Jump to content

REVEJAKTA 08/09


Bård 308

Recommended Posts

Dagens resultat ble 6 grevlinger og 1 rev!! :D Grevlingene fant vi i samme hi ved hjelp av en kamerats fantastisk gode foxterrier. Dessverre ingen bilder da jeg ikke har kabel til mobilen :( Skulle i utgangspunktet på revejakt, men støveren til kompisen hadde litt problemer med å finne nattefot. Ikke ett spor å se heller, så hvor mikkel har gjort av seg igår natt er ikke godt å vite. Kan være været som har gjort at mikkel har ligget inne hele natten. Vanligvis bra med rev i det området.

 

Sendte foxterrieren i et enormt grevlinghi istedet, og der ble det texas :) Utrolig morsom dag. (Grevlingjakten kan leses om i sin helhet i "Hijakt på grevling-tråden" her på forumet).

 

Reven ble skutt av en av jaktkameratene, uten bruk av hund etter endt grevlingjakt. Den gikk og tusla på et jorde. :) Årsvalp på rundt 6kg.

Edited by Guest
Link to comment
Share on other sites

  • Replies 2.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Dagens resultat ble 6 grevlinger og 1 rev!! :D Grevlingene fant vi i samme hi ved hjelp av en kamerats fantastisk gode foxterrier. Dessverre ingen bilder da jeg ikke har kabel til mobilen :( Skulle i utgangspunktet på revejakt, men støveren hadde litt problemer med å finne nattefot. Ikke ett spor å se heller, så hvor mikkel har gjort av seg igår natt er ikke godt å vite. Kan være været som har gjort at mikkel har ligget inne hele natten. Vanligvis bra med rev i det området.

 

Sendte foxterrieren i et enormt grevlinghi istedet, og der ble det texas :) Utrolig morsom dag.

 

Hørtes utrolig artig ut å drepe seks grevlinger ja

Link to comment
Share on other sites

Nesten så jeg ikke tror det selv! Fikk rev nr 2 nøyaktig kl 12.00 i natt!!

Dette var første natta i glugga, siden sist Onsdag da jeg skjøt min første rev.

 

Jeg gikk opp til glugga klokka 22.20.

I det jeg kom opp, fikk jeg plutselig se 2 øyne som glinset i skogkanten på 60 meters hold. Jeg hiver meg over sekken og finner fram magasinet. Sniker meg fram til luka, men reven har tydeligvis hørt meg, så han forsvinner.

Men med høy puls etter hendelsen, setter jeg meg ivrig ned og håper på at det skal dukke opp flere.

Ingeting skjer, og klokka nærmer seg 12. Har ei klokke som piper for hver time, så jeg bestemte meg for at når neste pip kommer, skal jeg starte å pakke sammen! Akkurat på sekundet da klokka piper, kommer det plutselig fram en rev! Han kommer travende på 50-60 meter. Jeg kaster opp rifla raskere en lynet, og venter til rette øyeblikk. Så smeller det.. Noen sekunder går, før jeg får summet meg litt og kruttrøyken forsvinner. Da setter reven i et H.... leven! Han hyler og setter full fart rett over jordet. Er livredd for at jeg kom til å miste den, men etter 100 meter stopper han opp. Da smeller det på nytt! Og jeg har skutt min 2 rev i historien!!

 

Har fått veid den sånn ca, og jeg tror den ligger mellom 8-9 kg.

 

Bilder kommer i morgen.

 

Hilsen TikkaReven

Link to comment
Share on other sites

Aaaah! Endelig fikk jeg sneket til meg to timer forran åta. En hel uke siden sist. Jeg har pinadø blitt så gal at jeg har gått med på å pusse opp badet, nå like før jul :evil: Må være rabies eller noe lignende jeg har fått.

 

Uansett. To rever var på besøk. Den ene klarte jeg å skremme ide jeg skulle lene meg over børrsa (flyttet en fot litt uforsiktig i den knasende "potetgull-snøen").

 

Vanskelige forhold med sprø snø og blikk stille vær. Snudde det ganske enkelt til min fordel. Tok av lue og hørselsvern for å lytte ut i natten. Og som jeg hadde ventet, hørte jeg mikkel kom gående over jordet lenge før han var i nærheten. Da reven kom ruslende forran posten, var jeg alerede klar :twisted:

 

En liten tispe på 6kg

IMG_2661.jpg

Etterpå ble det hjemm til kona å få frokost.

