Jump to content

kjendis

Members
 • Content Count

  322
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1 Neutral

About kjendis

 • Birthday 05/20/1964

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. kjendis

  olje til knivskaft

  Raunakkes skjefteolje, seff
 2. Bølgene på bildet var på le sida av en øy, var ikke aktuelt å ta bilder når jeg runda øya da jeg brukte mobilen til å ta bilder med. Heldigvis var det nordavind (Bamlekysten og altså fralandsvind) så bølgene rakk heldigvis ikke å bli så store. Men det kan godt hende at Gislefoss "snakka litt romslig"
 3. Jeg synes egentlig jeg har truffet mitt bruk fint med Aquariusen min. Jeg er ikke så mye turpadler. Noen småturer men ikke milslukende padleøkter ute på havet. Kajakkbruken min er primært jakt og fiske. Da synes jeg Aquariusen min med høy primærstabilitet på bekostning av noe lettpadlethet er til å leve med. Jeg holder greit følge med familien allikevel når vi er på tur. Den økte primærstabiliteten øker "leveligheten" i kajakken under jakt og fiske. Jeg padler heller aldri med spruttrekk. Må jo ha tilgang til kikkert, kopp, termos, sjokolade, røyk, lighter, vannflaske og ammo til enhver tid. Har hatt på spruttrekket på meg et par ganger da det blåste opp endel, men dro det aldri rundt cockpiten. Var forresten på den turen det er bilde fra over hvor kajakken er oppe fra vannet. Inn til land igjen så dro det opp litt. 12 m/s ifølge værmeldinga. I regnværet den dagen var det litt surt. Men jeg padler med tørrdrakt og da er det ikke så ille allikevel. Den økte primærstabiliten gjør at jeg har litt større tabbekvote også. Var ute å jaktet med en kompis i hav/tur-kajakk. Han rota litt med avtrekkerne når han skulle skyte en ærfugl og dro av begge løpa på hagla. Etter det var det bare kjølstripa på kajakken hans jeg så en stund før han dukka opp. Jeg snur meg fint og ser bakover, skyter på tvers, fisker makrell kontinuerlig med to stenger når jeg finner stimen, plukker østers på 40 cm dyp. Jeg synes den rett og slett passer mitt bruk veldig bra. Kjøpte med meg en hagle/stangholder som synes på bildene, som jeg synes fungerer fint. Eneste aberet med kajakken er det tåpelige kamuflasjemønsteret på dekk. Men det klarer jeg å leve med. Denne kajakken er i herdeplast, med glass- og karbon fiber. Veier omtrent 20 kg og det er greit håndterbart, selv med ryggen min. Ok, kanskje jeg må reparare med litt gelcoat ellernoe etter et par år til, men det er det verdt. Da slipper jeg et sånt termoplast dråg på over 25 kg.
 4. Smale, ja, løft i bølga, ja, oppdrift, nei. Jeg har ikke en slik baug som du viser fram. En fregattbaug i mangel av bedre beskrivelse. Den gir ikke oppdrift, men den gir løft når du går inn i bølga. Baugen min gir ikke et slikt løft. Det gjør at når jeg møter en bølge så går kajakken rett fram. Omtrent som ubåten jeg var på en gang, i overflatestilling. Er bølga stor nok får du den rett i trynet. (Svak overdrivelse men føles sånn) Er nok en flattvannsbåt dette, sammenlignet med havkajakk.
 5. Soloppgang, kajakk, fugl på dekk, kaffe og hagle (omtrent i prioritert rekkefølge)
 6. Jeg synes ror er helt gull på kajakken. Særlig når jeg legger fra meg åra og tar opp hagla. Spesielt når jeg kommer medvinds rundt kanten på ei holme. Jeg padler rundt og jakter i en slik en: http://www.aquamar.no/havfiske.html Er litt flåtepreg men synes allikevel det er mest kajakk. Det er deilig å ikke tenke på hvilke retning jeg skyter. Den er ikke topp i grov sjø da det er lite løft i baugen, men jeg pleier å padle etter det prinsippet at hvis jeg må ta på spruttrekk så går jeg innaskjærs. Det er uansett for vanskelig å håndtere både termos og kaffekopp over spruttrekket Har vært ute 4-5 ganger i år, sånn rundt nooben sine trakter og over kommunegrensa i sydlig retning. 31 ærfugl hittil. Og hvordan eskimoene lagde sine kajakker og årer synes jeg er temmelig irrelevant. Spesielt når vi vet at de bare hadde en smule drivved og noen skinn å lage utsyr av. Imponerende hva de fikk til, men ikke noe fasit.
 7. kjendis

  Tips til slipeutstyr

  Bare kjøp stroppen. Ikke noe å lure på.
 8. Enig med Slemmo i at en stage bør bygges slik at det er flere løsninger og det skal være endel tvil om hvilke løsning som er best. Når jeg bygger en stage og en løsning blir åpenbar så bygger jeg litt om. Når jeg selv er i tvil om hvilke løsning jeg vil velge er stagen ferdig. Jeg pleier også å lage stagen slik at man kan gå/løpe kort og skyte langt eller løpe langt og skyte kort. Det er selvfølgelig pistol det er snakk om her. Ikke like enkelt å få til på rifle siden det er så mye letter å skyte presist på hold med rifle. Prinsippet kan dog forsøkes å få til også med rifle. Kjipe/vanskelige skudd som kan gjørses enklere hvis du beveger deg litt.
 9. Og glem alt du har sett på film angående lydnivå. Selv .22 pistolen min med demper smeller MYE mer enn en 9mm på film.
 10. Sjekk siste Jakt&Fiske De testet Nikon Monarch 10x42 tror jeg det var. De ble positivt overrasket.
 11. Kanskje du bunner reguleringsrådet med en 31moa skinne ?
 12. kjendis

  Glock-praten

  Jeg pusser Glocken etter 5000 skudd eller til jul, avhengig av hva som kommer sist. Etter puss fordeler jeg 2-to oljedråper på strategiske punkter.
 13. Jepp, Amatør har helt rett Raudnakke sitt lurium
 14. Gen 2 XR synes jeg er et ok retikkel. Passe tykke streker og forsiktige markering (ikke rundinger for markeringer)- http://www.armament.com/heritage-5-25x56 Litt mye julegran etter min smak men den gjør allikevel ikke så mye av seg.
 15. Synes Denne maskinen ser elegant ut.
×
×
 • Create New...