko anna kan vera rett for deg. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jegerparanoid Posted January 28, 2012 Share Posted January 28, 2012 Eka swingblade er ett produkt jeg aldri kommer til å kjøpe igjen, alt for dårlig kvalitet. Knekt bladet i overgangen mellom kniv og bukåpner flere ganger. Men en bukåpner er slettes ikke ett dumt verktøy, men foredrar da å bruke en dedikert bukåpner og ikke en kombi-kniv. Bruker selv Gerber sin utgave, med utskiftbare blader (bruker vel gamledagse barberhøvelblader), men det finnes uttalige lignende varianter av samme løsning. Dette er i mine øyne en klart bedre løsning enn den som sitter på swingblade-kniven, med den så ser jeg egentlig ikke noe fordeler fremover en helt vanlig god kniv. Men swingblade scorer jo godt på stæsj og kjekt å ha kontoen, men til praktisk bruk så er den en klar stryk i mine øyne. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ranger Posted January 28, 2012 Share Posted January 28, 2012 Bruker selv en kniv med sånn kombiløsning, men opplever at huken/bukåpneren kan bli fylt med pels som hindrer effektiv oppspretting. Er likevel godt fornøyd med denne typen. Er forøvrig helt enig med jaktlykke; det går veldig greit med en helt vanlig kniv også. Bare å holde en finger på tuppen når man spretter opp. Foto hentet fra Jaktdepotet AS Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bamrud Posted January 28, 2012 Share Posted January 28, 2012 Mange gode anbefalinger her ser jeg. Fantastisk sak en sånn bukkåpner. Men kan den brukes til geiter? Eller må man ha en egen geitåpner til det? Hehe. Konjakken smaker sikkert like godt om man bruker kniv, men en slik swing blade står på ønskelista til neste jaktsessong. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Per-S Posted January 29, 2012 Share Posted January 29, 2012 Jeg har prøvd flere typer bukåpnere som er frest inn som en u på baksiden av bladet. På norsk vilt er det ubrukbart på grunn av hårlengden. Hele dritten blir fylt opp av hår. Bukåpnere som Eka svingblade eller Dick sin profesjonelle slaktekniv (kulekniv) er et fantastisk verktøy. Det er ikke bare ved åpning av buken de er god, men når skinnet skal åpnes langs beina og halsen så virker en skarp Eka eller Dick som en velsmurt glidelås, jobben tar en brøkdel av tiden du bruker med vanlig kniv. Det er ikke uten grunn at slike kulekniver brukes på slakterier. Knivbladet på Eka svingblade er OK, ikke spesielt på noen måte, men brukbart. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
shooter 2 Posted January 29, 2012 Share Posted January 29, 2012 Vet de fleste jeg kjenner som bruker dette redskapet mener den med svingblad er best som flere har nevnt. For min del er jaktkniven like bra Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ilatad Posted January 29, 2012 Share Posted January 29, 2012 Jeg måtte teste eka swingblade etter å ha lest så mye bra om den og synes det er en veldig god kniv mtp prisen. Den har et godt stål som holder greit og enkelt å få kvesse. Bukåpner er ikke et must, men jeg synes det er kjekt å ha. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
toaal Posted January 29, 2012 Share Posted January 29, 2012 bbdg Jeg liker ikke konjakk. Det minner nesten om urin på fargen. Drikker bare whisky fra Islay. Bare prøv en 16 år gammel Lagavuline. Da er du frelst. Jeg tar meg en liten før utvomminga. Hos oss er det slik at skyttern må/skal vomme ut dyret. Hvordan er det hos dere? Avhenger av hvor skytteren endte opp med å plassere skuddet... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Per-S Posted January 29, 2012 Share Posted January 29, 2012 @ Sjur Dale - Jeg kan støtte deg på brennevinsvalget, selv om cognac er godt så lages det noen gode dråper på Islay. Jeg synes de to nærmeste naboene til Lagavulin er vel så bra, men min favoritt ligger litt lenger opp i veien, og er oppkalt etter øyen. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sjur Dale Posted January 29, 2012 Author Share Posted January 29, 2012 No mao eg fram me karte å sjao ka dassa øyadn heite? Oppe poa karte e norøve. Ette da e da in på pole si nettsia. Dar finn eg svar pao om eg ha klard oppgåvao di Per-S. (Ska da ve @Per-S tru?) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sjur Dale Posted January 29, 2012 Author Share Posted January 29, 2012 The Macmillan & Silcut Nautical Almanac 1990 AREA 9 SW Scotland page 451 JURA. Sound of Jura 09.17 knop straum sørgåande 3 timar før HW dover. Jura Single Malt 10 Years Old, Boutique Barrels, Prophecy eller Superstition? Kva vil du anbefala? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Per-S Posted January 29, 2012 Share Posted January 29, 2012 Naboene er Laproaig og Ardbeg, litt "opp i veien" ligger Caol Ila. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