Edited by Guest
Link to comment
Share on other sites

Gratulerer til alle dere som har fått skutt rev. Jeg hadde en på åta på Fredag`s kveld mens vi satt å så på TV kl 20:00. Gikk ut kl 23:15 og satte meg i bua. Like før kl 01:00 kom det en rev innom igjen, men den bare rusla rett forbi, like ved åta. Viste ingen interesse for åta i det hele tatt. :shock: Skal dra ut i ettermiddag og forsøke noen timer i kveld. Har vært veldig stor aktivitet på åta forrige uke frem til helgen. Den blir veldig skeptisk når den ser at det er folk på hytta. Dror fra hytta i går mitt på dagen, så det har vært stille der en stund nå derfor tror jeg at muligheten i kveld er til stede. Skal forsøke å lokke med PeeWee fløyta.

Link to comment
Share on other sites

To rever var på besøk. Den ene klarte jeg å skremme ide jeg skulle lene meg over børrsa (flyttet en fot litt uforsiktig i den knasende "potetgull-snøen").

 

sitter du ikke i glugge?

trodde det var et must for å lure reven

Neida. Ikke noe must. Bare en lettere tilgang til komfor :wink:

 

Et bord og en stol er nok. Hvis du da klarer å kle deg slik at du ikke fryser, får jakta en helt ny og fantastisk dimensjon. Har en liten bu også. Men blir været så dårlig at jeg må ty til den, er det lite rev å se. Det å få reven på kloss hold under åpen himmel gjør noe med deg.

 

Dette krever selvfølelig en del trening: Forskning på bekledning, prøving og feilig på hva/hvor mye du kan gjøre ut av deg under ulike værforhol ut fra hvor nært reven er (Der har jeg feilet mye), og selvfølgelig utholdenhet og tolmodighet.

 

Små detaljer kan gjøre at du holder deg var en hel natt i 10- og vind. Men utholdenhet er viktigst. Sovner du i 10- og vind, Fryser du garantert når du våkner.

 

Dette er helt sikker ikke for alle. Men greier jeg å lure reven slik vær og føre var i natt (der jeg bor), ja da fylles jeg med glede og en smule stolthet :wink::D:D

 

ANBEFALES :!:

Link to comment
Share on other sites

Endelig litt liv på åta!!! Har sett rev på åta midt på dagen på både fredag og idag. Har ikke sett den sjøl men den skal vistnok være veldig mørk muligens en korsrev( sjeldent på dissa traktene). Så da får vi håpe at han tar en tur innom til helga så 6,5`en får prøvd seg :wink:

Link to comment
Share on other sites

hørtes intressant ut :)

 

har du lys på åta??

er man avhengig av det??

tenkte å ordne meg en åteplass litt oppi skøuen, unna folk, å da blir det litt vanskelig med lys :?

eller er det bare å investere i en god kikkert med stor lysåpning

Jeg bruker lys (Hella Rally Cool Blue). Montert på fjøs vegg.

Lys er en fordel. Selv om du har en lyssterk kikkert, ser du ikke mye på svarte natta. Skal du jakte uten lys, begrenser du antall timer på åta.

 

Så lenge du ikke er til bry for naboene, kan du legge åta i hagen om så. Reven gir seg blanke i noboen.

 

En anbefaling: Rigg deg til slik at du har oversikt over et så stort skuddfelt som mulig. Hvis det er nokk av mat i skogen, kan det gå dager, uker, før reven prøver seg på selve åta. Istede nøyer den seg med å inspisere på litt avstand. Hvis du vil skyte mye rev er det da du må ta`n.

Det er meget sjeldent jeg har skutt rev som er på selve åta.

 

Lykke til :D

Link to comment
Share on other sites

Var en god søndag for ekornligaen i går, og nå henger det 4 nye rever på garasjeveggen. 3 av revene ble sprengt ut av borderterrieren Astrix, mens en ble felt i los for blandingsstøveren Ronja og russerstøveren Hero. Nysnøen og gode hunder gjorde dette til en topp jaktdag. Med tanke på fellingslista på første side kan nok ikke Koppangshannen krediteres for noe annet enn å ha skutt noen hull i lufta :D:D

Link to comment
Share on other sites

:arrow::arrow::arrow::arrow::arrow:

Nå lar vi denne tråden handle om REV og REVE JAKT.

chat har vi chaten til

:arrow::arrow::arrow::arrow::arrow:

 

En oppfordring fra en Gammel Gretten Gubbe og moderator.

