Jump to content

ZizouJR

Members
  • Posts

    21
  • Joined

  • Last visited

ZizouJR's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Hei der! Hvordan er det å ha en Finsk Spets dersom man bor i leilighet i et forholdsvis tettbebygd strøk? Ser ut som jeg kanskje får meg en leilighet i løpet av 1-2 år og da kommer jeg til å gå til anskaffelse av jakthund. Studerer på NMBU(tidligere UMB) på Ås og regner med at det blir leilighet en eller annen plass i nærheten av Ås, men det er ikke snakk om å bo midt i sentrum. Blir nok en litt avsides plass i et mindre område. Jeg har funnet ut at det ikke er noe mer krevende å finne trenings- og jaktterreng for en finsk spets enn det vil være om jeg skaffer meg en Breton eller strihåret Vorsteh, og når det er båndtvang er det jo uansett ikke så mye jaktrelatert man kan drive med. Jeg er veldig opptatt av ro og passivitetstrening når det kommer til hund, kanskje litt ekstrem vil mange mene, og jeg tror(og vet) at man vil kunne få en ganske rolig og avslappet hund uavhengig av rase. Veldig mye avhenger av hvordan man er som leder og hvor stor vekt man legger på disse tingene. Men, iom. at spetsen nærmest skal oppmuntres til å bjeffe, tenker jeg at det nok vil kunne by på større utfordringer enn om jeg skaffer en stående fuglehund. Så derfor lurer jeg på hvilke erfaringer dere har med rasen når det kommer til bjeffing og hva dere mener om det å ha en slik rase når man bor i de omgivelsene jeg beskriver? Skulle det være helt umulig får jeg heller skaffe meg en stående fuglehund og vente med spetsen til jeg får meg hus og jobb
  2. Hei igjen, Jeg postet et innlegg for litt siden angående litteratur om jakt med spets og litt om hva en slik hund trenger av dressur. Har nå skaffet kompendiet om injagning av skjellende fuglehunder, og føler jeg har fått et godt inntrykk av hvordan denne jaktformen fungerer. En ting har jeg lurt litt på. Til dere her inne som jakter med finsk spets. Hvor i landet er dere bosatt, og hvor foregår jakt og trening? Grunnen til at jeg lurer er fordi jeg har tenkt på det at det kanskje ikke er helt ideelt med en finsk spets dersom en er bosatt i området rundt Oslo. Er oppvokst i Østfold, og siden familie og venner bor her, blir det litt mye å skulle flytte til en plass i Østerdalen bare pga. fritidsinteresser. En bør vel ha trenings- og jaktmuligheter innenfor en ikke alt for lang avstand, og da er muligens ikke denne delen av landet en ideel plass for å eie en finsk spets. Tenker da på ulven. Hva er deres tanker om dette? Drømmen er å bo slik jeg har terrenget like utenfor døra, men det blir nok bare med drømmen
  3. Takk for svar! Ja, hverdagslydighet er jo en selvfølge om man skal få en hyggelig familiehund, men dette tok jeg som en selvfølge:) Får håpe ventetiden ikke blir alt for lang!
  4. Heisann! Jeg er en 23 år gammel gutt som planlegger å skaffe jakthund om 2-3 år. Jeg har erfaring med fuglehund, men har virkelig fått sansen for finsk spets. For tiden sitter jeg og leser 'Skogsfugljakt med skjellende hund' av Øyvind Ravna. Han skriver at en skjellende hund trenger den samme grunndressuren som en fuglehund. Hva tenker spetsfolket her inne om dette? Jeg skjønner at innkalling er viktig, og at 'fot' og 'sitt'også kan være svært nyttig for hunden å kunne. Men er det slik at en spets må gjennomdresseres på samme måte som en stående/støtende fuglehund for å kunne fungere til jakt? Grunnen til at jeg synes at spetsen virker som en spennende hund, er at man kan tilbringe mye tid ute i skogen og ikke på en fotballbane der man gjennomfører ulike dressurmomenter i det uendelige. Ellers lurer jeg på om det finnes noe annen litteratur om jakt og trening av finsk spets som er å anbefalle? På forhånd takk!
  5. I grunn aldri:) Takk for tips.
  6. Heisann! Gammel tråd, men jeg tar den opp igjen iom. at jeg har et lignende spørsmål:) Har nylig kjøpt min første hagle, en Akkar Altay classic o/u. På denne hagla velger man løp ved å skyve sikringen sidelengs mot høyre eller venstre. Problemet med dette er at når jeg skal avsikre hagla, har sikringen en tendens til å bevege seg litt mot midten og blir da stående bom fast slik at jeg ikke får avsikret. Dette er fryktelig plagsomt. Noen som har vært borte i lignende? Bortsett fra dette liker jeg hagla godt, men om det ikke er noe jeg kan gjøre ser jeg ikke noe annen løsning enn å selge. Utrolig kjipt å miste skuddsjanser pga. fikling med sikringen.. På forhånd takk for svar!
