Jump to content

mengis

Members
  • Posts

    44
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by mengis

  1. Skogsfugljakta har virkelig gått bra for støkkjegeren i år. Ikke så mye fugl, men når det først har lettet noe så har det som regel vært svart og stort.
  2. Skogsfugl, spesielt eldre fulg, bør mørnes uten innvoller, med mindre man liker veldig skarp smak av viltet. Erfaringsmessing mener jeg innvoller setter litt smak i kjøttet og det blir rett og slett ikke så godt når fuglen smaker det samme som lukten ved slakting Det er ikke noe problem å ta innvoller uten å ta drakta - Legg fuglen på rygg, napp det værste av fjær rundt mage og rektum. Lag deretter et snitt i baken på fuglen, rett bak ribbein, og "åpne" opp buken med bare hendene. Innvoller drar du enkelt ut med hendene. Fullfør med å skjære bort pakka med innvoller ved å snitte rundt rektum. Lunger må fjernes separat, disse ligger i rillene mellom ribbein. Bare bruk fingertuppene til å skrape de ut. Skogsfugl bør henge 60 døgngrader(max 7-8 grader, ideelt 3-4 grader).
  3. Om noen lurer, så er disse "lusene" artsspesifikke og mennesker kan normalt sett ikke bli smittet.
  4. Du skyter lavskrike? Dårlig stil... "Kjent som jegerens og tømerhuggerens venn, fuglen som dukker opp når matpakka åpnes. En lykkebringer for de fleste i fjellskogen. " Velkommen dårlig karma!
  5. vømmøl Samme som for oss. Kom lørdag, men ble bare til onsdags morgen. Et lite skybrudd på tirsdag gav oss mulighet til et par timer i fjellet - resulterte i to ryper. Trist at perioden gikk helt til dundas!
  6. Noen her som har vært i Lierne i løpet av de første periodene? Skulle hatt rapport ang. skogsfuglbestanden.
  7. Akkurat returnert fra det som skulle være en 2-ukers tur i Vilhelmina, Sverige. Vi kom hjem etter 6 dager. Oppsummering: - Ingen fugl skutt. - Særdeles lite/ingen fugl i området rundt Vilhelmina. To dager med hund gav heller ingen resultat, bikkja fant nesten ikke en fjær. - Vanligvis florerer det med fugl langs veiene her, men i år så vi ikke en eneste fugl etter veien, bortsett fra en gammaltiur som satt og godtet seg utenfor hytteveggen en morgen. - Ifølge lokale har klekkinga feilet fullstendig pga. dårlig vår og sommer, samt totalkollaps i smågnagerbestand. Uansett, stemningen er god på tur. Vedlagt ligger et stemningsbilde;
  8. Skogsfugljakt - På skuddhold igjen anbefales på det sterkeste! En av de bedre, om ikke den beste, skogsfuglfilmen jeg har sett så langt. Bra filming, mange kule situasjoner og masse tiur!
  9. Må si jeg ble imponert over "på skuddhold". Mange situasjoner og meget god filming gjør dette til en av topp tre skogsfuglfilmer jeg har sett. Håper det kommer en oppfølger, blakkisrud!
  10. Du kan umulig være noe annet enn ungkar, raysaur!
  11. Som førstegangsvåpen kjøpte jeg meg en Sabatti Jakt. Flott hagle med livstidsgaranti! Ca 6500,-
  12. Det meste står vel og faller på jegeren, ikke chokene
  13. mengis

    Blyhaggel

    TOSK! håper dette var ikke ment serriøst. Haha, du lukta ikke ironien i denne?
  14. mengis

    Browning maxus

    Flere positive/negative synspunkter på denne hagla? Dere som har kjøpt den, hvor mye har dere betalt? Ser den ligger på alt fra 14,5-16 luringer.
  15. Tiuren i røydrakt var kun nevnt i en bisetning. Men jeg gjentar; 2 kg +- 2 hg er normal vekt på ei røy. Det har blitt tatt røy på nesten 3,5 kg.
  16. 2,2 kg er bra vekt, men ikke allverden. Jeg skøyt ei røy på 2,1 for et par uker siden, og ca 2 kg er normal vekt for ei røy. En bekjent skøyt ei røy på nesten 3,5 kg i Sverige i fjor, da snakker man rekordstørrelse. Vet at det forekommer "transvesitter" på storfugl. En røy på 4,5 kg står utstilt på et museum i Trondheim. Den har drakta til ei røy, men nebbet til en tiur.
  17. Blei det to kjøttmeis, eller to tiurer?
  18. Ikke skogsfuglvær i trøndelag i dag. Likevel tok 3 tiur, 1 orrhane og ei røy til vingene. Røya ble med hjem!
  19. Skogsfugl skal gjerne ha opp til 100 døgngrader, ifølge eksperter. 40 døgngrader er ALT for lite etter mine erfaringer. Men jeg har et spørsmål; er det en fordel å ta ut tarmene av skogsfuglen før du henger den opp?
  20. Noen som har tilbakemelding fra første uka i Lierne?
  21. Start med denne, her får du iallefall litt instruksjon på teknikker for forskjellige situasjoner. Ligger flere videoer der. NB: Tror fløyta i videoen har "byttet" farger på de to delene av fløyta, så du må blåse i motsatt del av den det blåses i på videoen for å få lyd. Så er det bare øve!
×
×
  • Create New...