santo 1 Posted March 2, 2011 Share Posted March 2, 2011 Fant en test om bacon i skiver http://www.klikk.no/mat/spise/article654272.ece" Har dere noen tips om hva type bacon som er bra (gjerne andre merker) Tilberedning Krydring Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Forstkandidaten Posted March 2, 2011 Share Posted March 2, 2011 rikelig med pepper, helst grovkvernet er nydelig på bacon:) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
TonyHolt Posted March 2, 2011 Share Posted March 2, 2011 skogsbacon fra gilde?? mmm, underbart! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
flanged Posted March 2, 2011 Share Posted March 2, 2011 Kjøp ei hel tynnribbe og skjær den opp i passelige baconskiver selv, da får du mye billig bacon Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
malt Posted March 2, 2011 Share Posted March 2, 2011 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chiefen.v-2 Posted March 2, 2011 Share Posted March 2, 2011 Tilberedning Krydring legg skivene på bakepaipr på en stekeplate, krydre med peper og paprikapulver, stek i stekovn på 225grader til de er crisp. Av ferdigoppskjærte bacongreier er mine favoritter FirstPrice og Gilde skogsbacon. Ingen av de er skikkelig bacon men de er nærme.-) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cipheron Posted March 2, 2011 Share Posted March 2, 2011 Tok en økt før jul med tynnribbe, 12-13 timer i grovt salt, lot de henge i et døgn før turen til røykehuset med 4.5 time i røyk, lot de på ny henge i et døgn før nedfrysing. Har ennå mye godt bacon igjen og gjentar garantert operasjonen neste jul.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jaktmarius Posted March 13, 2011 Share Posted March 13, 2011 Et litt OT spørsmål angående steking av bacon Hvordan foretrekker du ditt bacon stekt? Mange vil jo ha det sprøstekt, mens andre vil ha det mykt. Ser Chiefen.v-2 har nevnt hvordan han vil ha sitt. Selv foretrekker jeg å steke på høy varme til det begynner å få litt brunfarge, for så å legge det til side for å hvile noen minutter. Da har det utseende av å være godt stekt, men holder seg mykt nok for min smak. Nå skal jeg kanskje nevne at jeg foretrekker usaltet flesk Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cesandberg Posted March 13, 2011 Share Posted March 13, 2011 Muuuligens litt OT, men for oss med onde sorte våpen så er det kun en type bacon som gjelder, den taktiske: http://www.thinkgeek.com/interests/zombies/c399/ Jeg eter ikke annet når jeg trakterer AR15 i fritt driv... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tyren64 Posted March 13, 2011 Share Posted March 13, 2011 cipheron.......varmrøyker du eller kaldrøyk? Har du noe info om røykhus/røykstue? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Desert-Beagle Posted April 22, 2011 Share Posted April 22, 2011 Syns Finsbråten tørrsalta er bra Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cipheron Posted April 22, 2011 Share Posted April 22, 2011 @ Tyren Kaldrøyk, 10m rør fra grue til røykehus. Huset er 1.5m x 1.5m x 1.5m, hengslet dør og løst tak, greit å komme til. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
santo 1 Posted October 13, 2011 Author Share Posted October 13, 2011 Svinefilét med loff og flettet bacon Alt smaker bedre med bacon..? http://grillgleder.blogspot.com/2011/10 ... bacon.html Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chiefen.v-2 Posted October 14, 2011 Share Posted October 14, 2011 Bacon passer til alt; sånn er det bare.. Henger en side til tørk på garasjeloftet nå så søndagsfrokosten gir seg selv! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
oysteinlarsen Posted October 14, 2011 Share Posted October 14, 2011 Eg veit ikkje heilt, eg tykkjer baconmugga fylt med smelta ost var litt over toppen. Idsøe i Stavanger lagar Norges beste tørrsalta bacon. Handlar alltid ein kilo når eg er på heimtraktene. Prøvde sjølv å laga italiensk pancetta for eit par år sidan, og salta det litt for mykje, men det blei allikevel knallgodt. Nytt eksperiment i år! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
oddvar Posted October 14, 2011 Share Posted October 14, 2011 Lurer på om det var Andreas Viestad som skrev at bacon er grisens måte å si at den tilgir oss. Får vann i munnen av denne tråden:) mvh Oddvar Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rp15oryx Posted October 14, 2011 Share Posted October 14, 2011 Hadde faktisk bacon i lasagnaen til ungane i kveld, skotsk lettrøykt (med litt fantasi) bacon type cheap charlie frå Tesco i Lerwick, håndflydd over Nordsjøen. Vart godt motteke (Mamma, han lagar dritgo lasagna altså!). Akkurat dette flesket var ikkje av det aller beste eg har smakt, men godt nok til å verifisera bruksområdet. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Desert-Beagle Posted October 14, 2011 Share Posted October 14, 2011 Forrige gang jeg leste test ble Finsbråten tørrsaltet best i test. Nå fikk det terningkast 3... Det beste baconet er fra hjemmeavla griser uten tvil. Kjøpebacon sprøytes fulle av vann og reduseres til en tredjedel når det er stekt. Svindel og bedrag Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
