otoen Posted September 25, 2011 Share Posted September 25, 2011 10 sept ble det jammen en tiur på 3.7 kg:).. Hang den opp som vanlig til mørning ute, med viltpose rundt seg. Og i dag kom jeg plutselig på at den henger ute fortsatt:(... Vel, kom meg raskt opp av sofaen og vekk fra sykkelvm på tv, ut for å sjekke tilstanden.. Den så igrunn bra ut, luktet ikke noe (småtett i snuta pga forkjølelse), men hadde fått noen bittesmå hvite klumper med noe rart.. Kunne vært maggot, men mye mye mindre og de rørte seg overhodet ikke.... Endte uansett med at jeg slang den i fryseren, men litt usikker på om den er spiselig? Gradene ute har variert fra nattefrost og rundt 0 grader om natta, til 20 varme på dagen... Hva tror dere? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
haretex Posted September 25, 2011 Share Posted September 25, 2011 Hadde ikke Brimi ei rype liggende på kjøkkenbenken i flere måneder som han tilslutt spiste? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
olepolet Posted September 25, 2011 Share Posted September 25, 2011 syns det hørest litt vel funky ut til å spise.men det er meg Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rufus Posted September 25, 2011 Share Posted September 25, 2011 Hørt om flere som henger fugl 60-80 døgngrader. Hvis du ikke kjenner noen lukt så tror jeg det går bra. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
G.Larson Posted September 25, 2011 Share Posted September 25, 2011 men hadde fått noen bittesmå hvite klumper med noe rart.. Kunne vært maggot, men mye mye mindre og de rørte seg overhodet ikke.... Spyflueegg. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
otoen Posted September 25, 2011 Author Share Posted September 25, 2011 Kan jo være egg ja, da rører de jo ikke på seg.... Men, vil kjøttet være ødelagt av den grunn? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ukrutt Posted September 25, 2011 Share Posted September 25, 2011 Spøsmålet er om du skal spise alene. Kan være lurt og være stille om sånne bagateller som flue egg.. Jeg tillhører dem som hadde spist med god fornøyelse, sjelden en får kjøtt som er tillstrekkelig mørnet. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Münsterjeger Posted September 25, 2011 Share Posted September 25, 2011 Når jeg begynte å jakte for 4 år siden, ble sjeler ofte infisert av slike egg. Børster de av og nøt noen fantastiske middager. De vet den dag idag ikke om disse eggene. Sent from my HTC Sensation Z710e using Tapatalk Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
revjeger Posted September 25, 2011 Share Posted September 25, 2011 tror jeg ikke hadde spist den.. lukter det noe av den da ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
eies Posted September 25, 2011 Share Posted September 25, 2011 Johan Møkkerbakken mørna tiuren 14 dagar. Berre høyr: http://www.youtube.com/watch?v=dGNNXwGD9Cs" target="_blank Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
otoen Posted September 26, 2011 Author Share Posted September 26, 2011 Han Johan var en staut kar ja:) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kriegh Posted September 26, 2011 Share Posted September 26, 2011 Ikke noe problem spør du meg. Har glemt ryper og bare pyntet litt på dem før middag. Bon apetit. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mengis Posted September 26, 2011 Share Posted September 26, 2011 Skogsfugl skal gjerne ha opp til 100 døgngrader, ifølge eksperter. 40 døgngrader er ALT for lite etter mine erfaringer. Men jeg har et spørsmål; er det en fordel å ta ut tarmene av skogsfuglen før du henger den opp? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Melk Posted September 26, 2011 Share Posted September 26, 2011 Skogsfugl skal gjerne ha opp til 100 døgngrader, ifølge eksperter. 40 døgngrader er ALT for lite etter mine erfaringer. Men jeg har et spørsmål; er det en fordel å ta ut tarmene av skogsfuglen før du henger den opp? Denne vil jeg svare på. Helt uten tvil, JA!! De gangene jeg har gjort dette, har jeg sluppet den rare bismaken av (samme som det lukten av tarmer og innvolder) Folk kan si hva dem vil, men drar du ut tarmer, og kanskje legger litt granbar inne i fuglen på lik måte som man gjør med Hare, så vil du merke at kjøttet blir MYE bedre etter mørninga. Prøv det selv, så skal du se. Uansett, blir jo ikke fuglen uspislig hvis du gjør det. Trust me, blir helt konge Vil også legge til at det spiller ingen rolle og fuglen er pent skutt eller ikke, resultatet blit best hvis du tar ut av fuglen uansett. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
olepolet Posted September 26, 2011 Share Posted September 26, 2011 40 døgngrader og 40 døgngrader i veldig varierende tempratur er ikke det samme. det er ikke bra nok å la det henge i 2 dager i 20 grader,ikke 4 dager i 10 grader heller,men gjerne ned mot 4-5 grader. og varierende tempratur fra 0-20 grader..ikke bra i det hele tatt.stabil tempratur er veldig viktig. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maui Posted September 26, 2011 Share Posted September 26, 2011 Om lukte er grei og kjøttet ser greit ut hadde jeg ikke vært så veldig redd for å prøve kjøttet. "Standarden" er jo 40 døgngrader men mange bruker opp mot det dobbelte. Da kan tiuren din henge i 10 dager om snitt-temperaturen gjennom døgnet er 8 grader. Sjekk ellers ut filmen "Det ville kjøttet" for hvordan du best mulig kan ta vare på viltkjøtt... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZizouJR Posted February 4, 2013 Share Posted February 4, 2013 Hei! Jeg er en helt fersk jeger som har et spørsmål angående mørning. Gitt at jeg er på rypejakt(sover i telt) på vidda en hel uke. Om jeg skyter fugl første dagen, hvordan skal jeg da behandle denne fuglen i felt? Har da nesten en helt uke før mulighet til frysing, og temperaturen varierer gjerne fra ned mot 0 til 15-16 grader. Litt vanskelig å holde kontroll på gj.temperaturen, og 40 døgngrader er vel ytterst vanskelig å få til? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
hewi Posted February 4, 2013 Share Posted February 4, 2013 Tilbered og spis de først skutte rypene til middag siste kvelden, er jo en mulighet! Har gjort det selv, og ingenting slår felt-tilberedt rype, dampkokt på einebærbusk Har også tatt med ryper hjem etter en ukestur på fjellet,ingen problemer det. Bare hiv de rett i fryseren når du kommer hjem. Bare sørg for at de henger luftig og mest mulig i skygge hvis det er sterk sol/varme Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pøl Posted February 4, 2013 Share Posted February 4, 2013 Jeg har hatt en del dårlige erfaringer med å henge fugl lenge. Har ikke tatt ut innmaten. blir ei grønn guffe nederst ved brøstet som ikke lukter spes. godt. Er det å ta ut innmaten som gjelder? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SuperHansen Posted February 4, 2013 Share Posted February 4, 2013 Eller så kan du lage deg ett kjøleskap i form av ett dypt hull i myra.La fuglene henge luftig ett døgn slik at de før kjølt seg godt ned,så pakkes godt i plast og trøs langt ned i myra..Det burde funke,ihvertfall sånn i teorien Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZizouJR Posted February 5, 2013 Share Posted February 5, 2013 Henger meg på Pøl her: Kan det være at å ta ut innmat er løsningen hvis de skal henge så lenge som 4-6 dager? Er jo fullt mulig å henge de opp på innsiden av teltet, og muligens finne en kjølig plass i skyggen dersom sola skulle stå på for fullt midt på dagen. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
eies Posted February 5, 2013 Share Posted February 5, 2013 http://www.rotmomusikken.com/vs_johanmokkerbakken.htm Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.