Geir-J Posted December 15, 2011 Share Posted December 15, 2011 Er det noen som har noe tips til rød vin, som passer til vilt. Tenkte skogsfugl og rein kjøtt. Er ikke så veldig inne på vin;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
blackhawk Posted December 15, 2011 Share Posted December 15, 2011 hei prøv en chilener el italiener (rød) av carmenere druen, er ypperlig til slikt Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Geir-J Posted December 15, 2011 Author Share Posted December 15, 2011 Du har ikke noe forslag på navn? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mullins Posted December 16, 2011 Share Posted December 16, 2011 Har ikke prøvd så mye vin til vilt, men Hellstrøm vinen var bra til elg. Det eneste dumme med den vinenen er at korken er sprøere enn en aksjemegler i et firma som plutselig faller , kort sagt veldig porøs . Håper de bytter ut den kork typen kjapt . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
.223Hugo Posted December 16, 2011 Share Posted December 16, 2011 Ser du har Beretta http://www.vinmonopolet.no/vareutvalg/r ... lectCounty Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Geir-J Posted December 16, 2011 Author Share Posted December 16, 2011 Ser du har Beretta http://www.vinmonopolet.no/vareutvalg/r ... lectCounty" target="_blank he he... Beretta må jo bli bra:) alt med beretta e bra;) dem hadde den til og med inne på polet i rygge;) må testes. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
slemmo Posted December 16, 2011 Share Posted December 16, 2011 Aperitif.no har ofte vinanbefalinger til oppskriftene sine også, så ved å finne en lignende rett der kan du få tips til vin. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kjendis Posted December 16, 2011 Share Posted December 16, 2011 Det som er viktig er at maten ikke slår ihæl vinen, eller omvendt. På polet har vinen gjerne en beskrivelse med rundinger som beskriver hvor kraftig/fylde, fruktig og tanninrik vinen er. Som en veldig, veldig grov tilnærming for å få vinen til å passe til maten så må du ha en formening om hvor kraftig/smaksrik og hvor feit maten er. Altså da ikke bare kjøttet men hele pakka som ligger på tallerken. Er det feit mat så bør vinen ha mye tanniner, mager mat tilsier lite tanniner Er det kraftig mat så må vinen være fyldig, og omvent. Har du f.eks en ukrydret elg indrefilet som presenteres helt tørr, uten saus og med noen pastaskruer inntil kan du ha en lett vin. Serverer du derimot en elg indrefilet som har marinert seg i chili/hvitløk/salt/pepper/fløte marinade i et døgn, sammen med fløtegratinerte poteter og en heftig saus hvor du hverken har spart på rødvin, fløte, smør eller krydder, og danderer biffen på tallerkenen med en svær klatt kryddersmør, ristede pinjekjerner og soppstuing så må du finne en vin hvor rundingene for fylde og tannin er så fulle som mulig. Dette er selvfølgelig temmelig forenklet og har tonnevis med unntak, men det er ikke noe dårlig utgangspunkt. Dette med vin er faktisk akkurat som med hjemmelading og skyting. Du må trene masse og være villig til å eksperimentere endel for å finne gode løsninger. Hvis dere er fler så kan du jo lage en selskapslek ut av problemet. Kjøp fire forskjellige viner. Gjerne etter kriteriene over men f.eks fra forskjellige land (Frankrike, Italia, Autralia og Chile). Sett fram fire glass til hver og en liten skvett i hvert glass. Lag et lite skjema hvor gjestene (og du selv) beskriver lukt, smak og samspill med maten for hver av vinene. Brått så har du fått deg en ny hobby !! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jacob84 Posted December 16, 2011 Share Posted December 16, 2011 jeg er relativ ny som jeger, men har jobbet for Vinmonopolet i 5 år. Så er det noe dere lurer på, så kan jeg stort sett skyte fra hofta. For det første så vil jeg anbefale å kontakte beteningern i butikken, de kan gi deg god hjelp. Ellers så kan du lese litt her: http://www.vinmonopolet.no/artikkel?id=22 Du kan også ringe dette nummeret 04560 som er kundeservice. Der sitter folk som virkelig har peiling på vin. til hjort så er Syrah frå Rhône et godt valg. Min favoritt er likevel Ravenswood Lodi på en Zinfandel 179 kr (3202701) <-- produkt nr. Dette er en god alrounder. Lillebroren finnes i kartong på treliter, og er også terningkast 6 vin. Til sist må jeg si at en Vin ikke passer til alt. En som er god til å drikke alene, er ikke nødvendigvis en god vin til hjortemedaliong. For å si det sånn alle forstår, så skyter du ikke rype med 375HH. Joda det blir nok rype, men ikke nødvendigvis en god matopplevelse. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