HS Precision Posted January 29, 2012 Share Posted January 29, 2012 Det er Sandvik sin orange EKA swingblade, med godt stål, så er det en med et annet stål som nok er simplere ser jeg. Viktig å være kler over den forskjellen... Det som ikke mange har fått med seg er at denne ikke bare brukes til buken. Den brukes også til å kutte rundt beinene før en flår snittet ned fra hvert bein. 8 kutt i alt+++. Da sparer en eggen på knivdelen. Alt i alt vil jeg si det er en meget god praktisk kniv til praktisk bruk. Kombiner den med en rudolfstropp så kan du barbere deg når som helst også Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sako75 Posted January 29, 2012 Share Posted January 29, 2012 Uten tvil EKA swingblade. Brukt den denne sesongen. Meget imponert! I tillegg til hva kompisen over her nevner, fant jeg også ut at den er svært hendig å bruke bukåpnerdelen til å skjære rundt endetarmsåpningen også. Bare prøv selv og bli imponert. Får definitivt mine anbefalinger. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sjur Dale Posted January 29, 2012 Author Share Posted January 29, 2012 Lafrøy, Ardbeg og Caol Ila frå Aila kjenner eg. Gode saker. Eg trudde du meinte naboøya litt nord om Islay. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zeppern Posted January 29, 2012 Share Posted January 29, 2012 Fikk en EKA swingblade hos dama, den er jeg veldig godt fornøyd med, mn pass på det finnes mange etterligninger ute på markedet, for alt jeg vet kan de være gode og. lykke til med kjøp Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sjur Dale Posted January 29, 2012 Author Share Posted January 29, 2012 HS Precision Kva om du tek snittet ned frå beina først, dreg av skinnet og sidan kuttar beinet, foten, i leddet? Fire bein heng då att i heile skinnet. Har du gjort det nokon gong? Sjølv syns eg det er gir mindre med hår på kjøtet. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pathfinder Posted January 30, 2012 Share Posted January 30, 2012 Mitt råd er at du kjøper en vanlig god kniv uten bukåpner og kjøper en ren bukåpner ved siden av. Rene bukåpnere er hendige og lette. Bruker selv en bukåpner med utskiftbare blad på . Blad er av typen du bruker til å skjere tapet eller gulvbelegg med. Med den bruker jeg bare noen sekunder for å åpne buken. Kjøpte min på en Mekk butikk til 149 kr med reserveblad.Den er laget av Gerber.Med et hylster du kan feste på beltet.Anbefales. Her er den :http://www.joholum.no/index.php?option=com_content&view=article&id=4&Itemid=6 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest graahund Posted January 30, 2012 Share Posted January 30, 2012 Jeg fikk en sånn svingblad i gave. Har ikke brukt den enda, men har sett den i bruk. Veldig efektiv kniv Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
687eell Posted January 30, 2012 Share Posted January 30, 2012 Kjøp deg en kulekniv fra bokken (bokken.no) koster godt under 200 kroner. Helt suveren på alt fra rådyr til digre elger. Heng opp dyret, snitt ett lite hull helt opp mot låra. Inn med kulekniven, og ta et drag helt ned til hakespissen gjennom brystbeinet også. Bare å snitte ut involler. Dyret blir helt rent innvendig, og best av alt, det er gjort på sekunder. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nimrod Posted January 30, 2012 Share Posted January 30, 2012 Mitt råd er at du kjøper en vanlig god kniv uten bukåpner og kjøper en ren bukåpner ved siden av. Rene bukåpnere er hendige og lette. Bruker selv en bukåpner med utskiftbare blad på . Blad er av typen du bruker til å skjere tapet eller gulvbelegg med. Med den bruker jeg bare noen sekunder for å åpne buken. Kjøpte min på en Mekk butikk til 149 kr med reserveblad.Den er laget av Gerber.Med et hylster du kan feste på beltet.Anbefales. Her er den :http://www.joholum.no/index.php?option=com_content&view=article&id=4&Itemid=6 Vet at folk liker den E-Z sip eller hva det var den heter MEN. Den Gerber saken har jeg brukt selv, grei nok til BARE bukåpning på småelg og mindre men ikke i nærheten av Swingblade. Elendig redskap for tyngre opperasjoner. Har også sett flere på elgjaktlaget bruke den. Flere har havarert, noen har tatt med seg fingre i opperasjonen. Kast dævelskapet på bålet og bruk ordentlig redskap. Dick eller geilo bukåpner + kniv, eller Swingblade, alt i ett. Eller bare kniv, det har vært nok siden tippetippoldefar var veldig liten. Har du betalt 149,- for plastikkbiten er du i tillegg blitt lurt, jeg solgte dem for 79,- med god fortjeneste Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.