  7. Artig tråd:) Baserer du fortsatt treningen på boka til sten christofferson? Hvordan synes du den er i praksis?
  8. Hei! Jeg er på jakt etter en kikkert som skal brukes til vinterjakt etter fjellrype, vandring i skog & fjell, fluefiskebruk og muligens noe topp- og sporjakt(hare). Veldig allsidig bruk som dere ser:) Har sett meg ut opticron imagic 8x32 bga se, men lurer på om jeg heller burde satse på noe mindre og lettere som får plass i jakkelomma? Ser at 8x32 anbefales på kikkertspesialisten, men til turer på fjellet og i skogen med tung oppakning har jeg erfart at jeg sjelden gidder å gå med kikkerten fremme, og er den for stor til å ha i jakkelomma blir den også sjelden brukt. Ser det har kommet en del nyttige svar, men om noen likevel gidder å komme med egne erfaringer og tips er det supert:)
  9. Henger meg på Pøl her: Kan det være at å ta ut innmat er løsningen hvis de skal henge så lenge som 4-6 dager? Er jo fullt mulig å henge de opp på innsiden av teltet, og muligens finne en kjølig plass i skyggen dersom sola skulle stå på for fullt midt på dagen.
  10. Hei! Jeg er en helt fersk jeger som har et spørsmål angående mørning. Gitt at jeg er på rypejakt(sover i telt) på vidda en hel uke. Om jeg skyter fugl første dagen, hvordan skal jeg da behandle denne fuglen i felt? Har da nesten en helt uke før mulighet til frysing, og temperaturen varierer gjerne fra ned mot 0 til 15-16 grader. Litt vanskelig å holde kontroll på gj.temperaturen, og 40 døgngrader er vel ytterst vanskelig å få til?
  11. Takk for svar:) Ble plutselig litt mer optimistisk nå Blir førstegangseier og har ingen planer om å stille på jaktprøver eller utstillinger. Derfor krever jeg vel egentlig ikke like mye av foreldrene som en erfaren hundeeier som deltar på prøver og utstillinger. Ønsker meg bare en frisk og god familiehund jeg kan ta med jakt og turer. Og for å få til en god familie- og jakthund er vel arbeidet jeg legger ned mye viktigere enn hva foreldrene heter og har prestert? Skal ta kontakt med noen av oppdretterene, så får vi se hva de sier:)
  12. Registrerte meg på diskusjonsforumet til breton.no for snart en måned siden, men brukeren har ikke blitt aktivert enda.. Poster derfor her i stedet:) Jeg er en student på 21 år som har veldig lyst på hund om ca. 2-3 år. Det er fortsatt en god stund til, men jeg ønsker å være så godt forberedt som mulig. Har lest de siste postene i denne tråden i tillegg til å ha lest alt jeg har kommet over på ulike forum, og sitter igjen med et inntrykk av at det er veldig vanskelig å få tak i valp. Dersom man begynner letingen 1-2 år i forveien og tar kontakt med ulike oppdrettere, hvor vanskelig vil det da være å få tak i valp? Finnes sikkert ikke noe fasitsvar på dette, men lurer litt på hva som er normalt. Har veldig lyst på Breton, men dersom det ikke lar seg gjøre å få tak i en brukbar valp etter 1-2 års planlegging/venting, burde man kanskje satse på en annen rase?
  13. Jeg har en Fjällreven Vidda bukse jeg har hatt i ca. 5 år nå. Bruker den hele året så lenge det ikke regner alt for mye. Utrolig slitesterk, ikke tegn til slitasje. Er nå 21 år, og har brukt Fjällreven så lenge jeg kan huske. Holder vann unna ganske bra dersom man impregnerer den med Greenland Wax en gang i blant.Ved at de selger Fjällreven i Sportsshopen på Nordbysenteret i Sverie. Ellers finnes det jo en del nettbutikker som selger Fjällreven.
  14. Kjøpte nettopp et par Viking Sniper GTX. Noen tips om hvordan disse skal vedlikeholdes?
  15. Tar opp denne tråden igjen. Er ute etter en jakke jeg kan bruke til jakt hele sesongen i all slags vær fra smygjakt i skogen til rypejakt i fjellet. I og med at jeg er student vil det med tanke på økonomien være lurest å kun kjøpe en jakke. Har tenkt litt på Forelhogna paclite og Dovre, men er litt usikker på om de er egnet for smygjakt? Var nylig innom norrøna sine nettsider, og ser at Forelhogna paclite jakke/bukse ikke lenger er å finne, betyr dette at de kommer med noe nytt i løpet av året?
×
×
  • Create New...