300 win mag Posted December 16, 2011 Share Posted December 16, 2011 Gran Feudo Reserva. Billig og god til bl.a elg. http://www.vinmonopolet.no/vareutvalg/rodvin/spania/gran-feudo-reserva-2005/sku-684801 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vest Posted December 16, 2011 Share Posted December 16, 2011 Vil anbefale Brown Brothers Shiraz frå Australia http://www.vinmonopolet.no/vareutvalg/r ... sku-260201 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Scarrow Posted December 16, 2011 Share Posted December 16, 2011 Jeg er heller ikke 'inne' på rødvin, og liker svært sjelden rødvin jeg får servert med mat. (ikke helt voksen enda, liker brus til mat Men jeg fikk en Castillo De Jumilla i gave fra en som kan sånt, og den smakte virkelig godt! Det står at den passer sammen med lyst kjøtt og spekemat, men også til hjortegryte og grillet entrecôte passet den ypperlig. http://www.aperitif.no/Vintips/polliste ... 2010-20878 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Geir-J Posted December 16, 2011 Author Share Posted December 16, 2011 det smakte med en viltgryte:) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
OveR Posted December 17, 2011 Share Posted December 17, 2011 Viner fra Rohne er ofte bra sammen med vilt. Likevel er det vanskelig å si at alle viner fra Rohne passer til vilt siden de varierer fra det lette til det gampetunge og kraftige. En definitiv anbefaling jeg vil gi er Cuvee Gaby fra Domaine de Colombier. Den er fra Crozes Hermitage og vil fungere til det meste av vilt med litt kraftig smak. Det er en syrah-basert vin, og det er en drue som flere over foreslår til viltkjøtt. Vil også nevne at Syrah i Frankrike er samme drue som Shiraz i Australia. Personlig er jeg ikke veldig begeistret for Australsk vin da jeg synes at ofte er for søtlige i smaken. Liker det strammere og fastere. Likevel er det mange som vil foretrekke det Australske siden de ofte framstår som mer lettdrikkelige. Det aller beste tipset mitt er å drikke mye vin. Ikke kjøp det billigste, jeg synes det går ei grense et sted der det ikke finnes brukbar vin til annet enn å lage saus på, og knapt nok det. Den grensa går for meg på endel over hundrelappen. Dette er ingen etablert sannhet da det er mulig å kjøpe billigere vin som er drikkelig men det er langt mellom dem. Det er også fullt mulig å kjøpe dyrere vin som er dårlig. Ellers er det mye bra info å finne hos avisene, spesielt vinspalten i DN er veldig bra. www.vinforum.no er også et bra nettsted. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
emonsen Posted February 3, 2012 Share Posted February 3, 2012 jeg er relativ ny som jeger, men har jobbet for Vinmonopolet i 5 år.Så er det noe dere lurer på, så kan jeg stort sett skyte fra hofta. For det første så vil jeg anbefale å kontakte beteningern i butikken, de kan gi deg god hjelp. Ellers så kan du lese litt her: http://www.vinmonopolet.no/artikkel?id=22" target="_blank" target="_blank Du kan også ringe dette nummeret 04560 som er kundeservice. Der sitter folk som virkelig har peiling på vin. til hjort så er Syrah frå Rhône et godt valg. Min favoritt er likevel Ravenswood Lodi på en Zinfandel 179 kr (3202701) <-- produkt nr. Dette er en god alrounder. Lillebroren finnes i kartong på treliter, og er også terningkast 6 vin. Til sist må jeg si at en Vin ikke passer til alt. En som er god til å drikke alene, er ikke nødvendigvis en god vin til hjortemedaliong. For å si det sånn alle forstår, så skyter du ikke rype med 375HH. Joda det blir nok rype, men ikke nødvendigvis en god matopplevelse. Anbefales. Polet er en faghandel! Spør, og du får garantert svar. Og det som anbefales stemmer! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.