Jump to content

emonsen

Members
 • Content Count

  299
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

emonsen last won the day on December 5 2019

emonsen had the most liked content!

Community Reputation

16 Good

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. emonsen

  Gamle børser

  Enig, det er originalkolben. Den andre har nok ikke det.
 2. emonsen

  Gamle børser

  En Boss & Co.i fra 1902, og en i fra 1907. Original Boss dobbel "Motor Case" fra 1970
 3. emonsen

  kaliber 28

  Ikke nødvendig å lade selv. Magne Landrø i Lillestrøm har Baschieri & Pellagri Flash-patroner kaliber 28/70 med 24g ladning 415 m/s, dessuten Rio 28/70 med 28g ladning (husker ikke hastigheten på disse) Iflg nettbutikken ligger Flash på 5,60 pr patron. Fungerer ypperlig til ryper/duer, og i fjor skjøt jeg orrfugl med Rio-patronen nr 5 og ryper med Flash-patronen. 28 skyter noe trangere enn kaliber 12, og i min Rizzini BR110 bruker jeg sylinder og forbedret sylinder. Behagelig hagle som kun veier 2,5kg.
 4. Ansvaret for våpenskap er ikke hva tråden handler om. «Alle» vet man plikter å ha skap. Så jeg gjentar; Mange steder krever politiet at man innehar våpenskap FØR man sende inn søknad på våpen, noe som jeg ikke kan se er hjemlet i Våpenforskriften, noe jeg tidligere har postet bekreftelse i fra Politidistrikt Vest. Så, man skal ha våpenskap NÅR våpen kommer i hus, men ikke før. Var jeg klar nå?
 5. Nei, du skrev: «Du plikter å ha et godkjent våpenskap for oppbevaring av dine skytevåpen som fastsatt i regelverket. Dette er ditt ansvar, ikke politiet eller noen annens» Det har ingenting med at politiet krever man skal ha våpenskap FØR man søker på våpen ved førstegangs søknad. Det kravet trer ikke i kraft før man tar med våpen i fra forhandler/privat våpenselger. Det er dét tråden handler om.
 6. Håper noen spør POD om det er OK at politiet lager egne lover mtp oppbevaring av ammo.
 7. Ja, man plikter å ha våpenskap når man får våpen i hus, men IKKE for å søke på våpen! Det er sakens kjerne!
 8. Søknaden er klar og vil bli godkjent når dokumentasjon på våpenskap er i orden. Da er det jo greit.
 9. Politi Vest skriver at man ikke må kjøpe skap før våpensøknad er innvilget?
 10. En bekjent sendte e-post til Politi Vest om dette med våpenskap før innvilget søknad. Han fikk raskt, godt og lettfattelig svar. "Hvis du er usikker på om du får innvilget våpensøknad trenger du ikke gå til innkjøp av et våpenskap.Når politiet vurderer en våpensøknad og søker oppfyller kravene, vil de bli kontaktet av politiet som da krever dokumentasjon på FG-godkjent våpenskap. Inntil den dokumentasjonen forligger, legges søknaden i beroNår politiet får den nødvendige dokumentasjonen vil søknaden bli innvilget og sendt søkerVidere sier politiet at søker må selv vurdere å gå til i
 11. Ja, er det et relativt lite problem? Jeg mener at Våpenforskriften skal brukes og tolkes korrekt, også av politiet! Som du selv skriver, det er et viktig prinsipp av politiet ikke finner opp egne regler.
 12. Ehhh, nei etter min mening. Makt utført etter lover og forskrifter, ja! I dette tilfellet hvor politiet lager egne tilleggsregler, nei!
×
×
 • Create New...