Jump to content

Steve

Members
 • Content Count

  1,470
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

3 Neutral

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Velkommen! Og det er morro å se at det fortsatt registreres nye brukere, så lenge etter at forumet ble opprettet. Forumet var vel knapt 4 timer gammelt før jeg var registrert bruker, for en evighet sia..
 2. Klart "rørleggern" må gjøre skikkelig arbeid, det er helt avgjørende. Men jeg har desverre hatt og fått prøvd andres rifler som har dårlige piper, det er kjedelige greier. Og selv om det ikke er fullblods BR men en presis småviltrifle det er snakk om så ønsksker jeg fine samlinger borte på skiva, og enda viktigere at de samlingene kan reppeteres gang etter gang. Hvis skytteren gjør sitt da. Jeg som skytter gjør stadig feil og sender kuler " i hytt å pine" rundt på skiva. Men da er det greit å vite at det er skyteferdighetene og treninga som er for dårlig. Og ikke ei dårlig sammenskrudd bø
 3. Å finne de beste pipene er lett, ser man på topp-utøverne er det gjerne noen få produsenter som går igjen. Problemet er å finne piper som er "OK" til en rimelig penge, der er det mye mindre info. Skal en lage en lett jaktpipe til elg er det egentlig meningsløst med et emne som kan samle 5mm/100m. Hvis jeg bare skulle klare å treffe en elg. Så hadde pipeskift kommet et langt stykke ned på prioriteringslista Og jeg skjønner at det ikke er så lett å sette to streker under svaret på et slikt spørsmål. Det var mer ment som en pekepinn på hva folk brukte i dag, og som har godt rykte. Ett
 4. Vel - det er opp til deg. Du kan fortsette å tro, eller teste selv å se hva resultatet blir. Jeg har for lengst funnet mine favorittladninger (lader selv).
 5. Chronograf og masse pappskiver er eneste vei å gå for å finne sin "superpatron" som passer akkurat den hagla man har. Det er ikke altid så enkelt som å si at man går opp fra 32 gram til 36 gram så får man automatisk bedre dekning på lenger hold.
 6. Kanskje jeg burde utdypet litt. Spørsmålet mitt er av en mer generell karakter. Da jeg drev mer med skyting og tulla med løpsbytte osv fra midten på 90 tallet og til noe over tusenårsskiftet så leverte feks Border og Shilen pipeemner av generelt høy kvalitet. Men ting pleier å forandre seg på 10-20 år. Og det jeg lurer på om for eksempel Border og Shilen fortsatt leverer pipeemner av god kvalitet. Eller om det er kommet andre produsenter som har fått ord på seg for å levere pipeemner av gjevn kvalitet, både med tanke på toleranser, presisjon, pussing osv osv.. Selv har jeg jo selvfølg
 7. Da var det på tide med ett pipeskift igjen. Begynner å bli noen år sia sist, og jeg har ikke orientert meg skikkelig i markedet enda. Men tenker jeg kanskje kan få noen tips her. Sist jeg drev å bygde rifler og byttet løp så benyttet jeg Border og Shilen piper i mine rifler. Men det er noen år sia nå. Hvilen produsenter leverer piper av god kvalitet i dag? Jeg trenger kanskje ikke en BR pipe, men krever litt mer kvalitet av riflepipa mi enn et standard stålrør. Planlegger å sette inn ei pipe kammret i 222Rem.
 8. Huff ja, tenk hvor gammel man er blitt Men til trådstarters spørsmål. Og som "alle" andre sier, det er stort sett ikke noe problem. Jeg har litt krutt igjen fra tidlig 90 tallet og den er god som ny. Ikke alle krutt typer det går like mye av tydeligvis..
 9. Sabatti har en kombi i 20/76 - 22hornet. Den har jeg bare gode erfaringer med. Men dyrere en baikalen. Jeg kjenner 2 jegere her i området som har Savage 24 kombi i 20/22wmr, begge er storfornøyd med kombiene sine.
 10. http://www.vg.no/nyheter/innenriks/mafi ... /23578060/ Spørs på utfallet av saken, men minkjakt med hund kan bli en utfordring heretter. Gjelder å få skutt før bikkja og minken "ryk i hop".
 11. Jeg har dreid i aluminium til den ene Tikkaen min, burde være en kurant sak å få dreid ett par. Nærmeste yrkesskole eller mekaniske verksted fikser det på noen minutter..
 12. Hvis man oppbevarer vitale deler inne i huset kan man vel ha jernskramelet ute i hobbyrommet?
 13. Jeg hadde ikke nølt med å kjøpe rifla! Kjempegode og presise våpen det der, jeg har to stk Men jeg synes prisen var noe høy, jeg kjøpte min første ny i 94 og betalte da 6000kr.inkludert montasjer. Nummer to kjøpte jeg for noen år siden og betalte 5000kr og da med ny shilen pipe og montasjer.
 14. Det er rørende å se gamle menn sitte med tårer i øynene mens de snuser på en rød papphylse fra 80 tallet Jeg håper da også på at bly skal bli lovlig igjen og håper det er med på å påvirke prisen på de virkelig gode alternativene til bly! Det finnes gode alternativer til bly, men det er en ufyselig pris på dette. Eley grand prix field, 65mm papphylse, filtforladning og 21 gram 7'er var min store favoritt tidlig i jakta... men den er nok borte for godt. Forsvant fra skandinaviske butikkhyller før dette forbudet kom.
×
×
 • Create New...