La tråden handle om REVEJAKT.

Intern diskusjon tar vi på PM eller Chatten.

Det å Quote forut gående innlegg gjøre vi får å fremheve ting i debatten eller henvise til løsninger og eller spørsmål.

 

Prøv å hold dette så slipper jeg eller andre av moderatroene å irritere oss.

Link to comment
Share on other sites

Har ordna meg med åte å det begyner å nærme seg at jeg skal sitte oppe å vente på reven.

Har da et spørsmål!!

 

Skal skyte reven med en 223 remington rifle å lurer på hvilken patron jeg skal bruke? Jeg gidder ikke skyte reven hvis jeg kan krabbe inni reven via utgangshølet etterpå. Er inntresert i å bevare skinnet her :)

 

Har leita litt på forumet men de fleste revene dere skyter her ser ut som de er skutt med tanks ;)

 

Takker for alle svar :D

 

Rune

Link to comment
Share on other sites

http://kammeret.no/forum/viewtopic.php?f=20&t=970&p=

 

Se om du finner svar i denne tråden. Og alle som lurer på ting og tang om revejakt, det meste er godt omhandlet før, både i denne tråden og i andre tråder. På side 1 i denne tråden er det en som har funnet frem til en del tråder om revejakt som er postet før her på forumet. Fungerer veldig fint som oppslagsverk.

Link to comment
Share on other sites

Har ordna meg med åte å det begyner å nærme seg at jeg skal sitte oppe å vente på reven.

Har da et spørsmål!!

 

Skal skyte reven med en 223 remington rifle å lurer på hvilken patron jeg skal bruke? Jeg gidder ikke skyte reven hvis jeg kan krabbe inni reven via utgangshølet etterpå. Er inntresert i å bevare skinnet her :)

 

Har leita litt på forumet men de fleste revene dere skyter her ser ut som de er skutt med tanks ;)

 

Takker for alle svar :D

 

Rune

Skyt`n i hode.

Link to comment
Share on other sites

Disse har jeg prøvd i 22-250:

 

Har prøvd 40gr Blittz King nede i 1020m/s. Funker som bare det. Ikke utgangs hull.

 

Nosler Bal.tip 40gr fungerer ikke, uansett hastighet (på grunn av den tykke bakdelen på kula).

 

Siarra TNT 50gr fungerer faktisk, hvis den er hardt laddet.

 

40gr V-max fungere omentrent like godt som Blitz King. (Har en anelse om at Blitz King er hakket hvassere/bedre)

 

Dette er mine erfaringer. Lykke til :D

Link to comment
Share on other sites

jeg har et reveåte ca. 40 meter fra en skogkant og 20-25 meter fra glugge-opningen. men nå i de siste dagene har det komt veldig mye snø. litt over 1 meter. klarer/vil Mikkel vasse i så mye snø på vei bort til åte?

 

 

Reven er vanligvis mindre aktiv ved store snømengder( ifølge boka rev og revejakt). Det du kan gjøre er å måke en sti fra skogkanten og frem til åte. Regner med at det er noe mindre snø i skogen og mikkel må jo uansett ha mat. :)

Link to comment
Share on other sites

jeg har et reveåte ca. 40 meter fra en skogkant og 20-25 meter fra glugge-opningen. men nå i de siste dagene har det komt veldig mye snø. litt over 1 meter. klarer/vil Mikkel vasse i så mye snø på vei bort til åte?

 

 

Reven er vanligvis mindre aktiv ved store snømengder( ifølge boka rev og revejakt). Det du kan gjøre er å måke en sti fra skogkanten og frem til åte. Regner med at det er noe mindre snø i skogen og mikkel må jo uansett ha mat. :)

 

I én meter dyp grøft av snø vil jo mikkel ha godt skjul fram til åta! :lol:

Link to comment
Share on other sites

Som de fleste her ville jeg prøvd svært lette varmintkuler i høy hastighet, eventuelt ei butt lett helmantel (sako/s&b) i så stor fart som mulig. Helmanteln er ikke like effektiv som en v-max etc.. men ei butt helmantel i stor fart er bedre en ei spiss helmantel i allefall. Eller sats på en god jaktkule og lad ned såpass at den akkurat ekspanderer nok til å stoppe mikkel uten å ødelegge for mye pels.

 

Hvis det er mye sne og reven ikke gidder gå dit, så kjør et par runder rundtomkring å lag spor til den. Reven har ikke noe i mot det.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...