oysteinlarsen Posted October 14, 2011 Share Posted October 14, 2011 Hadde faktisk bacon i lasagnaen til ungane i kveld, skotsk lettrøykt (med litt fantasi) bacon type cheap charlie frå Tesco i Lerwick, håndflydd over Nordsjøen. Vart godt motteke (Mamma, han lagar dritgo lasagna altså!). Akkurat dette flesket var ikkje av det aller beste eg har smakt, men godt nok til å verifisera bruksområdet. Dette overraskar mange, men særskild det romerske og latinske kjøkkenet (frå Lazio-området rundt Roma, i oldtida kjent som Latium..) brukar veldig mykje svinefett til matlaging i staden for olivenolje som i sør og smør som lenger nord. Ta gjerne vare på baconfett - det er knallgodt til å tilbereda allslags mat med (vel, ikkje kvit saus då) og gjer ein heilt annan "munnkjensle" enn mat laga med smør og olje. Og det er slettes ikkje så usunt som mange skal ha det til om ein et normalt, variert og det ein treng. Stress og kjapt sukker kverkar mange, mange fleire, trur eg. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chiefen.v-2 Posted October 15, 2011 Share Posted October 15, 2011 Kjøpebacon sprøytes fulle av vann og reduseres til en tredjedel når det er stekt. Det er her FirstPrice overrasker, tørt og fint bacon. Litt lite salt (men det gjelder igrunnen alt kjøpebacon). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
santo 1 Posted November 11, 2012 Author Share Posted November 11, 2012 Bakt torsk med bacon og squash http://www.myfoodpassion.net/1/post/201 ... chini.html Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
-Andreas- Posted November 11, 2012 Share Posted November 11, 2012 Cesandberg, hvor får du tak i tactical bacon? det ser ikke ut som de sender det ut av landet... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Karlstad Posted November 12, 2012 Share Posted November 12, 2012 Gutta som er glad i bacon. Mange videoer og fremgangsmåter.. Apropos vann i munnen Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MorganKane Posted November 12, 2012 Share Posted November 12, 2012 Inndelig godt at de holder seg til Jack Daniels og ikke sløser bort whiskey. Flanged har ett veldig godt råd om tynnribbe. Jeg skjærer det i terninger og bruker det til pasta/gryter. Baconpizza en schlager her i gården, tynn bunn penslet med hvitløkssmør, løk, krydder, god ost og (skogs)bacon oppå. Gjerne lagt over småtomater. Trenger ikke steke bacon før man legger på. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kimjorgen Posted November 12, 2012 Share Posted November 12, 2012 Cesandberg, hvor får du tak i tactical bacon? det ser ikke ut som de sender det ut av landet... http://www.ebay.com/itm/Tactical-Bacon-9oz-Cooked-in-a-Can-Fully-cooked-10-year-shelf-life-Survival-/230879695660?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item35c180932c Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
santo 1 Posted January 9, 2013 Author Share Posted January 9, 2013 Litt oppmuntring Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
santo 1 Posted January 24, 2015 Author Share Posted January 24, 2015 Slik har du aldri sett egg og bacon +ost før. http://www.superlike.no/slik-har-du-ald ... okosttips/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ruger #1 Posted January 24, 2015 Share Posted January 24, 2015 http://m.youtube.com/#/watch?v=A14qyN0rVGA Mmmmmmm.....bacon Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jim114 Posted January 25, 2015 Share Posted January 25, 2015 Halv pakke ekte First Price Bacon - 3 egg blandet/pisket med litt vann i håp om at det hele ikke detonerer i microen - 1 liten boks sopp - Blandes godt - Toppes med en halv boks hermetiske tomater eller Tomatbønner. Husk å legge ett lokk eller noe over i tilfelle innholdet i bollen letter og treffer taket i microen. Modnes i microen i over en halv time slik at baconet blir mørt og lett tyggelig. Krydder etter behov. Mvh Jim114 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MorganKane Posted January 25, 2015 Share Posted January 25, 2015 Dersom man ikke ønsker å fleske til med First Price bacon, så kanskje billig ribbe kan være noe? http://www.farminsittkjokken.com/berekraftig-bacon-pa-heimebane/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chiefen.v-2 Posted January 25, 2015 Share Posted January 25, 2015 Fjern beina på en tynnribbe (helst en med urutet svor-men det går greit om det er puslespillskinn-bare ikke like elegant). Beina blir spareribs. Vei flesk siden, mål ut 50 gram salt pr kg svin, ha i 1 teskje grovmalt pepper og 4-5-6 knuste einebær. Gni ribba skikkelig inn med salt/krydder, legg i dobbel plastpose og knytt for. Legg i kjøleskapet, snu morgen og kveld, den skal ligge 1 døgn pr tomme tykkelse (2-3 døgn er passe for tynnribbe). Ta ut, skyll av saltet, tørk med papir, heng kjølig over natta, kaldrøykes 2-3 dager. Heng til speking 4-6 uker (mørkt og 2-5 grader, jeg bruker mørkeloftet-alldeles ypperlig til formålet!). Bedre bacon får du ikke; kan forsåvidt skjæres tynt og serveres som en ville gjort med spekeskinke. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
santo 1 Posted April 3, 2015 Author Share Posted April 3, 2015 så fristene ut bacon, kjøttdeg og ost, å pensle bbc saus/marinade. http://lesalt.no/diverse/om-du-lurte-pa ... z3WHNpxNVt Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.